Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ

Τέλος στη ζωή του έβαλε 65χρονος στην περιοχή Βιάννου Ηρακλείου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ψυχολογικά προβλήματα τον ώθησαν ώστε να αυτοπυροβοληθεί με κυνηγητική καραμπίνα. Ωστόσο οι συγγενείς του καταγγέλλουν ότι έπεσε σε κατάθλιψη όταν του ανακοίνωσαν ότι δεν μπορεί να πάρει σύνταξη, επειδή του έλειπαν 300 ένσημα.

Ο 65χρονος εργαζόταν μέχρι και πριν από ένα χρόνο, είχε καταθέσει τα χαρτιά του για να συνταξιοδοτηθεί και δεν άντεξε τη σκληρή στάση με την οποία τον αντιμετώπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του. Κλείστηκε στο σπίτι του και με μία καραμπίνα έθεσε τέρμα στη ζωή του, ενώ άφησε πίσω του ένα σημείωμα μέσα από το οποίο ζητούσε από την οικογένειά του να τον συγχωρέσει. «Συγχωρέστε με αλλά δεν αντέχω άλλο», ανέφερε μεταξύ άλλων το ιδιόχειρο σύντομο σημείωμά του. Ηταν παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών και παππούς.






anergoidimosiografoi.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Ξενοδοχειακά παιχνίδια


Με τα νεύρα του κράτους παίζουν οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες τουρισμού, καθώς η θέση τους ισχυροποιείται, μιας και αποτελούν την ύστατη ελπίδα -μετά από το ναυάγιο των ελληνικών εξαγωγών και των ναυτιλιακών μεταφορών- για έσοδα στο κράτος.

Από τη μία πιέζουν την κυβέρνηση, για επιπλέον «βοήθεια» και στήριξη κάθε είδους και από την άλλη δεν φαίνονται διατεθειμένοι να μειώσουν τις τιμές για τους Έλληνες ταξιδιώτες.
Ενώ όλες οι ενδείξεις τείνουν στο συμπέρασμα ότι η μείωση των αφίξεων από το εξωτερικό θα περιοριστεί στο 10-15%, μείωση που μπορεί εύκολα να αφομοιωθεί, καθώς οι παροχές από το κράτος
-με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων- βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Πρέπει να τονίσουμε ότι, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία ανέφερε αύξηση της κίνησης από το εξωτερικό περίπου κατά 19%.
Σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των ξενοδόχων, οι εκπτώσεις που έδωσαν στους ξένους τουριστικούς πράκτορες είναι της τάξης του 20% και σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και 40%.

Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες ταξιδιώτες, οι οποίοι κάθε χρόνο είναι η κύρια λύση για τους επιχειρηματίες του τουρισμού, θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι πολύ περισσότερα από όσο οι ξένοι τουρίστες, που κάνουν διακοπές στη χώρα μας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με υπόδειξη του υπουργείου Τουρισμού οι τοπικές ενώσεις των ξενοδόχων θα στείλουν στα μέλη τους εγκύκλιο, με την οποία θα τους ζητείται να προσφέρουν στα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία τις ίδιες τιμές μ΄ αυτές που δίνουν στους ξένους τουριστικούς πράκτορες -παρότρυνση που μάλλον δεν θα εισακουστεί.

Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η κυβέρνηση στέλνει στους ξενοδόχους σχεδόν ένα εκατομμύριο πελάτες, δια μέσου των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, από τους οποίους η ωφέλειες θα είναι πολλαπλές.

Από τη μία οι ξενοδόχοι από ότι φαίνεται θα μοιραστούν ένα πακέτο της τάξης των 110 εκ. ευρώ, από την επιδότηση της Εργατικής Εστίας και αφετέρου θα εισπράξουν και «ζεστό χρήμα» από τη συμμετοχή των Ελλήνων τουριστών, οι οποίοι βέβαια δεν θα ξοδέψουν μόνον για τη συμμετοχή τους, αλλά και ότι άλλο προκύψει.

Επιπλέον, όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ασκούνται πιέσεις από τους ξενοδόχους στους υπαλλήλους τους για μειώσεις αποδοχών έως και 50%, σε σχέση με πέρυσι.
Συγκεκριμένα, - τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία ο Λ. Καραθανάσης - υπάρχουν ξενοδόχοι που πρότειναν στους εργαζόμενους να δεχθούν να πληρωθούν επίσημα 700 ευρώ και να πάρουν 200 ευρώ «μαύρα», ενώ την προηγούμενη τουριστική περίοδο αμείβονταν μεικτά με 1.300 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα...

διώξεις για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» της Μονής Βατοπεδίου

Αντιμέτωπα με διώξεις για κακουργήματα βρίσκονται πλέον 30 πρόσωπα- μεταξύ αυτών και η συμβολαιογράφος κ. Κατερίνα Πελέκη- που φέρονται αναμεμειγμένα στην υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» της Μονής Βατοπεδίου.

πληροφορίες από το ρεπορτάζ της Μίνας Μουστάκα για τα Νέα on-line


Εννέα μήνες μετά την έναρξη της προκαταρκτικής εξέτασης και ενώ όλοι οι εισαγγελείς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είχαν την άποψη ότι η δικογραφία έπρεπε να διαβιβαστεί στη Βουλή γιατί σκόνταψαν σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών, χθες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου, μη πολιτικού προσώπου, που ενεπλάκη σε οποιοδήποτε στάδιο των επίμαχων ανταλλαγών.
Τριάντα κατηγορούμενοι, που μένει να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες που τους βαραίνουν από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, τριάντα τρεις ύποπτοι για τους οποίους τελικά δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής και εκδόθηκε απαλλακτική διάταξη, έξι κακουργήματα και τρία πλημμελήματα είναι ο τελικός ποινικός απολογισμός της πολύμηνης έρευνας για τη Μονή Βατοπεδίου.
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει έξι κακουργήματα για απιστία, απάτη από κοινού και ψευδή βεβαίωση εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε ορισμένες από τις προαναφερόμενες πράξεις.
Επιπλέον, περιλαμβάνονται πλημμελήματα για παράβαση καθήκοντος, παράνομη μεταβίβαση μνημείου και παράβαση του νόμου περί κτισμάτων.
Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν κατά παντός υπευθύνου, γεγονός που σημαίνει ότι στο στάδιο της ανάκρισης που θα ακολουθήσει, η ειδική ανακρίτρια είναι εκείνη που κατά περίπτωση θα αποδώσει συγκεκριμένες κατηγορίες στα τριάντα πρόσωπα που δεν εξαιρέθηκαν από την απαλλακτική διάταξη που εξέδωσε για άλλους 33 υπόπτους ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Κυριάκος Καρούτσος.


Ποιοι δεν απαλλάσσονται


Σύμφωνα με δικαστικές πηγές στον κατάλογο των προσώπων που απαλλάσσονται δεν συμπεριλαμβάνονται η σύζυγος του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη, Αικ. Πελέκη, ορισμένα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, αλλά και ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, οι οποίοι φέρεται ότι είχαν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία των ανταλλαγών και των συμβολαίων που ερεύνησαν οι εισαγγελείς Εφετών Ευσ. Σπυροπούλου και Π.Στραγάλης.
Για το κακούργημα της ψευδούς βεβαιώσεως, όπως παρατηρούσαν νομικοί κύκλοι, είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης η κ. Αικατερίνη Πελέκη, υπερασπιζόμενη τη νομιμότητα όλων των ενεργειών που έκανε ασκώντας τα καθήκοντά της. Αυτό που μένει είναι να προσωποποιηθεί και από την ανακρίτρια πλέον το συγκεκριμένο αδίκημα.

Εφραίμ και Αρσένιος


Με το ίδιο σκεπτικό, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, από τον κατάλογο των αρχικών υπόπτων δεν φαίνεται να έχουν εξαιρεθεί ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, ενώ στην απαλλακτική εισαγγελική διάταξη περιλαμβάνονται τα ονόματα των επτά μοναχών που αποτελούν τα μέλη του ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής Βατοπεδίου.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απαλλακτική διάταξη λόγω ελλείψεως ενδείξεων ενοχής συμπεριλαμβάνεται ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Σε κάθε περίπτωση η Ολομέλεια των Εφετών έχει προτρέψει την ανακρίτρια να δώσει προτεραιότητα στις ενδεχόμενες πράξεις που παραγράφονται σύντομα, λόγω του πλημμεληματικού τους χαρακτήρα και να ολοκληρώσει το έργο της το συντομότερο δυνατό.

Ενδιαφέρον, όπως λένε νομικοί, θα έχει η ενδεχόμενη κρίση της δικαστικής λειτουργού για τις ευθύνες πολιτικών προσώπων, καθώς υπάρχει η άποψη πως και μετά το κλείσιμο της Βουλής η κ. Καλού, αν το κρίνει αναγκαίο, έχει το δικαίωμα να στείλει τη δικογραφία στο Κοινοβούλιο, τα μέλη του οποίου έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφανθούν για την παραγραφή ενδεχόμενων υπουργικών αδικημάτων.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος και στην συγκεκριμένη μονή έχουν αυξηθεί αρκετά μετά την δημοσιοποίηση του σκανδάλου ....

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά καθημερινά 19/05/09

60 μήνες συμβάσεις για πυροσβεστική χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης

Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η κυβέρνηση τακτοποιεί τα ζητήματα πρόσληψης συμβασιούχων για τον χειρισμό και τη συντήρηση των ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής, που θα έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου το πολύ για 60 μήνες και μετά θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.
Με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ, φυσικά, με σύστημα μοριοδότησης (και ευτυχώς χωρίς την αμαρτωλή προφορική συνέντευξη, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, γιατί η προκήρυξη μπορεί να λέει άλλα) και με ρυθμίσεις «κόντρα» στη λογική των διαταγμάτων για τους συμβασιούχους, το υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να «κλείσει τρύπες» στην Πυροσβεστική με τη γνωστή μέθοδο της εκμετάλλευσης των εργασιακών σχέσεων.
Το σχέδιο ΠΔ προβλέπει ότι προσλαμβάνονται ιδιώτες χειριστές ελικοπτέρων (της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος - ΥΕΜΠΣ), καθώς και τεχνικοί συντήρησής τους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προκειμένου να καλυφθούν πρόσκαιρες και παροδικές ανάγκες, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον μόνιμο προσωπικό.
Οι ανάγκες αυτές είναι τόσο πρόσκαιρες και παροδικές, που ορίζεται ότι η διάρκεια της σύμβασης θα είναι έως 60 μήνες.
Προβλέπεται ότι στην πρώτη εφαρμογή του ΠΔ οι συμβάσεις θα είναι 24 μηνών, με δυνατότητα να παραταθούν τρεις φορές το πολύ για 12 μήνες κάθε φορά (φθάνοντας έτσι την 5ετία), εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν οι σχετικές ανάγκες και το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί ή δεν έχει τα απαιτούμενα προσόντα για τον χειρισμό και τη συντήρηση των ελικοπτέρων.
Πρόκειται για άλλη μία κλασική περίπτωση καταστρατήγησης των εργασιακών σχέσεων, προκειμένου η κυβέρνηση να έχει πιο φθηνούς εργαζομένους, αφού κόντρα σε κάθε λογική των σχετικών διαταγμάτων για τους συμβασιούχους εφευρίσκει τους 60μηνίτες συμβασιούχους που εξυπηρετούν... πρόσκαιρες ανάγκες μόλις 5 ετών, και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, παρά τις αντίθετες επισημάνσεις που έχουν γίνει από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, του ΣτΕ κ.λπ. για την υποχρεωτικότητα της αποζημίωσης ως «μίνιμουμ» προστασίας.


Διήμερο κινητοποιήσεων στην Αθήνα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι φορείς και οι κάτοικοι της Λήμνου, διεκδικώντας την εξομάλυνση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού.
Την Τετάρτη, από τις 11 το πρωί ώς τις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, με ομιλίες, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.
Την Πέμπτη θα μεταβούν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού ζητούν:
Την οριστικοποίηση των δρομολογίων της θερινής περιόδου και το άνοιγμα του συστήματος κρατήσεων εισιτηρίων.
Τα τρία δρομολόγια της γραμμής «Λαύριο-Αγ.Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα», που σταμάτησαν στις 3 Μαρτίου, να ξεκινήσουν να εκτελούνται με πλοίο των προδιαγραφών που έχουν προτείνει
Να ξεκινήσει άμεσα διάλογος μεταξύ του ΥΕΝΑΝΠ και φορέων του νησιού ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα
της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού.



Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό δύο Σενεγαλέζων από αστυνομικούς
Κυριακή απόγευμα γύρω στις πέντε,στο εμπορικό κέντρο της Ερμού,αστυνομικοί που επιδίδονται στο καθημερινό κυνήγι μεταναστών μικροπωλητών, συλλαμβάνουν δύο Σενεγαλέζους.
Τους πηγαίνουν στο Α.Τ. Ακροπόλεως και τους κλείνουν σ' ένα κελί.
Δύο ώρες μετά, 10 μπάτσοι οργανώνονται, φοράνε τα γάντια τους, ανοίγουν το κελί, σέρνουν τους δύο μετανάστες σε διπλανό χώρο και αρχίζουν να τους χτυπούν βρίζοντας και αφρίζοντας με κλωτσιές, μπουνιές και κλομπιές. Αφού βγάλουν το σιχαμερό εγώ τους πάνω τους, τους αφήνουν να φύγουν με θλάσεις στα χέρια, τα πόδια και πρησμένα κεφάλια.


Στους δρόμους βγήκαν, οι κάτοικοι του δήμου Καλλιθέας Θεσσαλονίκης. Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη γιατρών στη περιοχή τους, καθώς 8 γιατροί καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες 60.000 κατοίκων.
Κάτοικοι, μαζί με το δήμαρχο, Δημήτρη Σαραμάντο, συγκεντρώθηκαν έξω από το Περιφερειακό Ιατρείο Νεοχωρούδας και προειδοποίησαν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ότι αν δεν υπάρξει άμεση λύση, θα επανέλθουν δυναμικά μετά τις ευρωεκλογές.
Όπως λένε, το Κέντρο Υγείας Διαβατών, στο οποίο υπάγεται υγειονομικά η περιοχή της Καλλιθέας, καλύπτει μόλις 8 θέσεις ιατρών για επισκέψεις σε αγροτικά ιατρεία, συν 2 ακόμη θέσεις ιατρών που εκτελούν καθήκοντα μόνο εντός του Κέντρου Υγείας. Το συγκεκριμένο Κ.Υ. καλύπτει, εκτός του δήμου Καλλιθέας, τους δήμους Εχεδώρου και Αγίου Αθανασίου.
Έναν πληθυσμό περί τους 60.000 κατοίκους σε μία έκταση περίπου 100.000 στρεμμάτων. Κι αυτό ενώ ο δήμος Καλλιθέας κατασκεύασε και λειτουργεί σύγχρονα αγροτικά ιατρεία για να πραγματοποιούνται επισκέψεις ιατρών, έστω και μια φορά τη εβδομάδα.



Ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Παπαγεωργίου ανακοίνωσε το βράδυ ότι τα αποτελέσματα και του δεύτερου δείγματος του 19χρονου Έλληνα υπηκόου ήταν θετικά επιβεβαιώνοντας το πρώτο κρούσμα της γρίπης Α στη χώρα μας.
περισσότερα εδώ






πηγές:athens.indymedia,enet,anthrwpothirida

Διαβάστε περισσότερα...