Σάββατο 16 Μαΐου 2009

τεταμένες οι σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας

Ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στο Ντίσελντορφ, Χακάν Κιβάντς, ανακλήθηκε στη χώρα του μετά τα υποτιμητικά και προκλητικά σχόλια που διατύπωσε για τους Γερμανούς σε ιδιωτικό δείπνο, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις βουλευτών του γερμανικού κοινοβουλίου.

Κατά την διάρκεια του δείπνου, ο Χακάν Κιβάντς φέρετε να είπε ότι οι Γερμανοί έχουν ναζιστικό αίμα και μεταχειρίζονται τους Τούρκους όπως οι Ναζί μεταχειρίστηκαν τους Εβραίους.
χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι είπε:«Εάν κόψετε το σώμα ενός Γερμανού το αίμα που θα χυθεί θα είναι φαιό (το χρώμα των Ναζί)».

Βρέθηκαν δυο μάρτυρες που επιβεβαίωσαν ενόρκως ότι ο Τούρκος γενικός πρόξενος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε ιδιωτικό δείπνο στις 22 Φεβρουαρίου, ωστόσο ο ίδιος ο Κιβάντς αρνείται τις κατηγορίες.

Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές έφεραν την σχετική επερώτηση στη Βουλή,ενώ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ήλθε σε επαφή με ανώτερους αξιωματούχους στην Άγκυρα για το θέμα.

Οι Τουρκικές εφημερίδες πάντως υποστηρίζουν ότι πρόκειται για λασπολογία σε βάρος του Τούρκου πρόξενου από βουλευτές που αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Αν και οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών φαντάζουν αρκετά απόμακρες..διπλωματικές πληροφορίες και ειδικοί παρατηρητές αναφέρουν πως πρόκειται για μία έντεχνη παγίδα εκ μέρους της Τουρκίας, προκειμένου να πιεστεί έμμεσα η Γερμανία και να υποχωρήσει στην αίτηση της Άγκυρας για την είσοδό της στην Ευρώπη,καθώς όλοι ξέρουμε την κάθετη αντίθεση που έχουν δηλώσει τόσο η Ά.Μέρκελ όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Ν.Σαρκοζι.

Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη σήμερα της απάντλησης των καυσίμων του Sea Diamond


Σήμερα ξεκινά η επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων από το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond, το οποίο βρίσκεται βυθισμένο από τις 6 Απριλίου του 2007 στην καλντέρα της Σαντορίνης.

Την απάντληση έχει αναλάβει η εταιρεία Dronik Maritime Consultans Ltd., με τη συνδρομή της Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.
Όπως εκτιμάται, η επιχείρηση θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, με τις εργασίες να διεξάγονται σε 24ωρη βάση. Το κόστος της αναμένεται να αγγίξει τα 6 εκ. ευρώ, τα οποία θα καταβάλει η διαχειρίστρια του κρουαζιερόπλοιου εταιρεία ΛΟΥΗΣ.



πηγή: tvxs

Διαβάστε περισσότερα...

The Butterfly Effect























Το φαινόμενο της πεταλούδας είναι μια ποιητική μεταφορά, στη θεωρία του χάους για το φαινόμενο της ευαίσθητης εξάρτησης ενός συστήματος από τις αρχικές συνθήκες.
Σύμφωνα με μια από τις διατυπώσεις, λέγεται ότι "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα".
Επηρεασμένος από το ταξίδι του Γιωργάκη στο Πεκίνο και από κάποιους bloggers που
έκαναν λόγο για The Butterfly Effect ,προσπάθησα να αποτυπώσω τι θα γίνει αν κλάσει ο Γιωργάκης στο Πεκίνο.....

Διαβάστε περισσότερα...

αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών..χαχα..smile είναι η candid camera

Για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής και μάλιστα χωρίς αναθεώρηση του συντάγματος,αλλά με συναίνεση.
Θα μου πείτε μα καλά μας δουλεύει ;
η απάντηση είναι ναι μας δουλεύει!
έκαναν τα πάντα για να παραγραφούν τα σκάνδαλα και τώρα πετάει την βόμβα.
..

Διαβάστε περισσότερα...

οι ομογενείς μας κάνουν πλάκα...

O υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, βραβεύτηκε την πέμπτη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Κορνέλ από τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης, με το πρώτο «Βραβείο Γεωργίου Παπανικολάου».
Η απονομή του βραβείου έγινε μέσα στα πλαίσια του ετήσιου συμποσίου που πραγματοποιείται στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα επιστήμονα.
Το συμπόσιο συνδιοργάνωσαν ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κορνέλ και ο Παν ευβοϊκός Σύλλογος Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με στελέχη του Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την τυπική ολοκλήρωση της ανάθεσης στον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης μιας θέσης παρατηρητή στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.).

Διαβάστε περισσότερα...

Δημοκρατικότατη απόφαση του υπ. Εσωτερικών, Παυλόπουλου, σύμφωνα με την οποία αποκλείονται τα νέα κόμματα από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα

Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, σύμφωνα με την οποία αποκλείονται τα νέα κόμματα από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα
Την ακύρωση ζητεί με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο επικεφαλής του κόμματος Δράση, Στέφανος Μάνος.
Η υπόθεση θα συζητηθεί την Τρίτη, 19 Μαΐου 2009.
«Την ώρα που θα κατασπαταληθούν 6.250.000€ των Ελλήνων φορολογουμένων για να αγοραστεί από το κράτος χρόνος για την προβολή των κομμάτων, επιβάλλεται απόλυτη απαγόρευση στα μικρά κόμματα να προβάλλουν τα μηνύματά τους ακόμη και με δικούς τους πόρους», αναφέρει το νεοσύστατο κόμμα.
Για το θέμα δεν έχουν κάνει λόγο ούτε το ΠΑΣΟΚ,ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ούτε το ΛΑΟΣ
.
Μια απόφαση κάθε άλλο παρά δημοκρατική,που υποτιμά εκτός από τους θεσμούς και την νοημοσύνη μας.

Διαβάστε περισσότερα...