Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

διώκεται ποινικά επειδή παραχώρησε σχολικές αίθουσες για την πραγματοποίηση μαθημάτων μητρικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους μαθητές


Το Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο alfavita.gr καταγγέλλει απερίφραστα την ποινική δίωξη της συναδέλφου δασκάλας Στέλλας Πρωτονοταρίου, πρώην διευθύντριας του 132ου Δημοτικού Σχολείου.
Η αφορμή για τη δίωξη αυτή ήταν μια σειρά θετικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών με στόχο την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου, και οι οποίες συν αποφασίστηκαν και εγκρίθηκαν από το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.
Το 132ο Δ. Σχ. Αθηνών στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Περισσότερο από το 75% των μαθητών του είναι αλλόγλωσσοι, προερχόμενοι από διαφορετικές εθνότητες.
Λίγα χρόνια πριν η μαθητική διαρροή κινούνταν σε υψηλά επίπεδα, ενώ φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας ήταν συχνά.
Η διευθύντρια του σχολείου, Στέλλα Πρωτονοτάριου και ο σύλλογος διδασκόντων αντιμετώπισαν συλλογικά το πρόβλημα, προχωρώντας σε μια σειρά παιδαγωγικών παρεμβάσεων, με στόχο την αντιστροφή της κατάστασης.
Στα πλαίσια αυτά διοργάνωσαν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες γονείς και μαθήματα μητρικής γλώσσας σε αλλοδαπούς μαθητές (αλβανικής και αραβικής καταγωγής), εξέδιδαν τις ανακοινώσεις του σχολείου σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αλβανικά και αγγλικά ) και ανέλαβαν πλήθος άλλων πρωτοβουλιών με σκοπό πάντα την εξυπηρέτηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών τους.
Σύμφωνα με όλους όσοι μπήκαν στον κόπο να εξετάσουν τις παρεμβάσεις αυτές από την πλευρά των μαθητών, τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά.
Η μαθητική διαρροή σχεδόν μηδενίστηκε, τα κρούσματα βίας εξαφανίστηκαν, οι μαθητές βελτίωσαν τις επιδόσεις τους και οι Έλληνες και μετανάστες γονείς ξεπέρασαν τις αναστολές και τις φοβίες τους και συμμετείχαν ενεργά στη ζωή του σχολείου.
Σήμερα, έναν και πλέον χρόνο μετά την απομάκρυνσή της από το 132ο Δημοτικό Σχολείο, η Στέλλα Πρωτονοταρίου διώκεται ποινικά, με μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας τον τωρινό διευθυντή του σχολείου, επειδή παραχώρησε σχολικές αίθουσες για την πραγματοποίηση μαθημάτων μητρικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους μαθητές το διάστημα 2005 – 2007, εκτός διδακτικού ωραρίου. Για συνδρομή στο ίδιο «έγκλημα» διώκεται και η δασκάλα που δίδασκε στα προγράμματα αυτά.
Διαβάστε λεπτομέρειες για το γεγονός και τα δεκάδες ψηφίσματα ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, Δασκαλικών Συλλόγων και ΕΛΜΕ εδώ


Διαβάστε περισσότερα...

άλλη μια πρωτιά μαζί με Ουγκάντα, Ζάμπια και Τανζανία


Σε καταγγελία εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης για άδικη πρόθεση πρόσθετης φορολόγησης στα κινητά τηλέφωνα, κίνηση η οποία προγραμματίζεται για την περίοδο μετά τις ευρωεκλογές, προέτρεψε τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ο συνεργάτης του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, Mark MacGann.

O κ. MacGann μιλώντας στο συνέδριο «Τelecommunications Media & Technology Conference», που διοργάνωσαν οι «Financial Τimes» στην Αθήνα, πρότεινε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να καταγγείλουν το ελληνικό κράτος στην ΕΕ για τη φορολόγηση των κινητών τηλεφώνων: «Μπορείτε να καταγγείλετε το κράτος στην ΕΕ. Η φορολόγηση των κινητών τηλεφώνων δεν είναι δίκαιο μέτρο», ανέφερε ο συνεργάτης της γαλλικής κυβέρνησης σε θέματα τηλεπικοινωνιών και πρώην CEO της Digital Europe (ΕΙCΤΑ).

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ανήκει στις πρωταθλήτριες χώρες σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των κινητών μαζί με κράτη όπως η Ουγκάντα, η Ζάμπια και η Τανζανία, καθώς κάθε συνδρομητής συμβολαίου πληρώνει 2-10 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού του.
Η χώρα μας έχει 26% φορολογία στην κινητή (ΦΠΑ και ειδικό τέλος συνδρομητών), ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνά το 20,6%. Μόνο το 2007, οι εταιρείες κινητής απέδωσαν φόρους 230 εκατ. και το 2008 περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ ετησίως ο κλάδος συνεισφέρει 1,8 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.

Αντίθετες στην πρόσθετη φορολόγηση των κινητών αλλά και την επέκταση του μέτρου στα καρτοκινητά είναι και οι εταιρείες του κλάδου.




πηγή: www.ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

«Εγχειρίδιο σωστής συμπεριφοράς» προς τους μουσουλμάνους ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ.

«Εγχειρίδιο σωστής συμπεριφοράς» προς τους μουσουλμάνους ετοιμάζει να διανείμει στους αστυνομικούς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στον Αγ. Παντελεήμονα και τα επεισόδια που ακολούθησαν.
Σύμφωνα με το Βήμα, στο εγκόλπιο θα υπάρχουν οδηγίες για την κράτηση μουσουλμάνων σε αστυνομικά τμήματα, για την είσοδο ένστολων σε τζαμιά, για τον σεβασμό της νηστείας των αλλοδαπών και για άλλες ενέργειες που μπορεί -μια λανθασμένη κίνηση- να προκαλέσουν τη βίαιη αντίδρασή τους.
Μεταξύ άλλων, θα ζητείται από τους αστυνομικούς να μπαίνουν ξυπόλυτοι σε χώρους προσευχής μουσουλμάνων για να αποφευχθεί οποιαδήποτε προστριβή και να προσέχουν στους σωματικούς ελέγχους ώστε να μην αρπάζουν ή σκίζουν(πρέπει να τους το πουν...??!!!!) το Κοράνι ή χαρτιά που αφορούν προσευχές τους αλλά και φυλακτά τους.
Ακόμη, θα υπάρχει ενημέρωση για την ανάγκη προσευχής των μουσουλμάνων τέσσερις-πέντε φορές την ημέρα και η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαταράσσεται και θα ζητείται να μην αφαιρείται η μαντίλα που φορούν οι γυναίκες.
Την κατάρτιση του εγχειριδίου ανέλαβε ο Κλάδος Ασφαλείας και Τάξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από εντολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και πρώην εισαγγελέα της χούντας Χ. Μαρκογιαννάκη.

Κόλλησε το σχέδιο Ασπροπύργου για στρατόπεδο συγκέντρωσης


Την ίδια ώρα, το σχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛΑΣ για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στον Ασπρόπυργο δείχνει να ναυαγεί.
Σε νεώτερο έγγραφό της η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου αναφέρει τόσο ότι θα ανακύψουν κωλύματα με αποχαρακτηρισμούς γειτονικών δασικών εκτάσεων όσο και ότι υπάρχουν άλλες κτιριακές ελλείψεις.
Για το λόγο αυτό εξετάζονται εναλλακτικές προτάσεις για να βρεθούν άλλοι χώροι παραμονής,των αλλοδαπών χωρίς άδεια παραμονής που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του γαλλικού αεροσκάφους

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Ατλαντικό για τον εντοπισμό του γαλλικού αεροσκάφους, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς εν μέσω καταιγίδας νωρίς το πρωί της Δευτέρας.
Το Airbus A 330 της εταιρίας Air France κατευθυνόταν από τη Βραζιλία προς το Παρίσι, όταν χάθηκε από τα ραντάρ.
Οι Αρχές πιστεύουν ότι υπάρχουν λίγες ελπίδες να βρεθούν επιζώντες ανάμεσα στους 231 επιβαίνοντες του αεροπλάνου. Σωστικά πλοία από Γαλλία, Ισπανία, Σενεγάλη και Βραζιλία συμμετέχουν στις έρευνες, ενώ οι ΗΠΑ προσφέρουν βοήθεια μέσω δορυφορικών συστημάτων.
Αεροπλάνα έχουν περιορίσει τη ζώνη των επιχειρήσεων σε μερικά ναυτικά μίλια μεταξύ Βραζιλίας και δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού διευθυντή της Air France, Pierre-Henry Gourgeon.
Ίχνη φωτιάς εντόπισαν πιλότοι αερογραμμών της Βραζιλίας κοντά στην πορεία που ακολουθούσε το αεροσκάφος της Air France, ακόμη όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το συγκεκριμένο σημείο είναι αυτό, στο οποίο έπεσε το Air bus 330.



Διαβάστε περισσότερα...

οι πολιτικοί είμαστε υπεύθυνοι για όλα...

«Η άθλια προεκλογική προβοκάτσια κατέρρευσε αδόξως, εν τη γεννέσει της», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε δημοσίευμα, που έφερε τη Ν.Δ. να έχει πάρει χρήματα από τη Siemens.
Ενώ σε μια κρίση ειλικρίνειας είπε «Το έχω πει πολλές φορές, εμείς οι πολιτικοί είμαστε υπεύθυνοι για όλα»
το ξέρουμε επίτιμε το ξέρουμε...

Διαβάστε περισσότερα...

εντάλματα σύλληψης σε βάρος μελών της οικογένειας του Χρ. Καραβέλα


Ο ανακριτής που, όπως καταγγέλλεται από συνηγόρους υπεράσπισης κατηγορουμένων, και όχι μόνο, έχει χάσει κάθε έλεγχο της υπόθεσης -κατέστησε κατηγορούμενες τις τρεις κόρες και τη σύζυγο του Χρ. Καραβέλα και εξέδωσε μαζί με τον εισαγγελέα εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους. Το 5ο μέλος της οικογένειας, ο γιος του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens, τη γλίτωσε γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ακόμα ενηλικιωθεί.
Η κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αποδίδει στις κόρες και τη σύζυγο του Χρ. Καραβέλα ο ανακριτής επισύρει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια και αφορά μεταβιβάσεις περιουσιακών του στοιχείων στα παιδιά του, ενώ η γυναίκα του φέρεται να εμπλέκεται ως συν δικαιούχος σε τραπεζικούς του λογαριασμούς. Σε εκτέλεση των ενταλμάτων συνελήφθη έπειτα από παρακολούθηση αργά χθες το βράδυ πρώτη η 22χρονη κόρη του Χρ. Καραβέλα, η οποία κρατούνταν επί ώρες σε περιπολικό έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Εκάλη, καθώς οι αστυνομικοί περίμεναν να εμφανιστούν και οι υπόλοιποι "καταζητούμενοι".

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, γύρω στις 11.30 το βράδυ η Αστυνομία, παρουσία και εισαγγελέα, εισέβαλε στο σπίτι για να διενεργήσει έρευνα.
ο συνήγορος του Χρ. Καραβέλα, Ι. Μαρκουλάκος, χαρακτήρισε την πράξη αυτή του ανακριτή ως παραλογισμό που γίνεται «για λόγους εντυπωσιασμού». «Δεν μπορεί να φυλακίζονται, τόνισε, παιδιά 22 και 23 ετών γιατί ο πατέρας τους τους αγόρασε ένα σπίτι ή τους έδωσε κάποια χρήματα και θα πρέπει να καταστούν ένοχα».

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ΝΔ



Ένας γενικός γραμματέας της Αρχής Δίωξης ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Ουρουγουάη, δρων εκ καθήκοντος, ανάγκασε τον υπουργό Δικαιοσύνης να αντιδράσει -με σκανδαλώδη καθυστέρηση- ώστε να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του Χρ. Καραβέλα, κατηγορούμενου στην υπόθεση Ζίμενς.
Ο Δένδιας έλαβε γνώση του παγώματος μετρητών και ακινήτου του Καραβέλα από τις αρχές της Ουρουγουάης την Τρίτη 26 Μαΐου μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά αποφάσισε να ενημερώσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά μόνο δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, ώστε να εκδοθεί η διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών βραδυπόρησε εντυπωσιακά να ενημερώσει την υπουργό Εξωτερικών για την ύπαρξη του τηλεγραφήματος από το Μοντεβίδεο, το οποίο... έψαχνε το δρόμο του δύο εικοσιτετράωρα μέσα στο υπουργείο, μέχρι να φτάσει στα χέρια της υπουργού Εξωτερικών..

Ενώ η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε εντολή για την πραγματοποίηση Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την καθυστέρηση στη διεκπεραίωση του τηλεγραφήματος της πρεσβείας του Μοντεβιδέο, το οποίο αναφέρεται στην υπόθεση του Χ. Καραβέλα. Υπενθυμίζεται ότι το πρώην στέλεχος της Siemens, κατάφερε να διαφύγει στο Μόναχο πριν να απολογηθεί.

γιατί ασχολούμαστε με το ποιος έδινε λεφτά και όχι με το ποιος έπαιρνε ?




πηγές: enet,zougla,tvxs

Διαβάστε περισσότερα...