Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Νέα μέτρα στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας


Ρυθμίσεις για τα καρτοκινητά τηλέφωνα, με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών σε κακουργηματικές πράξεις, δημιουργία τράπεζας DNA αλλά και ενεργοποίηση των καμερών προβλέπει περαιτέρω ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον τομέα της ασφάλειας. Σε φορτισμένο κλίμα διεξάγεται ο διάλογος για κουκούλα και μετανάστευση.
Τα παραπάνω προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, από το βήμα της Βουλής, εν μέσω φορτισμένης συζήτησης ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων. Στο επίκεντρο τέθηκαν θέματα παράνομης μετανάστευσης αλλά και δημόσιας τάξης. Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε και στη χθεσινή συζήτηση. Την επόμενη Πέμπτη θα επαναληφθεί σχετική σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ.

Στη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του Χρ. Μαρκογιαννάκη, συμμετείχαν εκπρόσωποι των κομμάτων τις αντιπολίτευσης -πλην του ΚΚΕ που δεν συμμετέχει. Οι παραπάνω έθεσαν ως αναγκαία προϋπόθεση στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών τη διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων από την κυβέρνηση, για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα εκ νέου την προσεχή Πέμπτη.

Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις για τους παράνομους μετανάστες

Σύμφωνα με τα νομοθετικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, στην περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος οποιουδήποτε αλλοδαπού για αδίκημα που τιμωρείται με ποινή τουλάχιστον 3 μηνών, αυτός θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και θα επιβάλλεται σε βάρος του διοικητική απέλαση.

Επίσης, παρατείνεται σε συνολικά 12 μήνες, αντί για τρεις που ισχύει σήμερα, το σύννομο της προσωρινής κράτησης των υπό απέλαση αλλοδαπών, τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει αποφανθεί ότι η διοικητική κράτηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7 ημέρες.

Με άλλη ρύθμιση, μετατρέπεται σε κακούργημα και μπορεί να επιβληθεί μέχρι και κάθειρξη έως 10 έτη, καθώς και υπέρογκα χρηματικά πρόστιμα, σε όσους προωθούν και διευκολύνουν την είσοδο ή έξοδο υπηκόων τρίτης χώρας ακόμη κι αν ενεργούν χωρίς οικονομικό όφελος. Το ίδιο ισχύει και για τους μεταφορείς μεταναστών.

Έντονη αντιπαράθεση για μετανάστευση και κουκούλα

τόσο η τροπολογία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης όσο και η ρύθμιση για την ποινικοποίηση της κουκούλας.

Η διαδικασία των απελάσεων και, πιο συγκεκριμένα, τροπολογία σύμφωνα με την οποία αρκεί και μόνο η άσκηση ποινικής δίωξης σε κάποιον αλλοδαπό προκειμένου εκείνος να χαρακτηριστεί «επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια», συζητήθηκε χτες στη Βουλή.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ανέφερε ότι: «Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με το να κάνει μια πολιτική που στεναχωρεί ανθρώπους, αλλά καμιά φορά αυτό είναι μονόδρομος».

«Έργο δικό μας είναι να αμβλύνουμε τις προϋποθέσεις που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση. Και αυτό θα συμβεί, μόνο αν μπορέσουμε με πολιτικές προς την Ε.Ε. και την Τουρκία να μειωθεί ο αριθμός. Όταν μειωθεί ο αριθμός των μη νόμιμων, είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα αμβλυνθούν», πρόσθεσε.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εναντιώθηκαν γενικότερα στην πολιτική και τις επιλογές της κυβέρνησης, ενώ ο ΛΑΟΣ άσκησε κριτική μόνο για ανεπαρκή μέτρα αντιμετώπισης των «λαθρομεταναστών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, υποστήριξε ότι το κρίσιμο σημείο της τροπολογίας είναι ότι δεν αφορά μόνο τους παράνομους μετανάστες αλλά και τους νόμιμους, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της αδυναμίας της χώρας μας να διαπραγματευθεί στο εσωτερικό της Ε.Ε. για την από κοινού αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Δένδιας, επεσήμανε ότι Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχουν κοινή ατζέντα, ενώ σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, είπε ότι οι διατάξεις του αλλά και οι ρυθμίσεις που θα φέρει άμεσα στη Βουλή η κυβέρνηση έχουν στόχο την προστασία του μέσου ανθρώπου. Σε αυτό εναντιώθηκε ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μιας απελπισμένης και φοβικής κοινωνίας.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, ζήτησε να αποσύρει η κυβέρνηση, όχι μόνον τις διατάξεις για την κουκούλα, αλλά και την τροπολογία για τους παράνομους μετανάστες. «Δεν λύνονται τα προβλήματα της κοινωνίας με τον Ποινικό Κώδικα μόνον και την λογική του "αποφασίζουμε και διατάσσουμε"», είπε.

Ειδικά δε, για τους λαθρομετανάστες τάχθηκε υπέρ της «απαίτησης από την ΕΕ να παρέμβει και να πιέσει την Τουρκία και να πληγούν τα κυκλώματα διακίνησης». Ταυτόχρονα, υποστήριξε την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη με ουσιαστική κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν.

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Α. Γεωργιάδης, υποστήριξε τόσο τη μετατροπή του αδικήματος της κουκούλας σε ιδιώνυμο όσο και τη θεσμοθέτηση της ποσόστωσης στην είσοδο μεταναστών στη χώρα.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο εισηγητής της Ν.Δ. Α. Γεροντόπουλος τήρησε αποστάσεις από την κυβερνητική θέση για το θέμα της κουκούλας ενώ η βουλευτής του κόμματος, Κατερίνα Παπακώστα, συντάχθηκε επί της ουσίας με τον ΛΑ.Ο.Σ. στο θέμα της κουκούλας, ζητώντας εφαρμογή και στη χώρα μας των διατάξεων που ισχύουν σε Γαλλία και Γερμανία.

«Δικαστικό, αστυνομικό και πολιτικό Δονκιχοτισμό» αποκάλεσε τη διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις «κουκούλες» ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ζήτημα νομικού κενού με τις κουκούλες, αλλά το πρόβλημα είναι η έλλειψη οργανωμένου αστυνομικού σχεδίου για τη σύλληψη των παραβατών εν τη γέννεση των εγκληματιών.

Απαντώντας, ο Νίκος Δένδιας κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκτιμήσουν τον κίνδυνο, ότι με τη στάση τους επικροτούν φαινόμενα, που στα λόγια τα καταδικάζουν. Χαρακτήρισε «απαράδεκτο το σκεπτικό να άρονται αξιόποινες πράξεις από τη μετέπειτα συμπεριφορά των κατηγορουμένων» και τόνισε ότι η αστυνομία κάνει το έργο της και έχουν συλληφθεί 370 άτομα για επεισόδια και βανδαλισμούς.

Το ΚΚΕ, χαρακτήρισε τρομοκρατικό το νομοσχέδιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την απόσυρση του.

«Εξοντωτικά τα μέτρα για παράνομη μετανάστευση»

Τον κίνδυνο οποιοσδήποτε αλλοδαπός, ακόμη και απλός τουρίστας, να θεωρηθεί επικίνδυνος για τη δημοσία ασφάλεια, σύμφωνα με τα νέα νομοθετικά μέτρα, επισημαίνει το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, ενώ χαρακτηρίζει τη νομοθετική πρόβλεψη απαράδεκτη για το κράτος Δικαίου που ουσιαστικά αίρει το τεκμήριο αθωότητας.

Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει τον βαθύτατο αποτροπιασμό της για την επιχειρούμενη κατάργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αποδίδει στην κυβέρνηση προχειρότητα και σκόπιμη άγνοια και καλεί τους βουλευτές να λάβουν υπ' όψιν το γεγονός ότι εάν εφαρμοστούν οι τροποποιήσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε κίνδυνο τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακόμα, η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας τονίζει ότι το μέτρο είναι απαράδεκτο, αφού ο «επικίνδυνος» αλλοδαπός είναι πιθανόν στη συνέχεια να αθωωθεί ή να αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται, που μπορεί να είναι ένα απλό πλημμέλημα.

Οι δικηγόροι επισημαίνουν επίσης, ότι: «Η ρύθμιση είναι εντελώς εξοντωτική για τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς, οι οποίοι μπορεί για το παραμικρό να βρεθούν κατηγορούμενοι για κακούργημα π.χ. κυβερνήτης πλοίου, αεροπλάνου κ.λπ». Με τέτοια μέτρα δεν μπορεί να περιοριστεί η παράνομη μετανάστευση, προσθέτουν.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατέκρινε και το σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Εσωτερικών για το πολιτικό άσυλο. «Είναι επιεικώς απαράδεκτο, προσβάλλει τον νομικό μας πολιτισμό και καταλύει κάθε έννοια Δικαίου, διότι στερεί από τον μετανάστη που ζητεί άσυλο, βασικά δικαιώματά του, όπως το δικαίωμα να προσφεύγει με πραγματική προσφυγή σε δευτεροβάθμια κρίση, που είναι κατοχυρωμένο στο άρθρο 39 της Οδηγίας 2004/85/ΕΚ, καθώς και στις διεθνείς συμβάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είναι εντελώς ανεπίτρεπτο σε ένα σύγχρονο κράτος Δικαίου να υφίσταται κάποιος συντριπτικές για την προσωπική του κατάσταση συνέπειες, πριν διαπιστωθεί σε δίκαιη δίκη η ενοχή του ή μη και προτού ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα στην υπεράσπισή του», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Αμοιβαία δικαστική συνδρομή Ελλάδας και ΗΠΑ

Στο μεταξύ, υπερψηφίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τα νομοσχέδια για την αμοιβαία δικαστική συνδρομή και την αμοιβαία έκδοση εγκληματιών μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ, με βάση και τις σχετικές συμβάσεις μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ που είχε προσυπογράψει η Ελλάδα το 2003.

Τα νομοσχέδια προβλέπουν μέχρι και τη δυνατότητα σύμπτυξης κοινών ερευνητικών ομάδων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, σε έρευνες εναντίον της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στο έδαφος των δύο χωρών, ενώ για το ζήτημα της αμοιβαίας έκδοσης εγκληματιών, προβλέπεται ρητά η διαβούλευση μεταξύ των δύο χωρών, σε περίπτωση νομικού κωλύματος της μιας.

Η υπερψήφιση των δύο νομοσχεδίων, χαιρετίστηκε από τον υπουργό Νικόλαο Δένδια, ως «το ουσιαστικό βήμα για την κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης βίζας για την επίσκεψη Ελλήνων πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες». Αποδοκίμασαν και καταψήφισαν τα κόμματα της Αριστεράς και ο ΛΑΟΣ.




πηγή: http://www.tvxs.gr/v14913

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ 9.000 ΤΙΤΛΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ


Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β./HEAL-Link) σας πληροφορεί ότι, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του Υπουργείου, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες χρηματοδότησης της οριζόντιας δράσης των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών στα ηλεκτρονικά περιοδικά για την τριετία 2009-2011. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι η διακοπή της πρόσβασης των Ελληνικών Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας σε περισσότερους από 9.000 τίτλους επιστημονικών ηλεκτρονικών περιοδικών. Οι συνέπειες της διακοπής της πρόσβασης των ελληνικών ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων στα ηλεκτρονικά περιοδικά, ύστερα από 10 χρόνια αδιάλειπτης παροχής της υπηρεσίας αυτής, θα είναι ολέθριες για την υποστήριξη της έρευνας και της εκπαίδευσης στη χώρα μας, σε μια εποχή κατά την οποία η καινοτομία και η πρόσβαση στην πληροφορία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την πρόοδο μιας χώρας. Ο ΣΕΑΒ συγκεντρώνει υπογραφές για άσκηση επιπλέον πίεσης προς το Υπουργείο, ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες χρηματοδότησης. Ζητάμε:Άμεση εξασφάλιση της χρηματοδότησης και υπογραφή των συμβάσεων.

υπογραφές :http://physlib1.physics.auth.gr/



Διαβάστε περισσότερα...

η έρευνα σε κρίση

3 μέτωπα....
1.
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β./HEAL-Link) σας πληροφορεί ότι, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του Υπουργείου, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες χρηματοδότησης της οριζόντιας δράσης των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών στα ηλεκτρονικά περιοδικά για την τριετία 2009-2011. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι η διακοπή της πρόσβασης των Ελληνικών Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας σε περισσότερους από 9.000 τίτλους επιστημονικών ηλεκτρονικών περιοδικών.

Οι συνέπειες της διακοπής της πρόσβασης των ελληνικών ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων στα ηλεκτρονικά περιοδικά, ύστερα από 10 χρόνια αδιάλειπτης παροχής της υπηρεσίας αυτής, θα είναι ολέθριες για την υποστήριξη της έρευνας και της εκπαίδευσης στη χώρα μας, σε μια εποχή κατά την οποία η καινοτομία και η πρόσβαση στην πληροφορία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την πρόοδο μιας χώρας.

Ο ΣΕΑΒ συγκεντρώνει υπογραφές για άσκηση επιπλέον πίεσης προς το Υπουργείο, ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες χρηματοδότησης.

Ζητάμε:

Άμεση εξασφάλιση της χρηματοδότησης και υπογραφή των συμβάσεων.

http://physlib1.physics.auth.gr/
2.
Aγαπητοί συνάδελφοι,
Η έρευνα περνάει δύσκολες ώρες μετά από την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να βάλει σε τάξη τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στην απόφαση αυτή (Δελτίο Τύπου Υπ.Αν., 3/6/09), μαζί με τις λαϊκές αγορές, τα γουναράδικα κ.ά. περιλαμβάνονται και όλα τα εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ερευνητικά ιδρύματα, κατά κύριο λόγο του λεκανοπεδίου Αττικής. Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις ερευνητικών ιδρυμάτων, που επιβάλλονται με την απόφαση αυτή, δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη την εισήγηση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) η οποία βασίζεται στις σχετικές επίσημες αξιολογήσεις των ιδρυμάτων. Έτσι προάγονται τα μονοθεματικά ερευνητικά κέντρα εις βάρος των διεπιστημονικών που προτείνει το ΕΣΕΤ αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόσχημα της συρρίκνωσης δαπανών με τη μείωση του αριθμού των Δ.Σ. είναι ανακριβές αφού όλα τα Δ.Σ. των Ε.Ι. είναι άμισθα.
Η απόφαση του Υπ.Αν. στηρίζεται αποκλειστικά στην κοινή επωνυμία των Ινστιτούτων και ταυτίζει αυθαίρετα διαφορετικά επιστημονικά αντικείμενα. Η απόφαση αυτή δεν συνοδεύεται από κανένα χρονοδιάγραμμα και δεν βασίζεται σε καμία υλικοτεχνική μελέτη. Η μεταφορά, για παράδειγμα, των 120 βιολόγων του Δημόκριτου και των 30 βιολόγων του ΕΙΕ στο Φλέμινγκ προϋποθέτει την κατασκευή νέου κτιρίου, μιας που το Φλέμινγκ έχει ιδιαίτερα ολιγάριθμο προσωπικό και δεν έχει χώρους να στεγάσει τους νεοφερμένους. Αναρωτιέται κανείς γιατί να μην προταθεί το αντίστροφο, αποφεύγοντας έτσι το κόστος και τους κινδύνους μεταφοράς εξαιρετικά ευαίσθητων εργαστηρίων. Το ίδιο ισχύει και για τη συγχώνευση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης / ΕΙΕ με το νεο-ιδρυθέν (και άρα όχι ακόμη αξιολογηθέν) και ιδιαίτερα ολιγομελές κέντρο «Αθηνά» που στεγάζεται στο Μαρούσι. Το Υπ.Αν. αντί να υποστηρίζει την έρευνα τη συρρικνώνει, σαν να επρόκειτο για μια προβληματική επιχείρηση.
Κεντρικός και ανομολόγητος στόχος του Υπ.Αν. είναι τελικά η εκκένωση του κτιρίου του ΕΙΕ, με σοβαρές συνέπειες στη διεξαγωγή της έρευνας και στην υλοποίηση των ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία αυτή τη στιγμή διαχειρίζονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Όσο για τα τρία ανθρωπιστικά Ινστιτούτα του ΕΙΕ, τα οποία πρόκειται να συγχωνευθούν με κάποια από τα Ινστιτούτα του ΕΚΚΕ, ψιθυρίζεται ότι θα μεταφερθούν και αυτά σε άλλο χώρο.

Στις αυθαίρετες ενέργειες του Υπ.Αν. αντιστεκόμαστε οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι στα θιγόμενα ερευνητικά ιδρύματα. Μπορείτε να δείτε τα Δελτία Τύπου των ερευνητικών ιδρυμάτων και του Υπ.Αν., τη σχετική αρθρογραφία καθώς και την εισήγηση του ΕΣΕΤ στη σελίδα:

http://www.eie.gr/petition-gr.html .

Στην ίδια σελίδα μπορείτε να συμβάλετε στη συγκέντρωση υπογραφών για την υποστήριξη του ΕΙΕ.

Σας ευχαριστούμε.

3.
Συλλογή υπογραφών για να μην καταργηθεί το μοναδικό Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) . Μπορείτε να υπογράψετε το σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας εδώ

: http://www2.ekke.gr/signatures.php




Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ !...


Πρωτοφανή επίθεση με προσωπική εντολή του Διοικητή της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας, κ. Τάκη Αράπογλου, εξαπέλυσαν χθες το μεσημέρι μισθωμένοι μπράβοι εταιρείας security εναντίον του Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, του Προέδρου Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΤΕ-Ταμειακών-Τεχνικών-Κλάδου Ασφαλείας και άλλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η επίθεση αυτή έγινε, για να αποτραπεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση των εργαζόμενων στο χώρο της ΕΤΕ που είχε σκοπό να ενημερωθούν για το περιεχόμενο και τους στόχους της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 29/6, που έχει εξαγγείλει η ΟΤΟΕ διεκδικώντας κλαδική Σ.Σ.Ε.

Είναι πρωτοφανές στα χρονικά της Εθνικής Τράπεζας ένας Διοικητής να καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους, χρησιμοποιώντας ως μισθωμένους μπράβους συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να προπηλακίσει τους συνδικαλιστές και να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Πρέπει να σημειώσουμε, ότι οι άνθρωποι που επιτέθηκαν και προπηλάκισαν τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους είχαν ως αρμοδιότητα να φρουρούν τα καταστήματα για την αποτροπή ληστειών. Δυστυχώς ο Διοικητής της ΕΤΕ χρησιμοποίησε τους ανθρώπους αυτούς εναντίον των συνδικαλιστών, αφήνοντας αφύλακτα τα καταστήματα της Τράπεζας.
Πέρα από το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή παραβιάζει κατάφωρα τον νόμο 1264/82 και τις Διατάξεις του Ποινικού Δικαίου, αναβιώνει στην πράξη αλλά και στις μνήμες όλων μας τις αλήστου μνήμης εποχές των επιθέσεων του παρακράτους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την επίθεση και καλούν τις Διοικήσεις των άλλων τραπεζών να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτές τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Διοικητής της ΕΤΕ, ο οποίος έχει αναλάβει «εργολαβικά» την καταστολή του συνδικαλιστικού κινήματος και την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

H OTOE, με ανακοίνωσή της, καλεί την Κυβέρνηση, η οποία έχει σοβαρές ευθύνες για τις πράξεις και τη δράση του Διοικητή της ΕΤΕ, να ζητήσει αμέσως την παραίτησή του.
Καλεί, επίσης, τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταδικάσουν αυτές τις μεθόδους τραμπουκισμού και βίας εναντίον των νομίμων εκπροσώπων των εργαζομένων και να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση να εκδιώξει αμέσως τον κ. Αράπογλου.
«…Η Δημοκρατία στη χώρα μας έχει οικοδομηθεί με τους σκληρούς αγώνες των εργαζομένων και όλων των Ελλήνων πολιτών και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν με τις ενέργειες, που την υπονομεύουν, να οδηγήσουν προς τα πίσω τη χώρα μας, σήμερα που οι ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα στη συμπεριφορά και στη στάση όλων των υπεύθυνων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων…», σημειώνει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Εργαζομένων υπέβαλαν μήνυση προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, εναντίον εκείνων που προπηλάκισαν τους συνδικαλιστές και κατά του ηθικού αυτουργού αυτής της βίαιης και εγκληματικής πράξης, Αράπογλου, ο ο οποίος «άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου» και θα «θερίσει» τους ανέμους της αγωνιστικής αντίδρασης ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος.




logoplokies

Διαβάστε περισσότερα...