Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Ποιος θα έχει την τιμή να βοηθήσει τον καλλιτέχνη?




Είμαι ζωγράφος και μένω στην Κεφαλονιά. Απο την αρχή της πορείας μου έμεινα συνειδητά μακριά από το εμπορικό κύκλωμα της τέχνης, γκαλερί,φορείς κλπ.
Επέλεξα ο κύριος χώρος έκθεσής μου να είναι το internet και δεν διαψεύστηκα.




Φέτος δέχτηκα προσωπική πρόσκληση από την οργανωτική επιτροπή της Μπιενάλε της Φλωρεντίας να εκπροσωπήσω τη χώρα μας.
Το κόστος συμμετοχής ξεπερνά τις δυνατότητές μου και αναζητώ χορηγούς.
Αυτός είναι ο λόγος που ζητάω τη βοήθεια της κοινότητας των Blogs.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσίευση του post.

Νίκος Νικολόπουλος


Περισσότερα στο www.naikos.gr

Ο καλλιτέχνης αναζητά χορηγούς να καλύψουν το κόστος συμμετοχής του στην Μπιενάλε.
Πληροφορίες στο info@naikos.gr και στο τηλ: 6977439374

Διαβάστε περισσότερα...

εκχωρούνται, κατά παράβαση του Συντάγματος και των νόμων, οι αιγιαλοί και οι παραλίες στους δήμους

πρώτη αναφορά για το θέμα είχα κάνει εδώ

Και ποινικές ευθύνες -για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά- θα αναζητήσουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, το Τεχνικό Επιμελητήριο και τρεις οικολογικοί φορείς (WWF, Μεσόγειος SOS και Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος) για την πρόσφατη κοινή απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών με την οποία εκχωρούνται, κατά παράβαση του Συντάγματος και των νόμων, οι αιγιαλοί και οι παραλίες στους δήμους.
Θα γίνουν επίσης προσφυγές στο ΣτΕ και τον εισαγγελέα Περιβάλλοντος, ενώ θα επαγρυπνούν για να προσβάλλουν στα δικαστήρια κάθε ενέργεια παραχώρησης της εκμετάλλευσης δημόσιας και κοινόχρηστης γης.
Οι πέντε επιστημονικοί φορείς θεωρούν ότι τα θέματα αυτά εντάσσονται στην προστασία του περιβάλλοντος και υπογράμμισαν για άλλη μια φορά την ανάγκη δημιουργίας χωριστού υπουργείου Περιβάλλοντος με ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Διαβάστε περισσότερα...

Η βουλή πάει να περάσει νταβατζιλίκι μαύρο χρήμα 2% στους εκδότες - Μόνο ο Κεφαλογιάννης αντιδράει

Άλλη μια ...απάτη πάει να περάσει από την βουλή για να έχουν σύμμαχους τους εκδότες πάνε να τους αφήνουν να διαχειρίζονται μαύρο χρήμα 2%.
Και μάλιστα με νόμο!
Την ίδια ώρα που ο κόσμος πληρώνει κερατιάτικα αφήνουν τους εκδότες να έχουν αφορολόγητα ποσά.
Γιατί δεν κάνουν το ίδιο με όλες τις κοινωνικές ομάδες; Να έχουν και αυτή ένα ποσοστό ανάλογο (πάνω από 2%)που να είναι μαύρα!
Σε ποια χώρα ζούμε; Είμαστε η χώρα του Δον Κορλεόνε; Να φορολογηθούν όλα. Έχει δίκιο ο Γ.Αλαφούζος στον πόλεμο που κάνει και επειδή το παλεύει του κάνουν επίθεση οι άλλοι εκδότες. Και ο μόνος που είχε τα άντερα να βγει ανοιχτά και να πει ότι θα το καταψηφίσει ήταν ο βουλευτής ρης Ν.Δ, ο Μ.Κεφαλογιάννης.
Πείτε μας ΕΝΑΝ λόγο για τον οποίο η εκδότες ή κάποιοι νταβατζήδες όπως έλεγε ο πρωθυπουργός πρέπει να έχουν αυτή την προνομιακά μεταχείριση. Πλάκα μας κάνουν; Σου κόβουν το ρεύμα αν δεν πληρώσεις και σου βγάζουν το σπίτι σε πλειστηριασμό αν καθυστερήσεις κάποια δόση και αυτοί στην βουλή ασχολούνται με τα...νταβατζιλίκια του μαύρου χρήματος.


freskoprama.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ?

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. (2310) 997158, 996778 Fax (2310) 996730 e-mail: louizou@ad.auth.gr

Κτίριο Διοίκησης "Κ. Καραθεοδωρή" Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ;



Θεσσαλονίκη, 6/5/2009

Η σχέση των νέων συλλογικών μορφών οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας με το σχολείο και τη μόρφωση των πολιτών είναι το θέμα της Διάλεξης που θα δώσει η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Paris 8, Dan Bechmann, με τίτλο: "Ποιος θα μορφώσει τους πολίτες μας". Η διάλεξη θα δοθεί στη γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική.
H εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009 και ώρα 19.00, στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο "Τέχνη στον Πύργο" - Οι εκπαιδευτικοί του ΤΕΠΑΕ δημιουργούν.
Ξεκινώντας από τη διαπίστωση ότι έχουν σημειωθεί ριζικές διαφοροποιήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης, η Dan Bechmann μελετά τη νέα διάσταση που αποκτά η έννοια της μόρφωσης και της επιμόρφωσης. Οι απόψεις της μας ωθούν στο να προβληματισθούμε για το ρόλο του σχολείου στη σύγχρονη κοινωνία, την πολύπλευρη ψυχολογική και κοινωνική σημασία της μόρφωσης και, τελικά, τη σχέση μας ως ενεργών πολιτών με την κοινωνία στην οποία ζούμε.

Στο τέλος της διάλεξης θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.


Επικοινωνία με δημοσιογράφους: Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Π.Α.Ε.) Α.Π.Θ., Καθηγητής Δημήτρης Γερμανός τηλ. 6974776450

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά....(2) 6/05/09


Χάνουν 3 δισ. υπάλληλοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου


Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται ότι ισχύουν για το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο της χώρας.
Την ίδια ώρα που αποφασίζει ότι πρέπει να παραγράφονται μετά από δύο χρόνια οι αναδρομικές αξιώσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων του δημοσίου για μισθούς και επιδόματα, για το ίδιο το δικαστικό σώμα αναγνωρίζει το δικαίωμα της χορήγησης αναδρομικών 5 ετών.

Η 5ετία ισχύει επίσης για τους βουλευτές και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ανώτατο εδικό δικαστήριο διότι προέκυψε διαφωνία μεταξύ του Αρείου Πάγου που είχε ταχθεί υπέρ της πενταετίας και του Συμβουλίου της Επικρατείας που αποφάσισε ότι οι αξιώσεις πρέπει να παραγράφονται μετά από δύο χρόνια.
Σήμερα εκκρεμότητες στα δικαστήρια από προσφυγές για διεκδίκηση αναδρομικών έχουν περίπου 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που διεκδικούν το επίδομα των 176 ευρώ, 80.000 συνταξιούχοι που διεκδικούν αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, 12.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που διεκδικούν επίδομα υπερεργασίας και 60.000 στρατιωτικοί που διεκδικούν συνταξιοδοτικές διαφορές
Το ύψος των αναδρομικών για αυτά τα 3 χρόνια που χάνουν πλέον οι πολίτες μετά την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου αγγίζει το υπέρογκο ποσό των 3,2 δις ευρώ το οποίο κερδίζει το Δημόσιο.
Η ΑΔΕΔΥ αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για άδικη και αντισυνταγματική μεταχείριση εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων ενώ η υπόθεση αναμένεται να παραπεμφθεί στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Κινητοποίηση αγροτών από την Κρήτη στην Αθήνα

Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 αγρότες και από την Κρήτη, προκειμένου να λάβουν μέρος σε συγκέντρωση που διοργανώνουν τέσσερις ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων του νησιού και η ΓΕΣΑΣΕ. Οι αγρότες πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου ενώ αντιπροσωπεία τους θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.
Τους αγρότες συνοδεύουν η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, δήμαρχοι από τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου κ.α.


Αύξηση 6% στις ασφαλιστικές εισφορές για τις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Η αύξηση θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.


Προς καθαίρεση ο μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμονας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει στα χέρια του την απόφαση του Αρείου Πάγου που καθιστά αμετάκλητη την καταδίκη του κ. Παντελεήμονα και αναμένεται να την κοινοποιήσει στον πρόεδρο του εκκλησιαστικού δικαστηρίου προκειμένου να γίνει η καθαίρεση του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα, ο οποίος εκτίει ποινή εξαετούς κάθειρξης στις φυλακές Κορυδαλλού.
Εχθές, η Ιερά Σύνοδος δεν έκανε δεκτή εισήγηση του μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου να αντιμετωπιστεί η υπόθεση με βάση τον ιερατικό νόμο.

Μία ομολογία-σοκ του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens Ελλάδος Πρόδρομου Μαυρίδη προς τα στελέχη εσωτερικού ελέγχου του γερμανικού κολοσσού ότι ο ΟΤΕ «λαδωνόταν» για να πληρώνει ακριβότερα τις υπηρεσίες που του παρείχε η γερμανική εταιρία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο σημερινός Ελεύθερος Τύπος .


Σε απόρρητο έγγραφο που τιτλοφορείται «Σημειώσεις συζήτησης» -η οποία έγινε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου 2006, ένα μήνα πριν από την απομάκρυνσή του από την εταιρία, και διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες- ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» είναι αποκαλυπτικός. Ενώπιον των εσωτερικών ελεγκτών της μητρικής Siemens κ. Burgard, Hafner και Huppert μιλάει με ονόματα εταιριών, αριθμούς και τραπεζικούς λογαριασμούς, «καίγοντας κόσμο» για την περίοδο 1997-2004, καθώς παραδέχεται, μεταξύ άλλων, ότι:
α) Οι διοικήσεις του ΟΤΕ δεν έκαναν χρήση των ευνοϊκών όρων που προβλέπονταν στις συμβάσεις με τη Siemens και δεν ασκούσαν τα συμβατικά δικαιώματα που προβλέπονταν, ζημιώνοντας τον ΟΤΕ και κατ’ επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ προς όφελος της γερμανικής εταιρίας.
β) Για να γίνει αυτό η Siemens «αιμοδοτούσε» με εκατομμύρια μάρκα στελέχη του Οργανισμού, που έτσι «ξεχνούσαν» να ενεργοποιήσουν τις ρήτρες, οι οποίες ήταν συμφέρουσες για τον ΟΤΕ κι έκαιγαν τη Siemens. Κι αυτό ακριβώς είναι το σημείο-κλειδί πάνω στο οποίο στήθηκε η πυραμίδα της μίζας από το γερμανικό όμιλο.
γ) Περιγράφει με λεπτομέρειες το πώς λειτουργούσε ο λαβύρινθος του «λαδώματος», αναφέροντας γνωστά αλλά κι άγνωστα ονόματα εταιριών, που χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτόν το σκοπό, ενώ
δ) Αποκαλύπτει ότι ακόμα και το 2005 χρησιμοποιούσε αυτούς τους λογαριασμούς για να πληρώσει «ληξιπρόθεσμες οφειλές». Οφειλές δηλαδή του παρελθόντος...

Ο κ. Μαυρίδης κατ’ αρχήν ορίζει ως κομβικό χρονικό σημείο των εξελίξεων το 1997, οπότε και τίθεται σε ισχύ η σύμβαση-πλαίσιο με τον ΟΤΕ που απέφερε στη Siemens Griechenland πολύ υψηλούς τζίρους, λόγω των πολύ καλών τιμών που είχαν εξασφαλίσει οι Γερμανοί. Υπήρχαν όμως τρεις κομβικές ρήτρες στη συμφωνία, οι οποίες έπρεπε να παραμένουν ανενεργές, για να συνεχίσει η Siemens να απολαμβάνει τα μεγάλα κέρδη σε βάρος του Δημοσίου. Τι προέβλεπαν;
1. Ο ΟΤΕ είχε το δικαίωμα να ελέγξει, με τη βοήθεια μιας επιτροπής, αν τηρήθηκε η συμβατική ρήτρα, σύμφωνα με την οποία λαμβάνει πράγματι την καλύτερη τιμή χρέωσης πελατών. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ο ΟΤΕ μπορεί εκ των υστέρων να απαιτήσει μειώσεις τιμών.
2. Επίσης ο ΟΤΕ έχει το δικαίωμα να ελέγχει πόσο υψηλά είναι τα κέρδη της Siemens Griechenland. Σε περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση μιας συγκεκριμένης τιμής, ο ΟΤΕ θα μπορεί εκ των υστέρων να απαιτήσει εκπτώσεις.
3. Ο ΟΤΕ μπορεί οποτεδήποτε να καταγγείλει τη συμφωνία, σε περίπτωση που άλλοι ανταγωνιστές προσφέρουν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές απ’ ό,τι η Siemens.
Και οι τρεις έμειναν ανενεργές. Στο έγγραφο- φωτιά η αναφορά είναι αποκαλυπτική: «Ο ΟΤΕ δεν έκανε ποτέ μέχρι σήμερα χρήση των τριών -μη συμφερουσών για τη Siemens- δυνατοτήτων. Ως εκ τούτου οι αποδόσεις εξακολούθησαν να είναι υψηλές και όλες οι σχετικές προβλέψεις αποδεσμεύτηκαν πάλι στο παρελθόν». Στο σημείο αυτό μάλιστα γίνεται αναφορά και στη σύμβαση με την Armentel, η οποία ήδη ερευνάται από εισαγγελέα Πρωτοδικών.Ο ΟΤΕ δεν έκανε ποτέ μέχρι σήμερα χρήση των τριών -μη συμφερουσών για τη Siemens- δυνατοτήτων. Ως εκ τούτου, οι αποδόσεις εξακολούθησαν να είναι υψηλές”.
Οι πολυάριθμες πριμοδοτήσεις ήταν απαραίτητες, ιδίως επειδή η διοίκηση του ΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια είχε αντικατασταθεί πλήρως, συνολικά τέσσερις φορές, και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μεταβαλλόταν τίποτα, ως προς τη συμφέρουσα για τη Siemens ακολουθούμενη πρακτική”.
Ακόμα και το καλοκαίρι του 2005 (ο Μαυρίδης) έκανε χρήση του λογαριασμού, προκειμένου να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές”.
Όλες οι διενεργηθείσες από τον κύριο Μαυρίδη εκροές αποτελούν “θέματα πριμ” που εξυπηρετούν το σκοπό της επιχείρησης”.
Οι απαραίτητες για τις παραγγελίες πριμοδοτήσεις, όπως επίσης και οι λοιπές αποφάσεις, ανακοινώθηκαν από τον κ. Μαυρίδη στο Μόναχο και πληρώθηκαν εκεί”.



πηγές: protothema,enet,tvxs

Διαβάστε περισσότερα...

Πεντε λευκα και τρια παρων!!!--and the oscar goes to.........pavlidis--Οι “παραλογισμοί” μίας Δημοκρατίας…























Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή ή μη του Αριστοτέλη Παυλίδη, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας.
Όχι πολιτικής ή ιστορικής έρευνας, αλλά .. άλλης, καθώς 300 (για την ακρίβεια 298) βάλθηκαν να … “αποτελειώσουν” τα υπόλοιπα 10 περίπου εκατομμύρια των Ελλήνων. Αφήνοντας παράμερα το τελικό αποτέλεσμα και την ανάλυσή του, για το από που προήλθαν οι διαρροές και εάν τελικά τα 146 “υπέρ” της παραπομπής θα πρέπει να θεωρούνται κάτι αμελητέο, έναντι των 144 “κατά”.
Καταρχήν, η πρώτη διαπίστωση έχει να κάνει με μία θεμελιώδη αρχή: Όταν ζητάμε από τη δικαιοσύνη να απονέμεται το ίδιο επί ισχυρών και ανίσχυρων, επί “επωνύμων” και “ανωνύμων” δεν είναι δυνατόν να ξεχνούν οι βουλευτές ότι εκείνη τη στιγμή της ψηφοφορίας έχουν το ρόλο “εισαγγελέων”, οι οποίοι θα πρέπει να κρίνουν αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά - κομματικά. Την ίδια δηλαδή στιγμή που γίνεται τόσο μεγάλη κουβέντα για τη Δικαιοσύνη και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κρίνονται όλες οι υποθέσεις, οι ίδιοι οι Βουλευτές, κατά τα λοιπά αντιπρόσωποι στην έμμεση Δημοκρατία μας του Ελληνικού Λαού, φαίνεται να το ξεχνούν. Δεύτερη διαπίστωση είναι αυτό που επισημαίνει το freskoprama.blgospot.com αναφορικά με το μέγεθος της παρωδίας που διεξήχθη στη χθεσινή συζήτηση - ψηφοφορία. Ενώ οι Έλληνες έδειχναν ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα, παρακολουθώντας τη σχετική συνεδρίαση μέχρι τέλους, οι περισσότεροι βουλευτές αποχώρησαν, έχοντας προφανώς καλυτερη γνώση των τελικών συσχετισμών από όλους εμάς. Η τρίτη διαπίστωση έχει να κάνει με τον πρωτοφανή τρόπο με τον οποίο ψήφισαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ. Σφραγισμένοι φάκελλοι με έτοιμο το ψηφοδέλτιο δεν υπήρχαν ξανά ποτέ στη Βουλή. Υποτίθεται ότι αυτός είναι ο Ναός της Δημοκρατίας. Υποτίθεται ότι εκεί εκπροσωπούνται τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού. Δεν είναι τόπος ασκήσεων κομματικής πειθαρχίας. Αναρωτιέται λοιπόν - και εύλογα - ο Γιώργος Κρόγιας στο krogias.blogspot.com “Ο Καρατζαφέρης…. που έδινε με εντελώς παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο σφραγισμένους φακέλους στους Βουλευτές του, ποιος μας λέει ότι δεν έπαιξε παιχνίδι με 3 ψηφοδέλτια “ΚΑΤΑ”, ως… “μαξιλαράκι ασφαλείας” για τον Καραμανλή, που πίστευε ότι θα είχε μόνο 2-3 απώλειες; ε;”. Σήμερα, την επόμενη ημέρα βλέπουμε ότι τα περίφημα Μ.Μ.Ε της Ελλάδας μπορούν με άνεση να χρησιμοποιούν το “διαθλαστικό τους φακό” για να δουν τα πράγματα. Επί της ουσίας όμως κουβέντα. Γιατί, τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες βιάζουν τη νοημοσύνη του Έλληνα. Και μην πει ποτέ κανείς ότι οι βουλευτές έχουν ατομική συνείδηση. Κομματική έχουν μόνο και δεν είναι αντιπρόσωποι του Έθνους, αλλά των κομμάτων τους…


newsblog




Πεντε λευκα και τρια παρων!!!























Όχι κυριοι της Ν.Δ, δεν σας μουτζωνουμε.
Απλα σας υπενθυμιζουμε ποσα ηταν τα λευκα! Λευκες θα είναι και οι πετρες με τις οποιες θα σας παρουν οι ψηφοφοροι σας όταν ξαναπατε να τους ζητησετε την ψηφο τους.
Γιατι κυριοι (λεμε τωρα) σημαια σας ηταν η παταξη της διαφθορας και σεις πηρατε την διαφθορα και την κανατε σημαια σας. Εχετε κανει του «κλεφτες του ΠΑΣΟΚ» να μοιαζουν αγγελουδια!
Γιατι κυριοι , αν οποιοσδηποτε από μας παει σε ένα δικαστηριο ως κατηγορουμενος , οι διακαστες θα αποφασισουνε αθωος ή ενοχος! Λευκο δεν προκειται να ψηφισει κανενας!!! Ουτε και παρων φυσικα.
Εγω ξερω ότι στην Δημοκρατια γινεται αυτό που λεει η πλειοψηφια . Και χθες η πλειοψηφια ψηφισε την παραπομπη του Παυλιδη. Αλλα ξεχασα. Δεν εχουμε Δημοκρατια , εχουμε Νεα Δημοκρατια! Και ξεχασα και κατι ακομη . Ότι μας κυβερνα μια παραταξη που την ψηφισε κατι λιγοτερο από το 30% του Ελληνικου λαου.
Δεν συνηθίζω να εκφραζομαι μεσω των κειμενων αλλα σημερα ζηλεψα τον Φωκιωνα και τον Φρεσκο των οποιων τις τοποθετησεις σας συνιστω να τις διαβασετε οπωσδηποτε!


asimonis

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά καθημερινά 6/05/09

Φρένο στα σχέδια του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών για θέματα δημόσιας τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη, να «λυθούν τα χέρια των αστυνομικών» ώστε να χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία τα όπλα τους, βάζει η δικαιοσύνη.

Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά έκρινε παράνομη τη χρήση όπλου από αστυνομικό σε καταδίωξη, επειδή δεν υπήρχε εναντίον του κάποια σοβαρή απειλή.
Βέβαια, από τον παράνομο πυροβολισμό του αστυνομικού δεν τραυματίστηκε ο καταδιωκόμενος δράστης της κλοπής αυτοκινήτου αλλά κατά λάθος συνάδελφός του, αστυνομικός. Ασχετα όμως από το γεγονός αυτό, το δικαστήριο, ερμηνεύοντας τον ισχύοντα νόμο περί οπλοφορίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πυροβολισμός ακινητοποίησης (όπως λέγεται ο πυροβολισμός στα πόδια) είναι παράνομος γιατί ο «δήθεν» κακοποιός δεν κρατούσε όπλο ούτε απειλούσε να πυροβολήσει εναντίον του!
Από τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυψε πως ούτε ο αστυνομικός, που κακώς εξελήφθη ως δράστης, ούτε ο πραγματικά καταδιωκόμενος δράστης έκαναν χρήση όπλων, ούτε κρατούσαν αντικείμενα που μπορούσαν να εκληφθούν ως όπλα. Επίσης είχαν αρχίσει να απομακρύνονται από τον συγκεκριμένο αστυνομικό που πυροβόλησε εναντίον τους!
Σύμφωνα λοιπόν με τη δικαστική απόφαση (1031/2009), «ο πυροβολισμός ακινητοποίησης του αστυνομικού δεν ήταν απαραίτητος και σκόπιμος, αφού δεν συνέτρεχαν περιστάσεις που να τον δικαιολογούν».
Η δικαιοσύνη θεωρεί λοιπόν, σε αντίθεση με τον υπουργό, πως το βασικό υπηρεσιακό καθήκον των αστυνομικών είναι να προστατεύουν τη ζωή των πολιτών και όχι να συμπεριφέρονται ως ανεξέλεγκτοι «καουμπόις».
Οι δικαστές εκτιμούν πως «ο πυροβολισμός του αστυνομικού ήταν παράνομος καθόσον αποτελούσε παραβίαση του γενικότερου υπηρεσιακού καθήκοντος των αστυνομικών οργάνων να διαφυλάττουν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους τα υπέρτερης αξίας συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών και των λοιπών αστυνομικών οργάνων».
Το σκεπτικό του δικαστηρίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζει δημόσια ο κ. Μαρκογιαννάκης. Ο αρμόδιος υπουργός δεν δείχνει να συγκινείται από τα φαινόμενα παράνομης άσκησης βίας εκ μέρους των υφισταμένων του κατά πολιτών, που συνεχώς πληθαίνουν. Αντίθετα, εξαγγέλλει τροποποιήσεις που θα παρέχουν στους αστυνομικούς δυνατότητες χρήσης των όπλων που σήμερα στερούνται.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το εξής: Προσπαθώντας να δικαιολογήσει πρόσφατα, σε τηλεοπτική εκπομπή, το γεγονός ότι ο Βασ. Παλαιοκώστας κατάφερε να ξεφύγει και πάλι από το μπλόκο της αστυνομίας, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε χαρακτηριστικά: «Οι αστυνομικοί έχουν πρόβλημα.
Δεν μπορούν να πυροβολήσουν κάποιον που απλώς τρέχει για να φύγει...». Η φράση αυτή όμως (που για κάποιους υπέκρυπτε στο τέλος τη λέξη «κρίμα») έθεσε εκ των πραγμάτων ζήτημα αναθεώρησης του νόμου περί οπλοφορίας και οπλοχρησίας από τους αστυνομικούς.



“Εκτός Νόμου” σύμφωνα με το Τ.Ε.Ε η παραχώρηση της έκτασης στο Πανόραμα στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης


“Παράνομη” χαρακτηρίζεται από το τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας η παραχώρηση δασικής έκτασης 32 στρεμμάτων στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το ΤΕΕ/ΤΚΜ επεισημαίνει σειρά από νομικές παρατυπίες και καταλήγει ζητώντας την ανάκληση της απόφασης. Βασικό επιχείρημα του ΤΕΕ είναι ότι η έκταση είναι δασική και ως εκ τούτου υπάγεται σε ειδικό νομικό καθεστώς, το οποίο δεν είναι ίδιο με αυτό που ρυθμίζει τα της παραχώρησης δημοσίων εκτάσεων. Ειδική αναφορά γίνεται και στην απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, για την οποία το ΤΕΕ/ΤΚΜ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “πάσχει από ακυρότητα”.



Τον ξυλοδαρμό ενός 26χρονου Αφγανού μετανάστη από αστυνομικούς καταγγέλλει η «Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.», την ίδια στιγμή που η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για τραυματισμό του 26χρονου στο κεφάλι, ενώ αντιστεκόταν στη σύλληψή του.
Ο 26χρονος -σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «αντίσταση» και «απείθεια»- όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου, εντοπίστηκε να «κινείται ύποπτα» χθες το πρωί στην περιοχή της Ακρόπολης από αστυνομικούς του Α.Τ. Ακροπόλεως. «Σε έλεγχο που του έγινε, τους επιτέθηκε καλώντας ταυτόχρονα και άλλους ομοεθνείς του. Κατά την ακινητοποίησή του, ο 26χρονος αντιστεκόταν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Ακολούθως, μεταφέρθηκε σε Νοσηλευτικό Ιδρυμα για να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες».
Οπως κατήγγειλε ο ίδιος και αναφέρει και η καταγγελία της «Επιτροπής κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.», του «αφαίρεσαν κατά τη διάρκεια "ελέγχου" δύο κινητά και όταν ζήτησε κάποιο χαρτί σαν απόδειξη ώστε να τα πάρει από το ΑΤ Ακροπόλεως του είπαν να φύγει αμέσως. Στην επίμονη απαίτηση του μετανάστη, ο οποίος έχει κάνει αίτηση για άσυλο και μένει στην περιοχή της Πλατείας με τη σύζυγο και το παιδί του, να του δοθεί αποδεικτικό για την κατάσχεση των κινητών άρχισαν να τον χτυπάνε στο πρόσωπο ρίχνοντας τον κάτω και κλοτσώντας τον».



«Αν χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα θα το κάνουμε»

Τη λήψη νέων φορολογικών μέτρων προανήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών, από το συμβούλιο του ΕΚΟΦΙΝ.
Ο Γ. Παπαθανασίου δήλωσε πως θα ενημερώσει τον Ιούνιο τους Ευρωπαίους εταίρους για την πορεία εσόδων και δαπανών και, όπως είπε, όπου χρειαστεί, θα γίνει παρέμβαση, ώστε να συρρικνώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ ως το 2010.
«Αν χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα θα το κάνουμε», τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «υποχρέωσή μας είναι μέχρι τις 24 Οκτωβρίου να καταθέσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν θα περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο, αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι». Ωστόσο, το ενδεχόμενο υιοθέτησης νέων μέτρων θα εξαρτηθεί και από τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή στις προβλέψεις της για την ανάπτυξη δεν έχει λάβει υπόψη της τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης.



Αντίθετο είναι το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ με την πρόθεση της κυβέρνησης να εκχωρήσει πακέτο μετοχών της Εταιρίας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, πέραν του 25% που έχει ήδη εκχωρηθεί, και του μάνατζμεντ της ΕΥΑΘ.
Σε ανακοίνωση του εκφράζει το φόβο ότι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ θα φέρει συνεχείς και αλόγιστες αυξήσεις τιμολογίων και σημειώνει πως ο δημόσιος χαρακτήρας της εταιρίας αποτελεί εγγύηση για την εξασφάλιση του κοινωνικού της ρόλου και το νερό δεν μπορεί να μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Συμμερίζεται, επίσης, τον προβληματισμό των εργαζομένων για τον κίνδυνο απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων και τάσσεται υπέρ της πρότασης να περάσει η ΕΥΑΘ στα χέρια της αυτοδιοίκησης.



Καταδικαστική έκθεση του ΟΗΕ για το Ισραήλ και την επίθεση στη Γάζα


Καταδιακστική είναι η έκθεση που συντάχθηκε από τον ΟΗΕ για την Ισραηλινή επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με την έκθεση, σε 6 από τα 9 περιστατικά οι Ισραηλινοί ευθύνονται για τους θανάτους αμάχων, που δεν είχαν καμία εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προτείνει περαιτέρω διερεύνηση για την τέλεση ενδεχομένως εγκλημάτων πολέμου. Η έκθεση απορρίπτει τους περισσότερους από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ενώ γίνεται και εδική μνεία στις βόμβες φωσφόρου που χρησιμοποίησε. Το Ισραήλ από την πλευρά του χαρακτήρισε την έκθεση “εξαιρετικά ανισόρροπη”.











πηγές: newsblog,prezatv,

Διαβάστε περισσότερα...