Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

blogoσφαιρα (β)

Προσοχή, μην ακούσουν τα παιδιά! από τον νυχτερίδα




Οδεύουμε προς παραγραφή των αδικημάτων για Εφραίμ, Αρσένιο και Μαρία Ψάλτη;;;








η απορία του :
piazzadelpopolo.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

ο λαός δεν ξεχνά....

Image Hosting

Διαβάστε περισσότερα...

H Ελλάδα στην 55η θέση σχετικά με την ετοιμότητα για τη χρήση ΤΠΕ

Μεγάλες αδυναμίες εμφανίζει η χώρα μας στην αφομοίωση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για το οικονομικό και κοινωνικό όφελος. Σύμφωνα με το δείκτη Networked Readiness Index 2008 - 2009 rankings του World Economic Forum, η Ελλάδα το 2008 ανέβηκε κατά 1 θέση και κατέχει την 55η θέση μεταξύ 134 χωρών, ενώ το 2007 κατείχε την 56η θέση μεταξύ 127 χωρών.

Η Δανία και η Σουηδία για άλλη μία φορά πρωτοστατούν. Ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που έχουν ανέβει κατά μία θέση, επιβεβαιώνοντας κατά συνέπεια την υπεροχή των ΗΠΑ στη δικτυωμένη ετοιμότητα παρά το γεγονός της οικονομικής κρίσης. Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην 4η θέση, η Ελβετία στην 5η θέση και οι άλλες σκανδιναβικές χώρες μαζί με τις Κάτω Χώρες και τον Καναδά ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Σύμφωνα με την έκθεση του World Economic Forum, οι σωστά δομημένες βασικές αρχές εκπαίδευσης και τα υψηλά επίπεδα της τεχνολογικής ετοιμότητας και της καινοτομίας αποτελούν προϋποθέσεις ανάπτυξης που απαιτούνται για να ξεπεραστεί η τρέχουσα οικονομική κρίση.

Η έκθεση συντάσσεται από το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ σε συνεργασία με την INSEAD, κύρια διεθνής Οικονομική Σχολή. “Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πορεία των πιο δικτυωμένων χωρών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των σκανδιναβικών χωρών, της Σιγκαπούρης και των Ηνωμένων Πολιτειών, η ανάπτυξή τους οφείλεται στη συνεπή εστίαση των συγκεκριμένων κρατών στο ικανό σύστημα εκπαίδευσης, στην καινοτομία και στην ευρεία πρόσβαση των πολιτών στην τεχνολογία”, τονίζει η Ιrene Mia, Senior Economist of the Global Competitiveness Network at the World Economic Forum.

Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) φέρουν την επανάσταση όλο και περισσότερο στις διαδικασίες παραγωγής, πρόσβαση στις αγορές, και πηγές πληροφοριών μαζί με τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Ασκούν επίσης, επίδραση στην κυβερνητική αποδοτικότητα, ενθαρρύνοντας τη διαφάνεια και την καλύτερη επικοινωνία των κρατικών υπηρεσιών με τους πολίτες.
Μεταξύ αυτών των νέων τεχνολογιών, η κινητή τηλεφωνία αποτελεί σημαντικό παράγοντα προόδου ειδικά σε χώρες με χαμηλό επίπεδο υποδομών.

Η φετινή έκθεση έχει τονίσει τη σημασία των ΤΠΕ στην ανταγωνιστικότητα των κρατών, στις στρατηγικές ανάπτυξης τους καθώς και ότι, οι ΤΠΕ αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους ιθύνοντες και την κοινωνία ώστε να παρακολουθούν την εθνική πρόοδο και τα παραδείγματα καλύτερων πρακτικών και πολιτικών δικτυωμένης ετοιμότητας.

Πηγή : Σ.Ε.Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα...

big - Μαρκογιαννάκης

ενεργοποίησε το ΚΥΣΕΑ τις κάμερες


























«Για την αντιμετώπιση του σύγχρονου εγκλήματος είναι αναγκαία η χρήση καμερών, βάσει της ευρωπαϊκής εμπειρίας, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες».

Με αυτόν τον λακωνικό τρόπο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη χρήση καμερών, με στόχο, όπως διαμηνύει, την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα(????) με αντικείμενο τη δημόσια ασφάλεια, «ένα ζήτημα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον ελληνικό λαό», όπως ανέφερε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αποφασίστηκε η ενίσχυση της αστυνομίας με προσωπικό και μέσα, σημείωνοντας ότι «θα εντατικοποιηθεί η παρουσία της αστυνομίας παντού, ώστε να επιτελέσει το ρόλο της κατά τον καλύτερο τρόπο, έναν ρόλο που αλλάζει συνεχώς, όσο αλλάζει και η δράση των εγκληματιών».

Διαβάστε περισσότερα...

Λονδίνο G20....και πάμε (2)



;




















live εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Η κατάντια του κρατικού μηχανισμού.....

Η κατάντια του κρατικού μηχανισμού έφτασε πλέον στο κατώτερο επίπεδο...

Σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση, η κυβέρνηση συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ(Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, όπου εντός τεσσάρων τοίχων και με την συμμετοχή υπουργών που δεν συμμετέχουν συνήθως στο ΚΥΣΕΑ θα επικυρωθούν πρωτόγνωρα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας.

Μερικά από τα μέτρα αυτά είναι η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας για την παρακολούθηση "ύποπτων"προσώπων και ομάδων , η πλήρης εφαρμογή του πολυδιαφημιζόμενου συστήματος C4Ι, που είχε χρησιμοποιηθεί και στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων ως ομπρέλα ασφαλείας των αθλητών και των θεατών από πιθανή τρομοκρατική ενέργεια , η προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για τη διευκόλυνση των εισαγγελικών αρχών στη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών , η έκδοση ενταλμάτων για κατ' οίκον έρευνες με διαδικασίες εξπρές.

Στα μέτρα που θα ληφθούν για την καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας διαφαίνεται και η αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς.

Στο εξής θα θεωρείται νόμιμη η οπλοχρησία από ένστολους, όχι μόνο για την προστασία της ζωής τους, αλλά και για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων.

Και τα μέτρα αυτά δυστυχώς θα ακουστούν σε κάποιους αναγκαία ! Γιατί αυτή είναι η κατάντια μας.

Όταν το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια μας , κάποιοι νιώθουν την ανάγκη να κάνουν εκπτώσεις στην αξιοπρέπεια τους.

Και να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τους "επαναστάτες" που έχουν προχωρήσει σε μια σειρά ηλιθίων ενεργειών που έδωσαν στους πολίτες την δυνατότητα να κοιμούνται ήσυχοι με την παρουσία δεκάδων αστυνομικών στη γειτονιά τους...

parapolitiki.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

αλλάζουν τα σχέδια αύριο για τις πορείες!

Image Hosting


αλλάζουν τα σχέδια αύριο για τις πορείες!
τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές αποφάσισαν πέρα από τα βασικά ετοίματα να προσθέσουν άλλο ένα το να μην φύγει ο Καραμανλής από την πολιτική σκηνή!!!
Αναρχικοί και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις έδωσαν συγχαρητήρια για αυτήν την πρωτοβουλία καθώς όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι αλλιώς είναι να αγωνίζεσαι απέναντι απο ένα σοσιαλιστικό κίνημα(όπως επιμένει να αυτοαποκαλείται το ΠΑΣΟΚ)
και αλλιώς απέναντι από μία καταστροφική δεξιά παράταξη με ακραίες τάσης.

έτσι λοιπών οι <<αρχισυνδηκαλιστες>>(ναι!αυτοί με τις BMW) είπαν να βάλουν της διαφορές τους με τον Καραμανλή στη άκρη (παρόλο που υπήρχε μεγάλη διαφωνία και ένταση για το ποιος έχει ποιο ακριβό αυτοκίνητο)
και να κατέβουν στους δρόμους με τα πρόβατ....εμμ συγνώμη τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν και μαζί με όλα τα άλλα να πουν το μεγάλο :Κωστή μείνε μαζί μας

Διαβάστε περισσότερα...

Λονδίνο G20....και πάμε


έσπασαν παράθυρα και εισέβαλαν στα γραφεία της Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο σύμφωνα με το Dow Jones Newsires. Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται εντός της τράπεζας και προσπαθούν να τα εκκενώσουν.
live εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

παλιά μου τέχνη κόσκινο.....

αναφέρεται σε διάφορα μμε ότι έγινε πριν λίγο επίθεση από αγνώστους στη βιολογική σχολή, έκει όπου βρίσκεται το κέντρο πληροφορικής του απθ. μιλάνε για μεγάλες καταστροφές. δίκτυο δεν υπάρχει. 1431 και revolt μέχρι πριν λιγο δεν εκπεμπανε.

αναφέρεται σε διάφορα μμε ότι έγινε πριν λίγο επίθεση από αγνώστους στη βιολογική σχολή, έκει όπου βρίσκεται το κέντρο πληροφορικής του απθ. μιλάνε για μεγάλες καταστροφές. δίκτυο δεν υπάρχει. 1431 και revolt μέχρι πριν λιγο δεν εκπεμπανε.

επίσης, ακούγεται οτι ο αντιπρύτανης ζήτησε άρση του ασύλου και επέμβαση της αστυνομίας.

ενημερώστε. το θέμα φαίνεται να είναι σοβαρό.

athens.indymedia.org

αφού με τον εκφοβισμό για εισαγγελική παρέμβαση και κατάργηση του ασύλου δεν
τσίμπησε κανείς
θα σπάσουν την αντίσταση με τις κλασσικές μεθόδους
Ελλάς Ελλήνων προβοκατόρων.............

Διαβάστε περισσότερα...

η τροπολογία για την εφάπαξ εισφορά

Οκτώ διαφορετικά κλιμάκια, που ξεκινούν από τα 1.000 εύρώ και φτάνουν μέχρι και τα 25.000 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, προβλέπει η τροπολογία για την εφάπαξ εισφορά που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου.
Σημειώνεται ότι από την έκτακτη εισφορά εξαιρούνται τα ποσά που έχουν προκύψει από αποζημιώσεις λόγω απόλυσης και εφάπαξ λόγω συνταξιοδότησης.
Βάσει της τροπολογίας, οι έχοντες ατομικό εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν ως εξής:

1.000 ευρώ για εισόδημα
από 60.000 ευρώ έως 80.000 ευρώ

2.000 ευρώ για εισόδημα
από 80.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ

3.000 ευρώ για εισόδημα
από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ

5.000 ευρώ για εισόδημα
από 150.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ

10.000 ευρώ για εισόδημα
από 300.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ

15.000 ευρώ για εισόδημα
από 500.000 ευρώ έως 700.000 ευρώ

20.000 ευρώ για εισόδημα
από 700.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ

25.000 ευρώ για εισόδημα άνω των 900.000 ευρώ

τι δουλειά μπορεί να κάνεις για να παίρνεις πάνω απο 60.000 ευρό??





Διαβάστε περισσότερα...

φυλακές Θήβας στις 22 Μάρτη



































η φωτογραφία παραπάνο είναι από Φωτογραφίες απ' την επίθεση αστυνομικών σε αλληλέγγυους/ες στις κρατούμενες των φυλακών Θήβας στις 22 Μάρτη 2009.

περισσότερα στο: athens.indymedia.org

Διαβάστε περισσότερα...

φασιστική συμπεριφορά της αστυνομίας Σύρου (6)

Διαβάστε περισσότερα...

πρωταπριλιά από τον dr.seeng

δεν γίνετε να μην ασχοληθείς με τον dr.seeng
(έχει κάνει αναφορά για την ανθρωποθυρίδα και τον ευχαριστώ γιαυτό εδώ)
πραγματικά μας μπέρδεψε όλους σήμερα .......
πάντα πρωτότυπος !!!!!

για να καταλάβετε έδω

Υ.Γ :γιατρέ με τις συνεδρίες τι γίνετε ??

Διαβάστε περισσότερα...

ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους συλληφθέντες για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου


Τρεις μήνες μετά τη σύλληψή τους αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τέσσερις νεαροί που είχαν συλληφθεί στη Λάρισα στα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου και είχαν προφυλακιστεί με κατηγορίες του διαβόητου αντιτρομοκρατικού νόμου.

Οι τέσσερις, ανάμεσά τους δύο Κύπριοι σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας, είχαν εγκλειστεί σε φυλακές περιμένοντας την ημέρα της δίκης τους και κατηγορούμενοι για σύσταση τρομοκρατικής ομάδας, που έδρασε σε επεισόδια με αφορμή τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η απόφαση μετατροπής της προφυλάκισης σε κράτηση με περιοριστικούς όρους (χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) ελήφθη μετά από δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης, την οποία κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Υπέρ της μετατροπής των όρων τάχθηκε ο ανακριτής, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε να μη γίνει δεκτό το αίτημα. Ωστόσο, υπερίσχυσε η γνώμη του ανακριτή κι έτσι οι 4 μέχρι την ημέρα της δίκης τους θα είναι ελεύθεροι. ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους συλληφθέντες για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα...

αναχρονιστικές αποφάσεις του Αναθεωρητικού Στρατοδικείου


τι θα γίνει επιτέλους με την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία ?
έχουμε καταλάβει πως είμαστε στο 2009 και πως καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα ?

Σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε την Τρίτη, σε δεύτερο βαθμό, το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο του Ρουφ τον αντιρρησία συνείδησης Λάζαρο Πετρομελίδη. O Πετρομελίδης, ο οποίος βρίσκεται για 16η φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σύμφωνα με Το Βήμα, κρίθηκε ένοχος και για τις δύο κατηγορίες ανυποταξίας, οι οποίες τον βαρύνουν από το 1993.

Η απόφαση του Αναθεωρητικού Στρατοδικείου προκάλεσε τις αντιδράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και των Οικολόγων Πρασίνων, οι οποίοι κάνουν λόγο για αναχρονιστική απόφαση που εκθέτει τη χώρα μας. αποφάσεις

Διαβάστε περισσότερα...

αρχισαν τα όργανα...... με μαέστρο την NOVA

Νεαρός συνελήφθη στην πόλη των Σερρών και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία ότι «έσπαζε» τους κωδικούς του τηλεοπτικού συνδρομητικού καναλιού «Nova» και τους παραχωρούσε σε τηλεθεατές, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθούν χωρίς συνδρομή τα τηλεοπτικά προγράμματα.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε βάρος του 24χρονου υποβλήθηκε από εκπροσώπους του συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού μήνυση και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των τμημάτων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής και Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν τα ίχνη του στις Σέρρες.

Όπως αποκαλύφθηκε ο νεαρός χρησιμοποιούσε ειδικές δικτυακές συσκευές για την υποκλοπή του σήματος του συνδρομητικού σταθμού και στη συνέχεια μοίραζε, μέσω Ίντερνετ, τα ηλεκτρονικά «κλειδιά» για το «σπάσιμο» των καρτών πρόσβασης στους ενδιαφερόμενους.

Όπως είπε ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαδόπουλος ο νεαρός διένειμε τους κωδικούς σε περίπου 15 άτομα στο νομό Σερρών τα οποία του κατέβαλαν μικρά χρηματικά ποσά για να παρακολουθούν παράνομα και χωρίς συνδρομή τα τηλεοπτικά προγράμματα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στη μήνυση επισυνάπτεται έκθεση της εταιρίας στην οποία αναφέρεται ότι η παράνομη δραστηριότητα των «χάκερς», που μοιράζουν κλεμμένους κωδικούς και κλωνοποιημένες κάρτες συνδρομητικών καναλιών, έχει προσλάβει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις, οδηγώντας τις εταιρίες, αλλά και το Δημόσιο σε τεράστιες απώλειες εσόδων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά μόνο η συγκεκριμένη εταιρία που υπέβαλε τη μήνυση σε βάρος του 24χρονου υπέστη για τα έτη 2008-2009 ζημίες της τάξεως των 30.520.000 ευρώ από το «ξεκλείδωμα» κωδικών.



τους καημένους μπαίνουν μέσα........

Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισε η δίκη του Γιώργου Βούτση

Άρχισε η δίκη του Γιώργου Βούτση, γιου του γνωστού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

κατηγορείται για την υπόθεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Γκύζη, το φθινόπωρο του 2007.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, είναι ληστεία και διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών.

Στο δικαστήριο παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η Εθνική Τράπεζα, ενώ ως ένορκοι <<κληρώθηκαν>> ένας υπάλληλος της Eurobank και τρεις υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας.(!!!!!!!!!)

λογικό αποτέλεσμα ήταν η υπεράσπιση του κατηγορουμένου να ζητήσει την εξαίρεση των τριών υπαλλήλων της Εθνικής υποστηρίζοντας ότι, από τη στιγμή που έχουν σχέση εξάρτησης με τη συγκεκριμένη τράπεζα, δημιουργούνται υπόνοιες μεροληψίας.

Ο Ν. Βούτσης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, έδωσε στις 06/10/2007 προς δημοσίευση στην Κυριακάτικη Αυγή παρακάτω σημείωμα, αναφορικά με την περιπέτεια της εμπλοκής του γιου του σε ληστεία τραπέζης:

"Επιλέγω να μιλήσω σήμερα, τρεις ημέρες μετά το συμβάν, δημόσια, όχι μόνο γιατί δεν μου το επέτρεπαν λόγοι υγείας, ούτε μόνο γιατί πολιτικά και ανθρώπινα καλύφθηκα απολύτως από τη δήλωση του συντρόφου Αλαβάνου. Κυρίως γιατί δεν επέλεξα να παίξω το παιχνίδι όσων θέλησαν να αξιοποιήσουν το γεγονός για να αναβιώσει μια πολιτική βεντέτα με στόχο τον πολιτικό χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και τον χώρο της νεολαίας γενικότερα. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι κινήθηκαν σε εντελώς διαφορετική λογική και η κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές, όπως και η πλειοψηφία των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
Δεν ζήτησα, δεν διεκδικώ και δεν θα ανεχθώ οποιαδήποτε διακριτική μεταχείριση σε οποιοδήποτε στάδιο που θα έχει η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, άλλωστε ο γιος μου, που έχει τις δικές του ιδεολογικές επιλογές, πάντοτε, όπως και τώρα, υφίσταται τις συνέπειες μέσα στο πεδίο αξιών και πρακτικών που ο ίδιος ορίζει. Πολιτικά και προσωπικά, όπως θα ίσχυε και για κάθε στέλεχος του δικού μας χώρου με υπερβαίνουν, πέραν της θεωρητικής αντίθεσης, τα όρια επιλογών που δεν εξαντλούνται στη συλλογική και ανοιχτή δράση. Η στάση μας όμως τόσα χρόνια μέσα από τα κινήματα της αριστεράς δεν υπήρξε ποτέ φιλική με τη διάσταση της πολιτικής καριέρας, με τη χρησιμοποίηση της οικογένειάς μας για ανέλιξη και για κληρονόμηση πολιτικών τίτλων και αξιωμάτων, γιατί για μας είχε και έχει σημασία το ταξίδι, η προσφορά και το όραμα.
Δεν μας συμπαθούν αρκετοί γιατί βρεθήκαμε πάντοτε στην πρώτη σειρά των αντιπαραθέσεων απέναντι σε όσους στερούν δικαιώματα, σε όσους κερδοσκοπούν με το φόβητρο της οικοδόμησης σύγχρονων κοινωνιών της μηδενικής ανοχής, όσους απαξιώνουν τους κοινωνικούς αγώνες υπέρ "του νόμου και της τάξης", όσους, εν τέλει, θεωρούν ότι οι κοινωνίες και ιδιαίτερα η νεολαία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν δημοκρατικά κλεισμένες μέσα σε δοκιμαστικούς σωλήνες και σε υγειονομικές ζώνες.
Αυτή είναι η δικιά μου απάντηση στην απύθμενη υποκρισία, ευτυχώς πολύ λίγων παραγόντων των ΜΜΕ και πολιτικών κύκλων, που θέλησαν να στήσουν ένα σκηνικό συλλογικής πολιτικής ευθύνης για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα μου τον ΣΥΝ. Η οικογενειακή ευθύνη, βεβαίως και υπάρχει, με την έννοια, όμως, της αυτονόητης στήριξης που θα έχει από μένα, τη μητέρα του, την οικογένειά μου ο γιος μου.
Φοβάμαι ότι η ζωή, είναι χαζό να μιλάμε για ρόλους των ίδιων των παιδιών μας, γίνεται πιο δύσκολη ακόμα και από το ρόλο του πατέρα και του ηγετικού στελέχους όπως προσφυώς είπε ο Αλέκος. Ευχαριστώ όλους και είμαι υπόχρεος για τη συμπαράσταση που επιδεικνύουν".


Διαβάστε περισσότερα...

blogοσφαιρα

Χαρος vs Μητσοτακης



καλωσορίζουμε την kavatza



Πως γράφεται στα αγγλικά ο Ευαγγελισμός :







elio-enimerosigiaola.blogspot.com









το mygranma.wordpress μας δείχνει φώτο από την πορεία Ηράκλειο Κρήτης στις 31/3/2009



Διαβάστε περισσότερα...

βασιλικά διατάγματα

Τη φασιστική απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου να παύσει αυθαιρέτως το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), βασιζόμενος σε βασιλικό διάταγμα του 57 (άρθρο 56 του Β.Δ. 11/10/1957) και να ορίσει, αντ’ αυτού, προσωρινή διοικούσα επιτροπή της αρεσκείας του (εδώ το ιστορικό) ακολούθησαν εξώδικα, καταγγελίες και αστυνομικές διαταγές!

Η νόμιμα νεοεκλεγμένη διοίκηση του Π.Ι.Σ. προγραμμάτισε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 30/03, στις 12:00π.μ., με σκοπό να κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργού Υγείας και αμέσως μετά, συνεδρίαση του Δ.Σ. στα γραφεία του Π.Ι.Σ..
Και ω του θαύματος, ο επικεφαλής της ΔΗΚΙ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ κ. Βλασταράκος - αφού έστειλε εξώδικο (έγγραφο 1α-1β) προς τον κ.Ηλιάκη (προϊστάμενο των γραφείων του Π.Ι.Σ.) για απαγόρευση χρήσης των γραφείων του Π.Ι.Σ. από το Δ.Σ. - ζήτησε και έλαβε εισαγγελική εντολή, την 29/03, ημέρα Κυριακή (!), να κληθούν, οι υπογράφοντες την πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ..{κ. Καλοκαιρινός (πρόεδρος) και κ. Αλεξανδρόπουλος (γραμματέας)}, να παρέχουν εξηγήσεις στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της πλατείας Συντάγματος.

Το Αστυνομικό τμήμα, ενεργώντας άμεσα, απέστειλε πρόσκληση (έγγραφο 2) προς τους πρόεδρο και γραμματέα του Π.Ι.Σ., με την οποία τους καλεί να προσέλθουν στο Α.Τ. Συντάγματος, αιτιώμενο «παράπονα σε βάρος τους από τον κ. Βλασταράκο Μιχαήλ.
Όλως τυχαίως, η ημέρα και ώρα που ζητήθηκε η προσέλευσή τους στο Α.Τ. συνέπεσε με αυτήν, της προγραμματισμένης Συνέντευξης Τύπου!
Κατόπιν όλων αυτών των ατυχών «συγκυριών», το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. εξέδωσε Δελτίο Τύπου (έγγραφο 3α-3β), στο οποίο καταγγέλλει ως πραξικοπηματική την ενέργεια Αβραμόπουλου και αποφασίζει την άμεση προσφυγή του στο Συμβούλιο Επικρατείας.


αναλυτικά τα έγραφα εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

πενθήμερη προειδοποιητική αναστολή παραδόσεων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.


Περισσότερα από 5,2 δισ. ευρώ είναι οι οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων προς τους προμηθευτές αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων από τον Ιανουάριο του 2005. Και παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως το πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών έχει λυθεί, οι προμηθευτές καταγγέλλουν πως δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ! Την πρώτη θέση στη μαύρη λίστα των κακοπληρωτών που έχει συντάξει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ) έχει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το οποίο χρωστάει στους προμηθευτές περισσότερα απο 85,5 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί ο Ευαγγελισμός με 81 εκατομμύρια ευρώ και το «Γ. Γεννηματάς», του οποίου τα χρέη ξεπερνούν τα 79,7 εκατομμύρια ευρώ!

Σημειώνεται μάλιστα πως τα χρέη σε 131 μέλη του ΣΕΠ αγγίζουν το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Αυτός είναι και ο λόγος που από την αρχή της εβδομάδας οι προμηθευτές έχουν ανακοινώσει πενθήμερη προειδοποιητική αναστολή παραδόσεων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Μάλιστα, στην περίπτωση που τα αιτήματά τους δεν γίνουν δεκτά από το υπουργείο Υγείας, απειλούν με συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
Να υπενθυμίσουμε πως στις 19 Μαρτιου 2009,ενας προμηθευτής ιατρικών υλικών σε νοσοκομεία της Κρητης,αυτοκτόνησε,εξαιτίας χρεών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτόν...

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, 1η Απριλίου Ημέρα της κουκούλας

Τετάρτη, 1η Απριλίου
Ημέρα κουκουλοφορίας
Κεντρικό Σύνθημα:
"ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ"

Συμπληρωματικά συνθήματα:
"ΓΑΜΩ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΑΣ"
"ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ, ΧΟΙΡΟΙ, ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ"
"ΤΣΑΜΠΟΙ, ΡΟΥΓΟΥΝΙΑ, ΦΟΛΟΔΟΝΟΙ"


-Όλη την ημέρα, κυκλοφορούμε όπου είναι εφικτό, με φούτερ με κουκούλες, με μαντήλια, μάσκες, κασκόλ ή ότι άλλο φανταστεί ο καθένας που να "αποκρύπτει τα χαρακτηριστικά του".

Το απόγευμα, στις 6:30 μαζευόμαστε σε στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου (παλιά Βουλή).
Με κρυμμένα πρόσωπα, ειρηνικά, χωρίς κόμματα, οργανώσεις ή ότι άλλο, εκφράζουμε τη διαφωνία μας χλευάζοντας τα "μέτρα".


Κείμενο που μπορεί να σταλεί με SMS:
1η Απρίλη,Ημέρα της Κουκούλας.Στις 6.30 στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου,με κουκούλες,μάσκες κλπ.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!Ναι στην κουκούλα,όχι στο κουκούλωμα!

περισσότερες πληροφορίες στο :imeratiskoukoulas.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Χρόνια πολλά επίκαιρο





πέρυσι τη μέρα ετούτη, γεννήθηκε το Επίκαιρο και μας παρουσιάζει θέματα με χιούμορ και φωτοσυνθέσεις εδώ


χρόνια πολλά

Διαβάστε περισσότερα...

κατάληψη κτιρίου της Ολυμπιακής

Οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής έχουν προβεί σε κατάληψη του κτιρίου της εταιρείας επί της λεωφόρου Συγγρού.

Και για αύριο Πέμπτη έχει κηρύξει 24ωρη απεργία η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή.

70 πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών και 25 της Aegean ακυρώνονται ενώ 28 αλλάζουν ώρα αναχώρησης.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνέδριο σήμερα του ΚΥΣΕΑ για θέματα δημόσιας τάξης κι ασφάλειας

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστου Μαρκογιαννάκη για θέματα δημόσιας τάξης κι ασφάλειας.

Αναμένεται να επικυρωθούν αυστηρότερα κατασταλτικά μέτρα, ενώ, μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν αναμένεται να είναι και η χρήση καμερών. Επίσης πρόκειται να τεθεί σε ενεργοποίηση το σύστημα C4I ενώ θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση των εισαγγελικών αρχών στη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

πηγή : tvxs

Διαβάστε περισσότερα...

γενική απεργία αύριο Πέμπτη 2 Απριλίου


Σε γενική απεργία καλούν τους εργαζόμενους αύριο Πέμπτη 2 Απριλίου τα συνδικάτα.
Το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας αναμένεται να υπολειτουργήσουν με αιτήματα κατά των απολύσεων, της ανεργίας, της λιτότητας, των φόρων και των ασφαλιστικών ανατροπών.
Λόγω της απεργίας αναμένονται και προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, καθώς συμμετέχουν στην απεργία και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, μόνο κατά τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν 4.019 απολύσεις και 398 διαθεσιμότητες σε όλη τη χώρα.


στην Σύρο η πορεία θα ξεκινήσει από την ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ στις 10.30

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Χθες 31/3 καλέστηκε πορεία αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες από την ανοιχτή συνέλευση εξεγερμένων Ηρακλείου.

Η πορεία είχε 150 άτομα και ακολούθησε το γνωστό δρομολόγιο Λιοντάρια- Καλοκαιρινού- Αγ. Μηνά – Αβέρωφ και πλατεία Ελευθερίας, και την ώρα που διασχίζαμε την λεωφόρο Δικαιοσύνης, στο ύψος των δικαστηρίων, δυνάμεις των ΜΑΤ που μας ακολουθούσαν από την οδό Αβέρωφ ήδη, χωρίς να προκληθεί οποιαδήποτε υλική ζημιά από μέρους μας, μας επιτέθηκαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης αγνοώντας την παρουσία κόσμου (παρευρισκόμενων και μικρών παιδιών) που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στα Λιοντάρια.

Αποτέλεσμα 3 συλλήψεις (εκ των οποίων οι 2 ξυλοκοπήθηκαν άγρια και δεν τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες), που αμύνθηκαν στην επίθεση της αστυνομίας με κατηγορίες: φθορά, αντίσταση, οπλοκατοχή, εξύβριση και σωματικές βλάβες.

Ο ένας εκ τους συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερος. Οι άλλοι 2 περνάνε από τα δικαστήρια σήμερα το πρωί.

Αμέσως μετά καταλάβαμε το Δημαρχείο στο κέντρο της πόλης με άμεση απαίτηση την απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που είχε καλεστεί στις 22:00 εμφανίστηκε κουστοβία δημάρχου, αντιδημάρχου και του εισαγγελέα Ηρακλείου κ. Μαρκάκη. Ουσιαστικά η παρουσία του εισαγγελέα ήταν ανούσια καθώς ανέφερε ο ίδιος ότι δε γνωρίζει τι έγινε στην πορεία. Σε αυτή την αναφορά και μόνο κόσμος αντέδρασε οργισμένα με αποτέλεσμα την αποχώρηση του.

Είναι προφανές μετά και από τα χθεσινά γεγονότα ότι το νέο δόγμα Μαρκογιαννάκη επιβάλλεται με όρους βίας όπως ο ίδιος εξήγγειλε από το βήμα της βουλής. Η εισαγγελική αρχή βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση λόγω του σημερινού αγώνα Ελλάδας – Ισραήλ, με τα κατασταλτικά μέτρα που πάρθηκαν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, με επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα ακροβολισμένων δυνάμεων των ΕΚΑΜ γύρω από το γήπεδο και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε από το Δημαρχείο αν δεν αθωωθούν οι συλληφθέντες.

Ανάμεσα στους καιρούς της επιβίωσης που φεύγουν, ανάμεσα στα χρόνια της ανέχειας που έρχονται παραμονεύουν οι μέρες της ελευθερίας με ένα μαχαίρι στα δόντια.

Διαβάστε περισσότερα...