Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Κόβει τον βερεσέ η Κομισιόν


Πρόταση ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την τόνωση της ρευστότητας στις επιχειρήσεις. Προτείνει από το 2010 το Δημόσιο κάθε κράτους να πληρώνει προμηθευτές και συνεργαζόμενους με αυτό ιδιώτες το πολύ 30 ημέρες μετά την ημερομηνία που αναγράφεται στο τιμολόγιο. Διαφορετικά θα υπάρχουν τόκοι και πρόστιμα.






Το ελληνικό κράτος χρωστά μόνο μέσω των νοσοκομείων ποσό που ξεπερνά τα 5 δις ευρώ ενώ στο σύνολό του εκτιμάται ότι τα χρέη προς προμηθευτές ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ. Η πρόταση αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο στο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας της Ε.Ε. που ψήφισαν οι ηγέτες στην Σύνοδο Κορυφής, αλλά έκτοτε δεν υπήρξε συνέχεια.

Πλέον η Επιτροπή επανέρχεται με συγκεκριμένη πρόταση που οδεύει προς έγκριση από το συμβούλιο Υπουργών. Eκτιμά ότι οι καθυστερήσεις πληρωμών σε εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των εταιρειών ή επιχειρήσεων και των δημόσιων αρχών έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και την πτώχευση εταιρειών που θα μπορούσαν να είναι βιώσιμες, ιδίως όταν πρόκειται για μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις

Έτσι, με δεδομένη τη σημερινή κρίση, προτείνει αλλαγές στην οδηγία του 2000 για τις καθυστερημένες πληρωμές. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκιντέρ Φερχόιγκεν, αρμόδιος για τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία, δήλωσε ότι: «Δεν είναι πλέον ανεκτή η καθυστέρηση πληρωμών από τις δημόσιες αρχές»

Τι θα ισχύει από το 2010:

* Οι δημόσιες αρχές πρέπει να καταβάλλουν τις πληρωμές εντός 30 ημερών, διαφορετικά θα πρέπει να καταβάλλουν τόκους, αποζημίωση για το κόστος είσπραξης και μια κατ’ αποκοπή αποζημίωση 5% του οφειλόμενου ποσού, με ημερομηνία αφετηρίας του υπολογισμού την 1η ημέρα της καθυστέρησης. Σε δεόντως αιτιολογημένες περιπτώσεις οι περίοδοι πληρωμής μπορούν να είναι μεγαλύτερες.

* Οι επιχειρήσεις θα έχουν το δικαίωμα να απαιτούν την καταβολή τόκων υπερημερίας καθώς και τυχόν εξόδων είσπραξης.

* Θα είναι δυνατή η επιβολή τόκων και για μικροποσά, ενώ θα επιτρέπεται πλέον η είσπραξη τόκων και για οφειλές κάτω των 5 ευρώ.

Οι νέες ρυθμίσεις είναι προαιρετικές, καθώς οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα αλλά όχι την υποχρέωση να ενεργούν με τον τρόπο αυτό, δηλαδή να στρέφονται κατά του δημοσίου. Θα μπορούν ως εκ τούτου να παρατείνουν, εφόσον το επιθυμούν, τις προθεσμίες πληρωμής αποβλέποντας στη διατήρηση καλών σχέσεων με τους πελάτες τους...

Μεγάλη απειλή για το Δημόσιο η εφαρμογή της απόφασης

Εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις εταιρειών που έχουν υποβάλει κανονικά τους φακέλους τους και περιμένουν περισσότερο από ένα χρόνο για να πληρωθούν. Πολλές από τις εταιρείες μάλιστα καταφεύγουν σε τραπεζικά δάνεια ή στην έκδοση επιταγών για να εκετλέσουν τα έργα, υπολογίζοντας ότι "κάποια λογική στιγμή" θα εκταμιευθούν οι πληρωμές από τον δημόσιο φορέα. Τις περισσότερες φορές οι επιταγές μένουν ακάλυπτες, ενώ οι τράπεζες, εν μέσω κρίσης και παρά το "πακέτο των 28 δις" είναι απρόθυμες να διευκολύνουν.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), όπου οι οφειλές του Δημοσίου περίπου στο 10% των επιχειρήσεων πληροφορικής μελών του Συνδέσμου ανέρχονται σε 180 εκ. ευρώ.

Εξίσου σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές έργων που ήδη έχουν ολοκληρωθεί υπάρχουν και στον κατασκευαστικό τομέα. Σύμφωνα με την Πανελλήνιας Ενωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων, μόνο στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Εύβοιας οι εκτελεσμένες και πιστοποιημένες εργασίες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2008 ήταν 4,8 εκ. ευρώ.. Και από αυτά έχουν μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου πληρώθηκε μόλις το 1 εκ. ευρώ».

Υπό εκκρεμότητα είναι και η πληρωμή έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, που ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν το 2003 και το 2004. Και βέβαια σε όλα αυτά θα πρέπει να υπολογιστούν και οι οφειλές του δημοσίου σε επιχειρήσεις που δραστηροποιούνται στο χώρο της υγείας, όπως προμηθευτές ιατρικών υλικών και φαρμακευτικές εταιρείες.


enet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

περί ανέμων....

Με όλα αυτά που ακούσαμε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν οι φοβεροί και τρομεροί κουκουλοφόροι εξτρεμιστές ταραξίες, το ξέσπασμα για τις καημένες τις τράπεζες, τον βομβαρδισμό από τα ΜΜΕ αυτές τις μέρες για το μπαράζ εγκληματικότητας,τις προκοπές που έπιασαν ξαφνικά την αστυνομία και βγαίνει στους δρόμους,να μην ξεχάσουμε και τις φοβερές ερμηνείες από τους πολιτικούς αρχηγούς στην βουλή, 3 συμπεράσματα έβγαλα :


1ον. οι πολιτικοί μας αρχηγοί αδικούνται γιατί κυριολεκτικά είναι για όσκαρ.


2ον.Ο καρατζαφέρης με την στάση του τελευταία και την κλήση του στην χαζο- κουκουλο-απαγόρευση, επιβεβαιώνει της φήμες που τον θέλουν θυρωρό της ΝΔ .(μου θυμίζει εποχές Κορκολή : τι είσαι...? το π........ σου είμαι...).

3ον.Οι μέσοι Έλληνες έχουμε πάρει τα κατάλληλα ερεθίσματα για να δεχτούμε την κατάργηση του ασύλου,από την πιο ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων 30 χρόνων.(αλλά εδώ δεχτήκαμε αλλα κι άλλα...)





είναι η πρώτη φορά που θα πώ Respect στον Γιωργάκη έδωσε ρέστα με την φράση που είπε στον Καραμανλή :

ακούγεται ότι είστε κουρασμένος...

εγώ μια χαρά σας βλέπω σήμερα!

πρέπει να είναι η ποιο έξυπνη φράση που είπε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα...

Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων Κιλκίς: Η παγκόσμια επιβράβευση και η εγχώρια αδιαφορία

του: Ανδρέα Οικονόμου

Η άνοιξη είναι η εποχή για μια επίσκεψη στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων! Μοναδικός στη σύλληψή του. Εργάζεται αποκλειστικά για τη διατήρηση των Ελληνικών και Βαλκανικών φυτών, μελετάει την αξιοποίησή τους σε ποικίλες εφαρμογές (φαρμακολογία, κοσμητολογία, διατροφή, αρχιτεκτονική τοπίου, …). Αποτελεί τράπεζα γενετικού υλικού και επιστημονικών γνώσεων. Αποτελέσει μοχλό για την αειφορική ανάπτυξη της χώρας μας. Είναι άριστο πεδίο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών και σπουδαστών, τόπος αναψυχής, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης χιλιάδων επισκεπτών. Ο Κήπος είναι παγκοσμίως γνωστός και οι ειδικοί τον θεωρούν παράδειγμα καλής πρακτικής. Τον επισκέφτηκαν, τον μελέτησαν, τον θαύμασαν, τον φωτογράφησαν, τον ανέδειξαν με δημοσιεύσεις τους σε σημαντικά κείμενα και βιβλία και ενέταξαν την ερευνήτρια που τον συνέλαβε και τον δημιούργησε στις επιτελικές ομάδες των διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με τη διατήρηση της φυτικής βιοποικιλότητας. Της εμπιστεύτηκαν μάλιστα το διεθνές συνέδριο EUROGARD VI, να το διοργανώσει στη χώρα μας το 2012!
Και το κράτος μας τι κάνει για τον Κήπο; Τίποτε! Με βάση τη σύμβαση που υπέγραψε, πριν 10 χρόνια, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) με την ΕΕ, θα έπρεπε σήμερα ο Κήπος να λειτουργεί και να αναπτύσσεται με κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και οργανόγραμμα, επαρκές προσωπικό και πόρους. Όμως όχι, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί με χρήματα που εξασφαλίζονται από προγράμματα! Και τώρα ο Κήπος έμεινε μόνο με τον φύλακά του. Για του λόγου μου το αληθές, επισκεφτείτε τον! Όλα κινδυνεύουν να καταστραφούν με ευθύνη του ΕΘΙΑΓΕ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Είναι κρίμα! Ειδικά αν σκεφτούμε ότι οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές του νομού υποσχέθηκαν να υποστηρίξουν το έργο, ο σημερινός Υφυπουργός μάλιστα θα έλυνε το πρόβλημα πέρυσι «εντός των ημερών».
Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τον Κήπο. Ας τον στηρίξουμε εμείς. Καταγγέλλοντας την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ό,τι δεν καταφέρνουμε ως Έλληνες πολίτες μπορούμε να το καταφέρουμε ως Ευρωπαίοι.

epikairo.gr


Διαβάστε περισσότερα...

blogoσφαιρα















loplokies


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ...ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ...

Διαβάστε περισσότερα...

3 πουλάκια κάθονταν by Καραμανλής

απόσπασμα απο oμιλία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δημόσια Ασφάλεια (08/04/09)

Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες επιθέσεις κουκουλοφόρων.

Σε αστυνομικά τμήματα, τράπεζες, επιχειρήσεις, πολιτικά γραφεία. Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά συντονισμού.

Οι δράστες αξιοποιούν, για το σκοπό αυτό, σύγχρονες τεχνολογίες ( blogs και SMS ). Χρησιμοποιούν διάφορα μέσα (κουκούλες ή κράνη) για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους. Συνδέονται, πολλές φορές, με κοινούς εγκληματίες.






















Αποδεικνύεται -προκύπτει αυτό και από τις συλλήψεις- ότι οι εξτρεμιστικές δράσεις και το κοινό έγκλημα αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία».

Οι πολίτες απαιτούν να μπει φραγμός στη βία και την παρανομία. Και αυτό να ισχύει παντού: Από τους δρόμους των πόλεων έως το σχολείο και το Πανεπιστήμιο. Από τους χώρους της επαγγελματικής, επιχειρηματικής δραστηριότητας έως την κάθε λογής περιουσία των συμπολιτών μας.

Θύματα της βίας είναι όλοι οι πολίτες. Πιο απροστάτευτοι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι. Χάνουν τη δουλειά τους. Πλήττονται οι περιουσίες τους. Πληρώνουν φόρους για να αποκαθίστανται ζημιές κοινωνικών αγαθών.

Και όμως! Κάποιοι ενθαρρύνουν την αντίθεση στους νόμους, υποκινούν καταλήψεις, σιωπούν απέναντι σε βιαιότητες και βανδαλισμούς. Κάποιοι, αντί καθαρής καταδίκης, καταφεύγουν σε μισόλογα. Κι αυτό, στο όνομα ενός φευτοπροοδευτισμού. Ποια σχέση, όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μπορεί να έχει η πρόοδος με τη βία;

Πρόσφατα ακούσθηκε η πρωτοφανής άποψη πως οι «τράπεζες ασκούν τυφλή βία»!

Καθένας δικαιούται, μπορεί να διαφωνεί με τις πολιτικές των όποιων επιχειρήσεων. Όμως!

- Μια παρόμοια συνθηματολογία, τί πετυχαίνει;

- Ποιο είναι το μήνυμα;

- Ενθαρρύνει -ναι ή όχι;- τη βία εναντίον τραπεζών;

- Στοχοποιεί -ναι ή όχι;- νόμιμες επιχειρήσεις;

- Βάζει σε κίνδυνο -ναι ή όχι;- εργαζόμενους, πελάτες, περαστικούς;

- Ποια είναι, λοιπόν, τα όρια της ρητορικής αυτής;

- Ποια είναι η πολιτική τους ευθύνη απέναντι σε φαινόμενα εξτρεμιστικής βίας;

Ξέρουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι παλιές αντιλήψεις έχουν δημιουργήσει, εδώ και χρόνια, ένα ιδεολογικό ιστό που λειτουργεί προστατευτικά γύρω από πράξεις βίας και αυθαιρεσίας.

Οι παλιές αντιλήψεις δεν βοηθούν. Πρέπει να έχουν επιτέλους τέλος. Είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Η δική μας θέση εδώ είναι καθαρή: Καμία κατανόηση για πράξεις βίας! Καμία δικαιολογία στα όποια κίνητρα της βίας! Καμία ανοχή στον εξτρεμισμό και τη βία!


Κωστας Καραμανλης 8/4/2009

ολόκληρη η ομιλία εδώ


3 πουλάκια κάθονταν ..........

καταρχήν νιώθω φοβερά εξτρεμιστής που γράφω σε blog!!
και να με συγχωρέσουν όσοι νομίζουν ότι τους φέρθηκα βίαια(έλεος)


εδώ μπορείτε να δείτε πως οι «τράπεζες ασκούν τυφλή βία» τόσα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Θεός πεθαίνει......


Αδέλφια,

σίγουρα θα έχετε ακούσει την πασίγνωστη ρήση του Νίτσε "Ο Θεός πέθανε". Σήμερα λοιπόν σας έχω χαρμόσυνα νέα. Ο Θεός πεθαίνει. Ναι καλά ακούσατε. Βέβαια δεν πέθανε ακόμα, αλλά τον περιμένουμε από ώρα σε ώρα. Είναι στην εντατική και ψυχορραγεί. Ξέρουμε τώρα πια σίγουρα ότι θα πεθάνει επειδή 20 κοπρόσκυλα προσπαθούνε με τεχνητή υποστήριξη να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά για πόσο ακόμα;

Συμφώνησαν βλέπετε, να τον κρατήσουν τεχνητά λίγο ακόμα στη ζωή ρίχνοντας στο αίμα του ακόμα 1 τρις δολάρια. (Ποιανού άραγε; Ελπίζω να συνυπολογίσανε και τη βαζελίνη λέει η φωτογραφία αριστερά). 1 τρις δολάρια λοιπόν, ξέρετε αυτό το πράσινο χαρτονόμισμα που γράφει στην μία πλευρά in GOD we trust. Είναι αυτός ο Θεός που προσκυνάμε κάθε μέρα όταν σηκωθούμε οι περισσότεροι από εμάς και τρέξουμε να υποστούμε εξευτελισμούς, κανόνες, ανηθικότητα, αδικίες, ψυχικές ασθένειες και ένα σωρό άλλα στην δουλεία μας. Ναι τον προσκυνάμε γιατί θέλουμε και εμείς να πάρουμε το μετρικό που μας αναλογεί ανάλογα με το πόσο μεγάλο κομμάτι της ψυχής μας καταφέραμε να πουλήσουμε για αντάλλαγμα...

Και πως καταλαβαίνουμε ότι πεθαίνει; Μα από το συμπέρασμα που βγάλανε τα κουστουμαρισμένα κοπρόσκυλα: "Το τελικό ανακοινωθέν προβλέπει αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης κατά 4%. μέχρι το τέλος του χρόνου". Αν διαβάσατε την ανάρτηση για την οικονομική ανάπτυξη τότε ξέρετε τι σημαίνει. 4% το χρόνο σημαίνει διπλασιασμός της παραγωγής σε μόλις 17,5 χρόνια. Δηλαδή θέλουνε σε 17,5 χρόνια να παράγουν τα διπλάσια απ'ότι μεχρι τώρα πράγματα και κατά συνέπεια να καταναλώσουν περισσότερες πηγές πρώτων υλών απ'όσες έχουμε καταναλώσει μέχρι τώρα σε όλη την ιστορία μας!

Και πως ξέρουμε ότι το μέτρο λειτουργεί; Εύλογη η ερώτηση. Αλλά δεν θα προλάβετε να την κάνετε γιατί σπεύδουν να μας απαντήσουν: "Οι Χρηματαγορές αντέδρασαν θετικά. Ο δείκτης των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών μετοχών ανέβηκε κατά 5%, αφότου ο Nikkei κέρδισε 4.4 %. Στην Wall Street, ο
Nasdaq ανέβηκε 4% και ο Dow Jones 3.%. Η τιμή του πετρελαίου ανέβηκε τα 52$." Ούφ ησύχασα τώρα και είχα μια έγνοια. Δεν μπόρεσα μάτι να ανοίξω χθες βράδυ...

Αλλά για στάσου, σκασίλα μου για τα αμερικάνικα και ελληνικά χρηματιστήρια, αλλά αυτό το η τιμή του πετρελαίου ανέβηκε στα θετικά!;!;! Ποιός μου λέει ότι είναι καλό;
Ποιά είναι η πηγή αυτής της είδησης; Μα το πρακτορείο Reuters (βεβαίως, βεβαίως) που μαζί με 5-10 ακόμα αποτελούν την ελευθερία του τύπου, μια που όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία παίρνουν από εκεί τις ειδήσεις τους. Τώρα πια μου έφυγε και η τελευταία αμφιβολία...

Αδέλφια, αν δεν το έχετε
ήδη καταλάβει, η πίστη μας σ'αυτό το είδωλο, που ονομάζεται Μάμωνας (ή κατ'ευφημισμό οικονομία, ανάπτυξη, εξέλιξη, πρόοδος) ευθύνεται για την αδικία και την έλλειψη δικαιοσύνης που βλέπουμε παντού γύρω μας. (Δείτε εδώ και εδώ για παράδειγμα, στη φώτο αριστερά οι favelas της Βραζιλίας που χωρίζονται από τις περιοχές των πλουσίων από ένα τοίχο). Ευθύνεται για την καταστροφή του πλανήτη. Ευθύνεται για τις ασθένειες μας σωματικές και ψυχικές. Αν δεν τον σκοτώσουμε και αυτόν όπως όλους τους άλλους ψεύτικους Θεούς που μας επιβάλλονται μέσω θρησκειών, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεκινήσουμε το ψάξιμο για να μάθουμε αν πραγματικά υπάρχει ένας Θεός μέσα μας που δεν είναι φθαρτός...

Έχουμε πραγματική δουλειά να κάνουμε αδέλφια, γιατί μια χούφτα άνθρωποι οργανωμένοι μας κάνουν ότι θέλουν. Αντισταθείτε στο θεό τους, δεν είναι ο δικός σας θεός. Αδελφωθείτε βλέποντας ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα και σημαντικότερα από αυτά που μας χωρίζουν και που προκαλούνται ακριβώς από αυτήν την πίστη μας σε θεούς είδωλα. Αν οργανωμένοι τραβήξουμε τα διάφορα σωληνάκια που του βάζουν, όπου τα βλέπουμε, σύντομα θα βγούμε στους δρόμους να φωνάξουμε: ο Θεός πέθανε!

Αμήν!


sobaresapopseis.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

πουλάνε ότι προλάβουν! με αδιαφανείς διαδικασίες ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ

Έπειτα από την αποκάλυψη ότι Κυβέρνηση και Διοίκηση εν κρυπτό και με αδιαφανείς διαδικασίες συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την εκχώρηση των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ
Κυβέρνηση και Διοίκηση μυστικά και υπόγεια συνεχίζουν να διαπραγματεύονται στο παρασκήνιο το ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.

Παρά τις διακηρύξεις για ανάπτυξη και διασφάλιση των Καθολικών Υπηρεσιών και της βιωσιμότητας του Δημόσιου Ταχυδρομείου, Κυβέρνηση και Διοίκηση συνειδητά και μεθοδευμένα απαξίωσαν τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ για να τις κάνουν πιο ελκυστικές στους κολλητούς τους και με στρατηγικές επιλογές υποβαθμίζουν τον ΕΛΤΑ για να γίνει στη συνέχεια εύκολη βορά τους.
Ξεπουλάνε για 11 εκατ. το Ταχυδρομείο του μέλλοντος, αδιαφορούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών, διαλύουν βασική υποδομή του κράτους και ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την ικανοποίηση των ορέξεων των κερδοσκόπων φίλων τους.




Το Διοικητικό Συμβούλιο της στην έκτακτη συνεδρίαση στις 31-3-2009, ομόφωνα αποφάσισε:

1. Να καταγγείλει την πολιτική ξεπουλήματος των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ, μιας κερδοφόρας επιχείρησης που αποτελεί το Ταχυδρομείο του μέλλοντος και υποστηρίζει την ταχυδρομική εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.
2. Να απαιτήσει την άμεση ακύρωση κάθε διαδικασίας και προσπάθειας εκχώρησης των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ, που είναι το πρώτο βήμα για την εκποίηση συνολικά του ΕΛΤΑ.
3. Να ζητήσει να παραδοθεί στην ΠΟΣΤ ο πλήρης φάκελος με τα στοιχεία της διαδικασίας όπως μέχρι σήμερα έχει διαμορφωθεί.
4. Με παραστάσεις στο ΔΣ του ΕΛΤΑ και των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ να καταγγείλει την ασκούμενη πολιτική που δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά συγκεκριμένες σκοπιμότητες.
5. Με κινηματικές αγωνιστικές διαδικασίες και παρεμβάσεις να εμποδίσει τη λήψη αποφάσεων για την εκχώρηση των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
6. Να διακόψει κάθε διαδικασία διαλόγου και διαβούλευσης με την Διοίκηση και με την Κυβέρνηση. Το μόνο θέμα προς συζήτηση με την Κυβέρνηση, είναι η ακύρωση της διαδικασίας ξεπουλήματος των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
7. Να γνωστοποιήσει με Εξώδικη επιστολή τις πολιτικές, διοικητικές, ποινικές και αστικές ευθύνες σε κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΤΑ και των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
8. Να ζητήσει συνάντηση με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για να τους ενημερώσει σχετικά με την πολιτική ξεπουλήματος ΕΛΤΑ και των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
9. Να ενημερώσει και να συντονίσει τη δράση της με την ΓΣΕΕ.
10. Να συντονίσει τον αγώνα με τα συνδικάτα των άλλων ΔΕΚΟ που βρίσκονται στο στόχαστρο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και γίνονται βορά στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
11. Να ενημερώσει το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό φορέα UNI GLOBAL και UNI EUROPA για τη διάλυση και εκποίηση του Δημόσιου Ταχυδρομείου.
12. Να ενημερώσει τους Κοινωνικούς φορείς, τις Νομαρχίες, τους Δήμους και τις Κοινότητες για την πολιτική της Κυβέρνησης που οδηγεί σε κλείσιμο των Ταχυδρομικών Γραφείων.
13. Να αναδείξει και να αποκαλύψει τους μυστικούς σχεδιασμούς Κυβέρνησης και Διοίκησης που μέσα από την εκχώρηση των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ σε κολλητούς και φίλους, προετοιμάζουν και την εκποίηση του Δημόσιου Ταχυδρομείου.
14. Να ζητήσει τη συμπαράσταση όλων των πολιτών στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και του ΕΛΤΑ, με ενημερωτική καμπάνια μέσα από τα ΜΜΕ (ραδιόφωνο, τύπος, τηλεόραση).
15. Να ενημερώσει την κοινή γνώμη με Συνέντευξη Τύπου.
16. Να στοιχειοθετήσει και να καταθέσει Μηνυτήριες αναφορές για διερεύνηση ποινικών και αστικών ευθυνών για όσους εμπλεκόμενους στην υπόθεση ξεπουλήματος των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ έχουν εκφραστεί καταγγελίες.
17. Να ανοίξει φάκελο που θα συγκεντρώνει στοιχεία που τεκμηριώνουν περιπτώσεις κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης που έχουν καταγγελθεί όλη την πενταετία, για αναζήτηση και καταλογισμό ποινικών και αστικών ευθυνών.
18. Να προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
19. Να ευαισθητοποιήσει την Περιφέρεια με Παραστάσεις – Καταλήψεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΛΤΑ και συγκεντρώσεις εργαζομένων με συνεντεύξεις τύπου.
20. Να εκφράσει τις καταγγελίες των εργαζομένων με συγκεντρώσεις, πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κάθε φορέα που διαχειρίζεται και παρεμβαίνει στην εξέλιξη του ξεπουλήματος των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
21. Να συγκληθεί άμεσα η Συνέλευση των Προέδρων των Σωματείων μελών της ΠΟΣΤ.
22. Να διεξαχθούν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και Συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων σε όλους τους Νομούς και Περιφέρειες της χώρας.
23. Να συντονίσει η Εκτελεστική Επιτροπή την έκφραση της αποδοκιμασίας των εργαζομένων στο management του ΕΛΤΑ με την αιφνιδιαστική αποχώρηση τους σε κάθε εμφάνιση σε χώρους εργασίας Γενικών Διευθυντών και Διευθύνοντος Συμβούλου.
24. Να πραγματοποιήσει επαναλαμβανόμενες 24ωρες Απεργιακές κινητοποιήσεις με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
25. Να συμμετέχει στην Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ στις 2 Απρίλη με επι πλέον αίτημα το σταμάτημα του ξεπουλήματος των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία διατρανώνουν την αποφασιστικότητα τους να αποτρέψουν με όσους αγώνες και αν χρειαστεί το ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ γιατί έτσι υπερασπίζονται το Δημόσιο Ταχυδρομείο που είναι ο επόμενος στόχος Κυβέρνησης, Διοίκησης και συμφερόντων.
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση, πίστη και ενότητα.
Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας που θα είναι ανειρήνευτος, δυναμικός και αταλάντευτος.


πανελλήνια ομοσπονδία σωματείων ταχυδρομικών

περισσότερα στο site τους : postnet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Παράνομες εξορύξεις με εκρηκτικά στη Στρατονίκη Χαλκιδικής αναβολή για έκτη φορά στην εκδίκαση της υπόθεσης























Επί εννέα χρόνια η εταιρία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ πραγματοποιεί εξορύξεις με την παράνομη χρήση εκρηκτικών στο μεταλλείο της Στρατονίκης Χαλκιδικής. Οι κάτοικοι της περιοχής, βλέποντας τις ζημιές που προκαλούν οι εκρήξεις στα σπίτια τους, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο όμως στις 27 Φεβρουαρίου ανέβαλε για έκτη φορά την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο Τόλης Παπαγεωργίου, Δημοτικός Σύμβουλος Σταγείρων-Ακάνθου, μίλησε στο tvxs.gr για τις ενέργειες των κατοίκων.

Η ιστορία

Τα σπίτια στη Στρατονίκη βρίσκονται πάνω σε ένα πλούσιο κοίτασμα, που περιέχει χρυσό, άργυρο, μόλυβδο και ψευδάργυρο. Η εταιρία Ελληνικός Χρυσός πραγματοποιεί εξορύξεις στο κοίτασμα «Μαύρες Πέτρες», το οποίο αποτελεί φυσική συνέχεια του κοιτάσματος «Μαδέμ Λάκκος» που επί δεκαετίες εξόρυσσε η εταιρία Α.Ε.Ε.Χ.Π.&Λ. του Μποδοσάκη και που στη θέση του, μέχρι τη δεκαετία του 1970, υπήρχε το χωριό Μαδέμ Λάκκος. Το χωριό αυτό εξαφανίστηκε από τις καθιζήσεις.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η υπόγεια εξόρυξη έφτασε μέχρι τα όρια του οικισμού της Στρατονίκης, γεγονός το οποίο προκάλεσε κατάρρευση σπιτιών και η εταιρία αναγκάστηκε να σταματήσει τις εξορύξεις.

Στη συνέχεια, ιδιοκτήτρια των μεταλλείων γίνεται η εταιρία TVX. Το 1995 η RACE Α.Ε συντάσσει μελέτη για τις Μαύρες Πέτρες για λογαριασμό της TVX, στην οποία αναφέρεται ότι οποιαδήποτε περαιτέρω μεταλλευτική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλη καταστροφή περιουσιών και να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Το κοίτασμα «Μαδέμ Λάκκος» εξοφλήθηκε το 2000 και παρά την παραπάνω μελέτη, η TVX ξεκίνησε την εξόρυξη στην Στρατονίκη. Από τις αρχές του 2002 άρχισαν να σημειώνονται ζημιές στον οικισμό. Η εξόρυξη συνεχίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο 2003, οπότε και σταμάτησε χάρη στην απόφαση 3615/2002 της Ολομέλειας του ΣτΕ. Η TVX πτώχευσε.

Το 2004, η εταιρία Ελληνικός Χρυσός των Μπόμπολα-Κούτρα-Timis γίνεται ιδιοκτήτρια των μεταλλείων. Ο πρόεδρος της παραπάνω εταιρίας και ταυτόχρονα πρόεδρος και της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ κ. Κούτρας, δήλωνε ότι: «Οι κάτοικοι αντιδρούσαν στην TVX για τις ανατινάξεις με τα φουρνέλα. Εμείς θα εξορύξουμε με νέα μέθοδο, με μηχάνημα που χρησιμοποιήσαμε για στοές στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ χωρίς πρόβλημα. Υπάρχουν επικίνδυνα κενά κάτω από τη Στρατονίκη που έγιναν από τις προηγούμενες εξορύξεις. Αν ήμουν κάτοικος της Στρατονίκης θα φοβόμουν κι εγώ. Οι κάτοικοι πρέπει να νιώθουν ανασφαλείς… Επιχειρηματικά δεν αξίζει το ρίσκο να χάσουμε λεφτά σ’αυτή την εξόρυξη. Το κάνουμε για το καλό της Στρατονίκης. Είναι ηθική υποχρέωση».

Τον Ιούλιο του 2004, η εταιρία υπέβαλε στα συναρμόδια υπουργεία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για επανέναρξη της εξόρυξης, χωρίς φυσικά ούτε μία επιφανειακή ερευνητική γεώτρηση - εδαφοτεχνική, υδρολογική ή γεωλογική. Ωστόσο, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 143088/11-4-2005, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της εξόρυξης ενώ με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη της εκμετάλλευσης του μεταλλείου, σύμφωνα με την οποία τίθενται, μεταξύ άλλων, και ειδικοί όροι, όπως το γεγονός ότι η εξόρυξη έπρεπε να γίνεται κατά 70% τουλάχιστον με το μηχάνημα ROAD HEADER.






Καταγγελίες από τους κατοίκους και αρμόδιους φορείς

Από τις αρχές του 2006 έχουν γίνει καταγγελίες στα συναρμόδια υπουργεία και την ΕΠΙΤΗΡΩ (Επιτροπή Ελέγχου Τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας), τόσο από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων όσο και από τον Δημοτικό Σύμβουλο Σταγείρων-Ακάνθου, Τόλη Παπαγεωργίου. Οι καταγγελίες αφορούν την παραβίαση του συνόλου σχεδόν των περιβαλλοντικών όρων και το γεγονός ότι το Road Header δεν χρησιμοποιείται, καθώς είναι ακατάλληλο για μεταλλείο μικτών θειούχων όπως το μεταλλείο κάτω από τη Στρατονίκη.

Η εξόρυξη γίνεται αποκλειστικά με εκρηκτικά, γεγονός που επιβεβαιώνει και η ΕΠΙΤΗΡΩ στη δεύτερη έκθεσή της που ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2008. Την παράβαση του βασικότερου όρου της αδειοδότησης δεν διέψευσε η εταιρεία, ο Γενικός Διευθυντής της οποίας κ. Στρατουδάκης δήλωσε ότι «δεν χρησιμοποιείται το Road Header διότι βγάζει πολύ σκόνη που είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους».

Οι κάτοικοι της Στρατονίκης έχουν προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήδη από τις 27 Ιουνίου 2005 ζητώντας την ακύρωση της ΚΥΑ. Έκτοτε, η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί έξι φορές με τελευταία αυτή της 6 Μαρτίου 2009. Νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε η 25η Σεπτεμβρίου 2009 και με δεδομένο ότι η άδεια εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου κοιτάσματος λήγει τον Δεκέμβριο του 2009 και η απόφαση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το 2010, η νέα αναβολή ισοδυναμεί με αρνησιδικία.

Παράλληλα, το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών έχει γνωστοποιήσει στο Δήμαρχο Σταγείρων-Ακάνθου την «Πρόταση Ερευνητικού Προγράμματος με στόχο την αποτίμηση της συμπεριφοράς των κτιριακών κατασκευών στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Στρατονίκης, λόγω των δυναμικών δονήσεων του εδάφους που προκύπτουν από τη λειτουργία των μεταλλείων». Στόχος του προγράμματος είναι να διαπιστωθεί αν οι ζημίες στα σπίτια της Στρατονίκης οφείλονται στις εξορύξεις με εκρηκτικά κάτω από το χωριό.

Προτείνεται στην ουσία ένα πολύ μεγάλο ερευνητικό έργο, από τέσσερα Επιστημονικά Ιδρύματα - ΙΤΣΑΚ, ΙΓΜΕ, ΑΠΘ, ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ - για να διαπιστωθεί αν το μεταλλείο προξενεί ζημίες στο χωριό. Ο προϋπολογισμός ύψους 1.500.000 ευρώ είναι απαγορευτικός για τα μέτρα ενός Δήμου 10.000 κατοίκων και είναι σχεδόν βέβαιο ότι το έργο τελικά δεν θα υλοποιηθεί. Ακόμα όμως και αν βρεθεί αυτό το ποσό, το ερευνητικό έργο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια, χρονικό διάστημα στο οποίο θα είχε πιθανότατα ολοκληρωθεί και η εξόρυξη.


πηγές: Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, tvxs

Διαβάστε περισσότερα...

διεξαγωγή συνομιλιών ΗΠΑ - Αβάνα

Έτοιμη για διεξαγωγή συνομιλιών με τις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν δηλώνει η Αβάνα. Στελέχη του Κογκρέσου των ΗΠΑ συναντήθηκαν την Τρίτη με τον πρώην πρόεδρο και ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο και τον αδελφό του και διάδοχό του Ραούλ Κάστρο, εν μέσω ενδείξεων ότι οι σχέσεις των δύο χωρών οδεύουν προς βελτίωση.

Ο Φιντέλ και ο Ραούλ Κάστρο έστειλαν το μήνυμα ότι η Αβάνα είναι έτοιμη για συνομιλίες με τις ΗΠΑ, δήλωσε η βουλευτής Μπάρμπαρα Λι, κι εξέφρασαν την ελπίδα οι διμερείς σχέσεις να μεταβληθούν υπό την προεδρία Ομπάμα....συνέχεια εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού επιβεβαίωσε ότι ορισμένα μέλη της συμμετείχαν στις ανακρίσεις της CIA

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού επιβεβαίωσε, σε εμπιστευτική έκθεσή της, ότι ορισμένα μέλη του ιατρικού προσωπικού της συμμετείχαν στις ανακρίσεις της CIA, στις οποίες εφαρμόστηκαν βασανιστήρια σε βάρος κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, γεγονός που συνιστά παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας της ιατρικής.

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα The New York Review of Books, ορισμένοι γιατροί ήταν παρόντες στις ανακρίσεις της CIA, επιβλέποντας την κατάσταση της υγείας των ανακρινόμενων, οι οποίοι κακοποιούνταν.

Όπως αναφέρει η έκθεση, τα συγκεκριμένα άτομα "έδιναν οδηγίες για τη συνέχιση, την παύση, ή την εντατικοποίηση" των ανακρίσεων της CIA.

έλεος!!

Διαβάστε περισσότερα...

του είπε να καταθέσει μετά τις εκλογές (του 2007) για να μην κάνει κακό στη Ν.Δ..

Αφού είπε πρώτα ότι είναι "γαλάζιος", ομολόγησε εντελώς αβίαστα ότι πήγε στον Ντογιάκο και του είπε να καταθέσει μετά τις εκλογές (του 2007) για να μην κάνει κακό στη Ν.Δ..
Και ο Ντογιάκος τον άκουσε! Το δέχτηκε!









Ακούστε τι λέει ο Μανούσης για να καταλάβετε τι γίνεται...
Και όντως όπως λέει η Μακρή, το Μάιο του 2007 δεν είχαν προκηρυχθεί εκλογές, αλλά ήμασταν μόλις 10 μήνες πριν την ημερομηνία εκλογών, που θα ήταν κανονικά το Μάρτιο του 2008... όλοι όμως συζητούσαν για πρόωρες εκλογές για το Φθινόπωρο του 2007...
...και μην ξεχνάμε ότι τον Μάιο του 2007 ήταν σε πλήρη εξέλιξη ΚΑΙ το σκάνδαλο των Ομολόγων!!!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΤΟΓΙΑΚΟ


krogias.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

επιχείρηση της αστυνομίας

Για επιχείρηση της αστυνομίας γράφουν τα μμε σήμερα καθώς εχτές το βράδυ 7-4-09
έγιναν μπλόκα και έλεγχοι στις πλατείες Κολιάτσου, Κυψέλης, Ομονοίας, Αμερικής, Καραΐσκάκη και γύρω από τον Σταθμό Λαρίσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 09:30, οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.
Ζητούν την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε δωδεκάμηνες, διπλασιασμό της ωριαίας αποζημίωσης και καταβολή της στο τέλος κάθε μήνα.

Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικασία προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας έχει κινήσει η Κομισιόν,

Διαδικασία προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας έχει κινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μη κοινοποίηση από τη χώρα μας μέτρων για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 2004/80/ΕΚ για την αποζημίωση των θυμάτων εγκληματικών πράξεων, ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ελλάδα δεν έχει θεσπίσει, όπως όφειλε με βάση την κοινοτική οδηγία, ένα εθνικό σύστημα αποζημίωσης των θυμάτων εγκληματικών πράξεων που έχουν συντελεστεί στην επικράτειά της.

Η οδηγία 2004/80/ΕΚ προβλέπει ότι «τα κράτη-μέλη εξασφαλίζουν ότι στο πλαίσιο των εθνικών τους ρυθμίσεων υπάρχει πρόβλεψη για σύστημα αποζημίωσης των θυμάτων εκ προθέσεως εγκλημάτων βίας που έχουν τελεστεί στο αντίστοιχο έδαφός τους, το οποίο διασφαλίζει εύλογη αποζημίωση των θυμάτων».

Σε ό,τι αφορά την πορεία εφαρμογής της οδηγίας από τα υπόλοιπα κράτη- μέλη, η Επιτροπή αναφέρει ότι 22 κράτη-μέλη κοινοποίησαν μέτρα για την ενσωμάτωση της οδηγίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (1η Ιανουαρίου 2006) ενώ τέσσερα κράτη-μέλη (Ιταλία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία) κοινοποίησαν μέτρα αλλά αφού είχε λήξει η προθεσμία.

πηγή: tvxs

Διαβάστε περισσότερα...

στην Νάξο η δίκη για τη δολοφονία των δύο ηλικιωμένων


Ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Νάξου στις 6 Απριλίου 2009, η δίκη του 33χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία δύο ηλικιωμένων σε διαμέρισμα της οδού Καποδιστρίου, τον Οκτώβριο του 2007 στην Ερμούπολη.

Θύματα του περιστατικού ήταν το ηλικιωμένο ζευγάρι Ευάγγελος Δρόσος και η σύζυγός του Ειρήνη, οι οποίοι βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι στο διαμέρισμά τους και σε προχωρημένη σήψη από αστυνομικούς.

Μετά από έντονες έρευνες της αστυνομίας, συνελήφθη και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα 33χρονος αρτοποιός, ο οποίος νοίκιαζε από τους ηλικιωμένους τον φούρνο που λειτουργούσε κάτω από το διαμέρισμα τους. Τα αίτια ήταν κυρίως οικονομικά.

Μετά το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε τις φυλακές της Χίου.


Διαβάστε περισσότερα...