Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

το παιχνίδι τις ημέρας...

βρείτε τις διαφορές

Διαβάστε περισσότερα...


Ολόκληρη η προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

συνέχεια εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

κολυμβητηριο Eρμούpolice

Αμφισβητήτε και πάλι η ικανότητα του δήμου Ερμούπολης να πάρει σωστές αποφάσεις.
Αυτή τη φορά ο λόγος για το περιβόητο στέγαστρο του κολυμβητηρίου.
Οι απόψεις πολλές,τέτοια κατασκευή δεν είναι απλή μιας και από την αρχή έχει αμφισβητηθεί η αντοχή της(είδαμε ότι την πρώτη μέρα το πήρε ο αέρας πριν παραδοθεί το έργο βέβαια και πριν τελειώσει).
επίσης να επισημάνουμε ότι ένας κλειστός χώρος για κολύμβηση θέλει και τον απαραίτητο κλιματισμό για να μην γίνετε η ατμόσφαιρα αποπνιχτική όπως παρατηρήθηκε στον αγώνα πόλο.
Σήμερα η εφημερίδα κοινή γνώμη φιλοξενεί ένα ρεπορτάζ το οποίο αμφισβητεί την νομιμότητα της κατασκευής καθώς σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ δεν έχει ούτε οικοδομική άδεια ούτε άδεια πυρασφάλειας.
Μιλάμε πάντα για έναν χώρο που αθλούνται καθημερινά παιδιά.
Στο θέμα της πυρασφάλειας τουλάχιστον αν υπάρχει "παράληψη" είναι τραγικό.
Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, γράφει το δημοσίευμα διαφωνούν και υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται άδεια.
Εντύπωση προκάλεσε αυτό που ειπώθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου που υποστηρίζει ότι το μπαλόνι δεν είναι μόνιμη κατασκευή αλλά θα μετακινείται κατά διαστήματα για να στεγάζει εκδηλώσεις του δήμου σε διαφορετικές περιοχές της πόλης!!!
κάτι σε τσίρκο μου κάνει αυτό......

Διαβάστε περισσότερα...

μένουμε Ελλάδα ??




λιγότεροι κατά 20% εκτιμάται ότι θα είναι φέτος οι μαθητές που θα πάνε πενθήμερη στα νησιά μας,όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το kykladesnews.gr
συγκεκριμένα γράφει:
"Η οικονομική κρίση δίνει το πρώτο δυνατό χτύπημα στον τουρισμό της χώρας εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του αριθμού των παιδιών που συμμετέχουν φέτος στις μαθητικές εκδρομές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο αριθμός των μαθητών που θα πάνε εκδρομή φέτος θα φτάσει στους 150.000, από 180.000 που ήταν πέρυσι.

Οι ξενοδόχοι στους δημοφιλείς προορισμούς -δηλαδή στη Ρόδο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα- προβλέπουν ότι η μείωση του αριθμού των μαθητών που θα πάνε φέτος εκδρομή προσεγγίζει το 20%. Το ποσοστό αυτό έρχεται να προστεθεί στην ήδη σημαντική πτώση που καταγράφεται την τελευταία πενταετία λόγω της αλματώδους ανόδου του αριθμού των μαθητών που επιλέγουν προορισμούς του εξωτερικού για τις εκδρομές τους.

Οι εκδρομές εκτός Ελλάδας αποδεικνύονται εξαιρετικά ανταγωνιστικές, διότι εκτός από τη γοητεία του διαφορετικού, προσφέρονται συχνά σε πολύ καλές τιμές.

Από τις τιμές που δίνουν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία προκύπτει ότι σε κάποιες περιπτώσεις η εκδρομή στην Ευρώπη είναι φθηνότερη από την εκδρομή σε κάποιο ελληνικό νησί. Για παράδειγμα, το κόστος της επταήμερης εκδρομής στην Πράγα και τη Βαρκελώνη είναι 550 ευρώ (78 ευρώ την ημέρα), ενώ η πενθήμερη εκδρομή στην Κρήτη κοστίζει 400 ευρώ (80 ευρώ την ημέρα).

Έτσι, σανίδα σωτηρίας επιχειρεί να ρίξει η Ειδική Γραμματεία Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, η οποία προτρέπει, με εγκύκλιό της, τους εκπαιδευτικούς του εξωτερικού να προτείνουν σε γονείς και μαθητές τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ελλάδα, ώστε να τονωθεί ο τουρισμός της χώρας.

Η πτώση της τάξης του 15%-20% διαπιστώνεται πρωτίστως από τα γραφεία που διοργανώνουν τις σχολικές εκδρομές.

«Ο αριθμός των σχολείων που συμμετέχουν στις εκδρομές δεν είναι πιο μικρός από άλλες χρονιές. Οι αποστολές όμως είναι πολύ μικρότερες σε μέγεθος. Λόγω της οικονομικής κρίσης η ζήτηση είναι σαφώς μικρότερη για όλους τους προορισμούς» σημειώνει ο .Γιάννης Ευαγγέλου, πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (ΗΑΤΤΑ) «Το γεγονός ότι λιγότεροι μαθητές πάνε εκδρομή φέτος αποδεικνύει πως υπάρχουν πραγματικά προβλήματα στα οικονομικά των νοικοκυριών. Γνωρίζουμε, άλλωστε, ότι οι Έλληνες γονείς έχουν τη νοοτροπία να ικανοποιούν τις επιθυμίες των παιδιών τους ακόμα και αν αυτοί στερούνται διάφορα πράγματα.

Θεωρώ, πάντως, υπερβολή να λέγεται ότι οι εκδρομές στο εξωτερικό είναι πάντα φθηνότερες. Οι μαθητές ενός σχολείου της Ηγουμενίτσας, για παράδειγμα, θα πάνε με λιγότερα χρήματα στην Ιταλία από ό,τι στη Ρόδο και οι μαθητές ενός σχολείου της Θεσσαλονίκης θα πάνε με λιγότερα χρήματα στη Βουλγαρία από ό,τι στην Κρήτη, αλλά αυτό δεν είναι πάντα ο κανόνας.

Όλα εξαρτώνται από την πόλη στην οποία κατοικεί ο καθένας. Πάντως, αν οι σχολικές εκδρομές αποτελούν μια ένδειξη, τότε μπορούμε να πούμε πως οι οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων για διακοπές είναι φέτος μικρότερες από άλλα χρόνια»."


πρέπει να στηρίξουμε τον τουρισμό στην χώρα μας, πραγματικά είναι πρόκληση το να βρίσκεις φθηνότερες εκδρομές για το εξωτερικό.
Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό και όχι μόνο.
Συνεχώς στις τουριστικές περιοχές ακούμε για κρούσματα αισχροκέρδειας που προσωπική μου άποψη πηγάζουν από τις βαριές φορολογίες τους μεσάζοντες και συνήθως από την αδιαφορία της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης να βοηθήσει,πατώντας πόδι σε κάποιους παράγοντες.π.χ. στην Σύρο τα καλοκαίρια η αστυνόμευση είναι υπερβολική,τα μαγαζιά τρώνε πρόστιμα και μήνυσης με το παραμικρό ενώ σε άλλα νησιά δίπλα μας η αστυνόμευση είναι τόσο ελλιπείς σε σημείο να ξεφτιλιζόμαστε διεθνώς κάθε χρόνο (βλέπε Μύκονο,Κως,κτλ.) από την άλλη πάλι κανείς δεν ασχολήθηκε ποτέ με τους κακοπληρωμένους υπαλλήλους που είναι πάντα σχεδόν ανασφάλιστοι μιας και ο κρατικός μηχανισμός αφήνει παράθυρα στους επιχειρηματίες για να δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις.τι να περιμένεις από ένα κράτος βέβαια που προσλαμβάνει υπαλλήλους ημιαπασχόληση χωρίς να πληρώνει τις εισφορές τους στα ταμεία και χωρίς να θεωρήτε συντάξιμη αυτή την υπηρεσία...

Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

διάγγελμα DR.SEENG

Διαβάστε περισσότερα...