Σάββατο 25 Απριλίου 2009

κίνημα ελεύθερου λογισμικού (ανάρτηση δ)

προηγούμενες αναρτήσεις

ανάρτηση α
ανάρτηση β
ανάρτηση γ




Η δημιουργία ενός νέου συστήματος αξιών

Η νέα ψηφιακή εποχή που η ανάπτυξη των Νέων Τεχνολογιών και της Κοινωνίας της Πληροφορίας φέρει, δημιουργούν μια νέα προοπτική της ιδιότητας του πολίτη, τον πολίτη των δικτύων (Netizen). Ο πολίτης των δικτύων, καλείται να προσαρμόσει στην νέα εποχή τα πρότυπα, τους κανόνες, τις συμπεριφορές, τα συστήματα αξιών.
Τα ατομικά πρότυπα της βιομηχανικής κοινωνίας, φαίνεται να μην είναι εύρυθμα για την νέα εποχή και δημιουργείται η ανάγκη ανάπτυξης μιας νέας συλλογικής συνείδησης που θα πάρει την θέση τους στα νέα συστήματα αξιών για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη των κοινωνιών (Αναστασιάδης, 2000).
Τα νέα κοινωνικά κινήματα λοιπόν φαίνεται να αναλαμβάνουν δράση σε αυτό το επίπεδο. Μελέτες για τα κινήματα και τις οργανώσεις που συμμετέχουν σε αυτά ερμηνεύουν τα νέα συστήματα αξιών, που αυτά προωθούν, ως συστήματα που έχουν ως κεντρικό τους άξονα την διαχείριση της αξίας της ιδιοκτησίας, αναπτύσσοντας συμπεριφορές κοινοκτημοσύνης και ερχόμενα σε αντίφαση με δομικά χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού συστήματος(Dyer, 2004, Hess, 2005).
Για τις δράσεις των κοινωνικών αυτών κινημάτων ωστόσο συναντάμε και άλλες ερμηνείες, όπως αυτή της Berra (2006).
Σύμφωνα με αυτήν την προσέγγιση, οι αξίες που ενισχύονται από τα κινήματα αυτά αντιστοιχούν με τις αξίες που λειτουργούν κατά την ανταλλαγή δώρων, όπου οι σχέσεις αμοιβαιότητας δομούνται βάση της ηθικής υποχρέωσης της ανταλλαγής.
Τα ίδια τα κινήματα ωστόσο αναγνωρίζουν την αλλαγή του συστήματος αξιών που ενθαρρύνουν οι δράσεις τους και αναπτύσσουν τον κοινωνικό διάλογο αυτής της διάστασης της δράσης τους, επιδιώκοντας την κοινωνική ευαισθητοποίηση.
Οι αξίες στις οποίες διακηρύσσουν ότι στηρίζονται είναι αυτές της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της φιλίας, της συνεργασίας, της ενεργού συμμετοχής, της κοινωνικής συνεισφοράς, της δημιουργικότητας αλλά και της υπακοής στον νομό (http://www.fsf.org/, http://creativecommons.org/, http://freeculture.org/ ).
Στο σημείο αυτό πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι υπάρχουν και κάποιες φωνές που την εμφάνιση και ενίσχυση αυτού του νέου συστήματος αξιών, δεν την ονομάζουν ως μια δράση κοινωνικών κινημάτων, αλλά ως μια αναγέννηση.
Έτσι αποφεύγονται οι αρνητικές συμβολικές προεκτάσεις του όρου των κινημάτων , που συνδέεται με την επανάσταση, άρα και με την ανάγκη να αντικατασταθεί κάτι με κάτι άλλο.
Ταυτόχρονα, ενισχύονται, με την χρήση του όρου «αναγέννηση», συμβολικές προεκτάσεις της επανενεργοποίησης αξιών, αφήνοντας περιθώρια για την συνύπαρξη των νέων συστημάτων αξιών με αυτών που μέχρι τώρα κυρίως ισχύουν (Rushkoff, 2003, 2007).



Η ενδυνάμωση της σημειωτική δημοκρατίας



Τα νέα κοινωνικά κινήματα και ιδιαίτερα το κίνημα του Ελεύθερου Πολιτισμού συνδράμουν στην ενδυνάμωση της σημειωτικής δημοκρατίας.
Ο όρος «σημειωτική δημοκρατία» εισήχθη στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον John Fiske, και ερμήνευε αρχικά τον τρόπο που ένας τηλεθεατής επανερμήνευε και κατά τον τρόπο αυτό τροποποιούσε την κουλτούρα που παράγονταν από την τηλεοπτική βιομηχανία.
Στη συνέχεια ο Madow το 1993, αμφισβητώντας την από πάνω προς τα κάτω διάχυση της ποπ κουλτούρας, ενίσχυσε την ερμηνεία του όρου, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και την «επανα-κωδικοποίηση» και «επανα-επεξεργασία» των πολιτισμικών προϊόντων από τους καταναλωτές τους.
Στα πλαίσια των διαλόγων περί σημειωτικής δημοκρατίας το 2005 εισάγεται και ένας ακόμα νέος όρος, αυτός του περιεχομένου που παράγεται από τον χρήστη. Έτσι, καλύπτονται με τον όρο αυτόν όλα τα νέα πολιτισμικά προϊόντα τα οποία συνιστούν αποτέλεσμα των διαδικασιών της σημειωτικής δημοκρατίας (Madow 1993, Stark, 2007).
Το ίδιο το διαδίκτυο κατά την δημιουργία του ενίσχυε την σημειωτική δημοκρατία.
Η δια λειτουργικότητα ως βασική αρχή του σχεδιασμού του διαδικτύου, ενισχύει τις αρχές της σημειωτικής δημοκρατίας, την επανα-επεξεργασία και τον διάλογο των δημιουργιών.
Ωστόσο, η διάδοση του κοπιράιτ και της διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων, αποδυνάμωσε την δυναμική αυτή (Lessig, 2007).Τα νέα κοινωνικά κινήματα λοιπόν αυτήν ακριβώς την αρχική διάσταση του διαδικτύου και τα αποτελέσματά της επιδιώκουν να επανα-ενδυναμώσουν.
Για τις προεκτάσεις της σημειωτικής δημοκρατίας αναπτύσσεται έντονος διάλογος και από τις ακαδημαϊκές κοινότητες.
Από τη μια λοιπόν ένα μέρος μελετητών επικροτούν τις δράσεις αυτές, τονίζοντας τις δυνατότητες που η σημειωτική δημοκρατία προσφέρει στην ανάπτυξη του πλουραλισμού των ιδεολογιών, απόψεων και πολιτισμικών δημιουργημάτων αλλά και στην εξάλειψη ιεραρχικών σχέσεων μεταξύ του πολιτισμού και του χρήστη του (Berra, 2006, Platon & Deuze, 2003).
Από την άλλη πλευρά, αναπτύσσεται προβληματισμός για τις αρνητικές συνέπειες της κατάχρησης του δικαιώματος της ελεύθερης χρήσης που μπορεί να οδηγήσει στην κατάλυση του δικαιώματος της πνευματικής ιδιοκτησίας (Garnham,2003).




Μελίνα Δαρζέντα

Διαβάστε περισσότερα...

«Ακροποδητί»

Η Χοροθεατρική Ομάδα «Ακροποδητί» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Χορού, που γιορτάζεται στις 29 Απριλίου, διοργανώνει στην Πινακοθήκη Κυκλάδων εκδήλωση με θέμα: « Σύγχρονος Χορός».Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χορό από την Ομάδα Χορού του2ου Γυμνασίου Σύρου, βίντεο, αυτοσχεδιασμό, έκθεση ζωγραφικής και μάθημα Δημιουργικής κίνησης- Σύγχρονου χορού για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη .
Για τη συμμετοχή στο μάθημα «Δημιουργικής Κίνησης- Σύγχρονου Χορού» απαιτείται κράτηση θέσης στο τηλ.22810-42058 ή 6983395209.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
18.00- 19.30 «Δημιουργική Κίνηση- Σύγχρονος Χορός»
μάθημα για παιδιά 7-11 ετών.(τα παιδιά θα έχουν την εμπειρία των βασικών αρχών του Σύγχρονου Χορού που είναι η ελεύθερη, φυσική κίνηση, η χρήση του σώματος σαν μέσο έκφρασης και επικοινωνίας, η ένταση και η χαλάρωση)
20.30 «Το έγχρωμο μαύρο»
Ομάδα Χορού του 2ου Γυμνασίου Σύρου (ο κόσμος όπως τον βιώνουν σήμερα οι μαθητές αλλά και η ζωή που ονειρεύονται να ζήσουν)
- «Ασυνήθιστοι χορευτές» βίντεο
- « Μάτια ξανά δεν θέλω που να βλέπουν τόσο λίγα» αυτοσχεδιασμός από την
Αντιγόνη Χούνδρη.
- «Χορός» έκθεση ζωγραφικής και κειμένων.

Διαβάστε περισσότερα...

Πιο ακριβό το μπάνιο μας στις παραλίες


Ακόμη και τις παραλίες, αλλά και τις λίμνες και τα ποτάμια, νοικιάζει η κυβέρνηση σε δήμους και κατ΄ επέκταση σε ιδιώτες, αναζητώντας έσοδα για να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού και να περιορίσει το δημόσιο έλλειμμα, γεγονός όμως που αντικειμενικά καθιστά δυσχερέστερη την πρόσβαση στη θάλασσα και πιο ακριβό το μπάνιο για τους πολίτες. Η απόφαση αφορά όλες ανεξαιρέτως τις παραλίες του Δημοσίου, πλην εκείνων που έχουν χαρακτηριστεί αρχαιολογικοί χώροι.
Από την εκμετάλλευση των παραλιών, είτε από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης είτε από τους ιδιώτες, το κράτος θα λαμβάνει το 20% των εσόδων.
Η κατεπείγουσα απόφαση των υφυπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας, κκ. Θ. Νάκου και Αντ. Μπέζα αντίστοιχα, αναφέρει χαρακτηριστικά: Παραχωρείται με αντάλλαγμα στους δήμους της χώρας το δικαίωμα της απλής χρήσης κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, που βρίσκονται στα όρια της διοικητικής τους περιφέρειας, με στόχο να τις εκμεταλλευθούν εμπορικά, αποδίδοντας το 20% των εσόδων στο Δημόσιο.
Το δικαίωμα αυτό μάλιστα επιτρέπεται να μεταβιβαστεί μερικά ή ολικά από κάθε ΟΤΑ σε δική του αμιγή δημοτική ή κοινοτική επιχείρηση.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 της απόφασης, η απευθείας παραχώρηση της απλής χρήσης γίνεται για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία τροχήλατου αναψυκτηρίου κτλ.).
Η παραχώρηση ισχύει ως τις 31.12.2012. Δεν παραχωρείται η απλή χρήση των κοινοχρήστων χώρων μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Όταν η διαχείρισή τους ανήκει σε άλλους φορείς πλην του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (Λιμενικά Ταμεία, Οργανισμούς Λιμένων, ΕΤΑ ΑΕ κτλ.).
Όταν υφίστανται νόμιμες παραχωρήσεις βάσει των διατάξεων των άρθρων 12 και 14 του Ν. 2971/2001 σε εμπορικές επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται χύδην φορτία, σε βιομηχανικές, βιοτεχνικές, ξενοδοχειακές, μεταλλευτικές, λατομικές, αλιευτικές επιχειρήσεις και υδατοκαλλιέργειες, είτε βάσει ενοχικής σχέσης αυτών με το Δημόσιο είτε βάσει μονομερούς πράξεως του Δημοσίου.
Όταν επ΄ αυτών υπάρχουν εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν σκοπούς εθνικής άμυνας και ασφαλείας ή έχει ανασταλεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας τους.
Όταν το εύρος του αιγιαλού ή της όχθης είναι μικρότερο των έξι μέτρων.

και προσέξτε:
Για την παραχώρηση του δικαιώματος χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, που τελούν υπό καθεστώς ειδικής προστασίας (κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι, προστατευόμενες περιοχές, ευπαθή οικοσυστήματα, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και πολιτιστικού ενδιαφέροντος κτλ.) εφαρμόζονται οι ειδικές διατάξεις που διέπουν το καθεστώς αυτών και παραχωρούνται κατόπιν σύμφωνης γνώμης των αρμοδίων κατά περίπτωση υπουργών.

Το παραχωρούμενο δικαίωμα απλής χρήσης των παραλιών, όπως αναφέρεται ρητά στο άρθρο 6 της απόφασης, υπόκειται σε αντάλλαγμα, το οποίο «ορίζεται σε ποσοστό 20% επί των εσόδων που πραγματοποιεί ο ΟΤΑ ή η επιχείρηση τόσο από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους όσο και από τα μισθωτικά ανταλλάγματα τρίτων.
Οι ΟΤΑ ή οι επιχειρήσεις (όπου έχει μεταβιβαστεί το δικαίωμα παραχώρησης) υποβάλλουν τα σχετικά στοιχεία (μισθωτήρια κτλ.) εντός δέκα ημερών, μετά τη λήξη κάθε ημερολογιακού εξαμήνου, στην οικεία Κτηματική Υπηρεσία, η οποία και εκδίδει σχετικό χρηματικό κατάλογο, για την απόδοση του ως άνω υπολογισθέντος ανταλλάγματος στην αρμόδια ΔΟΥ».
Η απόφαση απαγορεύει στους ΟΤΑ οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτών, όπως η ανέγερση κάθε είδους κτίσματος ή η τοποθέτηση κατασκευάσματος που συνδέεται σταθερά με το έδαφος (πάκτωση με σκυρόδεμα, τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις, επιχωματώσεις κτλ.), καθώς και η τοποθέτηση σκηνών και η στάθμευση τροχόσπιτων, αυτοκινήτων κτλ.
Απαγορεύεται ακόμη η τοποθέτηση πινακίδων, επιγραφών, ειδών από πλαστικό, ψυγείων, μπαρ, καθώς και κάθε είδους μη προβλεπόμενου από τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 13 του Ν. 2971/2001, προσωρινού ή μόνιμου χαρακτήρα (ξύλινα δάπεδα, στέγαστρα- τέντες κτλ.).

Σε περίπτωση λουτρικής εγκατάστασης, οι ΟΤΑ υποχρεούνται να μεριμνούν για πρόσληψη ναυαγοσωστών, τοποθέτηση κατάλληλων παρατηρητηρίων ναυαγοσωστών και γενικώς για τη λήψη μέτρων προστασίας και ασφαλείας των λουομένων, των εργαζομένων και όσων γενικά κινούνται στους χώρους αυτούς. Αν διαπιστώνονται καταπατήσεις ή αυθαίρετες επεμβάσεις επί των κοινοχρήστων χώρων, οι δήμοι οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα τις κατά τόπους αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, προκειμένου αυτές να προβαίνουν στη λήψη μέτρων προστασίας.
Το άρθρο 8 της απόφασης προβλέπει τη μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης από τους ΟΤΑ ή τις δημοτικές επιχειρήσεις προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος. Ως προϋποθέσεις τίθενται να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των μισθωτών που ασκούν ομοειδή δραστηριότητα και να μη δημιουργούνται θέματα υποβάθμισης του περιβάλλοντος από την άσκηση της δραστηριότητας.
Επίσης πρέπει η μέγιστη κάλυψη χρήσης να μην υπερβαίνει το 50% του μεταβιβαζόμενου χώρου, ώστε να υπάρχουν οριζόντιοι και κάθετοι διάδρομοι τουλάχιστον ενός μέτρου και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής πλάτους τουλάχιστον δύο μέτρων για την ελεύθερη κίνηση των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων.
Αντιθέτως, δεν ισχύει πλέον ο περιορισμός των 500 τ.μ. για κάθε παραχώρηση για τις όμορες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.



kykladesnews.gr

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά....

Patriot-ες

Μια από τις πολλές πτυχές του σκανδάλου της Siemens είναι και αυτή των εξοπλιστικών προγραμμάτων...
Σύμφωνα με το μέχρι τώρα κατηγορητήριο η γερμανική εταιρία φαίνεται ότι ξόδεψε περίπου 10 εκατ. ευρώ για τον χρηματισμό προσώπων που θα της επέτρεπαν να επικρατήσει στον διαγωνισμού για τους πυραύλους Patriot το 1999 , δηλαδή ακριβώς 10 χρόνια πριν...
Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι με το συγκεκριμένο θέμα θα μπορέσουν να ανατρέψουν την ατζέντα ή τουλάχιστον να περάσουν την άποψη του "όλοι ίδιοι είναι"...
Καλό θα ήταν πάντως να κρατάνε μικρό καλάθι στο Μαξίμου καθώς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ενδεχομένως να εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν εδώ και καιρό περιθωριοποιηθεί από την ηγεσία του.....



Χωρίς χημειοθεραπείες κινδυνεύουν να μείνουν οι ασθενείς στο Νοσοκομείο της Ρόδου λόγω έλλειψης σκευασμάτων.
Το σοβαρό αυτό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα που ταλανίζουν το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα,
που κινδυνεύει πλέον με γενικό λουκέτο.
Οι υπεύθυνοι του αιματολογικού τμήματος απηύθυναν έκκληση στα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου να φροντίσουν για την προμήθεια χημειοθεραπευτικών συ σκευασμάτων καθώς τα αποθέματά τους βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Ο κίνδυνος να υπάρξει αναβολή στις χημειοθεραπείες των ασθενών με κακοήθειες είναι ορατός. Καρκινοπαθείς, αναγκάζονται να ταξιδεύουν στο Ηράκλειο ή στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι προχθές ήταν στο νησί ο αρμόδιος υπουργός Δημ. Αβραμόπουλος για την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά δεν επισκέφτηκε το νοσοκομείο των πολλών προβλημάτων.
Υποσχέθηκε ότι σε 15 ημέρες θα επισκεφθεί ξανά τη Ρόδο για να ασχοληθεί με θέματα υγείας και προσπάθησε ανεπιτυχώς να υποβαθμίσει τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας λέγοντας ότι είναι από τα καλύτερα της χώρας μας.



Αμετακίνητος στη θέση του, να μην διαβιβάσει τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπεδίου στη Βουλή, εμφανίζεται με νεότερο έγγραφό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς. «Κατάχρηση εξουσίας συνιστά όχι μόνο η παράλειψη δίωξης ενόχου αλλά και η δίωξη κάποιου αθώου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σανιδάς, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ενοχή των εμπλεκόμενων υπουργών.
Παρά τις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και τμήματος του δικαστικού κόσμου ο Γ. Σανιδάς δεν αλλάζει γνώμη, καθώς -όπως επισημαίνει σε σημερινό έγγραφό του- "ουδέν νεότερο στοιχείο προέκυψε σε βάρος υπουργών που να δικαιολογεί την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή".
Ο κ. Σανιδάς, μάλιστα, για να αιτιολογήσει την απόφασή του επικαλείται και την αναφορά των δύο εισαγγελέων που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση και στην οποία δεν υπάρχει λέξη περί ευθύνης υπουργών.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, απαντώντας εμμέσως σε όσους του καταλογίζουν παράβαση καθήκοντος και επιχείρηση "κουκουλώματος" της υπόθεσης, σημειώνει ότι "θα παραβίαζε τη συνείδησή του και το νόμο και θα διέπραττε το έγκλημα της κατάχρησης εξουσίας ή παράβασης καθήκοντος αν έστελνε τα στοιχεία στη Βουλή".
Ταυτόχρονα εμμέσως πλην σαφώς καταλογίζει σκοπιμότητα σε τμήμα των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ για τη δημιουργία τεχνητής έντασης και ποινικοποίησης της πολιτικών που τα ονόματά τους "ακούστηκαν" στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
ένα ενδιαφέρων άρθρο από το tvxs για τον κ. Σανιδά


κράτος Ελλήνων αστυνομικών....

Κατατέθηκε σήμερα τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία η Αρετή Γρηγοροπούλου, -αδελφή του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια- θα εξετασθεί, μόνο προφορικά, στις ενδοσχολικές εξετάσεις όλων των μαθημάτων της Γ' Τάξης του Λυκείου.
Η αδελφή του άτυχου μαθητή θα εισαχθεί σε Σχολή ή Τμήμα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (A.E.I.) της προτίμησης της και καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 27, παρ. 1, περ. α', του π.δ. 60/2006.


δηλαδή παραδέχεστε ότι είστε δολοφόνοι.....??


Παγκόσμια Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

Ελεύθερη πρόσβαση σε κορυφαία βιβλία, όπως το χειρόγραφο της «Βίβλου του Διαβόλου» που χρονολογείται τον 13ο αιώνα και το αρχαίο ιαπωνικό μυθιστόρημα «Η ιστορία του Γκέντζι» έχουν πλέον οι χρήστες του διαδικτύου μετά από την έναρξη της λειτουργίας της Παγκόσμιας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης (BNM από την έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Παρίσι.
Η ΟΥΝΕΣΚΟ, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ και 32 άλλοι οργανισμοί συντέλεσαν στην δημιουργία της πρώτης Παγκόσμιας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης.
Η διαδικτυακή Βιβλιοθήκη περιέχει χειρόγραφα, χάρτες, σπάνια βιβλία, ταινίες, ηχητικό υλικό και φωτογραφίες από εθνικές βιβλιοθήκες διάφορων χωρών. Η BNM θα επιτρέπει την αναζήτηση και την πλοήγηση σε επτά γλώσσες (αγγλικά, αραβικά, κινεζικά, ισπανικά, γαλλικά, πορτογαλικά και ρωσικά), ενώ το περιεχόμενο της θα προσφέρεται σε διάφορες γλώσσες. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, πρόκειται για ένα έργο το οποίο βρίσκεται εκτός ανταγωνισμού σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, όπως η Ευρωπαϊκή Βιβλιοθήκη και η Βιβλιοθήκη του Google.

επισκεφθείτε την : http://www.wdl.org/en/



πηγές: tvxs,parapolitiki,kala-nea,prezatv....

Διαβάστε περισσότερα...

οι λαθρομετανάστες και οι αναρχικοί φταίνε για το χάλι της αστυνομίας.......

Ο εισαγγελέας της χούντας Μαρκογιαννάκης στην εκπομπή Άννας Παναγιωταρέα, μιλώντας για το ρόλο της αστυνομίας υποστήριξε ότι οι λαθρομετανάστες και οι αναρχικοί -όπως τους αποκαλεί- απορροφούν το 50% των αστυνομικών δυνάμεων σήμερα.(!!!!)
πόσοι φυλάνε δημοσιοκάφρους,πολιτικούς και επιχειρηματίες κ. Μαρκογιαννάκη???
ενώ βλέπουμε ένα παραλήρημα νεοφασιστών, εναντίων των μεταναστών αντί να ηρεμήσετε τα πνεύματα εσείς τους στοχοποιητε κι άλλο!!!
χαρακτηριστικά είπε «Από δω και πέρα η αστυνομία θα αντιδρά. Η ανοχή τέλος»
μπορείτε να δείτε κομμάτι από την συζήτηση στο video παρακάτω



Διαβάστε περισσότερα...