Κυριακή 12 Απριλίου 2009

κίνημα ελεύθερου λογισμικού (ανάρτηση α)

το παρακάτω κείμενο είναι από μία εργασία της Μελίνας Δαρζέντα,αναφέρετε στα νέα κοινωνικά κινήματα και αναλύει σαν κυρίως θέμα το κίνημα του ελεύθερου λογισμικού (open source).

Την ευχαριστούμε πολύ που έχουμε την εργασία στην διάθεσή μας.

Επειδή η εργασία είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και διαβάζοντας την παίρνεις αρκετές και πάρα πολύ καλές πληροφορίες,που για να της πάρεις αλλιώς πρέπει να ψάξεις αρκετά βιβλία, δεν θέλω να κόψω κάτι από αυτήν, γιαυτό και θα κάνω ανάρτηση ένα κομμάτι κάθε 3-4 μέρες με σχετικό σύνδεσμο για την προηγούμενη.
αργότερα θα συγκεντρώσω αυτές τις αναρτήσεις και θα μείνουν μόνιμο θέμα στο blog.

κοινότητες που θα σας βοηθήσουν σχετικά με το ανοιχτό λογισμικό,βοηθήματα καθώς και διανομές(λειτουργικά για η/υ) μπορείτε να βρείτε στο Open source links αριστερά του blog και στα hyperlink των συγκεκριμένων αναρτήσεων.
Εννοείτε πως όλα αυτά είναι μη κερδοσκοπικά(τζάμπα).

ακόμα στην διάθεση σας είναι οι πηγές για αυτήν την εργασία τις οποίες θέλω να της "βγάλω" σε μία ανάρτηση προς το τέλος αν κάποιος θέλει κάτι ποιο γρήγορα,μπορεί να στείλει μήνυμα στο e mail μας.


Let's Read


Η εμφάνιση νέων κοινωνικών κινημάτων



Στην εποχή της Κοινωνίας της Πληροφορίας και της παγκοσμιοποίησης οι κοινωνικές ανισότητες είναι ορατές και δεν παύουν να διευρύνονται, ενώ παράλληλα προκύπτουν νέες εκφάνσεις κοινωνικών ανισοτήτων , όπως το φαινόμενο του ψηφιακού χάσματος.
Έτσι λοιπόν, οι αλλαγές στο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, οδήγησαν σε μια διαφορετική οργάνωση και διαμόρφωσαν νέα κοινωνικά κινήματα.
Τα νέα κοινωνικά κινήματα που άρχισαν να εμφανίζονται την δεκαετία του ’90, καθόρισαν ένα νέο τρόπο οργάνωσης της κοινωνικής δράσης εκφράζοντας την μεταφορά από τον μοντέρνο στον μεταμοντέρνο τρόπο.
Τοποθετούνται ενάντια όχι στην εξουσία, την παράδοση, την ιεραρχία ακόμη και το αόριστο κεφάλαιο αλλά ενάντια σε κάτι πιο συγκεκριμένο: την κερδοφορία των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.(Σιώμος, 2006)
Έτσι στα κινήματα αυτά, παρά την πληθώρα των εκφράσεων τους (πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά) ουσιαστικά η αρχική αμυντική και στην συνέχεια επιθετική τους δράση εναντιώνεται στο νέο καπιταλιστικό σύστημα που έχει ως άξονα την πολυεθνική εταιρεία.
Για τον λόγο αυτόν εντάσσονται όλα κάτω από τον όρο «ομπρέλα» κοινωνικά κινήματα, καθώς όλα απορρίπτουν την παρούσα οργάνωση της κοινωνίας και αγωνίζονται για αλλαγή (Amin, 2006)
Σημαντικό χαρακτηριστικό των νέων κινημάτων είναι η παγκόσμια τους διάσταση.
Η αναγκαιότητα της αντίστασης τους σε παγκόσμιες προκλήσεις, καθόρισε αντίστοιχα την οργάνωση τους σε παγκόσμιο επίπεδο (Amin,2006).
Ακόμα οι στόχοι τους δεν είναι αόριστοι και ουτοπιστικοί, αλλά συγκεκριμένοι, προσγειωμένοι και τοποθετημένοι στο καθημερινό.
Τα νέα κοινωνικά κινήματα, δεν αποτελούν πλαίσια υποταγής των μελών τους σε ένα ιδεολογικό δόγμα, αλλά προωθούν την συλλογική δράση και την ελευθερία τόσο ώστε να επιτρέπουν την αμφισβήτηση των ίδιων τους των εαυτών.(Σιώμος, 2006)
Τέλος τα κινήματα αυτά εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της Κοινωνίας της Πληροφορίας και των Νέων Τεχνολογιών, κάνοντας τα εργαλεία, για την προώθηση και προάσπιση των ανθρωπίνων αξιών
και τοποθετούνται κριτικά στην οργάνωση και λειτουργία του, προτείνοντας νέα συστήματα αξιών .

Διαβάστε περισσότερα...

καλά εξελίσσεται
η υγεία του 18χρονου σπουδαστή του ΟΑΕΔ


Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του 18χρονου σπουδαστή, ο οποίος δέχτηκε τα πυρά του 19χρονου συμμαθητή του, στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ.
Ο νεαρός συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και δεν χρηζει πλέον μηχανικής υποστήριξης.
Ο πατέρας του, δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ότι ο γιος του αισθάνεται τρομοκρατημένος και πως δεν είχε επαφές με τον δράστη, αλλά, έτυχε να βρεθεί μπροστά του.


μισθοί των «golden boys» της πολιτικής

εθνικές οικονομίες βουλιάζουν και οι μισθοί των περισσότερων προέδρων και πρωθυπουργών, εξακολουθούν να είναι «σε υψηλά για την εποχή» επίπεδα.

Πιο ακριβοπληρωμένος, ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, ο οποίος λαμβάνει ετήσιο μισθό ύψους 1,8 δις ευρώ.

Ακολουθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος λαμβάνει ετησίως 294.000 ευρώ, με τον ακριβοθώρητο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να λαμβάνει 2.000 ευρώ λιγότερα.

Από τους πλέον ακριβοπληρωμένους και ο Μπράιαν Κόουεν, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο οποίος για κάθε χρόνο που παραμένει στο πρωθυπουργικό αξίωμα, εξοικονομεί 292.000 ευρώ.

Από τη λίστα των ακριβοπληρωμένων δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αμείβεται με 257.000 ευρώ ετησίως. «Μόλις» 228.000 ευρώ λαμβάνει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν να την ακολουθεί, με μισθό ύψους 199.000 ευρώ.

Στους «ριγμένους» ο δικός μας Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αμείβεται για το έργο του με «μόλις» 95.000 ευρώ. Περί τα 89.000 ευρώ κερδίζει ο Χοσέ Θαπατέρο της Ισπανίας, ενώ, τελευταίος στη λίστα μένει ο Ρώσος πρόεδρος με 67.000 ευρώ το χρόνο.

Διόλου ευκαταφρόνητες και οι αμοιβές των βουλευτών.
Υπενθυμίζεται ότι ο καθαρός μηνιαίος μισθός των Ελλήνων βουλευτών φτάνει περίπου τα 5.900 ευρώ κι ότι η Βουλή τους καλύπτει τα έξοδα για 2 επιστημονικούς συνεργάτες και 4 αποσπασμένους υπαλλήλους.



Συναίνεση περι ευθήνης υπουργών



Τρόπους αλλαγής του σημερινού θεσμικού πλαισίου για την ποινική δίωξη των πολιτικών προσώπων αναζητεί η κυβέρνηση.


Εγκυρες πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο, εάν υπάρξει συμφωνία με την αντιπολίτευση, να προχωρήσουν τώρα σε αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ερμηνεύοντας με διαφορετικό τρόπο τις προβλέψεις του συντάγματος. Και αυτό γιατί είναι δεδομένο ότι για ριζικές αλλαγές της ποινικής ευθύνης υπουργών απαιτείται αναθεώρηση του άρθρου 86 του συντάγματος, η οποία δεν μπορεί να γίνει πριν από το 2012. Σε περίπτωση που υπάρξει, ωστόσο, διακομματική συναίνεση, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι αυτό που μπορεί να γίνει αμέσως είναι η καθιέρωση ενδιάμεσου σταδίου, που θα δίνει στις δικαστικές αρχές, έπειτα από απόφαση της Βουλής, το αποκλειστικό δικαίωμα να χειρίζονται τις υποθέσεις κατά πολιτικών προσώπων (υπουργών, πρώην υπουργών και βουλευτών). Το ενδιαμέσο αυτό στάδιο (χωρίς να υπερβαίνει τις συνταγματικές απαγορεύσεις) θα μπορούσε να περιλαμβάνει διατάξεις που θα δίνουν στα αρμόδια δικαστικά όργανα τη δυνατότητα να έχουν περισσότερες αρμοδιότητες ελέγχου των ποινικών υποθέσεων που αφορούν πολιτικούς, όπως ζητά και η Ντόρα Μπακογιάννη....συνέχεια εδώ



HACKED
























.kep.unipi.gr



ελληνοφρένεια

Διαβάστε περισσότερα...

όταν λέμε έρωτα εννοούμε έρωτα.....








τρωκτικό και πρωκτικό

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά....

πρόσθετα μέτρα
επί των ηλεκτρονικών συστημάτων συναλλαγής


Σε λήψη πρόσθετων μέτρων επί των ηλεκτρονικών συστημάτων συναλλαγής προχωρούν οι τράπεζες μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης.


Εξαιτίας του γεγονότος ότι το Ίντερνετ κερδίζει έδαφος ως μέσο για αγορές το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις κι ενώ ο τζίρος μέσω πιστωτικών καρτών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ, το κόστος της απάτης υπολογίζεται περίπου σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.


σπόντες για νομοθετικό πλαίσιο
στο internet





Υπέρ μίας δημόσιας συζήτησης για τη θέσπισης νομοθετικού πλαισίου σχετικού με την εξύβριση και τη συκοφαντική δυσφήμηση μέσω του Διαδικτύου, τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία του σε συνέδριο με θέμα

«Παράνομη Διακίνηση και Εμπορία Ανθρώπων και Ηλεκτρονικό Έγκλημα».









δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας:

«Από τη μία πλευρά, η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους πολίτες της από ανώνυμους και πολλές φορές προδήλως αβάσιμους συκοφαντικούς ισχυρισμούς», ενώ από την άλλη πλευρά «είναι γνωστό ότι στο Διαδίκτυο κυριαρχεί η ελευθερία εκφράσεως, στην πιο απόλυτη μορφή της»

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι πρέπει να γίνει στάθμιση και να συνταιριαστεί το αγαθό της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και η ανάγκη για προστασία της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη.

να μην ξεχνάμε ότι blog και λοιποί είμαστε σε .com
οπότε για να περιορίσουν την την ελευθερία της έκφρασης θα πρέπει το νομοθετικό πλαίσιο να είναι απαγορευτικό η αρκετά διακριτικό,μιας και είναι αδύνατων να εναρμονιστούν μεγάλες εταιρίες (google κτλ) με μιας τέτοιας φύσεως ελληνική νομοθεσία που θα παραπέμπει σε...Ουγκαντα!
ήδη θυρωροί και παπαγαλάκια φωνάζουν για το internet όπως τόσο καιρό προσπαθούν να απαξιωνόσουν το άσυλο



κλασσικά



Την αποτυχία της κυβέρνησης Καραμανλή τονίζουν σε συνεντεύξεις τους σε κυριακάτικες εφημερίδες ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Την ίδια στιγμή,
ο Πάνος Καμμένος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας και ο Σάββας Τσιτουρίδης δηλώνουν κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ ο Φώτης Κουβέλης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών τον Ιούνιο.


εδώ







αίμα και στέμμα

Ένοπλες επιθέσεις στη Βρετανία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η μεγαλύτερη αποσχισθείσα οργάνωση του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), ο Αληθινός IRA, στο πλαίσιο του αγώνα για μια ενωμένη Ιρλανδία, δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ireland's Sunday Tribune.
«Ο ‘Αληθινός IRA’ θα συνεχίσει να χτυπάει τις βρετανικές δυνάμεις κατοχής όποτε και όπου αποφασίσουμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.Ο Αληθινός IRA έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία δύο βρετανών στρατιωτών τον περασμένο Μάρτιο έξω από τη στρατιωτική βάση του Μασαρέν, ενώ έχει εκφράσει απειλές και κατά του αναπληρωτή πρωθυπουργού Μάρτιν Μακγκίνες, ο οποίος καταδίκασε τις επιθέσεις του Μαρτίου, καθώς επίσης και τη δολοφονία ενός αστυνομικού, από άλλη αποσχισθείσα οργάνωση, τον IRA-Συνέχεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο «Αληθινός IRA» πρόκειται να αναλάβει σήμερα επίσημα την ευθύνη για τη δολοφονία το 2006 του Ντένις Ντόναλντσον, πρώην ανώτατου στελέχους του Σιν Φέιν (πολιτικού σκέλους του IRA) και -κατά δική του ομολογία- κατασκόπου των Βρετανών.

«Σκοπεύαμε ανέκαθεν να αναλάβουμε την ευθύνη για την επιχείρηση αυτή, αλλά θέλαμε πρώτα να εκτελέσουμε προσωπικό των δυνάμεων του στέμματος. Αυτό το πετύχαμε στο Μασαρέν», εξήγησε ο εκπρόσωπος.





...που είναι ο παπάς...






άλλοι φεύγουν κουρασμένοι και άλλοι έρχονται ξεκουραστεί

















πηγές: tvxs,tovima.online,in.gr,preza,epikairo

Διαβάστε περισσότερα...