Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

πουτάνα γκλαμουριά..........


το μεσημέρι έμαθα τηλεφωνικά από φίλο για την σημερινή πορεία στην Αθήνα
από ότι μου είπε η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη πέρα από τους οργανωμένους
αυτό που έκανε εντύπωση σε όλους ,ήταν οι σεκιούριτι που είχαν ενοικιαστεί από εταιρία για την φύλαξη της εξέδρας των αρχισυνδικαλιστών(ναι!αυτοί με της bwm) στο Πεδίο του Αρεως.





πουτάνα γκλαμουριά.....

Διαβάστε περισσότερα...

blogoσφαιρα (β)

ο πιτσιρίκος κλίνει σήμερα 4 χρόνια στο διαδίκτυο
εχτές έκλεισε 1 χρόνο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ

σαν ψέμα

Διαβάστε περισσότερα...

G20......και πάμε.......


Οι αρχηγοί των 20 ισχυρότερων οικονομικά Κρατών του κόσμου έφτασαν σε μία καταρχήν συμφωνία. Δεσμεύτηκαν να λάβουν μέτρα που η συνολική του αποτίμηση είναι 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα δοθούν επιπρόσθετα 750 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθηθούν χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επίσης, ποσό 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα διατεθεί για την ενίσχυση και προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου. Τα μέτρα, όπως τα παρουσίασε ο πρωθυπουργός της Αγγλίας... Γκόρντον Μπράουν, εκτείνονται και σε άλλα σημεία. Έτσι, υπό αυστηρότερο έλεγχο θα βρεθούν οι πληρωμές και τα μπόνους προς τα τραπεζικά στελέχη. Θα δημιουργηθεί ένα νέο Γραφείο Οικονομικής Σταθερότητας, το οποίο σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ενισχύσει τη διασυνοριακή συνεργασία. Θα υπάρχουν αυστηρότεροι κανόνες για τα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα. Θα υπάρξει κοινή δράση για τα τοξικά ομόλογα των Τραπεζών. Οι φτωχότερες χώρες του Κόσμου θα πάρουν οικονομική ενίσχυση 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα...

Στη Βουλή η δικογραφία Παυλίδη


















Στα χέρια του προέδρου της Βουλής,η δικογραφία που αφορά την πιθανή εμπλοκή του Αριστοτέλη Παυλίδη σε υπόθεση εκβιασμού.

Ο ανακριτής φέρεται ότι έκρινε πως προκύπτουν στοιχεία, τα οποία απαιτούν την αποστολή του φακέλου στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση από τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας. Σημειώνεται ότι κατηγορούμενος στην υπόθεση εκβιασμού που κατήγγειλε ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης είναι ο συνεργάτης του Αριστοτέλη Παυλίδη, Παναγιώτης Ζαχαρίου. Ο Π. Ζαχαρίου απολογήθηκε χθες και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

πηγή:enet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα


Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.

Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση

δικαιοσύνης.

Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.


υπογραφές εδώ


Διαβάστε περισσότερα...

και οι εβραίοι είναι φίλοι μας.........













διαμαρτυρίες χαζό-ανεγκέφαλων για το πανό

κρίμα τα μουστάκια σας........κότες







Διαβάστε περισσότερα...

Η ελληνική οικονομία σε ύφεση εντός του 2009

Πρόβλεψη για απότομο βύθισμα της ελληνικής οικονομίας υπό του μηδενός εντός του 2009 το οποίο συνεπάγεται έκρηξη της ανεργίας και διατήρηση των υψηλών ελλειμμάτων διατυπώνει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην έκθεση του Διοικητή της ΤτΕ κ. Γιώργου Προβόπουλου η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα την Μεγάλη Τετάρτη 15 του μήνα θα υπάρχει αναθεώρηση επί τα χείρω για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και για την πιστωτική επέκταση.
Συγκεκριμένα από το 0,5% που ήταν η πρόβλεψη στην αμέσως προηγούμενη έκθεση της ΤτΕ (Νομισματική Πολιτική, Φεβρουάριος 2009) τώρα ο πήχης κατεβαίνει στο μηδέν και μάλιστα θα γίνεται αναφορά στο ισχυρό ενδεχόμενο να δούμε και αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης για πρώτη φορά μετά το 1,6% του 1993.
Την πιστωτική επέκταση ρυθμός αύξηση των δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά - από 6% με 8%., η ΤTΕ την υπολογίζει τώρα κάτω από το 6% γεγονός που θα επηρεάσει δυσμενώς την κατανάλωση και την κτηματαγορά και θα φέρει στα πρόθυρα ασφυξίας χιλιάδες επιχειρήσεις.
Θα πρέπει να αναφερθεί πως το υπουργείο Οικονομίας στο βασικό σενάριο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης οριοθετεί τον ρυθμό μεγέθυνσης της οικονομίας στο 1,1% και στο εναλλακτικό σενάριο στο 0,5%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά της εκτίμησης του βασικού σεναρίου του υπουργείου και της νέας πρόβλεψης της Τράπεζας της Ελλάδος μεταφράζεται σε: 40.000 επιπλέον ανέργους εντός του έτους.

πηγή : imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα...

πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακρική Επιτροπή για την υπόθεση Παυλίδη


αναστάτωση επικρατεί αυτή τη στιγμή σε όλα τα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία μετά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του .

Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει και στο ΛΑΟΣ καθώς η δική του στάση θα είναι καθοριστική .



ολόκληρη η πρόταση της προανακριτικής εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

συλλαλητήριο Σύρος

έληξε το συλλαλητήριο στην Σύρο
μαθητές από ότι μάθαμε δεν κατέβηκαν στην πορεία.
παρόν έδωσαν φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Διαβάστε περισσότερα...

συλλαλητήριο σήμερα το πρωί έξω από τα δικαστήρια Κατερίνης εναντίον της κατασκευής νέων διοδίων στο Αιγίνιο.

















Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από την επιτροπή Αγώνα έξω από το δικαστικό μέγαρο, όπου επρόκειτο να εκδικαστούν και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν κατά της κατασκευής νέων διοδίων στο Αιγίνιο, αλλά η δίκη πήρε αναβολή για τις 30 Απριλίου του 2009.
Η επιτροπή αγώνα ζητάει να τροποποιηθεί η σύμβαση και να μην πραγματοποιηθεί επιβολή διοδίων στο Αιγίνιο.

Διαβάστε περισσότερα...

blogoσφαιρα

στην blogoσφαιρα :


Για ένα κωλόσπιτο...από την παραπολιτική



















Ο ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΚΙ Ο ΚΑΗΜΌΣ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ...










logoplokies.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Ανάπηρη πόλη


Απρόσκλητοι επισκέπτες εμφανίστηκαν ξαφνικά στην ημερίδα με θέμα:
«Αναπηρία. Πρόσβαση στη ζωή χωρίς διακρίσεις»

που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο «Μακεδονία Παλλάς»
την Τετάρτη 1η Απριλίου 2009.

οι παρεμβαίνοντες με φυλλάδια που μοίρασαν εξήγησαν στους παρευρισκόμενους ότι:

Ανάπηρη είναι η πόλη που εμποδίζει τους ανάπηρους να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να κινηθούνε απρόσκοπτα. Η προσπελασιμότητα και η δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε ζωτικούς χώρους, δομές και υπηρεσίες είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και όχι «προνοιακή παροχή».

Ανάπηρη είναι η πόλη που διοικείται από ανθρώπους, κόμματα και φορείς που με τις πολιτικές και τις πρακτικές τους διαμορφώνουν συνθήκες ασφυξίας για τους πολίτες, μετατρέπουν την πόλη σε έναν τόπο εξόρυξης άκρατου κέρδους και εμποδίζουν τους πολίτες να κινηθούν σε ένα προσιτό, ευχάριστο και ανθρώπινο για όλους περιβάλλον.

Ανάπηροι είναι οι διοικούντες που στο όνομα του κέρδους ασελγούν μετατρέποντας κάθε διαθέσιμο κεντρικό δημόσιο χώρο σε «τραπεζοκαθίσματα» και πάρκινγκ στερώντας από πολλούς το δικαίωμα να κινηθούν ελεύθερα και να περπατήσουν ακόμα και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια απαιτήσαμε και πετύχαμε την προβολή βίντεο για τον καθημερινό Γολγοθά της προσπέλασης που γυρίστηκε από αναπήρους σε αντιδιαστολή ενός προπαγανδιστικού βίντεο για τις ...αέναες προσπάθειες του Δήμου να κάνει τη ζωή των πολιτών με αναπηρία καθημερινό βάσανο.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΗ ΠΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα...

Διακομματική Επιτροπή :για τις συνθήκες στις φυλακές

Την άμεση αντίδραση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας, προκάλεσαν οι καταθέσεις της Ιωάννας Δρόσου, εκπροσώπου της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» και του εγκληματολόγου Αγγελή Τσιγκρή.

Η Επιτροπή θα στείλει υπόμνημα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Δένδια, όπου θα καταγράφει τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και θα ζητά την λήψη μέτρων, ανάμεσα στα οποία και την κατάργηση του «κολπικού ελέγχου» των κρατουμένων γυναικών.

Άμεση έκθεση θα συντάξει η Επιτροπή, με τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις της, θέτοντας σε προτεραιότητα το ζήτημα των κρατουμένων γυναικών. Η έκθεση θα σταλεί στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο της Βουλής, έτσι ώστε να τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

απο : in.gr

Διαβάστε περισσότερα...

η παραιτήσου η αντε και γ................μην μας τα ζαλίζετε μόνο <<αντάρτες>>

Νέο αντάρτη έχουμε και πάλι(!!!)
Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γιαννέλης απειλεί πως αν δεν δημιουργηθεί εφετείο στη Μυτιλήνη θα παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας
θα αποδειχθεί νέος Τατούλης (???)και θα πραγματοποιήσει την απειλή του?
ή νέος Μανώλης που όταν πάρει το ξεροκόμματο θα επιστρέψει στην αγέλη σαν φρόνιμο σκυλάκι...

Διαβάστε περισσότερα...

G-20- απειλεί με αποχώρησή του από τη συνάντηση....

«Δεν διαπραγματευόμαστε εδώ. Θέλουμε έλεγχο, και όλοι όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό βαδίζουν προς άλλη μία κρίση»,
Α. Μέρκελ.

Γαλλία και Γερμανία, στο πλαίσιο της συνόδου, ζήτησαν σκληρότερο έλεγχο για το παγκόσμιο δημοσιονομικό σύστημα.
Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο Ν. Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, τονίζοντας την παραπάνω αναγκαιότητα.

Ο Νικολά Σαρκοζί είπε ότι νέος δημοσιονομικός έλεγχος είναι ένας μη – διαπραγματεύσιμος στόχος της Συνόδου των G-20, απειλώντας με αποχώρησή του από τη συνάντηση....

Διαβάστε περισσότερα...

ημέρα κουκούλας 1/2/09

Γύρω στα 150 άτομα.
Άλλοι με κουκούλες, άλλοι με μαντήλια. Υπήρχε μια φανερή και λογική αμηχανία. Ήμασταν όλοι εκεί για τον ίδιο λόγο, αλλά δεν βρήκαμε έναν κοινό παλμό.
Ήρθαν αρκετοί με ευφάνταστα κουκουλώματα, άλλοι με τα μαντήλια τους έτοιμοι να κουκουλωθούν, αλλά τελικά απλώς παρέστησαν.
Μοιράσαμε φλαϊεράκια στον περαστικό κόσμο, για το γιατί ήμασταν εκεί.
Δεν ήταν επιτυχία, δεν ήταν τραγική αποτυχία. Μπορούμε να το δούμε ως ένα πρώτο βήμα για να ξανακάνουμε κάτι ανάλογο, με την πρώτη ευκαιρία.


περισσότερα : imeratiskoukoulas

Δείτε το βίντεο που τράβηξε και ανέβασε (το οποίο έκανε ότι μπόρεσε για να διαδώσει την κίνηση και ήταν και εκεί).

Διαβάστε περισσότερα...

συστηματική αποσιώπηση της ακύρωσης από το ΣτΕ

καταγγελία της δημοκρατικής αναγέννησης :

συστηματική αποσιώπηση της ακύρωσης από το ΣτΕ, του προστίμου των 76
εκατομμυρίων ευρώ από όλο το διαπλεκόμενο σύστημα, (πολιτικό, επιχειρηματικό,
δημοσιογραφικό) που είχε επιβληθεί στην εταιρεία Vodafone από την Αρχή
Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, για τη γνωστή υπόθεση των
υποκλοπών.
ενώ σε ένα κράτος δικαίου οι ένοχοι των υποκλοπών θα λογοδοτούσαν στη Δικαιοσύνη, εδώ βλέπουμε μια επιλεκτικού τύπου μεταχείριση προς τους πρωταγωνιστές του τεράστιου αυτού σκανδάλου, ιδιαίτερα από όλους όσους διαπλέκονται με τους πακτωλούς δημοσίων σχέσεων και διαφημιστικών πακέτων…

Διαβάστε περισσότερα...

Μα, υπάρχει κίνημα με προοπτική που να υποστηρίζει μόνο νεκρούς;

το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε σήμερα στο επίκαιρο


Έχετε ποτέ σας κάνει απεργία πείνας;
Έχετε ποτέ σας στερηθεί τροφή κάθε είδους για κάποιο διάστημα 10 – 15 ημερών;
Αν όχι, τότε δεν ξέρετε πόσο βασανιστική είναι αυτή η διαδικασία, ούτε τους κινδύνους της.
Μια αποχή από τροφή για 2 – 3 μέρες είναι φθορά για τον οργανισμό αλλά, με λίγη προσοχή και τύχη, η κατάσταση είναι αντιστρέψιμη. Όταν όμως μιλάμε για 10 – 15 μέρες, τα πράγματα σοβαρεύουν. Πολλοί άνθρωποι, μετά από ολική νηστεία 15 ημερών, παίρνουν απότομα βάρος που φτάνει τα 10 – 15 κιλά, που δεν ξαναχάνονται. Άλλοι βασανίζονται από χρόνια δυσπεψία. Πολύ λίγοι μένουν ανεπηρέαστοι…
Όταν η αποχή από τροφή ξεπερνάει τις 30 μέρες, αρχίζουν οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή του απεργού. Ο οργανισμός του είναι πολύ εξασθενημένος. Το σωματικό του βάρος έχει λιγοστέψει επικίνδυνα. Κινδυνεύει από διαταραχές στην ισορροπία ηλεκτρολυτών, που μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή αρρυθμία. Ακόμα και τον θάνατο από ανακοπή. Η υπογλυκαιμία στο αίμα επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου, των νεφρών και άλλων οργάνων. Η νοητική διαύγεια χάνεται σε μια αργή διαδικασία, ενώ καταστρέφονται εγκεφαλικά κύτταρα. Το νευρικό σύστημα αρχίζει να υπολειτουργεί. Είναι πλέον μια αργή πορεία προς το θάνατο.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή βρίσκεται ο Θόδωρος Τενέζος.
Για να οδηγηθεί ένας νέος άνθρωπος σ’ αυτή τη θέση, δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή να υπηρετεί με πίστη και φανατισμό κάποιον ανώτερο –για τον ίδιο– σκοπό, ή να έχει αδικηθεί σε βαθμό που να διακινδυνεύει τη ζωή του, σε μια τελευταία προσπάθεια να βρει το δίκιο του.
Ο Θόδωρος Τενέζος δεν είναι Ιρλανδός αυτονομιστής, ούτε Ταλιμπάν. Απλά, διέπραξε το σφάλμα να πιστέψει τα διαγγέλματα και τις διακηρύξεις της πιο απίθανης, οπερετικής, αλλοπρόσαλλης και τελικά κωμικής κυβέρνησης που είδε ποτέ αυτός ο τόπος. Διέπραξε το ακόμα μεγαλύτερο σφάλμα να δώσει βάση στα λόγια των πολιτικών γενικότερα, ότι κάποιοι θεσμοί λειτουργούν ακόμα, με δημοκρατία και δικαιοσύνη. Πίστεψε ότι υπάρχει γι’ αυτόν, με βάση το δίκιο του, προοπτική, μέλλον κι ελπίδα. Και πάνω σ’ αυτή την πεποίθηση έπαιξε και παίζει τη ζωή του κορώνα – γράμματα.
Δεν έχω απορίες για την τύχη του. Αν παραμείνει αβοήθητος, σίγουρα θα χάσει.
Δεν περιμένω να συγκινηθούν οι στεγόσαυροι μανδαρίνοι της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού.
Δεν περιμένω να αποκτήσουν ραχοκοκαλιά τα ασπόνδυλα της βουλής.
Αλλά, δεν καταλαβαίνω… Οι ηρωικοί αγωνιστές των «Δεκεμβριανών», οι οργισμένοι 16ρηδες, οι φοιτητές, τα εργατικά σωματεία, πού κοιμούνται; Γιατί δεν κατεβαίνουν να βοηθήσουν ένα νέο άνθρωπο που χάνεται; Και τι θα κάνουν αν συμβεί το χειρότερο; Τότε θα κατέβουν; Θα εκδηλώσουν την οργή τους;
Μα, υπάρχει κίνημα με προοπτική που να υποστηρίζει μόνο νεκρούς; Γιατί δεν κατεβαίνετε τώρα, που μπορείτε να προλάβετε το κακό; Τι περιμένετε; Ακούγεται η φωνή μου εκεί έξω ή μιλάω στο βρόντο; Ακούει κανείς τελικά;;;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ
ΠΡΟΕΡΧΟΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΕ ΚΑΤΑ ΠΑΣΙΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΔΙΚΙΑ
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΔΑΣΚΑΛΕ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ
Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης λέγει.”Στόμα που μένει κλειστο εμπρός στην αδικία είναι ανάξιο να σταθεί ανοικτό εμπρός στη Θεία Κοινωνία,”
Ω!επαναλαμβάνω της μωρίας μας>γιατί να σιωπόμεν εμπρός στην αδικία?ΓΙΑΤΙ?

Γιάννης Μπακόπουλος Επιστημονικός Συνεργάτης Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” http://cag.dat.demokritos.gr/ yannisbakopoulos@yahoo.com 210 6549935

Διαβάστε περισσότερα...

έξι νέα ασθενοφόρα-κινητές ιατρικές μονάδες στα νησιά

το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ διέθεσαν από την προηγούμενη εβδομάδα έξι (6) νέα ασθενοφόρα-κινητές ιατρικές μονάδες στα νησιά ΜΥΚΟΝΟ, ΑΝΔΡΟ, ΤΗΝΟ, ΠΑΡΟ, ΣΥΡΟ και ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ενώ θα παραδοθεί από ένα ακόμα ασθενοφόρο στη ΝΑΞΟ και στην ΙΟ πολύ σύντομα.

παράπονα ακούστηκαν για την μεταφορά μίας ηλικιωμένης στο νοσοκομείο Σύρου όπου και έχασε την ζωή της
οι συγγενείς της κατηγορούν το ΕΚΑΒ για αμέλεια .

Διαβάστε περισσότερα...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σύρου


























Την διαμαρτυρία του για την κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ της Σύρου αλλά και για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εκδήλωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σύρου με πανό σε όλους τους δρόμους της Ερμούpolice

Διαβάστε περισσότερα...

βρεεεε έξωωωωωωω

Να και άλλο ένα γεγονός που δεν το έχουμε ξαναδεί. Ιδιοκτήτης κτιρίου που στεγάζεται Α.Τ. πήγε να κάνει έξωση με κλητήρα στους αστυνομικούς που στεγάζονται μέσα!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου προσπαθεί εδώ και πέντε -ίσως και περισσότερα- χρόνια να λυθεί το συμβόλαιο μίσθωσης που σύναψε με το Δημόσιο για λογαριασμό της αστυνομίας, πλην όμως οι «ζόρικοι» ένοικοι, παρ’ ότι αρνήθηκαν και παρ’ ότι προσφέρθηκαν να αυξήσουν το ενοίκιο, αφενός δεν το εγκατέλειψαν, αφετέρου δεν έπεισαν τον ...

εξίσου πεισματάρη αντισυμβαλλόμενο να παραιτηθεί της έξωσης, με το επιχείρημα της ιδιοχρησίας.
Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου πέτυχε την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης που τον ικανοποιεί και περιχαρής έσπευσε με την απαραίτητη συνοδεία δικαστικού κλητήρα να την επιδώσει στους -συνηθισμένους να παραδίδουν, και όχι να παίρνουν τέτοιες πράξεις- παραλήπτες.


Διαβάστε περισσότερα...

free palestine





















από την ώρα που τελείωσε ο αγώνας ψάχνω αυτή την φώτο
είναι από εχτές στον αγώνα Ελλάδα-ισραηλ

Διαβάστε περισσότερα...

τυφλά χτυπήματα και συνεργασία με ξένες υπηρεσίες (3)

Ο GEORGE ORWELL ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ...
Πράσινο φως για τη δημιουργία αρχείου γενετικού υλικού (τράπεζα DΝΑ) από την ΕΛ.ΑΣ. άναψε χθες η κυβέρνηση, ενώ επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έξαρση της εγκληματικότητας και της ακραίας βίας, στήνοντας σκηνικό Ολυμπιακών Αγώνων στον τομέα της ασφάλειας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε χθες την εκτεταμένη χρήση των καμερών στην πρωτεύουσα, περιορίζοντας παράλληλα τον ρόλο των εισαγγελικών αρχών, ενώ αποφάσισε την πρόσληψη 6.000 αστυνομικών και συνοριοφυλάκων για την ενίσχυση της αστυνόμευσης. Με τις κινήσεις αυτές, στο κυβερνητικό επιτελείο ευελπιστούν ότι θα ανατρέψουν το έντονο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην κοινή γνώμη και προκαλεί βαθιές πληγές στην εικόνα της Ν.Δ., αποσυσπειρώνοντας μάλιστα τους συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Οι χθεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης έρχονται να συμπληρώσουν τα πρόσφατα μέτρα που ανέλαβε να προωθήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης (με την ποινικοποίηση της κουκούλας κ.ά.), γι΄ αυτόν τον λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συμμετείχε και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικ. Δένδιας.

Για την τράπεζα DΝΑ, που αποτελούσε βασική εισήγηση και των αξιωματικών της Σκότλαντ Γιαρντ οι οποίοι συνδράμουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ., το ΚΥΣΕΑ άνοιξε τον δρόμο για να ετοιμαστεί το απαιτούμενο νομοθετικό πλαίσιο, ενώ για τις κάμερες μπαίνει ουσιαστικά σε άμεση εφαρμογή η λειτουργία του συστήματος C4Ι που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το υλικό από τις κάμερες αυτές- είναι συνολικά 270 και θα «παρακολουθούν» κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας- θα αποτελεί στο εξής βασικό ενοχοποιητικό υλικό στην περίπτωση επεισοδίων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, για τις νομοθετικές αλλαγές που απαιτούνται το αρμόδιο υπουργείο θα συνεργαστεί με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Οι αλλαγές που προωθούνται, ωστόσο, ουσιαστικά θα περιορίζουν τον ρόλο των εισαγγελικών αρχών, οι οποίες θα δίνουν τυπικές εγκρίσεις για την ενεργοποίηση των καμερών και την αρχειοθέτηση του υλικού που θα συλλέγεται- ενώ μέχρι σήμερα ο εισαγγελέας παρίσταται και έχει κυρίαρχο ρόλο στο συντονιστικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ., από το οποίο ενεργοποιούνται οι κάμερες.
Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ακόμη την αγορά 2.000 περιπολικών, καθώς και την ενίσχυση των ένστολων ομάδων αστυνόμευσης και ταχείας επέμβασης στο κέντρο της Αθήνας. Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ευάγγ. Αντώναρο, στόχος των νέων μέτρων είναι «να βελτιωθεί η απόδοση και η αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ρόλο σε μια κοινωνία που αλλάζει συνεχώς και όχι η “στρατιωτικοποίηση” της Αστυνομίας».

πηγές:prezatv,nea-online

Διαβάστε περισσότερα...

οχι άλλα όπλα.....

Επανέρχεται ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί με νέα πρότασή του στην Ελλάδα για αγορά 30-40 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, παίρνοντας πίσω τα 20 παλαιά Μιράζ 2000 που αγοράστηκαν το 1985 και με πρόβλεψη η αξία τους να συνυπολογιστεί στη νέα συμφωνία.

Η κίνηση εντάσσεται στον νέο κύκλο άσκησης πιέσεων προς την Ελλάδα από φίλους και συμμάχους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ να προτιμηθούν οι βιομηχανίες τους, που αναμένεται να ανοίξει με αφορμή τις συναντήσεις που θα έχει ο Κ. Καραμανλής τις επόμενες ημέρες στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. καθώς και την επίσκεψή του στο Παρίσι στις 9 Απριλίου.

Στην «αερομαχία» για το συμβόλαιο του 1,2 δισ. ευρώ χωρίς τα βλήματα και τις βόμβες λαμβάνουν μέρος, εκτός από το γαλλικό Rafale, το Γιουροφάιτερ που κατασκευάζουν τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία), το Γκρίπεν (Σουηδία) και από αμερικανικής πλευράς το αναβαθμισμένο F-16 και το F-35 (Λόκχιντ) όπως και το νέο Super Ηornet F-18 (Μπόινγκ).

Διαβάστε περισσότερα...

νεκρός διαδηλωτής στο Λονδίνο

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου είχε μεταφερθεί ύστερα από επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, όπως μετέδωσε το BBC επικαλούμενο αστυνομικές πηγές. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον τράπεζας και ακολούθησε σύγκρουση με την αστυνομία και συλλήψεις, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, ο άνδρας βρέθηκε αναίσθητος στο δρόμο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και υπέκυψε.

πηγή:enet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Προειδοποιητική αποχή των εταιρειών μεταφοράς μαθητών


την έντονη διαμαρτυρίας τους για την μη καταβολή των δεδουλευμένων ενός και πλέον έτους εκφράζουν με έγγραφό τους προς τα αρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια Αττικής και την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, οι 25 εταιρείες που έχουν αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία της περιοχής.

Αναγγέλλουν μάλιστα προειδοποιητική διακοπή εκτέλεσης των δρομολογίων την Πέμπτη 2 Απριλίου και την Παρασκευή 3 Απριλίου.

Η καταβολή των χρημάτων στους μεταφορείς γίνεται από τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού που μεταβιβάζονται από το υπουργείο Οικονομίας στην Περιφέρειας Αττικής, η οποία κατανέμει το ποσό σε κάθε νομαρχία.

Ήδη το οφειλόμενο ποσό για τα δρομολόγια που διενεργούνται στην Ανατολική Αττική είναι της τάξης των 18 εκατομμυρίων ευρώ και μέχρι στιγμής έχει σταλεί το 2009 το ποσό των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο εξοφλήθηκαν οι οφειλές του 2007 και ελάχιστο τμήμα των οφειλομένων για το 2008.

πηγή : ΝΕΑ

Διαβάστε περισσότερα...