Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ <ΤΑΚΕ ACTION>ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Χθες, ο Πρόεδρος Obama ανήγγειλε την απόφασή του να στείλει 17.000 πρόσθετα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ στρατεύματα στο Αφγανιστάν, λόγω του ότι η κατάσταση στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν απαιτεί την επείγουσα προσοχή ". Η δράση ειρήνης αντιτάσσει έντονα την πρόσφατη ανακοίνωση Obama και πιέζει τους ανθρώπους για να καλέσει αμέσως τον Obama για να επιλέξει τη διπλωματία,και όχι κλιμάκωση.

Περισσότερα στρατεύματα δεν θα λύσουν τα προβλήματά μας στο Αφγανιστάν.
Πενθούμε ακόμα τις αμερικανικές και ιρακινές ζωές που χάνονται, και αγωνιζόμαστε να αποκαταστήσουμε την οικονομία μας ξοδεύοντας τα δισεκατομμύρια των δολαρίων στον πόλεμο.

Η δράση ειρήνης απαιτεί τη γρήγορη απόσυρση ` "των ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΏΝ στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και μιας νέας δέσμευσης για μια συζητημένη διπλωματική λύση που περιλαμβάνει όλους τους περιφερειακούς φορείς.


Η κυβέρνηση Obama πρέπει:


. Αμέσως να σταματήσουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες που προσκρούουν αδιακρίτως στους πολίτες.
. Γρήγορα να αποσύρει τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ στρατεύματα από το Αφγανιστάν
. Να δεσμεύσει στις συζητημένες διπλωματικές συζητήσεις που περιλαμβάνουν όλους τους σημαντικούς περιφερειακούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών διεθνών οργανισμών διατήρησης της ειρήνης .
Να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες Αφγανών, οι οποίες περιλαμβάνουν την υγειονομική περίθαλψη, το καθαρό ύδωρ, την εκπαίδευση, και την ασφάλεια.

Να στείλει αυτό το σημαντικό μήνυμα στον Πρόεδρο και το συνέδριό μας.

**
Από την εισβολή του Αφγανιστάν το 2001, η Al Qaeda έχει αυξήσει τις επιθέσεις του. Πέρυσι είχαμε τους πιό πόλλούς θανάτους στο Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ , και μια νέα ψηφοφορία δείχνει ότι μόνο 18% Αφγανών θέλουν περισσότερα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ στρατεύματα. Οι βομβαρδισμοί των πολιτών στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν εξαγριώνουν τους πληθυσμούς και στις χώρες και στις κυβερνήσεις τους, που υπονομεύουν την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ δυνατότητα να δημιουργηθεί η σταθερότητα. Δεν μπορούμε απλά να εντείνουμε την αποτυχημένη πολιτική της διοίκησης του Μπους. Τώρα είναι ο χρόνος για μας να πιέσουμε τον Πρόεδρο Obama για να βρούμε μια καλύτερη προσέγγιση στο Αφγανιστάν.

Ο στρατηγός Δαβίδ Patreaus έχει καλέσει το Αφγανιστάν "νεκροταφείο των αυτοκρατοριών." Μια επιτακτική έκθεση που δημοσιεύθηκε πέρυσι κατέδειξε ότι η στρατιωτική δύναμη είναι ιστορικά ανεπιτυχής να νικήσει την τρομοκρατία . Οι εμπειρογνώμονες αντιεξέγερσης έχουν πει ότι μια στρατιωτική στρατηγική θα απαιτούσε τις εκατοντάδες χιλιάδες των στρατευμάτων που δεν μπορούμε να στείλουμε, και ακόμα κι αν δεν κάναμε εκεί θα ήμαστε καμία εγγύηση της επιτυχίας

Υποσημείωση: . Σύμφωνα με μια έκθεση , από το 1968, μόνο επτά τοις εκατό όλων των τρομοκρατικών ομάδων που έχουν εξωντοθεί έγινε κάτω από τη στρατιωτική δύναμη. Αντίθετα, 40 τοις εκατό εκείνων των ομάδων νικήθηκαν μέσω της αστυνομίας και της εργασίας , και 43 τοις εκατό σταμάτησαν την τρομοκρατία όταν ενσωματώθηκαν στην πολιτική διαδικασία. Το πλαίσιο του "σφαιρικού πολέμου στον τρόμο" έχει οργανώσει τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες μιας στρατιωτικής νίκης ενάντια στους μη-κρατικούς δράστες, και η διανομή των πόρων έχει απεικονίσει εκείνη την ραγισμένη προσέγγιση.

Give me strength!.

Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...