Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

αίσχος ...

Περίπου 10 διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράν.
Το μακελειό συνεχίζεται και η διεθνής κοινότητα απλά παρακολουθεί.
Η κοπέλα στο video ήταν ένα από τα θύματα αυτής της απάθειας.
αίσχος...

Διαβάστε περισσότερα...

Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων-οι πολίτες καλούνται να υποκαταστήσουν τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών...ο Αρτέμης Μάτσας ζει...


Οι πολίτες πρώτοι θα μπορούν να «δίνουν» ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, ΑΦΜ μέχρι και επαγγελματική δραστηριότητα του καταγγελλόμενου,καθώς και το είδος της φοροδιαφυγής που διαπράττεται. Καλούνται δηλαδή οι πολίτες να υποκαταστήσουν τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών...

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φόρμα «καταγγελιών» που θα γίνονται για φορολογικά θέματα από πολίτες για άλλους πολίτες στην Εφορία, η οποία έχει ήδη ανέβει στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.



Η «έμπνευση» αυτή έρχεται την επομένη κιόλας της προαναγγελίας άρσης του φορολογικού απορρήτου για τους φορολογούμενους που χρωστούν στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διάταξη για την άρση του φορολογικού απορρήτου για τους φορολογούμενους που χρωστούν στο Δημόσιο. Μεταξύ άλλων, επιτρέπεται σε εταιρείες, στις οποίες το Δημόσιο αναθέτει μελέτες με στόχο τη βελτίωση του φορολογικού συστήματος και του φοροελεγκτικού μηχανισμού,
να έχουν πρόσβαση σε φορολογικά στοιχεία.

Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, ο οποίος είπε για τη σχετική διάταξη ότι «καθιερώνεται η κάμψη του φορολογικού απορρήτου για τις εταιρείες στις οποίες το Δημόσιο αναθέτει τη μελέτη και την υποβολή πρότασης και τη συλλογή στοιχείων για τη βελτίωση γενικά του φορολογικού συστήματος και του φοροελεγκτικού μηχανισμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, με διάταξη του υπουργείου Οικονομίας, οι ιδιωτικές εταιρείες που θα υποκαταστήσουν μερικώς τις εφορίες, θα αποκτήσουν το δικαίωμα πρόσβασης στα φορολογικά στοιχεία και σε κάθε πληροφορία που αφορά τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων. Αρχικά η διάταξη αναμένεται ότι θα εφαρμοστεί για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο (1,8 δισ. ευρώ είναι ο στόχος για φέτος).



πηγές: ενετ,ελευθεροτυπία, in.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσίευμα "μαϊμού" για συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν

Αυτή τη φορά το αστείο παρατράβηξε. Στη σελίδα Α11 της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Το Βήμα», στην Α' έκδοση που εστάλη στην επαρχία, έχει δημοσιευθεί άρθρο που εξιστορεί βήμα προς βήμα την συνάντηση Καραμανλή – Erdogan στο Μαξίμου.

Στο δημοσίευμα υπάρχουν και εκτιμήσεις αλλά και περιγραφές. Το χειρότερο είναι πως ο συντάκτης του «ρεπορτάζ» προβαίνει και σε σχολιασμό, αλλά ανακοινώνει και την ατζέντα των συνομιλιών που αφορά σημαντικότατα θέματα, όπως αυτό της λαθρομετανάστευσης.



Η Α΄έκδοση του κυριακάτικου Βήματος με το "μαϊμού" ρεπορτάζ




Η Β' έκδοση του κυριακάτικου Βήματος όπου αναφέρεται η ματαίωση της επίσκεψης Erdogan


Ως γνωστόν η συνάντηση Καραμανλή – Erdogan δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και οι λόγοι της ακύρωσης της δεν αφορούν την συγκεκριμένη υπόθεση. Σε μία από τις, κατά το κριτήριο της κυκλοφορίας, σημαντικότερες κυριακάτικες εκδόσεις, στην ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Τύπου ΔΟΛ, δημοσιεύθηκε εικονικό ρεπορτάζ, για σημαντική εικονική συνάντηση που αφορά εθνικά θέματα, θέματα ασφαλείας κλπ.

Πέρα από αυτήν καθ εαυτή την ανοησία που ξεχειλίζει ιδιαίτερα όταν ο συντάκτης αναφέρεται και «σε παγωμένα χαμόγελα», περιγραφή που συνάδει με το γενικότερο κλίμα που επιθυμούσε να διοχετεύσει το Μαξίμου για την προγραμματισμένη συνάντηση, πέρα από το δημοσιογραφικό ατόπημα και τον προφανή ωχ αδερφισμό, υπάρχει και ζήτημα αξιοπιστίας.

Αν σε ένα σημαντικό θέμα δημοσιεύεται εικονικό ρεπορτάζ, τότε σε πόσα άλλα θέματα, εξ ίσου σημαντικά έχουν δημοσιευθεί ή θα δημοσιευθούν εικονικά ρεπορτάζ; Ας θυμίσουμε μόνον ένα πρόσφατο γεγονός. Την δημοσίευση από την καθημερινή έκδοση της ιδίας εφημερίδας, δημοσκόπηση με εκτιμήσεις για την Τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Βήματος, δέκα λεπτά μετά την έναρξη του debate. Πρόκειται για γεγονός που προκάλεσε και την γνωστή δημόσια ρήξη μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Εκδότη- Διευθυντή της εφημερίδας «Το Βήμα».

Στην Β' έκδοση της εφημερίδας που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, στην ίδια θέση, δημοσιεύεται άλλο ρεπορτάζ, το πραγματικό αυτή την φορά, αν και με εκτιμήσεις που καταδεικνύουν ρεπορταζιακή επιπολαιότητα, αφού δεν λαμβάνονται υπόψη στοιχεία περί της υγείας του πρωθυπουργού της Τουρκίας που άρχισαν είναι η αλήθεια να καταφθάνουν στην Αθήνα, λίγο μετά τις 18:00 του Σαββάτου. Στην μισή Ελλάδα δημοσιεύθηκε δηλαδή εικονικό ρεπορταζ για μία συνάντηση πρωθυπουργών που δεν έγινε ποτέ.

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ρεπορτάζ της βρετανικής "Daily Telegraph", το οποίο κατά την «σοβαρή» και καθεστωτική λονδρέζικη έκδοση, ανακοίνωνε την μη έλευση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Emanuel Barroso στην Αθήνα για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης. Είναι προφανές πώς η βρετανική εφημερίδα και ο συντάκτης της δημοσίευσαν τους ευσεβείς τους πόθους σε μία προσπάθεια απαξίωσης των εγκαινίων και υποβάθμισης των εντυπώσεων που θα προκαλούντο από την απουσία των κλεμμένων μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Έλγιν.

Δεν φταίει μόνον η οικονομική κρίση αλλά και οι ταχύτητες με τις οποίες τρέχει η σύγχρονη κοινωνία, για την μείωση της κυκλοφορίας των εντύπων, αλλά και την μείωση των τηλεθεατών παγκοσμίως. Φταίει και η αξιοπιστία τους που ωθεί τις νεαρότερες πια ηλικίες να καταφεύγουν στο διαδίκτυο και την άμεση πληροφόρηση, από πολλές ταυτόχρονα πηγές.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα...