Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Κινήματα ελεύθερου λογισμικού







σύνδεσμοι σχετικά με το ελεύθερο λογισμικό
anargi

ubuntu.gr

ellak.gr

hellug.gr

Διαβάστε περισσότερα...

η απάντηση του Μαρκογιαννάκη για το περιστατικό τις 25 Μαρτίου

Αθήνα, 28 Απριλίου 2009

ΠΡΟΣ:ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

ΕΝΤΑΥΘΑ


ΚΟΙΝ.: 1. Βουλευτή κ. Π. ΚΟΡΟΒΕΣΗ

2. ΓΡΑΦΕΙΟ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
3. ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ :

α) Γραφείο κ. Αρχηγού

β) Δ/νσεις : Αστυνομικού Προσωπικού

Γενικής Αστυνόμευσης και Δημόσιας

Ασφάλειας

ΘΕΜΑ : Καταγγελλόμενα σε βάρος αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων.

ΣΧΕΤ. : ΕΡΩΤΗΣΗ 17302/ 06-04-2009.


Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Π. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ, σας γνωρίζουμε ότι, από το Τμήμα Ασφαλείας Ερμούπολης, πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι σε όλους τους δημόσιους χώρους, τακτικά και έκτακτα, στα πλαίσια των υπηρεσιακών δυνατοτήτων, ενίοτε δε και στο λιμάνι της Ερμούπολης, κατά την αποβίβαση επιβατών, για την αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και έλεγχοι για την αναζήτηση και σύλληψη διωκομένων ατόμων. Οι έλεγχοι αυτοί διενεργούνται πάντοτε στα πλαίσια που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, με ευπρέπεια και σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα των πολιτών και εντός του απολύτως αναγκαίου χρόνου. Σε καμία περίπτωση δεν γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι σε φοιτητές ή άλλες ομάδες πολιτών της περιοχής, ενώ όλοι οι ελεγχόμενοι καταγράφονται από τις περιπολίες (ώρα, τόπος, αποτελέσματα ελέγχου και οι σχετικές αναφορές τηρούνται στην Υπηρεσία). Επιπλέον για οποιαδήποτε προσαγωγή γίνεται καταγραφή στο βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων, με ακριβή ώρα προσαγωγής και αποχώρησης.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2008 έως 31-03-2009, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ερμούπολης 316 άτομα, εκ των οποίων 7 φοιτητές. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα συνελήφθησαν 4 φοιτητές (1 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 1 για διακεκριμένη φθορά και 2 για παράβαση του ν. 180/1979). Σημειώνεται δε ότι, σε καμία εκ των προαναφερόμενων περιπτώσεων, δεν ελήφθησαν δακτυλικά αποτυπώματα, χωρίς να έχει προηγηθεί τέλεση αδικήματος.

Πέραν αυτών σας πληροφορούμε ότι, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης, όπως κάθε χρόνο, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων αναρτήθηκε πανώ, από ομάδα 30 περίπου φοιτητών, οι οποίοι φώναζαν διάφορα απαξιωτικά συνθήματα. Το αναρτηθέν πανώ διατηρήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης, παρά την πρόσκληση της αστυνομικής δύναμης προς τους φοιτητές να

-2-

το κατεβάσουν, λόγω του ανάρμοστου για την ημέρα της εθνικής εορτής περιεχομένου του. Στη συνέχεια η ομάδα των φοιτητών κινήθηκε και έφθασε στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου ο Υπουργός Εσωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας έδωσαν συνέντευξη τύπου. Οι διαδηλωτές συγκρατήθηκαν έξω από το κτίριο, όπου συνέχισαν να φωνάζουν διάφορα συνθήματα.

Τα μέτρα τάξεως που ελήφθησαν από την αστυνομική δύναμη κατά τον προαναφερόμενο εορτασμό της εθνικής επετείου στην Ερμούπολη, ως αποκλειστικό σκοπό είχαν τη διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας για τα παιδιά, τους γονείς και λοιπούς πολίτες, καθώς και τους επισήμους, αλλά και την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, ενώ ουδείς φοιτητής συνελήφθη ούτε κτυπήθηκε από αστυνομικό. Συνεπώς τα αναφερόμενα στην ερώτηση περί αυταρχικών πρακτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Με βάση τα προαναφερόμενα και δεδομένου ότι καμία μήνυση, έγκληση ή έγγραφη καταγγελία υπεβλήθη από ιδιώτη ή φορέα της περιοχής για ανάρμοστη ή αντιπειθαρχική συμπεριφορά αστυνομικών, από την Υπηρεσία δεν κρίθηκε αναγκαία η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης αυτής.



Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ




πηγή:ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Νάξος: Διώξεις μετά τα δεκεμβριανά

Μηνύσεις και παρενοχλήσεις σε χώρο εργασίας από όπου βιοπορίζονται μέλη της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας έχει εξαπολύσει το αστυνομικό τμήμα Νάξου.
Τα αυγά που φάγανε στο τμήμα το Δεκέμβρη τους έπεσαν βαριά.

Τις ημέρες του Δεκέμβρη, η οργή για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου πυροδότησε αντιδράσεις που εκφράστηκαν με ποικίλους τρόπους: καταλήψεις, διαδηλώσεις, συνελεύσεις, επιτροπές γειτονιάς, άγριες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής και επιθέσεις στα τμήματα.
Στη Νάξο, όπως σε όλη την Ελλάδα, στις συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες εκείνων των ημερών συμμετείχαν αυθόρμητα εκατοντάδες μαθητές μαζί με άλλα κομμάτια της κοινωνίας. Το γεγονός ότι τον περασμένο Δεκέμβρη το αστυνομικό τμήμα Νάξου δέχτηκε μπογιές και κάμποσες ντουζίνες αυγά ενόχλησε ιδιαίτερα την αστυνομία και καταρράκωσε το γόητρό της. Γι’ αυτό από την μέρα της διαδήλωσης όταν ανέκριναν κάποιους μαθητές έψαχναν για πρωταίτιους και υποκινητές στοχοποιώντας συγκεκριμένα πρόσωπα με γνωστή πολιτική και κοινωνική δράση στην τοπική κοινωνία…. και φαίνεται ότι έξι μήνες αργότερα ήρθε σιγά σιγά η ώρα της πληρωμής.
συχνοί έλεγχοι της αστυνομίας σε συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, σωρεία μηνύσεων (μερικές εκ των οποίων είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα), οι συγκαλυμμένες απειλές για αυτόφωρα και το γεγονός ότι οι «επισκέψεις» γίνονται σε ώρες και μέρες που έχει κόσμο ώστε να ενοχληθούν και οι θαμώνες, συνιστούν μια εξόφθαλμα επιλεκτική μεταχείριση συστηματικής παρενόχλησης με απώτερο αλλά όχι μακρινό στόχο να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του χώρου αυτού.
Η στάση μάλιστα του δήμου σε αυτή την φάση θα παίξει καθοριστικό ρόλο αφού δική του θα είναι η ευθύνη για τυχόν κλείσιμο και μάλιστα σε μια κρίσιμη για την επιβίωση των εργαζόμενων περίοδο.αναλυτικά εδώ






Διαβάστε περισσότερα...

Λήμνος--ο υφυπουργός Αιγαίου κάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους κατοίκους να σταματήσουν να δημοσιοποιούν το πρόβλημα ενόψει τουριστικής περιόδου

Οι Λημνιοι απαιτούν περισσότερα δρομολόγια απευθείας από Λαύριο, ταχύτερα και πιο σύγχρονα πλοία και καταγγέλλουν πως τους στοιβάζουν μαζί με...ζώα στο πλοίο,και το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν δίνουν λύσεις για τα προβλήματα.
Αντιθέτως, ο υφυπουργός Αιγαίου, Π. Kαμμένος, κάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους κατοίκους να σταματήσουν να δημοσιοποιούν το πρόβλημα, γιατί θα είναι υπεύθυνοι για τη δυσφήμηση του νησιού, ενόψει τουριστικής περιόδου...
Αντί δηλαδή να αναλάβει τις ευθύνες της, η πολιτική ηγεσία του YENANΠ ρίχνει... το μπαλάκι των ευθυνών στους κατοίκους, οι οποίοι εδώ και δύο μέρες διαδήλωναν σε Αθήνα και Πειραιά, απαιτώντας να μην υποβαθμιστεί και άλλο το όμορφο νησί τους.
Ύστερα από τρίωρη σύσκεψη χτες το μεσημέρι, οι φορείς της Λήμνου αναχώρησαν απογοητευμένοι για το νησί τους, τονίζοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, γιατί δεν πήραν τίποτα.
Από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η κ. Φωτεινή Στεφανιδάκη τόνισε: «Θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα πάρουμε αποφάσεις, αλλά νιώσαμε στη συνάντηση σαν να ήπιαμε καφέ πικρό, χωρίς ζάχαρη.
Ζητάμε 5 δρομολόγια, τα 3 απευθείας και πολύ φοβόμαστε πως το 2010 θα είναι τα πράγματα πολύ χειρότερα.
Mας είπαν πως δυσφημούμε το νησί, επειδή δημοσιοποιούμε το πρόβλημα. Eμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, ας αναλάβουν και αυτοί τις δικές τους. H Λήμνος αγωνίζεται, γιατί έχει σοβαρό συγκοινωνιακό πρόβλημα».
O δήμαρχος Mούδρου, Kώστας Aδαμίδης, τόνισε πως υπάρχει πλήρης απογοήτευση και φεύγουν πολύ πιο κάτω από τις προσδοκίες τους, για να καταλήξει πως δεν μπορεί να πάει η Λήμνος για καλοκαίρι με αυτά τα δρομολόγια, δηλαδή πολύωρα δρομολόγια
και με συχνότητα περιορισμένη.
O δήμαρχος Nέας Kούταλης, κ. Δημήτρης Bουλγαράκης, τόνισε πως επιστρέφουν πάλι τα προβλήματα στο νησί, για να καταγγείλει πως με το πλοίο «Tαξιάρχης» ταξιδεύουν οι άνθρωποι μαζί με τα ζώα.
Προχτές, όταν πήγαμε να κατεβούμε, είπε, ήταν γεμάτη η πλατφόρμα με ζώα (πράγματι επειδή το πλοίο είναι οχηματαγωγό ταξιδεύουν πολύ συχνά, μαζί, οι επιβάτες με ανοιχτά φορτηγά με ζώα,όπως γουρούνια κ.λπ.).
O υπουργός Aν. Παπαληγούρας τόνισε πως αυτό είναι καταδικαστέο και μπορεί να έγινε μία φορά και κάλεσε τους επιβάτες, επειδή υπάρχει πλέον η Χάρτα Επιβατών, να ασκούν τα δικαιώματά τους για ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά καθημερινά 22/05/09

αστυνομικός έσκισε Κοράνι Μουσουλμάνου μετανάστη

Πορεία χθες 21/05 στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Αγ. Νικόλαο Αχαρνών, στη διάρκεια του οποίου αστυνομικός φέρεται να έσκισε το Κοράνι που είχε μαζί του Μουσουλμάνος μετανάστης.

Σύμφωνα με την enet δύο αστυνομικοί σταμάτησαν το μετανάστη και κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο ένας πήρε το Κοράνι και το έσκισε. Ο μετανάστης κατέθεσε μήνυση εναντίον του αστυνομικού, ενώ γύρω στις 4 το μεσημέρι σήμερα συμπατριώτες του οργάνωσαν συγκέντρωση και πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες κατά τη διαδρομή από τον Αγ. Νικόλαο προς την Ομόνοια το πλήθος που μετείχε στην πορεία μεγάλωσε. Λίγο πριν τις 5 επικράτησε ένταση όταν η πορεία συνάντησε διμοιρία των ΜΑΤ στο ύψος της πλατείας Αμερικής στην Πατησίων. Ορισμένοι από τους μετέχοντες στην πορεία επιχείρησε να κινηθεί κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών, ωστόσο οι αψιμαχίες δεν συνεχίστηκαν.


Δεύτερη προφυλάκιση για την υπόθεση Siemens

Στην φυλακή οδηγήθηκε χθες βράδυ ο κατηγορούμενος Μανώλης Σταυριανού, πρώην στέλεχος της Siemens. Σύμφωνα με την κατηγορία ο κ. Σταυριανού είχε την κωδική ονομασία "ΝΙΚΟΣ" και στον λογαριασμό του το 1998 μεταφέρθηκε ένα εκατομμύριο μάρκα.Ο καταζητούμενος κ.Χριστοφοράκος δηλώνει ότι θα γυρίσει στην Ελλάδα.
Στην απολογία του ο κ. Σταυριανού ισχυρίστηκε ότι το ένα εκατ. μάρκα ήταν μπόνους από τη μητρική Siemens και μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων βρίσκεται ακόμα και σήμερα στο λογαριασμό του. Στο υπόμνημα πενήντα σελίδων που κατέθεσε, βάλλει κατά του ανακριτή υποστηρίζοντας ότι έχει στραμμένη την πλάτη του στην αλήθεια.


Μήνυση κατά του 4ου ειδικού ανακριτή

Στο μεταξύ, μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος κατά του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού κατέθεσε χθες, λίγο πριν από την απολογία του, ο πρώην διοικητής του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης. Ο κ. Σκαρπέλης υποστηρίζει στη μήνυση του ότι ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός «επιχειρεί να με καταστήσει πρωταγωνιστή στη ΄΄ΣΑΝΙΔΑ΄΄, ενός θεάτρου του παραλόγου, μετατρέποντάς με σε αποδιοπομπαίο τράγο από τη θυσία του οποίου θα επέλθει η κάθαρση των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων» και προτείνει να εξεταστούν συνολικά 11 μάρτυρες από το δικαστικό και νομικό χώρο.
Ο δικηγόρος του κ. Σκαρπέλη, Γ. Μαντζουράνης καταγγέλλει επιπλέον σειρά από δικονομικές παραβάσεις για τις οποίες ενημέρωσε εγγράφως τον ΔΣΑ, επισημαίνοντας ότι «η απολογία των κατηγορουμένων μετατρέπεται σε... συνέντευξη επιλογής υποψηφίων με 18μηνες συμβάσεις προσωρινής κράτησης στο σωφρονιστικό ίδρυμα Κορυδαλλού».


Αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τα μέλη της πρώην διοίκησης της Εταιρείας Υδρεύσεως Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης για τις πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα της πόλης, το 2004
Το δικαστήριο τους απήλλαξε από την κατηγορία της "πλημμύρας από αμέλεια" με το σκεπτικό ότι ήταν τόσο ακραίο το καιρικό φαινόμενο , και η ξαφνική καταιγίδα έφερε τόσο μεγάλο όγκο νερού, που ήταν αδύνατο να το δεχτεί το δίκτυο αποχέτευσης της πόλης. Από την νεροποντή σχηματίστηκαν ποτάμια και λίμνες στους δρόμους, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα ενώ υπέστησαν ζημιές νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως στις περιοχές Καλαμαριάς, Πυλαίας και Τριανδρίας.


2.591 καταγγελίες – παράπονα Καταναλωτών


To α’ τετράμηνο του 2009, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχθηκε 2.591 καταγγελίες – παράπονα Καταναλωτών οι οποίες λύθηκαν, προς όφελος των Καταναλωτών, μετά από παρέμβαση του ΚΕΠΚΑ. στους προμηθευτές. Η προστασία καταναλωτών εξασφάλισε αποζημιώσεις ύψους 190.420,10 ευρώ.
Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές σε σχέση με τα ελαττωματικά προϊόντα που τυχόν αγοράζουν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη διόρθωση, στην αντικατάσταση, στη μείωση τιμής και στην επιστροφή των χρημάτων από τον πωλητή σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος. Παρ' όλα αυτά, οι πωλητές δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία σε όλη της την έκταση και επιβάλλουν μόνο τη διόρθωση του προϊόντος. Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές σε σχέση με τα ελαττωματικά προϊόντα που τυχόν αγοράζουν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη διόρθωση, στην αντικατάσταση, στη μείωση τιμής και στην επιστροφή των χρημάτων από τον πωλητή σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος. Παρ' όλα αυτά, οι πωλητές δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία σε όλη της την έκταση και επιβάλλουν μόνο τη διόρθωση του προϊόντος.
Τα παράπονα και οι αποζημιώσεις των καταναλωτών αφορούν τους εξής τομείς:
-αντικατάσταση ελαττωματικών προϊόντων (97.028 ευρώ)
-ασφαλιστικές εταιρείες (50.816 ευρώ)
-ακυρώσεις συμβολαίων ινστιτούτων αδυνατίσματος και γυμναστηρίων (28.649 ευρώ)
-επιστροφές χρεώσεων και ακυρώσεις συμβολαίων παροχών τηλεπικοινωνιών (4.749 ευρώ)
-αποζημιώσεις από παρόχους υπηρεσιών κοινωνικού ενδιαφέροντος (4.200 ευρώ)
-επιστροφές προκαταβολών (3.692 ευρώ)
-αντιλογισμοί χρεώσεων τραπεζών (1.246 ευρώ)
-αποζημιώσεις από κακή εξυπηρέτηση από ελεύθερους επαγγελματίες (40 ευρώ)


Ατύχημα χτες το μεσημέρι στον Ελληνικό Στρατό,καθώς σε άσκηση η οποία γίνονταν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης,αναποδογύρισε τανκ,με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,να τραυματιστούν 2 φαντάροι και 1εποπ...
Το τραγικό της υπόθεσης είναι,σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ότι ο Ταξιάρχης του εν λόγω τάγματος,όταν πήγαν στο σημείο οι φαντάροι να βοηθήσουν τους τραυματισμένους,τους έκανε παρατηρήσεις για τα όπλα και για τα κράνη τους...







πηγές : enet,tvxs,prezatv,anthrwpothirida

Διαβάστε περισσότερα...