Τρίτη 28 Απριλίου 2009

φτάσαμε τα 50 δις ευρώ για φέτος...και εις ανώτερα!!

«Για να θωρακίσουμε, όμως, τη χώρα απέναντι σε μια ενδεχόμενη νέα επιδείνωση της κρίσης, αποφασίσαμε, αν και δεν τα έχουμε ανάγκη, να προχωρήσουμε στην άντληση επιπλέον 8 δις ευρώ, φθάνοντας το συνολικό δανεισμό του έτους στα 50 δις ευρώ. Δημιουργούμε ουσιαστικά ένα μαξιλάρι ασφαλείας, λειτουργώντας υπεύθυνα και με κινήσεις που εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας. Κάτι που σίγουρα δεν ισχύει για όσους συνεχίζουν ανεύθυνα να καταστροφολογούν, βάζοντας πάνω από όλα το κομματικό τους συμφέρον»

...αυτό δήλωσε ο υπουργός οικονομικών κ. Παπαθανασίου!
να τονίσω ότι χώρα μέσα σε 4 μήνες δανείστηκε με τους χειρότερους όρους της αγοράς τόσα χρήματα όσα δεν είχε δανειστεί ποτέ πριν!

φυσικά εκείνοι που δανείζονται τώρα θα την "κάνουν" μετά τις εκλογές για το εξωτερικό η θα συνεχίσουν τις "καριέρες" του στο εσωτερικό...θα πάρουν και τις συνταξάρες τους αργότερα...κι όλα καλά....
ο μαλάκας ο Έλληνας θα δουλεύει μια ζωή να ξεχρεώνει...η πλάκα είναι ότι το ανακοίνωσε λες και έκανε το κατόρθωμα...

Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνοφρενεια

ένα μικρό απόσπασμα από την τηλεοπτική "Ελληνοφρενεια", στο οποιο φιλοξενούνται δηλώσεις του Πάγκαλου και του Μητσοτάκη, στις οποιες λένε το αυτονόητο : Οτι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές και οτι θα μπορούσαν να συνεργαστούν.
και ένας ανισόρροπος που λέει ότι η πολύ δημοκρατία δεν κάνει καλό...


Απολαύστε το...





Διαβάστε περισσότερα...

η διαφορά Ομπάμα-Σαρκοζί



Διαβάστε περισσότερα...

γενικά....καθημερινά ....

Καταπάτηση του ασύλου από μηχανοκίνητες κατασταλτικές δυνάμεις

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Απρίλη, μηχανοκίνητες δυνάμεις καταστολής καταπάτησαν το άσυλο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.
Με πρόσχημα τη συμπλοκή οπαδών ομάδων, με μια συντονισμένη και μεθοδευμένη κίνηση οι κατασταλτικές δυνάμεις, οδήγησαν τον κόσμο μέσα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης. Η προκλητικά προμελετημένη και καλοσχεδιασμένη επιχείρηση φάνηκε από τον τρόπο που κινούνταν μέσα στους δρόμους της Πανεπιστημιούπολης καθώς και από την επιλογή στρατηγικών οδικών περασμάτων.
Μέσα στους χώρους του ασύλου έγιναν αρκετές προσαγωγές και 2 συλλήψεις.



Από χθες (Δευτέρα 27/4) οι νοσοκομειακοί έχουν κηρύξει επίσχεση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, από αντίστοιχο προσωπικό. Στα νοσοκομεία δλδ θα είναι μόνο όσοι έχουν εφημερία. Η κίνηση αυτή έχει να κάνει με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων (εφημερίες), τα οποίες έχουν να πληρωθούν κάποιους μήνες ή όταν πληρώνονται αυτό γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, όπως και με άλλα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας. Κάνουν 10 εφημερίες και πληρώνονται τις 6, γιατί ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται να κάνει κανείς πάνω από 6, για λόγους κόπωσης και αύξησης της πιθανότητας ιατρικού λάθους. επίσης δεν τους δίνεται το ρεπό μετά από κάθε εφημερία. Μάλιστα σε περίπτωση ιατρικού λάθους, που γίνεται στις παραπάνω ώρες που (αναγκάζονται να) είναι στο νοσοκομείο, δεν τους καλύπτει κανείς. Παρόλα αυτά δεν μπορούν να μην εργαστούν (παράνομα, απλήρωτα) τις επιπλέον ώρες, γιατί δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό να τους καλύψει, αν φύγουν.
Η επίσχεση δεν είναι σαφές πότε θα λήξει, αλλά λογικά ως την Πέμπτη (παραμονή Πρωτομαγιάς) και τότε θα ξανά αποφασίσουν.



ΠΟΝΤΑΡΙΣΕ, ΠΑΛΙ, ΣΕ ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ !...

by LOGOPLOKO

Τον πιο ακατάλληλο άνθρωπο βρήκε να φέρει στην Αθήνα ο κ. Καραμανλής, προκειμένου να περάσει το προφίλ του ευρωπαϊστή και να κεντρίσει το ενδιαφέρον του πολίτη για τις ευρωεκλογές.
Ο Πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής κ. Μπαρόζο είναι ο πιο αντιδημοφιλής – αυτή τη στιγμή – Ευρωπαίος πολιτικός, καθώς επικρίνεται, όχι μόνο ως εκπρόσω-πος της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής ιδεολογίας, αλλά και ως ο προεδρεύων με τα περισσότερα λάθη και αποτυχίες, τα οποία είναι αντανάκλαση των περιορισμένων δυνατοτήτων που διαθέτει !
΄Ηδη έχει δημιουργηθεί «ειδικό κίνημα» εναντίον της επανεκλογής του κ. Μπαρόζο και το χαρακτηριστικό είναι, πως περιλαμβάνει δυνάμεις και πολιτικούς απ΄ όλο το πολιτικό φάσμα, ακόμα και από το χώρο της ευρωπαϊκής δεξιάς.
Η άγαρμπη κίνηση του κ. Καραμανλή, καθώς και η προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση του πορτογάλου πολιτικού, τόσο από τον Πρόεδρο της Βουλής, (του έδωσε το χρυσό μετάλλιο του ελληνικού κοινοβουλίου), όσο και από τον Δήμο Αθηναίων, (του χάρισε το χρυσό κλειδί της πόλης), που τον τίμησαν λες κι έχει κάνει κάτι το σημαντικό για τη χώρα μας, έδωσαν την ευκαιρία στα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν «πολιτικό παιχνίδι» σ΄ ένα πρόσφορο γι αυτά γήπεδο !
Αν στόχος του κ. Καραμανλή, ήταν η αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, με την επικάλυψη των εξελίξεων στα σκάνδαλα και την εσωτερική πολιτική, τότε η επίσκεψη του κ. Μπαρόζο ήταν μια ατυχής εξέλιξη, που μάλλον χειρότερα έκανε τα πράγματα για τη Ν.Δ. κι όχι καλύτερα…



Όταν η πολιτική γίνεται κοκορέτσι!!!

H Θεσσαλονίκη μπορεί να “καυχιέται” για τον σούπερ νομάρχη της Παναγιώτη Ψωμιάδη (ή αλλιώς Πανίκα) και τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του πάνω σε άλογο, σε μηχανή ή με στολή Ζορό.
Τώρα όμως και ο νομός Αττικής απόκτησε το δικό της εκπρόσωπο του κιτς και του λαϊκισμού. Το όνομα αυτού: Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου.
Ακούστε τι έκανε ο αθεόφοβος: σήμερα, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, οι εργαζόμενοι στο Δήμο εργάστηκαν μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι. Ημιαργία δηλαδή, προκειμένου να τιμηθεί ο “πολιούχος” του προαστίου Γεώργιος Πατούλης.
Τα καλύτερα όμως δεν... σταματούν εδώ. Στο αμαξοστάσιο του Δήμου στήθηκαν σούβλες με αρνιά και κοκορέτσια με συνοδεία δημοτικών ασμάτων. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Κάτι που συνέβαινε πριν σαράντα χρόνια περίπου, τη “χρυσή” επταετία που είχε κάποτε η χώρα; Και το ανησυχητικό -απ’ ό, τι πληροφορήθηκα- είναι ότι στο πανηγυράκι που στήθηκε συμμετείχαν εργαζόμενοι απ’ όλες τις παρατάξεις. Εξάλλου μη ξεχνάμε αυτό που έχει τραγουδήσει ένας γνωστός λαϊκός βάρδος: “ο λαός τραγούδι θέλει…”.

Αυτό λοιπόν, που θα πρότεινα στον κ. Πατούλη και στους δημότες του Αμαρουσίου είναι:

1) Να καθιερωθεί η 23η Απριλίου ως ημέρα αργίας προκειμένου να τιμηθεί ο “άγιος” Δήμαρχος.

2) Ο Γιώργος Πατούλης, σε σημαιοστολισμένη άμαξα, να περιφέρεται στα λιθόστρωτα σοκάκια της πόλης όπου θα τον επευφημούν αλαλάζοντα πλήθη.

3) Στις εκδηλώσεις που θα ακολουθούν ο Δήμαρχος να σέρνει πρώτος τον καλαματιανό.

4) Την επόμενη μέρα να υπάρχει δωρεάν ιατρικός έλεγχος των εργαζομένων για να μετρηθεί η χοληστερίνη τους

Ελλάς, Ελλήνων, Κοκορετσιών και μη χειρότερα, γ@#$% το φελέκι μου.




πηγές : athens.indymedia,,logoplokies

Διαβάστε περισσότερα...

συνέδριο υπαλλήλων της ΚΥΠ-Παυλίδης-Βατικανό-

…με τα χρήματα του Υπουργείου Εσωτερικών και τη «βοήθεια» του εισαγγελέα της χούντας..

Ανάστατες είναι οι αρχές ασφαλείας της Κρήτης (δουλειές με φούντες τους ανέθεσαν) από την απόφαση του κ. Παυλόπουλου να χρηματοδοτήσει το συνέδριο των υπαλλήλων της ΚΥΠ, ναι του παραρτήματος της Cia στην Ελλάδα, στο MINOA PALACE (…εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα 250τμ. με χωριστό ρηχό τμήμα για παιδιά, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, sauna, hammam, jacuzzi, cocoon, προγράμματα υδροθεραπείας, αισθητική περιποίηση προσώπου και σώματος, αρωματοθεραπεία, hot stones, θεραπευτικό ή χαλαρωτικό μασάζ, σιάτσου, κομμωτήριο…).
Κι όλα αυτά με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού! Για να γίνει κατανοητό η χρηματοοικονομική «σχέση» κυβέρνησης-συνδικαλιστών ΚΥΠ, ενώ Συνέδριο θα είναι μονοήμερο (3 Μάη), οι ΚΥΠατζήδες φθάνουν την Πέμπτη 30 Απρίλη στο MINOA PALACE και αναχωρούν μετά το Συνέδριο.
Η παρέμβαση για να «επιλεγεί» το ξενοδοχείο MINOA PALACE και να χρυσοπληρωθεί… ήταν του εισαγγελέα της χούντας και πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ, για να ενισχυθούν οι κομματάρχες του στα Χανιά!
Το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση και τις αρχές ασφαλείας, είναι οι κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν μαζικοί φορείς των Χανίων, αλλά κι ολόκληρης της Κρήτης, που δεν ξεχνούν το ρόλο της ΚΥΠ στις υποθέσεις των υποκλοπών, των Πακιστανών, αλλά ειδικότερα όταν με την ισραηλινή Μοσάντ τρομοκράτησαν τους φιλάθλους
στον αγώνα ποδοσφαίρου Ελλάδας – Ισραήλ.
Μάλιστα, έχει ζητηθεί "συνδρομή" από τη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας... ώστε να μην ενοχληθούν οι συνεδριάζοντες ρουφιάνοι!



4 Μαίου η υπόθεση Παυλίδη

Την Δευτέρα 4 Μαϊου θα διεξαχθεί η συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των άγονων γραμμών. Στη συνέχεια, μετά τα μεσάνυχτα, θα ακολουθήσει η μυστική ψηφοφορία που θα κρίνει αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης. Επιπλέον, την Τρίτη 28 Απριλίου, θα επανεξεταστεί ο αδελφός του Αριστοτέλη Παυλίδη, Αναστάσιος, καθώς και ο επιχειρηματίας Κλέαρχος Ρούτσης.
Παράλληλα, η Επιτροπή θα ενημερωθεί από τους τρεις εμπειρογνώμονες της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφορικά με τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών και την Τετάρτη 29 Απριλίου θα κατατεθεί το πόρισμα στην Ολομέλεια της Βουλής. Ενισχυμένη με τη γνωμοδότηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επί των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Παυλίδη και του εφοπλιστή Φώτη Μανούση, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής συνεδρίασε τη Δευτέρα προκειμένου να συντάξει το πόρισμα αναφορικά με την υπόθεση των άγονων γραμμών. Στη Βουλή κατατέθηκε και η δεύτερη δικογραφία.
Η Eπιτροπή απέρριψε το αίτημα για διερεύνηση του κατηγορητηρίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές της ΝΔ υποστήριξαν ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν κατέθεσε την πρόταση για σύσταση προανακριτικής, είχε το φάκελο και μπορούσε να προβλέψει το κατηγορητήριο.
Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας οφείλεται στις ενστάσεις τις οποίες διατύπωσε το ΠΑΣΟΚ.
Σε αντίθεση με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ότι από τα στοιχεία των λογαριασμών «δεν προέκυψε τίποτα», οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε το πόρισμα των ελεγκτών και ζήτησαν - για περαιτέρω διευκρινίσεις - την επανάκληση αφενός του αδελφού του Αριστοτέλη Παυλίδη, Αναστάσιου, αφετέρου του επιχειρηματία Κλέαρχου Ρούτση.
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται σε τρία «σκοτεινά» σημεία: το μεγάλο αριθμό τμηματικών καταθέσεων μεταξύ 7.000 και 14.000 ευρώ από τον εν λόγω επιχειρηματία στο λογαριασμό του Αναστάσιου Παυλίδη από το 2002 ως το 2008, τις αναλήψεις ύψους 63.000 ευρώ από το λογαριασμό του αδελφού του πρώην υπουργού Αιγαίου το διάστημα κατά το οποίο η κόρη του Αριστοτέλη Παυλίδη φαίνεται ότι επισκευάζει το σπίτι στο Ψυχικό δαπανώντας 65.000 ευρώ, καθώς και τις μεγάλες πιστώσεις στο λογαριασμό του αδελφού του Αριστοτέλη Παυλίδη, μεταξύ 2007 και 2009, από μέλος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (ενδέχεται να κληθεί και ο τελευταίος για κατάθεση).
Η ΝΔ επικαλείται τέσσερις λόγους για τους οποίους δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση: ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης δεν αναφέρει ότι απειλήθηκε με βλάβη των συμφερόντων του, ο ίδιος βεβαιώνει ότι ο πρώην υπουργός δεν γνώριζε τα μεταξύ Μανούση – Ζαχαρίου, η κατάθεση του Φώτη Μανούση δεν προσδιορίζονται ο τρόπος, το μέσο και γενικά οι περιστάσεις που σχετίζονται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας που αποδίδονται στον υπουργό και, τέλος, δεν αποτελεί απόδειξη ή ένδειξη ενοχής η απομάκρυνση και επαναπρόσληψη του Παναγιώτη Ζαχαρίου, αφού είναι μεταγενέστερη της διάπραξης του αδικήματος.
Την ανάγκη διερεύνησης από το δικαστικό συμβούλιο ακόμα τριών αδικημάτων, της παθητικής δωροδοκίας, απιστίας και παράβασης καθήκοντος επισημαίνει στο πόρισμά της η αξιωματική αντιπολίτευση. Το ΚΚΕ με το πόρισμά του θα τάσσεται υπέρ της παραπομπής για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση. Ωστόσο, θα γίνεται και σαφής αναφορά για τα αδικήματα της δωροδοκίας και παράβασης καθήκοντος και την αναγκαιότητα να διερευνηθούν από το δικαστικό συμβούλιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει να περιληφθεί στην πρόταση για την παραπομπή του πρώην υπουργού, εκτός από το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, και αυτό της παθητικής δωροδοκίας.
Την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί, εκτός και αν προηγηθεί σχετικό αίτημα των ψηφοφόρων του, επανέλαβε ο πρώην υπουργός Αιγαίου.

στα μαλακά..

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή της υπόθεσης των ομολόγων Γ. Λέκκα, οι δύο από τους τρεις υπευθύνους της χρηματιστηριακής εταιρίας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ που κλήθηκαν για υποθέσεις αγοραπωλησιών ομολόγων από ασφαλιστικά ταμεία την περίοδο 2001 έως 2005.



To «Σεξουαλικά εγκλήματα και το Βατικανό» είναι ένα ντοκιμαντέρ του Colm O'Gorman, ο οποίος είχε πέσει θύμα βιασμού από έναν καθολικό ιερέα στην επισκοπή της Φερνς στην Ιρλανδία όταν ήταν 14 ετών. Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ του BBC Panorama και αποκάλυψε λεπτομέρειες για μυστικό διάταγμα του Βατικανού που προστάτευε τους ιερείς που διέπρατταν σεξουαλικά εγκλήματα και έπνιγε τις φωνές των θυμάτων.
O Colm O'Gorman κακοποιήθηκε από τον ιερέα Seán Fortune, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για 66 σεξουαλικές κακοποιήσεις και μία ακόμα σεξουαλική ασέλγεια κατά οκτώ αγοριών, αλλά αυτοκτόνησε την παραμονή της δίκης του. Η έρευνα του Colm και του BBC οδήγησε και στην παραίτηση του επισκόπου της Φερνς, Dr Brendan Comiskey, ενώ διενεργήθηκε και κυβερνητική έρευνα ύστερα από πίεση που άσκησε ο Colm. Το ντοκιμαντερ μπορείτε να το δείτε εδώ





πηγές: sibilla,tvxs

Διαβάστε περισσότερα...