Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας


Ελληνική σκαπάνη αποκαλύπτει ένα από τα επτασφράγιστα μυστικά της Αρχαίας Αιγύπτου.
Ένα γιγαντιαίο σκαλοπάτι από μαύρο γρανίτη που μοιάζει να είναι η είσοδος σε ένα μαυσωλείο βρέθηκε πριν λίγες μέρες στα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο από ελληνική αρχαιολογική ομάδα η οποία εξερευνά την περιοχή για χρόνια, ψάχνοντας τα χαμένα ίχνη της πιο θρυλικής - ίσως - βασίλισσας όλων των εποχών, της Κλεοπάτρας.

Το σκαλοπάτι / κατώφλι ζυγίζει περίπου 15 τόνους...

και υπολογίζεται πως στήριζε μια πόρτα ύψους τουλάχιστον εφτά μέτρων. Η κατασκευή του που φαίνεται να προέβλεπε διπλές πόρτες οδηγεί στο συμπέρασμα πως δημιουργήθηκε για να κλείσει και να μην ξανανοίξει ποτέ. Όλα τα συμπεράσματα οδηγούν πως μάλλον αυτός είναι ο τάφος της Κλεοπάτρας.

Ο Αντόνιος και η Κλεοπάτρα έζησαν έναν από τους μεγαλύτερους έρωτες όλων των εποχών και η σχέση τους διαμόρφωσε τη ροή της αρχαίας ιστορίας.

Παρά τη δόξα που απέκτησαν, το τέλος της ζωής τους ήταν δραματικό αφού όπως κατέγραψαν οι ιστορικοί της εποχής, ο Αντώνιος αυτοκτόνησε μετά την ήττα στο Άκτιο και η Κλεοπάτρα - κλειδωμένη στο μαυσωλείο της, μαζί με τις υπηρέτριες της - έθεσε τέρμα στη ζωή της με το δάγκωμα ενός φιδιού.

Ο ιστορικός Πλούταρχος καταγράφει πως ο Αντώνιος αυτοκτόνησε όταν έμαθε πως η Κλεοπάτρα αυτοκτόνησε, πράγμα που δεν ίσχυε τη συγκεκριμένη στιγμή. Ψυχομαχώντας ο Αντώνιος ζήτησε να βρεθεί πλάι στην Κλεοπάτρα η οποία κρυβόταν στο Μαυσωλείο της. Το έδεσαν λοιπόν με σκοινιά και τον ανέβασαν στον πρώτο όροφο για να μπορέσουν να τον περάσουν μέσα από ένα παράθυρο.

Τα πρόσφατα ευρήματα, μοιάζουν να δικαιολογούν απόλυτα αυτή την κίνηση αφού οι πόρτες του Μαυσωλείου ήταν αδύνατον να ξανανοίξουν μετά τη σφράγιση τους. Ο Αντόνιος ξεψύχησε μόλις είδε την ερωμένη του και έπειτα η Κλεοπάτρα αφαίρεσε τη ζωή της. Τα νέα ευρήματα θα δώσουν φως σε μια από τις πιο συγκλονιστικές μορφές της αρχαίας ιστορίας.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Πήγε να βάλει έναν υπολογιστή και τον έπιασαν για …τρομοκράτη


Μια εγκατάσταση υπολογιστή πήγε να κάνει ο 26χρονος φερόμενος τρομοκράτης των "Πυρήνων της φωτιάς" και συνελήφθη από την αστυνομία.
Το αποτύπωμα του βρέθηκε στον υπολογιστή και από εκεί οι αρχές συμπέραναν ότι ο νεαρός έχει σχέση με την οργάνωση....

Πάντως δεν αρνήθηκε ότι ήξερε τον νεαρό ιδιοκτήτη του σπιτιού αλλά ότι έχει σχέση με οποιαδήποτε οργάνωση.
Ισχυρίζεται ότι απλά εγκατέστησε στον υπολογιστή στο σπίτι του φίλου του.
Δεν ξέρουμε αν είναι αυτή η αλήθεια αλλά σίγουρα δεν μπορεί να σταθεί κατηγορία επειδή βρήκαν ένα αποτύπωμα στον υπολογιστή. Γιατί δεν τον παρακολουθούσαν να είχαν περισσότερα στοιχεία αφού είναι τόσο σίγουροι;

πηγή

Διαβάστε περισσότερα...