Σάββατο, 23 Μαΐου 2009

"Υστερεί η Ελλάδα στην ευρυζωνικότητα"

Ο Νικ. Αλεξανδρίδης διέψευσε τον Κ. Καραμανλή που μίλησε για «ψηφιακή επανάσταση», απαντώντας ότι η χώρα μας κινδυνεύει να παραμείνει σε ξεπερασμένες τεχνολογίες...

Για «ψηφιακή επανάσταση» που οδήγησε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας στον πληθυσμό από το 0,1% στο 13,4% έκανε λόγο χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου για την ευρυζωνική σύγκλιση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  images.jpg Εμφανίσεις:  13 Μέγεθος:  2,2 KB

για να διαψευστεί λίγο αργότερα από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ, Νικήτα Αλεξανδρίδη, ο οποίος μίλησε για υστέρηση της χώρας μας στην ευρυζωνικότητα αλλά και τον κίνδυνο να παραμείνει η Ελλάδα εγκλωβισμένη σε ξεπερασμένες τεχνολογίες.

Ο πρόεδρος της ρυθμιστικής Αρχής προχώρησε σε δριμεία κριτική της κυβέρνησης ενώπιον του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «αρρύθμιστο και άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», που δυσκολεύει την Επιτροπή στην άσκηση αποτελεσματικής εποπτείας του φάσματος και του ελέγχου των παρεμβολών όχι μόνο μεταξύ των παρόχων αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του Στρατού.

SΟS για την ΤV
Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα θέματα που σχετίζονται με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, κάνοντας λόγο ακόμα και για πιθανή παρέμβαση της Κομισιόν.
Ο κ. Αλεξανδρίδης

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  assets_LARGE_t_420_3735178_type11495.jpg Εμφανίσεις:  3 Μέγεθος:  22,0 KB

σημείωσε ως προς την κατασκευή δικτύου οπτικών ινών πως το θεωρεί σχεδόν απίθανο να κατασκευαστούν περισσότερα του ενός τέτοια δίκτυα.

Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα, προειδοποιώντας: «Αν η κυβέρνηση καθυστερήσει, φοβάμαι ότι θα την προλάβουν οι εξελίξεις, με αποτέλεσμα η χώρα να παραμείνει πάλι εγκλωβισμένη για σημαντικό χρονικό διάστημα σε μία πεπερασμένων δυνατοτήτων τεχνολογία, αυτήν του xDSL» δεδομένου ότι, όπως είπε στο τέλος της τοποθέτησής του, «το τζίνι έχει ήδη βγει από το μπουκάλι και γι αυτό θα πρέπει όλοι μας να τρέξουμε πολύ πιο γρήγορα απ ό,τι μέχρι τώρα νομίζαμε».

Την αρχή των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι του τελικού χρήστη, το οποίο στόχο έχει την ύπαρξη ενός δικτύου ανοιχτού σε όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών και ψηφιακών υπηρεσιών, ενώ οι χρήστες μέσω του δικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν ψηφιακά δεδομένα με άριστη ποιότητα και υψηλές και σταθερές ταχύτητες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών, με το οποίο σχετίζονται υπηρεσίες βιντεοτηλεφωνίας, τηλεϊατρικής, τηλε-εκπαίδευσης, τηλε-επιχειρηματικότητας και τηλεοπτικών καναλιών υψηλής ευκρίνειας.

Κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο ήταν ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος του Οργανισμού «Οne laptop per child» και συνιδρυτής του ΜΙΤ Media Laboratory, Νίκολας Νεγκροπόντε, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στη διείσδυση του γρήγορου Ιντερνετ».πηγη : ethnos.gr / γραφει η ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε η «γηραιότερη blogger του κόσμου» σε ηλικία 97 ετών.Η Ισπανίδα Μαρία Αμέλια Λόπεζ ξεκίνησε το ιστολόγιό της τον Δεκέμβριο του 2006 μετά από προτροπή του εγγονού της. «Στις 23 Δεκεμβρίου του 2006 ο εγγονός μου μου έκανε ένα υπέροχο δώρο: αυτό το ιστολόγιο.
Ήταν ένα δώρο που στα 95 μου χρόνια κατάφερε να αλλάξει τη ζωή μου. Τώρα μπορώ να επικοινωνώ με ολόκληρο τον κόσμο».

Η Μαρία Λόπεζ έγινε γρήγορα εξαιρετικά δημοφιλείς χάρη στα κείμενά της που είχαν έναν μείγμα νοσταλγίας αλλά σπιρτάδας. Έγραφε για πολλά διαφορετικά πράγματα από τα βιώματά της την εποχή του Φράνκο μέχρι το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν και από το ζήτημα της χώρας των Βάσκων μέχρι τα προβλήματα της «τρίτης ηλικίας».
Είχε εκατοντάδες φίλους και χιλιάδες επισκέπτες από την Ισπανία και ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσά τους και ο Ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο με τον οποίον μάλιστα είχαν κουβεντιάσει και σε chat.

Η οικογένειά της έγραψε χθες ένα τελευταίο ποστ όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν:
"Αυτές οι 880 ημέρες που έγραφε στο ιστολόγιό της υπήρξαν ημέρες χαράς για εκείνη. Το ιστολόγιό της την στήριξε στα τελευταία χρόνια της ζωής της. Όπου και να είσαι γιαγιά, είμαστε σίγουροι ότι θα διαβάζεις τα σχόλια των φίλων σου. Θα γελάσεις με κάποια από αυτά, θα ενοχληθείς από τη γλώσσα κάποιων άλλων αλλά είμαστε βέβαιοι πως θα είσαι χαρούμενη που συνεχίζουν να σου γράφουν".

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά καθημερινά 23/05/09

Σαρανταέξι μετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εφτά από τους συλληφθέντες είναι τραυματισμένοι και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Παράλληλα, τραυματίσθηκαν από πέτρες και άλλα αντικείμενα επτά αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε ασπίδες, κράνη και άλλο εξοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων.
Βάσει της ίδιας ανακοίνωσης, πέριξ της πλατείας Βικτωρίας οι μετανάστες προξένησαν φθορές σε 75 αυτοκίνητα και σε τζαμαρίες πέντε καταστημάτων και μιας τράπεζας.
Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στη διασταύρωση Ιουλιανού και Γ' Σεπτεμβρίου.
Το απόγευμα, η ΓΑΔΑ έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο που σύμφωνα με την καταγγελία είναι απόσπασμα του Κορανίου που έσκισε ο αστυνομικός στον Άγιο Παντελεήμονα. Πρόκειται για δύο κόλλες χαρτιού με αραβικά γράμματα, διπλωμένες στα τέσσερα, περιτυλιγμένες με χαρτοπετσέτα και χαρτομάντιλο και δεμένες με μονωτική ταινία. Όπως είπε αξιωματικός της αστυνομίας, ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο στον Ιρακινό δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απόσπασμα του Κορανίου και άνοιξε το περιτύλιγμα για να ελέγξει αν περιείχε ναρκωτικά. Πάνω σε αυτή την ενέργεια, όπως υποστηρίζει, σκίστηκε λίγο το έγγραφο με το ιερό κείμενο. Η υπόθεση, πάντως, έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.
Ανεκδιήγητες εξελίξεις οι οποίες ουσιαστικά φέρνουν στην επιφάνεια τα βαθιά κοινωνικά προβλήματα και δη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην Ελλάδα. Αυτά, την ώρα που (βλ. την Παρασκευή το βράδυ) αγανακτισμένοι... Έλληνες πολίτες συγκεντρώνονται στον Άγιο Παντελεήμονα, υπό το βλέμμα παριστάμενων αστυνομικών.Αρχίζει σήμερα, Σάββατο, η διαδικασία άντλησης των χημικών και των καυσίμων από το ναυάγιο του Sea Diamond στη Σαντορίνη.
Οι κάτοικοι του νησιού, με ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η άντληση. Η ανησυχία τους βασίζεται στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, ούτε έχουν δοθεί εγγυήσεις για οποιαδήποτε πιθανή περαιτέρω διαρροή ρυπογόνων ουσιών στο μέλλον.
Ομόφωνα αθώος κηρύχτηκε ο φοιτητής με τα «πράσινα παπούτσια», Παν. Κετίκης, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν είχε συμμετοχή στα επεισόδια του ΑΠΘ και ότι άλλο άτομo με παρόμοια παπούτσια έριξε τη μολότοφ. Επίσης, άλλοι δύο φοιτητές που είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στα ίδια επεισόδια το Μάιο του 2007 στους χώρους του ΑΠΘ. Ενας τέταρτος καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία για διατάραξη συγκοινωνιών.
Προηγουμένως, ο εισαγγελέας της έδρας σημείωσε ότι δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι διέπραξαν τα αδικήματα της "κατοχής εκρηκτικών υλών και κατασκευής βομβών μολότοφ", της "έκρηξης" και της "φθοράς ξένης περιουσίας", όπως επίσης και της "συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση ατόμων που διέπραξαν βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων και πραγμάτων». Ακόμη μίλησε για τα "κενά μνήμης" των αστυνομικών--μαρτύρων κατηγορίας οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την απουσία του 21χρόνου φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια από τα πλάνα του σχετικού βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο.
Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι καθ' όλη τη διάρκεια των επεισοδίων βρίσκονταν στο πάρτι που διοργάνωσαν η ΠΑΣΠ και ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πολυτεχνείου, μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά πέντε κατηγορούμενοι ηλικίας, από 21 έως 32 χρονών, που συνελήφθησαν μακριά από τον τόπο των επεισοδίων.
Ο φοιτητής και οι συγκατηγορούμενοι του, τις τρεις ημέρες που διήρκεσε η ακροαματική διαδικασία είχαν την συμπαράσταση συγγενών και φίλων, ενώ η αστυνομία έλαβε ισχυρά μέτρα ασφαλείας και τήρησης της τάξης.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ζήτησε να αρθεί αμέσως ο αποκλεισμός της Γάζας από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ.
"Ο ισραηλινός αποκλεισμός των μεθοριακών διαβάσεων προς και από την Λωρίδα της Γάζας είναι ο υπεύθυνος για την παρατηρούμενη σοβαρή έλλειψη των φαρμάκων και εν γένει του υλικού για ιατρική χρήση, στη Λωρίδα της Γάζας" τονίστηκε στην απόφαση, που εξέδωσε στο τέλος της συνεδρίασης στη Γενεύη, η Γενική Συνέλευση του ΠΟΥ.
Ακόμη, ζητήθηκε από το Ισραήλ να λάβει επίσημη θέση, αναφορικά με την απόφαση που έχει ήδη υιοθετήσει το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη, ότι πρέπει να κατεδαφιστεί το "Τείχος Ασφάλειας", που διαχωρίζει το εβραϊκό κράτος από παλαιστινιακά εδάφη. Επιπλέον, το ΠΟΥ καλεί το Ισραήλ να μεριμνήσει άμεσα ώστε να βελτιωθεί συνολικά η καθημερινή διαβίωση στη φυλακή περισσότερων από 10.000 Παλαιστίνιων κρατούμενων.
πηγές:tvxs,enet,anthrwpothirida

Διαβάστε περισσότερα...