Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

H βιομηχανία αλουμινίου και η στενή της σχέση με τον πόλεμο…

«Ο πόλεμος δεν είναι μόνο τρομερός, είναι και τρομερά κερδοφόρος».

Απρίλιος 2007: Στρατιωτικά οχήματα σε στρατόπεδο του Αμερικανικού στρατού στο Κουβέιτ αναμένουν την αποστολή τους στη Μέση Ανατολή.

Μιλάμε για πολλές χιλιάδες τόνους αλουμινίουΠηγή: http://www.msc.navy.mil/sealift/2007/April/kuwait.htm

Όταν, στην προηγούμενη καταχώρηση γράφαμε για τις φυλές αυτοχθόνων της ανατολικής Ινδίας που απειλούνται με ξεριζωμό από τις εταιρείες εξόρυξης βωξίτη, «για να συντηρηθεί ο σπάταλος τρόπος ζωής του σύγχρονου “πολιτισμένου” ανθρώπου», σκεφτόμασταν αυτοκίνητα, μαγειρικά σκεύη και κουτάκια μπύρας. ΛΑΘΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Θα έπρεπε να σκεφτόμαστε βόμβες, άρματα μάχης και στρατιωτικά ελικόπτερα. Ή τουλάχιστον και αυτά.

«Το αλουμίνιο έχει γίνει το πιο σημαντικό υλικό του σύγχρονου πολέμου. Καμία μάχη δεν έιναι δυνατή και κανένας πόλεμος δεν μπορεί να διεξαχθεί επιτυχώς σήμερα, χωρίς να χρησιμοποιηθούν και να καταστραφούν τεράστιες ποσότητες αλουμινίου… Το αλουμίνιο είναι στρατηγικής σημασίας για την άμυνα… Το αλουμίνιο κάνει δυνατή την ύπαρξη πολεμικών και επιβατικών αεροπλάνων…
Το αλουμίνιο είναι απαραίτητο στα ατομικά όπλα, τόσο για την κατασκευή όσο και για την παράδοσή τους στο στόχο…
Το αλουμίνιο, τεράστιες ποσότητες από αυτό, κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη νίκη και την ήττα…»
(Anderson, Dewey 1951. “Aluminum for Defence and Prosperity”).

Mια από τις βασικές, αν και κρυμμένες, κινητήριες δυνάμεις πίσω από την παραγωγή αλουμινίου είναι η βιομηχανία όπλων. Keep reading →

Διαβάστε περισσότερα...

Καθόλου χρήματα για να καταβάλουν συντάξεις και εφάπαξ, δεν έχουν τα Επικουρικά της Γενικής Τράπεζας και του Δημοσίου. Κανένα μέτρο από την κυβέρνηση.

«Στάση πληρωμών» έχει αρχίσει να παρατηρείται σε ορισμένα Ταμεία, τα οποία έχουν ξεμείνει από ρευστό και δεν έχουν λεφτά για συντάξεις και εφάπαξ. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, ωστόσο η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την οικονομική στήριξη όσων φορέων οδηγούνται στη χρεοκοπία.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  εργαζόμενοι.jpg Εμφανίσεις:  0 Μέγεθος:  39,0 KB


Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει πάρει το πρόβλημα είναι πως ήδη δύο ασφαλιστικοί φορείς δεν έχουν λεφτά για να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Την ίδια στιγμή ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος δημιουργεί νέα προβλήματα στην πληρωμή των συντάξεων για χιλιάδες εργαζομένους των Ταμείων (καθώς υπάρχουν ασάφειες σε σχέση με το ποιος φορέας είναι αρμόδιος).



Τα προβλήματα είναι εντονότερα σε τρεις ασφαλιστικούς φορείς:


Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Γενικής Τράπεζας. Χωρίς επικουρική σύνταξη είναι εδώ και τέσσερις μήνες οι συνταξιούχοι της τράπεζας, καθώς το Ταμείο ξέμεινε από ρευστό. Λόγω των προβλημάτων καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην καταβολή του εφάπαξ, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι συνταξιούχοι να περιμένουν έως και επτά μήνες.

Χθες για το θέμα αυτό εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Γενικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο υπουργείο Οικονομίας. Η πορεία κατέληξε στη Βουλή, αφού πρώτα παραδόθηκε ψήφισμα στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων.

Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων
. Περίπου 17.000 αιτήσεις για εφάπαξ στοιβάζονται στον ασφαλιστικό φορέα, που βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Το Ταμείο αναζητά περισσότερα από 750 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καταβάλει το βοήθημα στους συνταξιούχους. Αυτή τη στιγμή ο χρόνος αναμονής για την καταβολή του εφάπαξ κυμαίνεται από 17 έως 22 μήνες, ενώ αν δεν ληφθούν μέτρα, θα φτάσει στα τρία χρόνια. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν προχωρεί στην οικονομική ενίσχυση του Ταμείου και προτείνει τη λύση του δανεισμού, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.

Ενδεικτικό του αδιεξόδου είναι το ότι ακόμα και αν το Ταμείο Πρόνοιας ρευστοποιήσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, θα μπορέσει να καταβάλει μόλις 1.200 εφάπαξ!

Ταμείο Λιμενεργατών. Το προσωπικό του φορέα που έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και έξι μήνες δεν παίρνει σύνταξη. Η «διακοπή» της σύνταξης έγινε επειδή υπάρχουν ασάφειες στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο σε σχέση με το ποιος φορέας υποχρεούται να καταβάλλει τα χρήματα!

Μάλιστα οι συνδικαλιστές εκτιμούν πως χιλιάδες εργαζόμενοι στα Ταμεία είναι «εγκλωβισμένοι» και καθυστερούν τη συνταξιοδότησή τους, επειδή δεν υπάρχει σαφή πρόβλεψη στον νόμο για το ποιος φορέας καταβάλλει τη σύνταξη.

Πηγη:Εθνος

Διαβάστε περισσότερα...

Η Siemens στο Facebook...



http://kourkouti.yooblog.gr/

Διαβάστε περισσότερα...