Κυριακή 10 Μαΐου 2009

αντιρατσιστικό συλλαλητήριο 9-05-2009

προβοκάτορες μέλη ακροδεξιών οργανώσεων παρέα με τους άντρες των MAT σε συνεργασία κατά των διαδηλωτών και των μεταναστών



Στο video του Τvxs έχει καταγραφεί η δράση της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» κατά των μεταναστών, με την ανοχή της αστυνομίας.
























































βίντεο του tvxs από την αντιρατσιστική πορεία του Σαββάτου και τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στο παλιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους, όταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτίριο. Για το ίδιο θέμα γράφουν και οι ρεπόρτερ του Tvxs.






να χαίρεστε την δημοκρατία σας.....


πηγές: athens.indymedia,tvxs

Διαβάστε περισσότερα...

έφυγε ο Ευγένιος Σπαθάρης

Έχασε τη δύσκολη μάχη για τη ζωή ο μεγάλος δημιουργός του Θέατρου Σκιών, μετά από ατύχημα που του προκάλεσε βαρύτατες εγκεφαλικές κακώσεις.
Ο 85χρονος Ευγένιος Σπαθάρης «έφυγε» στις 22:40 το βράδυ του Σαββάτου μετά από νοσηλεία τεσσάρων ημερών στο ΚΑΤ.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του νοσοκομείου και τις δηλώσεις της οικογένειάς του, είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα μετά το ατύχημα που είχε στο Ινστιτούτο Γκαίτε, όταν έχασε την ισορροπία του και κατά την πτώση του τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.
Ο Ευγένιος Σπαθάρης γεννήθηκε το 1924 στην Κηφισιά και συνέχισε την τέχνη του πατέρα του, επίσης κορυφαίου καραγκιοζοπαίχτη
της εποχής του, Σωτήρη Σπαθάρη.

Μετά τις σπουδές του άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική και ιδιαίτερα με τους ήρωες του θεάτρου σκιών, από τους πρωτοπόρους του οποίου, ήταν ο πατέρας του. Ξεκίνησε την πορεία του δίνοντας ο ίδιος παραστάσεις αρχικά στη διάρκεια της κατοχής, σε θέατρα της Αθήνας, σε Πρεσβείες, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη κ.α. Από τότε έχει δώσει πληθώρα παραστάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ
και συνέδρια ειδικά για το θέατρο σκιών.

Παρουσίασε πολλά έργα με ήρωα τον Καραγκιόζη , και με ηθοποιούς, στο Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος, στο "Ελληνικό Χορόδραμα", στο Θέατρο Χατζώκου, (Θεσσαλονίκη), στο Θέτρο Συντεχνίας κ.α. με τις παραστάσεις "Το ταξίδι", "Το καταραμένο φίδι", "Ο δικτάτωρας", "Ο Αλέκος με τα κυδώνια" κ.α. Κυκλοφόρησε περίπου 15 έργα σε δίσκους και το 1980 άρχιζε να παίζει στη τηλεόραση.
Ο Ευγένιος Σπαθάρης είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ινστιτούτου Παγκοσμίου Θεάτρου (της ΟΥΝΕΣΚΟ ενώ έχει κάνει περιοδείες σε πολλές χώρες. Αλλά και ως ζωγράφος έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις ατομικές και ομαδικές στην Αθήνα, Ζυρίχη, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Έχει τιμηθεί με Βραβείο Ρώμης (1962), με το Α' Μετάλλιο του Πρίγκιπα του Μοντ, Α' Βραβείο Πολωνίας (1978), Α' Μετάλλιο Τοσκανίνι (Ιταλία) το 1978 κ.ά. Τέλος το 2007 τιμήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού για την μεγάλη του προσφορά στο καλλιτεχνικό αυτό είδος για το οποίο του αναγνωρίστηκε ο τίτλος του μεγάλου δασκάλου.

Το 1991 ιδρύθηκε το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο λειτουργεί συστηματικά από το 1996, με στόχο την προβολή του θεάτρου σκιών και του καραγκιόζη.


καλό ταξίδι






οι πληροφορίες είναι απο ένα δημοσίευμα του flash.gr

Διαβάστε περισσότερα...