Τρίτη 26 Μαΐου 2009

έφυγε από την ζωή ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης


Μετά από μακρόχρονη πάλη με την επάρατο νόσο έφυγε από την ζωή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

Στο παρελθόν είχε εκλεγεί τρεις φορές ευρωβουλευτής.

Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης είχε γεννηθεί στην Καλαμάτα, στις 19 Αυγούστου 1941. Σπούδασε νομικά, οικονομικές και πολιτικές επιστήμες σε Αθήνα, Μονπελιέ και Παρίσι. Εργάστηκε ως καθηγητής και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 2, στο Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ορσέ και στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μονπελιέ.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο και έχει συνεργαστεί και αρθρογραφήσει στο Βήμα, τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το Αντί, την Αυγή και τον Πολίτη.

Ως το 1963 ήταν μέλος της ΕΔΑ. Κατά τη στρατιωτική χούντα (1967-1973) εντάχτηκε στη Δημοκρατική Aμυνα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ, καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εθνικής Γραμματείας της.

Εντάχθηκε στον Συνασπισμό, έγινε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του, καθώς και της Πολιτικής Γραμματείας του.

Εξελέγη ευρωβουλευτής του ΣΥΝ στις ευρωεκλογές του 1989, του 1994 και του 1999. Στις εκλογές του 2007 εξελέγη βουλευτής στη Β' Αθηνών, τρίτος σε σταυρούς μέσα στο κόμμα του.

Διαβάστε περισσότερα...

Η «άτεγκτη» Ελληνική δικαιοσύνη


Ο κόσμος το χει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι, ότι οι εταιρίες χρηματοδοτούν τα κόμματα (και άλλους σχεδόν πάντα έχοντες σχέση με τα χρηματοδοτούμενα κόμματα ή τη χρηματοδότηση των κομμάτων). Αυτό το στηρίζω στα λεχθέντα το 1989 ή 1990 (δεν ενθυμούμαι καλώς) για όλα τα τότε κόμματα.

Έτσι εδώ και... χρόνια, δεν προχώρησαν σε σύστημα παρόμοιο με της Αμερικής, όπου επιτρέπεται η χρηματοδότηση των κομμάτων φτάνει να γίνεται φανερά με ανακοίνωση κάθε χρηματοδότη (πχ χρηματοδότηση ακόμα και ιδρύματος Μπίλλ Κλίντον, εν αναμονή εκλογής της συζύγου του ως προέδρου των ΗΠΑ). Και φαίνεται ότι συνέχιζαν το ελληνικό σύστημα..

Εγράφη και ελέχθη στα ΜΜΕ, ότι, παραμονές ευρωεκλογών...
η Δικαιοσύνη της χώρας μας θα έπρεπε να δείξει την αυστηρότητά της στα θέματα αυτά ηθικής και δεν έπρεπε να περιμένει ούτε λεπτό, πχ. μετά τις ευρωεκλογές. Θα μπορούσα να πω καλώς.

Σήμερα όμως στα δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου, άκουσα την εξής είδηση:

Στον λογαριασμό του Εμμανουήλ Σταυριανού συνταξιούχου διευθυντικού στελέχους της Siemens, βρέθηκαν ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο κ. Σταυριανός δεν κατηγορήθηκε για χρηματισμό οιουδήποτε ούτε βρέθηκε κάποια ύποπτη κίνηση του λογαριασμού του. Μόνον εκλήθη να αιτιολογήσει την προέλευση των χρημάτων. Ισχυρίστηκε ότι αυτά αποτελούσαν μπόνους της εταιρίας του για την πολυετή υπηρεσία του σ ͐ αυτήν.

Όμως ο κ. ανακριτής δεν επείσθη (αλλά υποψιαστείς «έξυπνα» αλλά χωρίς αποδείξεις, από ότι άκουσα και αν αυτό ισχύει) και προφανώς θεώρησε ότι ίσως τα χρήματα αυτά αποτελούσαν «εφεδρεία για χρηματοδοτήσεις» και έτσι με ομοφωνία ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε χθες το βράδυ η προφυλάκιση του Εμμανουήλ Σταυριανού, 78 ετών με καρδιακά προβλήματα τριών μπαϊ πας και πρόσφατες άλλες ενοχλήσεις στην καρδιά του, σύμφωνα με υπόμνημα που είχε υποβάλει στον εισαγγελέα ο δικηγόρος του.

Μετά την προφυλάκιση του χθες το βράδυ, ο κ. Σταυριανός υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών.

Χωρίς άλλα σχόλια για το θέμα. Η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της φοβούμενη φαίνεται , όποιος καεί στο χυλό, έστω και ίσως ηθελημένα, φυσάει και το γιαούρτι, λέει η παροιμία, μήπως βρισκόταν ξαφνικά στην Γερμανία και ο ελληνικής υπηκοότητας κ. Σταυριανός, όπως βρέθηκε ο τέως Γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος κ. Χριστοφοράκος, κάτοχος και γερμανικής υπηκοότητας, ο οποίος λέγεται αλλά είναι και σίγουρο ότι γνωρίζει τα πάντα για τα κόμματα.

Ερώτηση. Γιατί δεν τολμούν να διευκρινίσουν τα λεχθέντα του κ. Τσουκάτου;;; Χωρίς να σημαίνει ότι αναφέρομαι μόνον στο κόμμα του κ. Τσουκάτου.

Επίσης η δικαιοσύνη μας, λέτε, να είναι τόσον αυστηρή και με πολιτικούς μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας από τον κ. Σταυριανό, σε περίπτωση που, πράγμα μάλλον απίθανο, βρεθούν στο λογαριασμό τους πχ ένα εκατομμύριο ευρώ;;;



από: paideia-gr

Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποίηση ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων

Σε κινητοποίηση των γονιών, αναπήρων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην ειδική αγωγή στο υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 28 Μάη, στις 11.30 π.μ., καλούν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και ο Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΚΕΑΤ.

σιωπή από τα ΜΜΕ





Οι φορείς κλιμακώνουν τη δράση τους προκειμένου η κυβέρνηση να πάρει μέτρα, ώστε το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη να βρει στη θέση του όλο το απαραίτητο προσωπικό και τα μέσα μεταφοράς για τα σχολειά των ΑμΕΑ.
Οι φορείς ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας πρόνοια και Ειδική αγωγή, να μην πληρώνουν οι γονείς για οποιαδήποτε ανάγκη εκπαίδευσης, αποκατάστασης και περίθαλψης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, για την απαγόρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Παιδεία - Ειδική Αγωγή - Πρόνοια - Υγεία, δωρεάν παροχή από το κράτος όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για τις ανάγκες εκπαίδευσης, επαγγελματικής αποκατάστασης και της καθημερινής ζωής των ΑμΕΑ.

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά 26/05/09

Περιφερειακό ρόλο τάζουν στην Ελλάδα οι ΗΠΑ

Η νέα αμερικανική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για τη διαμόρφωση μιας νέας ατζέντας στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, μιλώντας σε συνέδριο του Economist, στην Αθήνα. «Μεγάλες προκλήσεις που σχετίζονται με περιφερειακά θέματα που εμφάνιζαν στασιμότητα τώρα έχουν αναθερμανθεί», πρόσθεσε ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης χαρακτήρισε "στρατηγική" τη θέση της Ελλάδας και εκτίμησε ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση περιφερειακών προκλήσεων. Ανάμεσα στις προκλήσεις που ανέφερε, συμπεριλαμβάνονται η παράνομη μετανάστευση, αλλά και τα "ανοίγματα" της Δύσης προς το Ισλάμ, η μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, αλλά και η πειρατεία. Όσον αφορά στην τελευταία, εκτίμησε ότι η Ελλάδα αποτελεί πολύ σημαντικό εταίρο, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο.
Όσον αφορά στο ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ο Ντ. Σπέκχαρντ είπε ότι έχει μεγάλο ρόλο να διαδραματίσει, καθώς είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην περιοχή.
Κάνοντας αναφορά στα εθνικά θέματα, ανέφερε μεν ότι υπάρχει περιθώριο συνεργασίας για το Αιγαίο, το Κυπριακό και την ονομασία της ΠΓΔΜ αλλά σημείωσε όπτι θα πρέπει να είμαστε "πραγματιστές".
Ντ. Μπακογιάννη: "Πλήρης συμμόρφωση, πλήρης ένταξη"
Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, η υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τις θέσεις της Ελλάδας όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική. Τόνισε ότι είναι υπέρ, τόσο της ένταξης της τουρκίας στην Ε.Ε. όσο και της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι και οι δύο χώρες θα συμμορφωθούν πλήρως στους απαιτόμενους όρους και προϋποθέσεις. "Στηρίζουμε την ευρωατλαντική προοπτική των γειτόνων μας με συγκεκριμένα βήματα,όπως η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων στην Ε.Ε.", πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογίαννη.
Αναφερόμενη στην Κύπρο, τόνισε ότι η λύση που θα προκύψει για την επανένωση του νησιού θα πρέπει να είναι μια λύση "κυπριακή".
Όσον αφορά την παγκόσμια σκηνή, τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης τόσο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ , λέγοντας δεν μπορούν να απουσιάζουν η Γερμανία, η Ινδία, ή η Βραζιλία, οι αναδυόμενες δυνάμεις που άλλαξαν "εν μια νυκτί" τον πλανήτη από G8 σε G20.


κοινωνικές ανισότητες-αναπροσαρμογή της εισοδηματικής και φορολογικής πολιτικής

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έδωσε τη ρότα και ο Γιάννης Παπαθανασίου προανήγγειλε από χτες την αναπροσαρμογή της εισοδηματικής και φορολογικής πολιτικής από το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2009, ούτως ώστε με το νέο έτος να γίνουν και οι επιπλέον διορθωτικές κινήσεις, για να αρχίσουν να κλείνουν οι μαύρες τρύπες στα δημόσια οικονομικά.
Μισθοί και εισοδήματα τα οποία δεν μπορούν να κρυφτούν αποτελούν και πάλι το πεδίο δράσης του οικονομικού επιτελείου, ενώ παράλληλα θα αυξηθούν οι έμμεσοι φόροι σε είδη ευρείας κατανάλωσης-και για την ακρίβεια είδη εθισμού, όπως ο καπνός, το αλκοόλ και τα καύσιμα-με στόχο να «μαζευτεί» το δημόσιο έλλειμμα. Προς το παρόν πάντως εξακολουθεί να διακοσμεί τον προεκλογικό λόγο των μονομάχων της εξουσίας η βαρβαρότητα και οι παπαγάλοι, την ώρα που οι Οικολόγοι δείχνουν απειλητικοί να αποτελέσουν τον καταλύτη των εξελίξεων, το ΚΚΕ προσπαθεί να συγκρατήσει τις δυνάμεις του και ο ΣΥΝ βυθίζεται σε ακόμα μια εσωτερική κρίση.
Η οικονομία αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Με αφορμή την οικονομική κρίση, η οποία άργησε κατά λίγους μήνες «να περάσει τα σύνορα», έχουν αναδειχθεί με τις πλέον οδυνηρές συνέπειες οι ευπάθειες της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να θεραπεύσει με τον παραδοσιακό αναποτελεσματικό τρόπο: τους έμμεσους φόρους και το πάγωμα των μισθών.




"Χάρτα Πρασίνου"

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης, παρουσίασε σήμερα τη "Χάρτα Πρασίνου" του Δήμου Αθηναίων, η οποία προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα για όποιον κόβει ή αφαιρεί δέντρα! "Όποιος πληγώνει το πράσινο, θα πληρώνει", δήλωσε ο κ.Κακλαμάνης. Το μόνο που δε διευκρίνισε, ωστόσο, ήταν το αν θα πληρώνει και... ο ίδιος ο Δήμος, όταν πληγώνει - και μάλιστα βάναυσα - το πράσινο!
Εντύπωση προκαλεί ο εν λόγω "Κανονισμός Πρασίνου", ο οποίος ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, διότι προβλέπει την επιβολή προστίμων όχι μόνο σε περίπτωση κοπής ή αφαίρεσης δένδρων χωρίς άδεια, αλλά και σε περίπτωση που η κοπή έγινε μετά από χορήγηση άδειας!
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κοπής ή καταστροφής δένδρων , από άτομο που έχει λάβει άδεια, τα πρόστιμα διαμορφώνονται ως εξής:
Για δένδρα ηλικίας έως τριών ετών ο δικαιούχος της άδειας θα καταβάλλει στο Δήμο 90 ευρώ, για δένδρα ηλικίας τριών έως 10 ετών, 180 ευρώ και για δένδρα ηλικίας άνω των δέκα ετών, 300 ευρώ. Επιπλέον, για κοπή ή καταστροφή θάμνων ανάλογων ηλικιακών ορίων, η αποζημίωση που θα καταβάλλει ο δικαιούχος της άδειας είναι 25, 50 και 90 ευρώ αντίστοιχα. Για τη μείωση του χώρου πρασίνου ο δικαιούχος θα καταβάλλει 240 ευρώ ανά τ.μ.
Αντίστοιχα, σε περίπτωση κοπής ή καταστροφής δένδρων χωρίς προηγουμένως να έχει χορηγηθεί άδεια από το Δήμο, τα πρόστιμα είναι τα εξής:
Για δένδρα ηλικίας έως τριών ετών, καταβάλλονται 150 ευρώ, για δένδρα ηλικίας τριών έως δέκα ετών, 300 ευρώ και για δένδρα ηλικίας άνω των δέκα ετών, 500 ευρώ. Επιπλέον, για κοπή ή καταστροφή θάμνων ανάλογων ηλικιακών ορίων και χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από το Δήμο, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται προς αυτόν είναι 40, 80 και 150 ευρώ αντίστοιχα. Η μείωση του χώρου πρασίνου (ανά τ.μ.) επιφέρει πρόστιμο 400 ευρώ.
Συγκινητική η περιβαλλοντική ευαισθησία του Δήμου Αθηναίων, ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει το αν ο Δήμος θα εφαρμόσει τον ίδιο του τον κανονισμό και θα πληρώσει τα πρόστιμα που αναλογούν στα δέντρα που έχει κόψει τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας την οργή και την αντίδραση των πολιτών.





Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Αττίκ Μοχάμαντ, οικονομικός μετανάστης, ο οποίος καταγγέλλει ότι αστυνομικός του έσκισε το Κοράνι, στην πλατεία Αγ. Νικολάου Αχαρνών, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.
Στη μήνυσή του στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για εξύβριση, καθύβριση θρησκείας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Υποστηρίζει ότι στις 8:45 το βράδυ, ενώ βρισκόταν στην πλατεία, τον πλησίασε ένας αστυνομικός, ο οποίος του ζήτησε τα χαρτιά του και όταν εκείνος του τα έδειξε με ένα μικρό Κοράνι που είχε μαζί του, εκείνος άρχισε να τον βρίζει, παρά την προτροπή συναδέλφου του να μην κάνει τίποτα, καθώς επρόκειτο πράγματι για το Κοράνι.
Σύμφωνα με τη μήνυση, ο αστυνομικός, αφού έσκισε το Κοράνι, το πάτησε κάτω με τα πόδια του. Ο Αττίκ Μοχάμαντ, εξηγώντας τους λόγους της μήνυσής του, τονίζει ότι είναι απαραβίαστη η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης, καθώς και ο σεβασμός και η προστασία της αξίας κάθε ανθρώπου. Η μήνυση μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.



πηγές: enet,tvxs,zougla

Διαβάστε περισσότερα...