Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Εξουσία να «κόψει» το Ίντερνετ, παραχωρεί στον Ομπάμα νομοσχέδιο της Γερουσίας

Πρόσφατο σχέδιο νόμου της Γερουσίας, το οποίο πέρασε μάλλον απαρατήρητο, επιτρέπει στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση τη διακοπή της λειτουργίας του Ίντερνετ σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και τον άνευ προηγουμένου έλεγχο της ιδιωτικής διαχείρισης του διαδικτύου.

Το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι «ο πρόεδρος δύναται να διατάξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αναφορικά με την ασφάλεια του διαδικτύου και τον περιορισμό ή την απαγόρευση της κίνησης στο Ίντερνετ». Παράλληλα, παραχωρείται διαρκής πρόσβαση στην κυβέρνηση σε «όλες τις πληροφορίες σχετικά με (κρίσιμης υποδομής) δίκτυα χωρίς περιορισμούς από οποιαδήποτε πρόβλεψη νόμου, κανόνα, ρύθμισης ή πολιτικής, η οποία θα περιόριζε ανάλογη πρόσβαση».

Ο Νόμος για την Ασφάλεια του Διαδικτύου 2009, τον οποίο συνέγραψαν οι γερουσιαστές Τζέι Ρόκεφελερ των Δημοκρατικών και Ολύμπια Σνόου των Ρεπουμπλικάνων, αποβλέπει στο διορισμό ενός «τσάρου της κυβερνητικής ασφάλειας» -στο διορισμό, δηλαδή, ενός υπευθύνου, ο οποίος θα συγκεντρώσει όλες τις αρμοδιότητες του Πεντάγωνου, της Εθνικής Υπουργείου Ασφάλειας (NSA), του Υπουργείου Εμπορίου και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, παρά το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει υιοθετήσει επίσημα το σχέδιο, συνέβαλε, σε κάποιο βαθμό, στη διαμόρφωσή του.

Οι υπέρμαχοι του μέτρου τονίζουν την ανάγκη συγκεντρωτισμού της ασφάλειας του διαδικτύου στον ιδιωτικό τομέα. «Ορισμένοι θεωρούν ότι η κυβερνητική ασφάλεια αφορά μόνο το στρατό ή τις υπηρεσίες πληροφοριών», υποστηρίζει ο κ. Ρόκεφελερ, «όμως δεν είναι μόνο αυτό αυτό. Αφορά και στα φανάρια, στα σιδηροδρομικά δίκτυα, το νερό και τον ηλεκτρισμό».

Όπως συμπληρώνει η κ. Σνόου, «η ευπάθεια της Αμερικής σε μαζικά διαδικτυακά εγκλήματα, διεθνή διαδικτυακή κατασκοπεία και διαδικτυακές επιθέσεις αποτελεί πλέον ένα από τα πιο επείγοντα προβλήματα εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Το νομοσχέδιο αυτό είναι αντίστοιχο με τις προτάσεις της έκθεσης του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών προς τον πρόεδρο Ομπάμα και έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από επικεφαλής του βιομηχανικού τομέα και της κυβέρνησης».

Οργανώσεις, όπως το Κέντρο για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία, επισημαίνουν την ασάφεια στη γλώσσα του νομοσχεδίου, η οποία θα δίνει στην κυβέρνηση μεγάλα περιθώρια ερμηνείας. «Ο πρόεδρος θα αποφασίζει όχι μόνο τι αποτελεί κρίσιμη υποδομή, αλλά και τι είναι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δηλώνει ο γενικός σύμβουλος του Κέντρου.


πηγή: tvxs

Διαβάστε περισσότερα...

Υπερψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο έκθεση κόλαφος για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

To Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζει για την προστασία από ακτινοβολίες και κεραίες κινητής τηλεφωνίας


H Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωκοινοβουλίου, ενέκρινε στις17 Φεβρουαρίου του 2009, -με 43 ψήφους υπέρ, μία λευκή και 3 κατά- έκθεση με τίτλο «σχετικά με τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία». Η έκθεση αυτή συζητήθηκε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις αρχές Απριλίου και υπέρ ψηφίστηκε συντριπτικά με 559 υπέρ, 22 κατά, 8 λευκά (σελ. 131). Εισηγήτρια ήταν η κυρία Frédérique Ries.

Η έκθεση αυτή αποτελεί κόλαφο για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και την προπαγάνδα τους. Χωρίς να μπαίνει στην επιστημονική αντιδικία, η έκθεση, αποδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό και προτείνει μια σειρά από μέτρα, που έχουν πια την έγκριση και του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Στο κείμενο που ακολουθεί παρουσιάζουμε μερικά από τα βασικά σημεία της έκθεσης, μαζί με κάποιες ερμηνείες και σχολιασμούς, γιατί πολλά πράγματα τα λέει διακριτικά και έμμεσα όπως είναι φυσικό, αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι πραγματικά εννοεί. Μπορείτε όμως να διαβάστε και την ίδια την έκθεση. Δεν είναι μεγάλη. []

Το σημαντικό είναι ότι με αυτή την απόφαση ενισχύονται τα επιχειρήματα των πολιτών που αντιδρούν στην ασυδοσία εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές. Στην ουσία το Ευρωκοινοβούλιο αποδέχεται και μάλιστα με συντριπτικό ποσοστό, ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Παίζουμε με την δημόσια υγεία και αυτό πρέπει να σταματήσει.


Διαβάστε τα βασικά σημεία εδώ

Ολόκληρη η Έκθεση εδώ

την πληροφορία την πήρα από το blog :

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα...