Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Sibilla-gr-άλλο ένα φαινόμενο λογοκρισίας

Tο Sibilla-gr ενοχλούσε και έπρεπε να φύγει από τη μέση.
Τα απανωτά post για την κατάσταση η οποία επικρατεί στην ΕΥΠ,αλλά και οι αποκαλύψεις για το ποια άτομα δουλεύουν τώρα στην Υπηρεσία και τον ρόλο που έπαιξαν κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης,όπως και τα απανωτά ποστ για διάφορες περίεργες ...διαδικασίες.. των κωμάτων όπως αυτή στην φώτο που μάλλον ήταν και το τελευταίο.......με αποδείξεις πάντα!!!
όπως όλα δείχνουν...δεν βόλευε μερικούς ...με αποτέλεσμα,...να καταργήσουν εντελώς αντιδημοκρατικά το εν λόγω ιστολογιο...
πρέπει να τονίσουμε,πως εναντίον του Sibilla-gr,δεν έγινε ποτέ καμιά μήνυση,που να επιφέρει η να επιβάλει την διαγραφή του,καθώς δεν πραγματοποίησαν οι συγγραφείς του κάποιο ποινικό αδίκημα,παρά μόνο έλεγαν ελεύθερα την γνώμη τους....

Διαβάστε περισσότερα...

που είναι ο Χριστοφοράκος ;;; οεο

Ο τέως Νο 1 της Siemens, Μιχ. Χριστοφοράκος, δεν παρουσιάστηκε χθες στον ανακριτή για απολογία, επικαλούμενος μέσω του συνηγόρου του, Βασ. Δημακόπουλου, αιφνίδιο πρόβλημα υγείας το οποίο δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει από το Μόναχο, όπου βρισκόταν, στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα το απόγευμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.


Ενας άλλος κατηγορούμενος, ο Γ. Σκαρπέλης, κατέθεσε -διά του συνηγόρου του, Γ. Μαντζουράνη- σε βάρος του ανακριτή του σκανδάλου της Siemens, Νικ. Ζαγοριανού, μήνυση για τα βαρύτατα και ως προς την ηθική τους απαξία για έναν δικαστή αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος. Κίνηση που όπως έλεγαν έγκριτοι νομικοί μπορεί να «μπλοκάρει» τις εξελίξεις σε σχέση με τον κ. Σκαρπέλη, αφού θα πρέπει πρώτα να διερευνηθεί και να κριθεί το περιεχόμενο της μήνυσης.

«Στην ευχέρειά του»

Δικαστικές πηγές, από την άλλη, έλεγαν ότι είναι στη δυνητική ευχέρεια του ανακριτή να απολογήσει τον κατηγορούμενο τονίζοντας όμως ότι για λόγους ευθιξίας ο κ. Ζαγοριανός από τη στιγμή που καθίσταται αντίδικος του κ. Σκαρπέλη δεν πρέπει μέχρι να κριθεί η μήνυση να λάβει απολογία. Και μόνον άλλωστε το περιεχόμενο της μήνυσης στην οποία επισημαίνονται μια σειρά από σοβαρές δικονομικές παρατυπίες που κατά τον κατηγορούμενο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι πράξεις του κ. Ζαγοριανού είναι προϊόν «προσυνεννόησης εκτέλεσης προειλημμένων αποφάσεων κεντρικού οργάνου νομικής καθοδήγησης και πολιτικής χειραγώγησης» εγείρουν θέμα ηθικής τάξης πλέον για τον ανακριτή να προβεί ο ίδιος στην απολογία του Γ. Σκαρπέλη.

«Βοναπάρτης»

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από τη μήνυση Σκαρπέλη που λέει για τον κ. Ζαγοριανό ότι:

«Ενεργών ως άλλος μάντης Κάλχας και ως γνήσιος απόγονος της Πυθίας του μαντείου των Δελφών, η οποία προφανώς παρέβη τον όρκο παρθενιάς της, κατόρθωσε να προβλέψει την πρόθεση της Εισαγγελέως Ράικου, όπως ασκήσει συμπληρωματική δίωξη για τις ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις των αποδιδόμενων σε μένα εγκλημάτων και να τις συμπεριλάβει στην υπ' αυτού προγενέστερα συνταχθείσα κλήση για απολογία». Ενώ μιλά ακόμα και για ανακριτή που κατά τα φαινόμενα «διεκδικεί αρμοδιότητες και ρόλους Ναπολέοντα Βοναπάρτη».

Παράλληλα ο ίδιος ο κ. Μαντζουράνης προσέφυγε ενώπιον του συνδικαλιστικού του οργάνου (Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας) καταγγέλλοντας «παραβιάσεις δικαιωμάτων, όπως απόκρυψη εγγράφων, που μετατρέπουν την απολογία του εντολέα μου σε ...συνέντευξη επιλογής υποψηφίων με 18μηγνες συμβάσεις προσωρινής κράτησης στο Σωφρονιστικό Ιδρυμα Κορυδαλλού, καθιστούν την ανάκριση ναρκοπέδιο για τους κατηγορούμενους και ακυρώνουν τον ρόλο των συνηγόρων υπεράσπισης. Η παράσταση δικηγόρου κατά την απολογία εμφανίζεται περιττή και δεν προτίθεμαι να συμπράξω στην παραβίαση θεμελιωδών αρχών της δίκαιης δίκης». Για τη στάση του πελάτη του επισημαίνει ότι «ο κ. Σκαρπέλης δεν φυγομαχεί. Ομως η ανάκριση δεν είναι τυχερό παιχνίδι, με στοίχημα την ελευθερία των κατηγορουμένων, για να κρατούνται κρυφοί άσοι στα ανακριτικά γραφεία».

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Γ. Σκαρπέλης, όταν ήρθε ...η ώρα του, παρουσιάστηκε χωρίς τον κ. Μαντζουράνη ενώπιον του ανακριτή και βέβαια δεν προχώρησε σε απολογία.

Την ίδια ώρα, όμως, και άλλοι δυο συνήγοροι, ο Γιανν. Μαρκουλάκος του Χρ. Καραβέλα και ο Αγγ. Παρσαλης του Ηλ. Γεωργίου, προσέφευγαν στον ΔΣΑ, καταγγέλλοντας τον ανακριτή για ενέργειες που οδηγούν σε ευτελισμό του λειτουργήματός τους ζητώντας από το συνδικαλιστικό τους σωματείο να λάβει θέση, και δηλώνοντας παράλληλα ότι υπό αυτές τις συνθήκες αναγκάζονται να απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους. Όπερ μεθερμηνευόμενον, οι δυο κατηγορούμενοι για δυο βαρύτατα αδικήματα για τα οποία δεν μπορούν να απολογηθούν χωρίς παράσταση δικηγόρου θα ζητήσουν νέα προθεσμία. Ακόμη δε κι αν ο ίδιος ο ανακριτής προχωρήσει σε διορισμό συνηγόρων, απολογίες είναι αδύνατο να δοθούν με δικηγόρους που δεν έχουν μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία ώστε να είναι σε θέση να υπερασπιστούν ουσιαστικά τους «πελάτες» τους.

Κατόπιν όλων αυτών ο κ. Ζαγοριανός κατάφερε χθες να λάβει απολογίες μόνον δύο από τους εφτά κατηγορούμενους που είχε καλέσει, τον Πρ. Μαυρίδη και τον Αλεξ. Αθανασιάδη. Ο τρίτος που περίμενε από το πρωί το «πράσινο φως», για να απολογηθεί, ο Γ. Σταυριανός, πήρε τελικά προθεσμία για σήμερα το απόγευμα.

Αναμενόμενη

Το «αλαλούμ» βέβαια που προκλήθηκε -και ανεξάρτητα από τις ...έκτακτες εξελίξεις- δεν προκαλεί κατάπληξη καθώς από την πρώτη στιγμή της κλήτευσης των εφτά, για την ίδια ημέρα, εκείνο που όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πλην του κ. Ζαγοριανού, φυσικά, τόνιζαν, ήταν πως είναι αδύνατον σε τέτοιας εμβέλειας υπόθεση να καταστεί δυνατή η λήψη απολογίας από όλους μέσα σε λίγες ώρες.

Ο κ. Ζαγοριανός αντέτεινε ότι έχοντας από τις προηγούμενες ημέρες μελετήσει τα απολογητικά υπομνήματα των κατηγορούμενων, οι δια ζώσεις απολογίες δεν θα καθυστερούσαν.

Τα γεγονότα όμως τον διέψευσαν ...

Από νωρίς χθες το πρωί εκείνο το οποίο ξεκάθαρα διαφάνηκε ήταν πως η επιμονή του κ. Ζαγοριανού για συλλήβδην απολογίες το μόνο που θα προκαλούσε ήταν η παράταση της αγωνίας των δύο από τους εφτά που προχώρησαν σε απολογία.

Ο Πρ. Μαυρίδης, για παράδειγμα, ο οποίος εισήλθε στο ανακριτικό γραφείο λίγο μετά τις εννέα και ολοκλήρωσε την απολογία του στις τρεις το μεσημέρι παρέμεινε επί ώρες «όμηρος» στην Ευελπίδων σε αναμονή της διάσκεψης ανακριτή και εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα οδηγούνταν ή όχι στον Κορυδαλλό.

Στο ενδιάμεσο διάστημα συνήγοροι μπαινόβγαιναν στο γραφείο του κ. Ζαγοριανού συζητώντας σε έντονους τόνους μαζί του τα προβλήματα τα οποία είχαν ανακύψει. Υπενθυμίζεται ότι ακόμη εκκρεμούν ενστάσεις τους επί δικονομικών ζητημάτων.



enet

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά καθημερινά 21/05/09

Αντισυνταγματικός ο νόμος για προβολή κομμάτων

«Φωνή» στα νέα και μικρά κόμματα δίνει εισήγηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία είναι αντισυνταγματική η νομοθετική ρύθμιση που απαγορεύει την προβολή τους από τα ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο.
Πρόκειται για τον νόμο 3023/2002 που θεσπίστηκε επί ΠΑΣΟΚ και εφαρμόστηκε και από τη Ν.Δ. και προβλέπει την αναλογική διανομή ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα που διαθέτουν κοινοβουλευτική παρουσία, σε αντίθεση με τα νεοεισερχόμενα κόμματα ή αυτά που έχουν συγκεντρώσει στις προηγούμενες ευρωεκλογές ποσοστό κάτω από 0,50%, τα οποία περιορίζονται σε λιγότερο από πέντε λεπτά προβολής και επιπλέον δεν μπορούν να αγοράσουν χρόνο για τη διαφήμισή τους στα ΜΜΕ.
Χθες, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο Δ' Τμήμα του ΣτΕ με αφορμή σχετική προσφυγή του Στ. Μάνου, ο εισηγητής Ηρ. Τσακόπουλος υποστήριξε ότι είναι αντισυνταγματικός ο επίμαχος νόμος που θεσπίζει απαγόρευση προβολής προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων με δικά τους χρήματα και ζήτησε να παραπεμφθεί το θέμα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου. Κατά την άποψή του, ακόμη και αν θεωρηθεί ότι είναι θεμιτός ο περιορισμός αυτός, η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που προβλέπει ελάχιστο χρόνο για τα νέα κόμματα είναι παράνομη διότι παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας.



Προαναγγελία επιδοτήσεων 1,05 δισ. ευρώ προς μικρομεσαίους
Προσπάθεια αναστροφής του πολιτικού κλίματος


Επιχορηγήσεις αξίας 1,05 δισ. ευρώ προς μικρομεσαίους επιχειρηματίες όλων σχεδόν των κλάδων ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου. Προϋπόθεση είναι οι επιχειρήσεις να λειτουργούν δύο χρόνια, ενώ μπορεί να είναι και ζημιογόνες, αρκεί ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων να είναι θετικός. Ακόμη 250 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε ξεχωριστό πρόγραμμα για την ενίσχυση μηχανικών, δικηγόρων, γιατρών και λογιστών.
Το νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 1,05 δισ. ευρώ χρηματοδοτείται από το νέο κοινοτικό πακέτο (ΕΣΠΑ) και σήμερα απλά προαναγγέλλεται, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί πάση θυσία να αναστρέψει το οικονομικό κλίμα και εν όψει Ευρωεκλογών.
Αφορά μόνο υφιστάμενες επιχειρήσεις κάθε κλάδου έως 50 εργαζομένων. Ένα μέρος της επιδότησης που θα φτάνει σε κάποιες περιοχές στο 65% του κόστους του έργου θα δίδεται ως προκαταβολή.
Η χρηματοδότηση θα καλύπτει επενδύσεις αξίας έως 350.000 ευρώ Τα χρήματα θα διανεμηθούν από τις συνεργαζόμενες εμπορικές τράπεζες που θα υποστηρίξουν τους υποψήφιους επενδυτές, θα αξιολογήσουν τις προτάσεις θα διανείμουν τις επιδοτήσεις και θα επιβλέψουν την υλοποίηση των έργων.
Το πρόγραμμα θα χωρίζεται σε πέντε κομμάτια (μεταποίηση, τουρισμός, εμπόριο, υπηρεσίες που θα λάβουν από 250 εκ. ευρώ) και επιπλέον 50 εκ .ευρώ θα λάβουν οι εταιρείες του κλάδου του φραντσάιζινγκ (δικαιόχρηση). Μπορούν να συμμετέχουν εταιρείες που απασχολούν από κανέναν έως 50 εργαζόμενους, με μέσο κύκλο εργασιών διετίας από 50.000 ευρώ έως 10 εκ. ευρώ για τον κλάδο της μεταποίησης και από 30 χιλιάδες ευρώ έως 10 εκ. για τους υπόλοιπους κλάδους. Το ύψος της ελάχιστης επένδυσης για τη μεταποίηση είναι 50 χιλιάδες ευρώ, του τουρισμού 30 χιλιάδες ευρώ και των υπολοίπων 20 χιλιάδες. Χρηματοδοτούνται επενδύσεις έως 350.000 ευρώ.



«Παίζουν» πάλι με τη στρατιωτική θητεία


Μόλις λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση δια του υφυπουργού Άμυνας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί η θητεία μέχρι το τέλος του χρόνου στους εννέα μήνες. Στόχος το εκλογικά κρίσιμο νεανικό ακροατήριο.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Τασούλας τονίζει ότι αυτό δεν έχει να κάνει με πιθανότητα εκλογών και ψήφους, αλλά με την υλοποίηση δεσμεύσεων της ΝΔ






24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στο σχέδιο υποχρεωτικής εφεδρείας, του υπουργείου Οικονομικών.







ηλεκτρονικό φακέλωμα Contact Point για παιδιά

Μετά το ένα εκατομμύριο κάμερες, τη βάση των βιομετρικών δεδομένων, τη μαζική λήψη ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων από μαθητές των δημοτικών σχολείων το 2002, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους, για να αυτοματοποιηθούν καλύτερα οι σχολικές βιβλιοθήκες(!) το βρετανικό κράτος, που αποτελεί «πρότυπο» και για άλλες χώρες, προχωρά ακόμη ένα βήμα με τη δημιουργία της βάσης δεδομένων αποκλειστικά για ανηλίκους με την ονομασία Contact Point.
Η βάση θα περιλαμβάνει το όνομα, την ημερομηνία γέννησης, τη διεύθυνση κατοικίας και σχολείου 11 εκατ. ανηλίκων Βρετανών, όπως επίσης και στοιχεία επικοινωνίας με τους γονείς, κηδεμόνες, γιατρούς και κοινωνικούς λειτουργούς που παρακολουθούν τα παιδιά ενώ πρόσβαση σε αυτά τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όλων των παιδιών μέχρι και 18 ετών θα μπορούν πλέον να έχουν κοινωνικοί λειτουργοί, γιατροί και φυσικά οι αστυνομικές αρχές στη Βρετανία στο πλαίσιο ενός αμφιλεγόμενου προγράμματος για την προστασία ανηλίκων και την καταπολέμηση της εφηβικής εγκληματικότητας.



Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στην πρωτεύουσα οι κάτοικοι της Λήμνου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στον Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι κάτοικοι της Λήμνου, διαμαρτυρόμενοι για την προβληματική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού .
Οι κάτοικοι έφθασαν στην Αθήνα αεροπορικώς μετά τις προσκρούσεις των πλοίων «Θεόφιλος» και «Ταξιάρχης» στο λιμάνι του νησιού.











πηγές:tvxs,enet,prezatv,troktiko,anthrwpothirida

Διαβάστε περισσότερα...

πρόγονος του ανθρώπου

Το απολίθωμα της «Ιντα», ενός λεμούριου - πιθήκου που έζησε πριν από 47 εκατ. χρόνια, συνδέει τα πρωτεύοντα θηλαστικά με το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο

«Ογδοο θαύμα του κόσμου» ονόμασαν οι επιστήμονες την Ιντα, το απολίθωμα ενός πλάσματος ηλικίας 47 εκατομμυρίων ετών, που αποτελεί τον χαμένο κρίκο της εξέλιξης, ο οποίος συνδέει τα πρωτεύοντα θηλαστικά με το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο!

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  assets_LARGE_t_420_3707187_type11104.jpg Εμφανίσεις:  0 Μέγεθος:  33,7 KB


Η ανακάλυψη του σκελετού της Ιντα είναι η επιβεβαίωση ότι η Θεωρία της Εξέλιξης του Κάρολου Δαρβίνου πραγματικά διατυπώνει τις βασικές αρχές που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται το φαινόμενο της ζωής στη Γη μέσα στους αιώνες, καθώς το απολίθωμα του θηλυκού «λεμούριου-πιθήκου», που παρουσιάστηκε στο κοινό μόλις εχθές, συνδυάζει χαρακτηριστικά της οικογένειας των αδαπιδών με φυσικά χαρακτηριστικά των πρωτευόντων, αποτελεί δηλαδή το εξελικτικό σημείο συνάντησης των υπόλοιπων θηλαστικών με τους πιθήκους, τις μαϊμούδες και τους ανθρώπους.

Η ομάδα του καθηγητή Τζον Χούρουμ, του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Νορβηγίας, παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνάς της για το απολίθωμα της Ιντα, σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης.

Τα ευρήματα
Το εντυπωσιακό με την Ιντα και ένα από τα χαρακτηριστικά που επέτρεψαν στους επιστήμονες να κάνουν λεπτομερείς παρατηρήσεις για να καταλήξουν στο συναρπαστικό συμπέρασμα ότι αποτελεί τον πρόγονο όλων μας, είναι ότι το 95% του σκελετού της έχει παραμείνει ανέπαφο από το πέρασμα των αιώνων εν αντιθέσει με παρόμοιας ηλικίας απολιθώματα, που συνήθως είναι απλά τμήματα σκελετών.

Οι διαφορές της Ιντα με τους υπόλοιπους εκπροσώπους της οικογένειας των αδαπιδών είναι τα νύχια της, τα οποία μοιάζουν υπερβολικά πολύ με τα ανθρώπινα και λιγότερο με αρπακτικού ζώου, αλλά και τα αντιτακτά μεγάλα δάχτυλα των άκρων της, ένα χαρακτηριστικό που αποτέλεσε καταλύτη για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Βαρύνουσας σημασίας επίσης είναι το σχήμα του αστραγάλου της, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το σχήμα που έχουν οι αστράγαλοι του σημερινού Homo Sapiens Sapiens, δηλαδή του είδους μας.

Πηγη:ethnos.gr
________________

Διαβάστε περισσότερα...