Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Το παιδομάζωμα


Η κλούβα της αστυνομίας πάρκαρε με το πίσω μέρος ανοικτό και εφαπτόμενο με την είσοδο του μαιευτηρίου Αλεξάνδρας. Η “τελική λύση” ήταν ήδη σε εφαρμογή…

Η ιδέα άνηκε σε έναν από τους λίγους πιστούς που απέμειναν στου Μαξίμου μετά την αποχώρηση του Θόδωρου: “πρόεδρε, η μόνη λύση είναι να συλλάβουμε τα νήπια. Μπορεί να μην καταφέρουμε να λύσουμε το πρόβλημα άμεσα, αλλά θα σώσουμε τις επόμενες γενιές. Που ξέρετε τι θα γίνουν, όταν μεγαλώσουν; Στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα πετάνε νεράντζια στα αστυνομικά τμήματα. Στη χειρότερη θα γίνουν τρομοκράτες”…

Ο Άλλος άκουγε σχεδόν… μηχανικά. Ήταν ήδη πολύ κουρασμένος, έπειτα από το 34ο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό. Κούνησε το κεφάλι του. Αυτό ήταν! Οι άλλοι το εξέλαβαν ως κατάφαση και η διαταγή έφυγε προς τις ειδικές δυνάμεις: “Συλλάβετε τα νήπια”.

Μία απίστευτη μέρα εξελίχτηκε από άκρη σε άκρη της χώρας. Άνδρες με αντιασφυξιογόνες μάσκες και αυτόματα όπλα εισέβαλαν σε μαιευτήρια, σε σπίτια, σε παιδικούς σταθμούς, σε σχολεία. Κι επειδή δεν έφταναν οι κλούβες της αστυνομίας, για να επιτελέσουν το έργο, επιστρατεύτηκαν τα φορτηγά του στρατού. Μάνες έτρεχαν, κλαίγοντας πίσω από τα φορτηγά που έφευγαν με μεγάλη ταχύτητα από το μέρος του παιδομαζώματος, πατεράδες έπεφταν στα γόνατα, για να παρακαλέσουν τους ένστολους να μην πάρουν το δικό τους παιδί…

“Κύριε πρόεδρε, είστε καλά”. Εκείνος σηκώθηκε αλαφιασμένος. Τον είχε πάρει ο ύπνος στον καναπέ από την πολύ κούραση. Κοίταξε γύρω του με άγχος. “Τα δίδυμα είναι καλά; Τα άφησαν ή μήπως”…

Κατάλαβε ότι όλα ήταν ένα κακό όνειρό. Σηκώθηκε από την καρέκλα του και με αργά βήματα έφτασε μέχρι το παράθυρο. Έξω υπήρχε απόλυτη ησυχία. Τότε πήρε την μεγάλη απόφαση. Τουλάχιστον δε θα τον συγκρίνατε στο μέλλον με τον Ηρώδη…

ΣΗΜ: Χτες συνέλαβαν με χειροπέδες στον Πειραιά δωδεκάχρονο! Πόσο πιστεύετε ότι απέχει η φανταστική ιστορία που μόλις διαβάσατε με την πραγματικότητα; Δεν επιχειρούμε να δικαιώσουμε τους νέους που πετάνε νεράντζια στα αστυνομικά τμήματα. Πρόκειται για παραβατική συμπεριφορά. Αλλά, όταν μία κυβέρνηση έχει καταφέρει να βγάλει στο δρόμο και τα νήπια, τότε έχει σίγουρα αποτύχει και απέχει λίγο από την γελοιοποίηση…

13 Δεκεμβρίου 2008

Θανάσης Μαυρίδης από το capital

για να μην ξεχνάμε....

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά...την Κυριακή

Σε δανεισμό 1 δισ. ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο προχωρεί η κυβέρνηση με ενέχυρο τα ακίνητα του Δημοσίου.
Στόχος είναι η άμεση άντληση εσόδων που θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του φετινού ελλείμματος κατά περίπου 0,4% του ΑΕΠ.
Για το σκοπό αυτό θα δημιουργήσει μία εταιρεία ειδικού σκοπού, όπου θα εντάξει ακίνητα από το χαρτοφυλάκιο της ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου), του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), φυλακές και ενδεχομένως και άλλα μέχρι να φτάσει η συνολική αξία στο ποσό του 1 δισ. ευρώ.
Σε πρώτη φάση, τουλάχιστον, δεν θα ενταχθούν νοσοκομεία.
Στη συνέχεια το Δημόσιο θα εκδώσει ομόλογα της εταιρείας ειδικού σκοπού που θα διατεθούν σε θεσμικούς επενδυτές. Η διάρκεια των ομολόγων θα είναι πιθανότατα 15 ετών.
Μετά τη λήξη της περιόδου αυτής, το Δημόσιο θα επαναγοράσει τα ομόλογα και, κατά συνέπεια, τα ακίνητα.
Η σύσταση της εταιρείας, η έκδοση και η διάθεση των ομολόγων γίνεται σε συνεργασία με ένα σχήμα συμβούλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχήμα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η EFG Eurobank, η NBGI (Εθνική International στο Λονδίνο) και μία μεγάλη ξένη τράπεζα που έχει ανάλογη εμπειρία στο εξωτερικό. Συνολικά οι προμήθειες των συμβούλων υπολογίζονται σε 15 εκατ. ευρώ.
τα συμπεράσματα δικά σας......


Στην συζήτηση, "Πολιτικές Ελευθερίες και Ασφάλεια στην Ηλεκτρονική Εποχή" ήταν παρών και ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης. Οι απαντήσεις που έδωσε για την υπόθεση Τσιπρόπουλου αλλά και το Indymedia ήταν, ειλικρινά, τραγελαφικές δείχνοντας από την μια αμηχανία και από την άλλη μερική άγνοια του διαδικτύου.
Δείτε το video και θα καταλάβετε...



Πάντα υποκειμενικά, Παναγιώτης Παπαχατζής

proxeirotetradio.blogspot.com


120.000euro απο τα χρηματα που υπαρχουν στο ταμειο των πυροπληκτων,θα δωθουν οπως παρατηρουμε στην ΚΒ Εφορια Προϊστορικων και Κλασσικων Αρχαιοτητων του Υπουργειου Πολιτισμου για την αποκατασταση και προστασια του Αρχαιολογικουχωρου Καμιρου Ροδου,που πληγηκε απο φωτια στις 4 Δεκεμβριου 2008...κοστος το οποιο επρεπε να πληρωσει το ιδιο του Υπ.Πολιτισμου...και αλλα 700.00euro θα δωθουν ως επιχορηγηση στη Νομαρχιακη Αυτοδιοικηση Ηλειας για την αποκασταση ζημιων στο Επαρχιακο Οδικο Δικτυο πυροπληκτων περιοχων του Νομου Ηλειας...κοστος το οποιο λογικα θα επρεπε να ειχαν αναλλαβει οι εμπλεκομενοι Δημαρχοι ή η νομαρχια.....



Παλαιστίνη: δεκάδες τραυματίες από Κατοχικά πυρά σε διαδήλωση ενάντια στο Τείχος

25 διαδηλωτές υπέστησαν τραύματα μικρής και μεσαίας σοβαρότητας, και άλλοι 10 υπέστησαν προβλήματα ασφυξίας την Παρασκευή 24/4/2009, εξαιτίας της καταστολής που δέχτηκε από τις Κατοχικές δυνάμεις η εβδομαδιαία ειρηνική πορεία στο Μπιλ’ιν εναντίον του ρατσιστικού διαχωριστικού Τείχους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, οι Κατοχικοί στρατιώτες έριξαν μεταλλικές σφαίρες περιβλημένες με καουτσούκ και βόμβες αερίου, με κατεύθυνση προς τους συμμετέχοντες στην πορεία, κάτι που οδήγησε στον τραυματισμό μεγάλου αριθμού εξ αυτών.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι και κάποιοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν με τις σφαίρες με καουτσούκ και τις βόμβες αερίου, μεταξύ των οποίων και ο Φάντι Αλ Ααρούρι του Reuters, και ο Μαχίμπ Αλ Μπαργούθι από την εφημερίδα «Αλ Χαϊάτ Αλ Τζαντίντα»(Νέα Ζωή).
Η πορεία ξεκίνησε μετά το τέλος των εργασιών του 4ου συνεδρίου της ειρηνικής αντίστασης στο Μπιλ’ίν, στο οποίο συμμετείχε η LuisaMorgantini, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και η MaireadMaguire, υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, ο δρ. Μουστάφα Αλ Μπαργούθι, γενικός γραμματέας της Πρωτοβουλίας, και η Χαλίντα Τζαράρ, μέλος του Νομοθετικού Σώματος, καθώς και πλήθος αλληλέγγυων από το εξωτερικό και κατοίκων του χωριού.
Οι διαδηλωτές έφτασαν στο μνημείο του μάρτυρα Αμπού Ραχμα(σ.μετ.:διαδηλωτή που σκοτώθηκε από ισραηλινή βόμβα δακρυγόνου, από αυτές που εισήγε η ΕΛΑΣ το Δεκέμβρη, βλ. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1019567 και σημερινό «Ιό»), στις πύλες του Τείχους, παρά τη βροχή από βόμβες αερίου και σφαίρες καλυμμένες με καουτσούκ που έριχναν οι στρατιώτες της σιωνιστικής Κατοχής.
Η Μorgantini, σε δηλώσεις της, είπε ότι «φτάσαμε στο μνημείο του μάρτυρα Αμπού Ραχμά, για να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του μάρτυρα, να του πούμε «δεν θα σε ξεχάσουμε Μπάσεμ, ήσουν φίλος μας, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τη λαϊκή αντίσταση, η οποία έχει διευρυνθεί και περιλαμβάνει την κοιλάδατου Ιορδάνη, και τη Μαασρα, και τη Ν’λίν, και τη Τζαϊούς και το Μπ’λίν».
Ακολούθως, η Maguire δήλωσε «έχουμε έρθει στο Μπ’λίν περισσότερες από 5 φορές και πήγαμε στη Γάζα, και θα συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά για τον τερματισμό της κατοχής και της πολιορκίας, ό,τι έπληξε το Μπ’λιν, με την απώλεια του γίου του, έπληξε όλους μας».



σύλληψη υπαλλήλου της ΕΥΠ έξω από το προεδρικό μέγαρο



Μια μυστηριώδης ιστορία «υποκλοπών Νο 2» με τη σύλληψη υπαλλήλου της ΕΥΠ έξω από το προεδρικό μέγαρο (!), με πρωταγωνιστές τα μέλη μιας κλειστής ομάδας της υπηρεσίας και με επίκεντρο το «αμαρτωλό» βαλιτσάκι για την παρακολούθηση κινητών που είχε εμφανιστεί και στο μεγάλο σκάνδαλο των «υποκλοπών Νο 1», απασχολεί την κυβέρνηση.
*Την Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009 το βράδυ, έξω από το προεδρικό μέγαρο στην οδό Ηρώδου Αττικού, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα 29 ετών, κρυμμένο στα δένδρα του Εθνικού Κήπου, που επιχειρούσε να φωτογραφίσει το χώρο. Εφερε προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό επεξεργασίας οπτικών και ακουστικών σημάτων και φωτογραφική μηχανή υψηλής ευκρίνειας με τηλεφακούς τελευταίας τεχνολογίας. Μαζί του είχε και το περιβόητο βαλιτσάκι που είχε αφήσει στην ΕΥΠ το κλιμάκιο της CIA πριν από για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
*Το βαλιτσάκι αυτό μπορεί να υποκλέπτει κάθε σήμα στον αέρα, εισβάλλοντας με άνεση στο απόρρητο κάθε κινητής τηλεφωνικής συσκευής σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων, παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας και, φυσικά, καταγράφοντας με μοναδική καθαρότητα οποιαδήποτε συνομιλία.
*Πρόκειται, άλλωστε, για τον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών και στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
*Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος (η σύλληψη έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων που τηρείται στην Ασφάλεια) κι εκεί αποκάλυψε ότι εργάζεται για την ΕΥΠ και ότι βρισκόταν σε «υπηρεσία ελέγχου του χώρου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχαν πληροφορίες για... τρομοκρατική ενέργεια!
Διέφυγαν άλλοι τρεις
*Αμέσως ειδοποιήθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος και ο διοικητής της ΕΥΠ Ι. Κοραντής, ενώ στο τμήμα έφθασε ομάδα της ΕΥΠ που παρέλαβε τον συλληφθέντα.
*Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από ανάκριση που διήρκεσε μέχρι τα ξημερώματα, ο πράκτορας αποκάλυψε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν με «πλήρη εξοπλισμό» άλλοι τρεις υπάλληλοι της ΕΥΠ οι οποίοι διέφυγαν. Πρόκειται για μέλη της ομάδας OLAF που λειτουργεί στην ΕΥΠ.
Η ΕΥΠ έβγαλε ανακοίνωση με τρεις σειρές που λέει ότι ευφάνταστα σενάρια. Μόνο που τα σενάρια έχουν και λεπτομέρειες!


κάτι συνέβη στις 26 Απριλίου 1986...

Διάρκεσε τρεις ημέρες προτού να εκκενωθούν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι του Τσέρνομπιλ και η ζώνη της αποξένωσης λόγω των επισφαλών επιπέδων ραδιενέργειας.
Αφήστε την ιστορία να ειπωθεί από αυτές τις μαγικές εικόνες που λαμβάνονται 23 έτη μετά από το ατύχημα!!





διαβάστε ακόμη:

«Κάποιοι με θέλουν μουσείο, αλλά δεν είμαι....»
μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για την υγεία του, τα χειρότερα χρόνια του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον θαυμασμό του στον Στάλιν και τον Μάο, αλλά και το διαρκές όνειρό του για μια νέα ιδεολογία κοινωνικής αλληλεγγύης...
εδώ

προσωπική σημείωση: μεγάλη η πολιτιστική κληρονομιά αλλά στα όνειρα μείναμε ...



Η καθαρίστρια έκανε και τους ισολογισμούς στο Λιμενικό Ταμείο Σάμου

"Απεναντίας, διεπιστώθη ότι το προσωπικό εκεί ήταν ακατάλληλο για να κάνει την δουλειά του. Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Χρησιμοποιούσαν μία κυρία, η οποία κυρία ήταν υπάλληλος καθαριότητας, η οποία έκανε τις λογιστικές καταστάσεις.
Και της είχαν πει, ότι κοίταξε τι συμβαίνει παιδί μου. Τα έσοδα πρέπει να είναι τα ίδια με τα έξοδα. Έτσι λοιπόν, ο υπάλληλος ο δικός μας που πήγε και έκανε την έρευνα, διεπίστωσε ότι η γυναίκα αυτή είχε μπροστά της ένα γραμμάτιο εισπράξεως, εισπράξεως επαναλαμβάνω, και εκεί που ήταν το νούμερο 13.000, δηλαδή ότι πρέπει να εισπράξει 13.000, με μπλάνκο το έσβηνε και έγραφε 46.000, δηλαδή ήταν σαν η ίδια με δικά της λεφτά θα έβαζε 30.000 παραπάνω".

Περισσότερα γι' αυτήν την όμορφη ιστορία -και την αποχώρηση του υπουργού Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα από τη συνέντευξη Τύπου- μπορείτε να διαβάσετε στο μπλογκ ΝΕΧΤΟΚ. Η κυρία Θεοδοσία Κοντζόγλου τα γράφει απολαυστικά.







πηγές: pitsirikos,prezatv,enet,athens.indymedia,anthrwpothirida...

Διαβάστε περισσότερα...