Τρίτη 5 Μαΐου 2009

1976: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕ ΣΥΝΕΒΗ...

Όταν, την 5 Φεβρουαρίου 1976, ο 19χρονος στρατιώτης David Lewis ανέφερε ασθένεια στους ανωτέρους του στο Fort Dix, κανείς δε φανταζόταν ότι θα πέθαινε μέσα στις 24 επόμενες ώρες.
Μέσα σε δύο εβδομάδες, άλλοι τέσσερις συνάδελφοί του νοσηλεύτηκαν με παρόμοια συμπτώματα, χωρίς ωστόσο να χάσουν τη ζωή τους. Η ανακοίνωση ανώτατων αξιωματούχων του χώρου της υγείας μιλούσε για τη ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ.

Εξετάζοντας το στρατόπεδο, ανακαλύφθηκε ότι 500 ακόμη στρατιώτες ήταν φορείς της γρίπης, χωρίς ωστόσο να ασθενήσουν. Γρήγορα, επηρεασμένοι από την ταχύτητα εξάπλωσης της νόσου, άρχισαν όλοι να μιλούν για επιδημία και σε λίγο, για πιθανή πανδημία.

Η πολιτική βούληση του προέδρου Ford των ΗΠΑ, που επεδίωκε την επανεκλογή του, αλλά και η ισχυρή επιρροή των φαρμακοβιομηχανιών οδήγησε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην απόφαση να προχωρήσει στον εμβολιασμό 220 εκατομμυρίων Αμερικανών, κάτι που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ford στις 24 Μαρτίου. Με δεδομένη τη διαδικασία του επείγοντος, οι φαρμακοβιομήχανοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να ανεχτεί τις όποιες πιθανές παρενέργειες του εμβολίου.
Ο εμβολιασμός ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου (βλ. στο βίντεο παρακάτω καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό...). Λίγο αργότερα αρκετοί εμβολιασμένοι άρχισαν να έχουν περίεργα συμπτώματα νευρολογικής φύσης, όπως το σύνδρομο Guillain-Barre. Ο θάνατος αρκετών από αυτούς οδήγησε στη διακοπή του προγράμματος εμβολιασμού στις 16 Δεκεμβρίου!

Συνολικά, το φιάσκο της πανδημίας της γρίπης των χοίρων του 1976 στοίχισε τη ζωή σε ένα μόνο άτομο εξαιτίας της ασθένειας, και σε εκατοντάδες εξαιτίας του εμβολιασμού!







πηγή: CAPITAL CENTURY

Διαβάστε περισσότερα...


ερώτηση της Άννας Φιλίνη(Βουλευτού Συνασπισμού) για πολεοδομικό ζήτημα της Ερμούπολης


Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων
Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής
Πολιτισμού

Θέμα: Αναγκαία η άμεση λύση του πολεοδομικού ζητήματος της Ερμούπολης.

Τα τελευταία χρόνια η Ερμούπολη της Σύρου ταλανίζεται από λαθεμένους χειρισμούς και την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του ζωτικού για τη λειτουργία της πόλης, πολεοδομικού σχεδιασμού της.

Ο Δήμος Ερμούπολης ανέθεσε στο ΕΜΠ τη σύνταξη πολεοδομικής μελέτης με στόχο την οριστική επίλυση του πολεοδομικού ζητήματός της πόλης και την κατέθεσε στα συναρμόδια υπουργεία. Έως σήμερα η παραπάνω μελέτη δεν έχει εγκριθεί, ενώ παράλληλα έχουν εκφραστεί επ’ αυτής σοβαρές αντιρρήσεις από το ΤΕΕ και τον ΣΑΔΑΣ.

Το βασικό ζήτημα που έχει προκύψει με τις καθυστερήσεις είναι ότι ενώ με τις Αποφάσεις 84/2001 του 5ου Τμήματος του ΣτΕ και 2526/2003 της Ολομέλειας του ΣτΕ, το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δόμησης για την Ερμούπολη είναι το Π.Δ. 11.5/2.6.1989, η πολεοδομία Σύρου συνεχίζει από τότε και μέχρι προ τριετίας, να εκδίδει μη νόμιμες άδειες βάσει του Π.Δ. 19.1/14.2.1976.

Κυριότερη συνέπεια της παραπάνω διαδικασίας είναι ότι οι οικοδομικές άδειες στην Ερμούπολη από το 1989 μέχρι το 2001 είναι ακυρωτέες, ότι απειλήθηκαν με κατεδάφιση σημαντικά κτίρια της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς του 19ου αιώνα και ότι δομήθηκαν ογκώδη κτίρια που υποβάθμισαν και επιβάρυναν τον οικιστικό ιστό της Ερμούπολης.

Κατόπιν των ανωτέρω:

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβούν έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες θεσμοθέτησης, αναγνωρίζοντας παράλληλα την έως σήμερα διαμορφωμένη κατάσταση του δομημένου περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας το ιστορικό κέντρο και τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και οριοθετώντας τη βιομηχανική ζώνη του ναυπηγείου του Νεωρίου;
2. Ποια μέτρα πρόκειται να λάβουν έτσι ώστε να δοθούν οι αναγκαίες λύσεις για τη βιώσιμη λειτουργία της πόλης;

Η ερωτώσα βουλευτής

Άννα Φιλίνη





Οι Πόλεις της Ελλάδας Ποδηλατούν


Στα πλαίσια της διοργάνωσης "Οι Πόλεις της Ελλάδας Ποδηλατούν¨" (πληροφορίες στο www.podilates.gr, που διεξάγεται σε πολλές πόλεις πανελλαδικά, συμμετέχει και η Αντίπαρος.

Αφετηρία στο Λιμάνι στις 10 Μαΐου, ώρα 12.
Διαδρομή Λιμάνι-Γλυφά-Λιμάνι

Διοργάνωση:
-Τοπική Επιτροπή Αντιπάρου για την Προστασία του Περιβάλλοντος
-Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Αντιπάρου
-Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου



Πηγές: syrostoday.gr,antiparos-blog.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν παραπέμπεται ο Αρ.Παυλίδης παρά τον ψήφο της πλειοψηφίας των βουλευτών


Με 146 ψήφους υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού και 144 ψήφους κατά της παραπομπής, έληξε η καταμέτρηση των ψήφων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής.

Κατά συνέπεια, η πρόταση για παραπομπή του κ.Παυλίδη δεν έγινε δεκτή, καθώς δε συγκέντρωσε την απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία(151) του συνολικού αριθμού των μελών της Βουλής.

Θεωρητικά η κυβέρνηση είχε 6 απώλειες( από το κυβερνητικό στρατόπεδο ψήφισαν 180) και η αντιπολίτευση 2 απώλειες( ψήφισαν 148). Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ψήφισαν με κλειστά ψηφοδέλτια.

Από τα 298 έγκυρα ψηφοδέλτια, τα 5 ήταν λευκά και τα τρία περιείχαν μόνο τη δήλωση "παρών".

tvxs

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά καθημερινά 5/05/09

Σαφείς βολές εναντίον του Γ. Σανιδά εξαπολύει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός εάν διαπιστώσει εμπλοκή υπουργού οφείλει να διαβιβάσει "αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή" και προσθέτει ότι "δεν έχει δικαίωμα αξιολόγησης στοιχείων που αφορούν στην υπόθεση".
Όσον αφορά τη δικογραφία του Βατοπεδίου και την αρμοδιότητα του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο Δικηγορικός Σύλλογος υπογραμμίζει: "Σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά και το Σύνταγμα, μόλις ο Δικαστικός ή ο Εισαγγελικός Λειτουργός, στα πλαίσια οποιασδήποτε έρευνας, διαπιστώσει, ότι υπάρχει εμπλοκή υπουργού, «αμελλητί» διαβιβάζει τη δικογραφία στη Βουλή για τα περαιτέρω, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Η διαβίβαση γίνεται αμέσως, από αυτόν που ενεργεί την εξέταση, πράγμα που αναφέρεται ρητά στο νόμο, και μάλιστα, χωρίς να έχει το δικαίωμα αξιολόγησης των στοιχείων που αφορούν την υπόθεση. Τέτοιο δε δικαίωμα είναι προφανές ότι δεν μπορεί να έχει ούτε και ο προϊστάμενός του Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατά μείζονα λόγο. Και τούτο διότι, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, η δικογραφία δεν επιτρέπεται να διαβιβαστεί στον προϊστάμενο Εισαγγελέα, αλλά διαβιβάζεται υποχρεωτικά στη Βουλή από τον ίδιο τον ενεργούντα την εξέταση, χωρίς αξιολόγηση των στοιχείων, εφόσον η Βουλή είναι αρμόδια να ασκήσει δίωξη.
Εάν βέβαια από «υπερβάλλοντα υπηρεσιακό ζήλο» ο υφιστάμενος εισαγγελέας, διαβιβάσει τη δικογραφία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από τις ίδιες διατάξεις, δεν προκύπτει το δικαίωμα του συγκεκριμένου Εισαγγελέα να αρνηθεί τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, και μάλιστα με σκεπτικό που καταδεικνύει ότι προέβη σε αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας (εγγράφων και καταθέσεων των μαρτύρων), εφόσον τέτοια αξιολόγηση δεν επιτρέπεται από το νόμο.
Από την ερμηνεία των διατάξεων, φαίνεται πως μόνος αρμόδιος, αλλά και υπεύθυνος, για τη διαβίβαση της δικογραφίας είναι ο ενεργήσας την εξέταση εισαγγελέας, που εν προκειμένω μάλλον κακώς ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον οποίο απλώς έπρεπε να ενημερώσει για το πέρας της εξέτασης, επειδή εκείνος του είχε παραγγείλει την συγκεκριμένη προκαταρτική εξέταση. Και επίσης δεν προκύπτει από τις διατάξεις αυτές, ότι είναι στις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (ως προϊστάμενης αρχής) η εντολή να μην διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή, και μάλιστα με σκεπτικό που «προδίδει» αξιολόγηση των στοιχείων, εφόσον το δικαίωμα αυτό δεν θα το είχε, ακόμη και στην υποθετική περίπτωση που ο ίδιος προέβαινε στην προκαταρτική εξέταση".




Πρόγραμμα υποχρεωτικής εξόδου από τον ΟΣΕ για περίπου 3.000 υπαλλήλους άνω των 50 ετών, πρότεινε ο υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, στους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Φορέας διαχείρισης του νέου αυτού προγράμματος θα είναι ο ΟΑΕΔ, ενώ σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργού, το καθεστώς θα είναι υποχρεωτικό για όσους είναι άνω των 50 ετών.
Όσοι ενταχθούν σε αυτό θα πάρουν το 70% των τακτικών αποδοχών τους, ενώ οι εισφορές τους θα καταβάλλονται από τον ΟΣΕ. Παράλληλα, θα πάρουν σε δύο δόσεις το εφάπαξ και θα συνταξιοδοτηθούν κανονικά στα 58 με 60 έτη.
Αιτία της προτάσεως αποτελεί η εφαρμογή του πλαισίου ανασυγκρότησης του ΟΣΕ, το οποίο περιλαμβάνει και περικοπές ζημιογόνων δρομολογίων, καθώς ο Οργανισμός έχει συσσωρευμένα χρέη οκτώ δισ. ευρώ.
Η αντίδραση των εργαζομένων ήταν αρνητική, καθώς απέρριψαν την πρόταση, σχολιάζοντας ότι ο υπουργός επιθυμεί στην ουσία να θέσει σε εφαρμογή "πρόγραμμα απολύσεων".




Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της οικογένειας του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη να παραιτηθεί από την παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη για την υπόθεση των Ζωνιανών
. Ο ειδικός φρουρός είχε τραυματιστεί βαρύτατα στη συμπλοκή με κατοίκους.
Η σύζυγος του ειδικού φρουρού ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων, χωρίς όμως να διευκρινίσει τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτησή της από πολιτική αγωγή.
Τι οδηγησε την οικογενεια στο να παρει μια τετοια αποφαση;
Στο σημειο αυτο να σημειωσουμε πως την υπερασπιση των οικογενειων που εμπλεκονται στην υποθεση των Ζωνιανων ,εχει αναλαβει ολη η τηλεοπτικη αφροκρεμα της δικηγοριας...


Απειλείτε το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε.

Νέοι νόμοι τις Ευρωπαϊκής Ένωσης ("The Telecom Package")που προγραμματίζονται να ψηφιστούν στις 5 Μάη, αν περάσουν θα επιτρέπουν σε προμηθευτές ιντερνετ να αποφασίσουν πόσες σελίδες μπορείς να δεις και αν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις προγράμματα, (όπως Ρ2Ρ δίχτυα, VOIP τηλεφωνικές υπηρεσίες όπως το Skype, και όποιο άλλο πρόγραμμα θεωρούν λιγότερο κερδοφόρο.)
νέος νόμος θα επιτρέπει στους προμηθευτές να προσφέρουν στον κόσμο πακέτα σύνδεσης όπως αυτά της τηλεόρασης, με περιορισμένες επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχεις πρόσβαση σε όλες τις σελίδες, μόνο αυτές που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο σου.
Επίσης, θα μπορούν να φιλτράρουν σελίδες και τα περιεχόμενα τους και να παρακολουθούν τις κινήσεις σου στο διαδίκτυο χωρίς οποιαδήποτε εγγύηση. Περισσότερες πληροφορίες για αυτά υπάρχουν στην σελίδα
http://www.blackouteurope.eu/




πηγές: enet,tvxs,indymedia.org

Διαβάστε περισσότερα...