Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Εργατική Πρωτομαγιά









Η Εργατική Πρωτομαγιά ή Παγκόσμια Ημέρα των Εργατών γιορτάζεται ανά τον κόσμο με διαδηλώσεις και πορείες, με σκοπό την προβολή των κοινωνικών και οικονομικών επιτευγμάτων της διεθνούς εργατικής τάξης.

περισσότερα για την καθιέρωση της Πρωτομαγιάς και την ελληνική Πρωτομαγιά
στο dpsdfs.blogspot.com


το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Ερμούpolice θα το βρήτε δεξιά του Blog








μία ενδιαφέρουσα άποψη για την σημερινή μέρα απο τόν δημολόγο


Τι είναι η πρωτομαγιά για μας τους Έλληνες; by dr.seeng












κατα τα άλλα καλό... καφέ...φαγητό...
και πάνω απο όλα καλή εργατική πρωτομαγιά...

Διαβάστε περισσότερα...

πρωτομαγιάτικα...

"Ανακάλυψαν" μέτρα (και πάλι) ειδικά για τη Θεσσαλία

Συμμετέχω στα κοινά γιατί με συναρπάζει ο Νομός μου, ο Νομός Τρικάλων.
Αυτός ο Νομός, στον οποίο τα προβλήματα τρέχουν πιο γρήγορα από τον χρόνο, έχει την παραξενιά να σου δημιουργεί την αίσθηση του ανεκπλήρωτου και αυτό κάθε φορά να σε πεισμώνει παραπάνω. Πέρα όμως από αυτό, ίσως θέλω να προκαλέσω την άποψη που θέλει την κοινωνία να αναζητά νέους ανθρώπους, με νέα οράματα και νέα δυναμική".

Έτσι υποδέχεται τους επισκέπτες της δικτυακής ιστοσελίδας του ο Υφυπουργός Νικόλαος Λέγκας και είναι εμφανές ότι η αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.
Με μία εγκύκλιο-έκπληξη που... υπογράφει ο Υφυπουργός, προβλέπεται η παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου σε 10 νομούς της χώρας ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα παρέχει εγγύηση για τα δάνεια - ληξιπρόθεσμα και μη- που δεν μπορούν να αποπληρώσουν οι επιχειρήσεις. Ειδικότερα προβλέπεται η παροχή εγγύησης στις τράπεζες και σε ποσοστό 80%. Επιπλέον το υπουργείο οικονομικών επισημαίνει ότι η εγγύηση του δημοσίου θα παρέχεται μέχρι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση.
Πρακτικά: μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενη επιχείρησης το δημόσιο θα παρέχει εγγύηση για δάνεια που έχουν χορηγηθεί για πάγιες εγκαταστάσεις και κεφάλαια κίνησης σε: βιοτεχνικές, βιομηχανικές, μεταλλευτικές, ξενοδοχειακές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις βιοτεχνικού και βιομηχανικού τύπου.
Οι επιχειρήσεις αυτές οφείλουν να που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν, ανεξάρτητα από την έδρα της επιχείρησης, στους νομούς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Πιερίας, Γρεβενών, Τρικάλων, Καρδίτσας και τους Δήμους Ενιππέα, Ναρθακίου, Πολυδάμαντα και Φαρσάλων του Νομού Λάρισας.
Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις για να επωφεληθούν από το μέτρο πρέπει να έχουν κάνει έναρξη εργασιών στις προαναφερόμενες περιοχές μέχρι και την 31.12.2008.
Πρόβλεψη υπάρχει και για το υπόλοιπο 20% της οφειλής που δεν καλύπτεται από την εγγύηση του Δημοσίου και σύμφωνα με την απόφαση θα αποτελέσει ένα νέο δάνειο, δεκαετούς διάρκειας, το οποίο θα εξοφληθεί σε ίσες εξαμηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις με πρώτη καταβλητέα την 31.12.2010 και τελευταία την 30.06.2019. Οι τόκοι της περιόδου χάριτος κεφαλαιοποιούνται την 30.06.2010.
Σημειώνεται ότι το ύψος της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου δεν δύναται να υπερβαίνει το 80% των υφιστάμενων μέχρι 31.12.2008 ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών από δάνεια για πάγιες εγκαταστάσεις και για κεφάλαια κίνησης προς πιστωτικά ιδρύματα. Το ανώτατο όριο παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου για κάθε επιχείρηση για την τελευταία πενταετία δεν θα υπερβαίνει το ποσό των €20.000.000,00.
Ως επιτόκιο ορίζεται το εκάστοτε ισχύον επιτόκιο της αγοράς για την κατηγορία της δανειοδότησης για την οποία παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Όσες επιχειρήσεις απασχολούν προσωπικό υποχρεούνται να διατηρήσουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας μέχρι την αποπληρωμή του δανείου
Το αρμόδιο Συμβούλιο Διαχείρισης και Αξιολόγησης της εγγυητικής ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου μπορεί να εξετάζει και την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, σε ποσοστό 80%, και για τα τυχόν νέα κεφάλαια κίνησης που θα απαιτηθούν κατ’ ανώτατο ύψος μέχρι 35% του μέσου κύκλου εργασιών της επιχείρησης των τριών τελευταίων ετών. Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει κάνει έναρξη εργασιών εντός της τελευταίας τριετίας, θα λαμβάνεται υπόψη το 35% του μέσου κύκλου εργασιών κατ’ αναλογία του χρόνου λειτουργίας αυτής. Σε περίπτωση που η επιχείρηση παρουσιάζει κύκλο εργασιών εντός του έτους 2008, θα λαμβάνεται υπόψη το 35% του κύκλου αυτού.
Τα συγκεκριμένα δάνεια για νέα κεφάλαια κίνησης είναι επταετούς διάρκειας, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου χάριτος, εξοφλούμενα σε ισόποσες εξαμηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις, με περίοδο χάριτος έως 31.12.2010. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί την 30.06.2011 και η τελευταία την 30.06.2016. Οι τόκοι της περιόδου χάριτος βαρύνουν τις επιχειρήσεις.
Αυτό που κάνει εντύπωση με την πρώτη ανάγνωση είναι φυσικά η επιλογή των νομών. Εκτός του νομού Τρικάλων στη λίστα περιλαμβάνονται και άλλοι κοντινοί νομοί, αλλά και συγκεκριμένοι δήμοι του Νομού Λάρισας, ιδιαίτερης πατρίδας του συμμετέχοντος στην Τρόικα του οικονομικού σχεδιασμού και Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά.
Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι η απόφαση έχει ημερομηνία 14 Απριλίου, ημέρα Τρίτη και μάλιστα Μεγάλη Τρίτη. Επιπλέον, έκτοτε έχουν παρέλθει σχεδόν 15 ημέρες και κανένα μέλος του οικονομικού επιτελείου ή της Κυβέρνησης δεν έχει διαφημίσει το συγκεκριμένο μέτρο όπως έχει κάνει με όλα τα υπόλοιπα και ενώ βάλλεται από την αντιπολίτευση για απραξία απέναντι στην κρίση.
Κύκλοι του ΥΠΟΙΟ πάντως απαντώντας στο εύλογο ερώτημα για το πώς έγινε η επιλογή των νομών απάντησαν ότι η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ενώ μερικοί ακόμη νομοί που ενδέχεται να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά δεν περιελήφθησαν καθώς οι επιτελείς του υπουργείου δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αλλά θα ληφθεί μέριμνα γι’ αυτούς σε επόμενη απόφαση.


Ο Κλέαρχος Ρούτσης, που είχε καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παυλίδη συνελήφθη χθες για αρχαιοκαπηλεία, σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία". Ο κ. Ρούτσης είχε οικονομικές δοσοληψίες με τον αδελφό Παυλίδη, αλλά η σύλληψη του με άλλη, άσχετη κατηγορία γεννάει πολλά ερωτηματικά....περισσότερα εδώ



ένα κατευθυνόμενο ρεπορτάζ για την κατάληψη στο ΑΠΘ
και τον "καιμένο" τον πρύτανη...
εδώ


Blue Star Ferries και Πρωτομαγιά

Πριν περίπου ένα μήνα έβγαλα από τουριστικό πρακτορείο των Νοτίων προαστίων της Αθηνάς πέντε εισιτήρια (2 ενήλικες και 3 παιδικά ) και ένα αυτοκίνητο με την Blue Star Ferries από Πειραιά για Σύρο την Πρωτομαγιά, και τα ίδια εισιτήρια για την επιστροφή (Σύρο-Πειραιά για της 3 Μαΐου).
Προχθές λοιπόν μας πήραν τηλέφωνο από το πρακτορείο (όχι από την εταιρεία) και μας είπαν ότι το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της αργίας-απεργίας της Πρωτομαγιάς!!!
Έμεινα κάγκελο, αφού... ξεπέρασα το πρώτο σοκ λέω καλά δεν ήταν τυχερό μας, να περάσω να πάρω τα λεφτά μου πίσω,η κοπέλα από το τουριστικό πρακτορείο μου λέει ότι θα πρέπει να τηλεφωνήσω στην εταιρεία για να το κανονίσω.
Στην εταιρεία (Blue Star Ferries) λοιπόν μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου επιστρέψουν τα λεφτά αλλά να τα κάνω (τα εισιτήρια) "ανοικτά" για όποτε ξαναταξιδέψω. Μα εγώ δεν έχω σκοπό ξαναταξιδέψω για Σύρο και δεν είναι δικό μου φταίξιμο το ότι ακυρώθηκε το δρομολόγιο, και καλά πριν ένα μήνα γιατί προγραμματίσατε δρομολόγιο για την Πρωτομαγιά που ξέρατε ότι είναι αργία και μου πήρατε τα λεφτά μου;;;
Και το πιο τρελό είναι ότι μιλάμε για το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο, το δρομολόγιο της επιστροφής (Σύρο-Πειραιά) θα γίνει κανονικά!!!
Οπότε είπα στην γυναίκα να ετοιμάσει τα παιδιά (βατραχοπέδιλα-ψαροντούφεκα και όλα τα συναφή) θα πάμε μέχρι το Σούνιο την Πρωτομαγιά και από εκεί θα το κόψουμε κολυμπώντας μέχρι την Σύρο (άλλωστε τόσα μετάλλια στην κολύμβηση για ομορφιά τα πήραμε;) και πιστεύω ότι μέχρι την Κυριακή το απόγευμα θα έχουμε φτάσει στο νησί για να επιστρέψουμε με το καράβι που έχουμε εισιτήρια!!!!

Αναγνώστης

από:apneagr






πηγές: capital,skai,apneagr,tvxs

Διαβάστε περισσότερα...