Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Προκλητικός αποκλεισμός φοιτήτριας με αναπηρία(2)

η πρώτη ανάρτηση εδώ


Από τον πρύτανη Παν. Αιγαίου Α. Τρούμπη πήραμε την κάτωθι επιστολή:

«Απόλυτος στόχος μας είναι η προστασία του μόνου πραγματικού κεφαλαίου μας: η ποιότητα των ανθρώπων και των ακαδημαϊκών αξιών μας», επισημαίνει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ανδρέας Τρούμπης σε επιστολή του προς την «Ε», με αφορμή δημοσίευμα (Τετάρτη 22/4) υπό τον τίτλο «Προκλητικός αποκλεισμός φοιτήτριας με αναπηρία». Με τρόπο ομολογουμένως ευγενέστατο ο κ. Τρούμπης αμφισβητεί το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, χρησιμοποιώντας τρία βασικά επιχειρήματα: Πρώτον, ότι το τελευταίο εξάμηνο χάθηκε για όλους τους φοιτητές, άρα δεν τίθεται θέμα διακριτικής συμπεριφοράς έναντι ουδενός. Δεύτερον, ότι το νέο υπό παραλαβή κτίριο του πανεπιστημίου διαθέτει τριπλό σύστημα διευκόλυνσης πρόσβασης, το οποίο εξ ορισμού πιστώνει με κουλτούρα προσβασιμότητας την πανεπιστημιακή αρχή. Τρίτον, ότι η ίδια η φοιτήτρια με αναπηρία Μ.Ρ., που φέρεται από το δημοσίευμα «αποκλεισμένη», σαφώς απορρίπτει τα καταγγελλόμενα σε αυτό. Το «διά ταύτα» της πρυτανικής επιστολής: «Διαβεβαιώνω τους αναγνώστες, τους γονείς παιδιών που φοιτούν στο ίδρυμά μας και την ακαδημαϊκή μας κοινότητα ότι η εικόνα "αθλιότητας" που δημιουργήθηκε απέχει μακράν της πραγματικότητας».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προς άρση κάθε περιττής παρεξήγησης και χωρίς καμία πρόθεση «αντιδικίας για την αντιδικία», ανά πρυτανικό επιχείρημα αντιτείνουμε τα εξής:

1ον) Ο αποκλεισμός της Μ.Ρ. από τα μαθήματα δεν αφορά τα του παρελθόντος εξαμήνου που όντως χάθηκε, αλλά τα του τρέχοντος εξαμήνου. Εκ των πέντε που η Μ.Ρ. έχει δηλώσει, μόλις το ένα «παραδίδεται» σε χώρο προσβάσιμο. Τα υπόλοιπα για τη Μ.Ρ. χάνονται...

2ον) Στο νέο υπό παραλαβή κτίριο (του 1ου Γυμνασίου) ήδη γίνονται μαθήματα. Και το στην πράξη «εν λειτουργία» νέο κτίριο είναι απροσπέλαστο για τη Μ.Ρ. Το επιχείρημα, συνεπώς, του κ. Τρούμπη δεν επιβεβαιώνεται από την υφιστάμενη πραγματικότητα, μένει να κριθεί στο μέλλον. Μακάρι.

3ον) «Μετά από πέντε χρόνια φοιτητικής ζωής, αντί να διευκολύνουν την πρόσβασή μου στις πανεπιστημιακές λειτουργίες, μου κλείνουν τις πόρτες», μας δηλώνει η ίδια η Μ.Ρ. Η άποψή της, αντιτιθέμενη με το πρυτανικό επιχείρημα ότι η ίδια η Μ.Ρ. απορρίπτει το δημοσίευμα που καταγγέλλει τον αποκλεισμό της, από μόνη της επαρκεί.

Εν κατακλείδι: Η ουσία έχει στο να αρθεί ο αποκλεισμός της Μ.Ρ. και της όποιας Μ.Ρ. στο μέλλον. Αυτό είναι το μήνυμα και του τωρινού και του προηγηθέντος δημοσιεύματος, με το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (και του κάθε πανεπιστημίου) δεν μπορεί παρά να συμφωνεί.



Α. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

enet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Μπίλντερμπεργκ -Imagine897-G700

Επειτα από 16 χρόνια η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ επιστρέφει τον Μάιο στην Αθήνα


Συγκεκριμένα, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αποκαλείται η «Λέσχη των Ισχυρών» διότι μετέχουν στις συνόδους που συγκαλούνται κάθε χρόνο τον Μάιο ορισμένες από τις ισχυρότερες προσωπικότητες στον κόσμο για να συζητήσουν ελεύθερα, χωρίς πρακτικά, χωρίς την κάλυψη των ΜΜΕ και χωρίς αδιάκριτα μάτια και αφτιά.
Η «Λέσχη των Ισχυρών» συνεδρίασε, πρώτη φορά, τον Μάιο του 1954 με τη συμμετοχή ηγετών, πολιτικών και τραπεζιτών στο Οοστερμπικ της Ολλανδίας, και πήρε το όνομα «Μπίλντερμπεργκ», από το ομώνυμο ξενοδοχείο που τη φιλοξένησε. Από τότε συνεδριάζει μία φορά τον χρόνο σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη.
Από τότε συνεδριάζει μία φορά τον χρόνο σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Κάποιοι όμως εκτιμούν ότι υπάρχει κάποια «κατάρα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ» η οποία χτυπάει κυρίως τους έλληνες πολιτικούς.
Θυμίζω ότι το 1993 η Λέσχη είχε συνέλθει στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης με τη συμμετοχή του τότε πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη, των τότε ισχυρών υπουργών κκ. Στ. Μάνου και Αντ. Σαμαρά και του φερέλπιδος- τότε- διαδόχου του Ανδρέα και βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Θ. Πάγκαλου. Επειτα από λίγο καιρό η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε και η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε στην κυβέρνηση έπειτα από 11 χρόνια. Ο κ. Σαμαράς είδε ξανά υπουργικό γραφείο μόλις πριν από ενάμιση μήνα. Οσο για τους κκ. Πάγκαλο και Μάνο κατέκτησαν το πολιτικό προνόμιο να εμφανίζονται μαζί σε εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή.περισσότερα εδώ



Συμπλοκες και συλληψεις στους δρομους γυρω απο τον Imagine στην Καλαμαρια εκανε η Αστυνομια,επειτα απο την καταληψη που εγινε στον σταθμο του Αντωνη Δουμα,απο αντιεξουσιαστες,οι οποιοι μετεδωσαν σε live απο τους 897,το προγραμμα του σταθμου του Πολυτεχνειου.
Αιτηματα τους ειναι,η αστυνομια και η εισαγγελια Θεσσαλονικης να μην ακουμπησουν τους χωρους και τα κτιρια τα οποια τελουν υπο καταληψη,καθως εκει μεσα,υπαρχει ελευθερη διακινηση των ιδεων,καθως επισης και ανταλλαγη αποψεων...

η εκπομπή:




«Η γενιά των 700 ευρώ συναντάει τους 50και»




Συνέντευξη Τύπου

«Γενιά των 700 ευρώ - G700» και «50και Ελλάς»

για την 1η Ευρωπαϊκή Ημέρα Διαγενεακής Αλληλεγγύης

Την Τρίτη 28 Απριλίου, ώρα 13.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», η διαδικτυακή οργάνωση νέων «Η Γενιά των 700 Ευρώ – G700» και η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ηλικιωμένων (Age Platform) στην Ελλάδα, «50και Ελλάς», δίνουν κοινή συνέντευξη τύπου για το διαγενεακό ζήτημα με αφορμή την πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα Διαγενεακής Αλληλεγγύης και Συνεργασίας, όπως αυτή ορίστηκε στις 29 Απριλίου κάθε έτους από τη Σλοβενική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Απρίλιο του 2008.

Κατά τη συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστεί κοινή γραπτή δήλωση – πρόταση για την προώθηση της διαγενεακής αλληλεγγύης σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η γραπτή δήλωση θα κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και τα κόμματα, το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η συνέντευξη τύπου έχει καταχωρηθεί στην ΕΕ σαν επίσημη ελληνική δράση για τον εορτασμό της 1ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Διαγενεακής Αλληλεγγύης:
http://www.age-platform.org/EN/spip.php?article686

Διαβάστε περισσότερα...

έβαλαν στην φυλακή πολύτεκνο πατέρα για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.


Πάσχα χωρίς τον πατέρα τους έκαναν 11 παιδιά στη Μυρτιά,αφού η Ελληνική Δικαιοσύνη εξάντλησε όλη της την αυστηρότητα και ο 43χρονος Παναγιώτης Νικολόπουλος,βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της Λαμίας για τροχονομικές παραβάσεις!
Έντεκα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 18 ετών μαζί με την 34χρονη μητέρα τους ζουν κάτω από την ανέχεια και αναζητούν διέξοδο,με την ελπίδα ότι η πολιτεία θα δει με άλλο μάτι την περίπτωσή τους και θα σκύψει πάνω από το πρόβλημά τους.
Η περιπέτεια για τον 43χρονο Παναγιώτη Νικολόπουλο ξεκίνησε πριν από 17 ημέρες, όταν βρέθηκε με τη σύζυγό του Κατερίνα Νικολοπούλου στην Αθήνα για προσωπική τους δουλειά. Η σύζυγος επέστρεψε στα παιδιά της και την επόμενη ημέρα πληροφορήθηκε ότι ο σύζυγός της ήταν κρατούμενος.
Όλα ξεκίνησαν από έναν τυπικό τροχονομικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε από τις αστυνομικές αρχές ότι ο 43χρονος δεν είχε μαζί του δίπλωμα οδήγησης.
Κατά τη διασταύρωση των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος είχε υποπέσει και σε άλλες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. κατά το παρελθόν,για τις οποίες προφανώς είχε δικαστεί ερήμην και δεν είχε πληρώσει, οπότε κρίθηκε σκόπιμο ότι έπρεπε να εκτίσει την ποινή φυλάκισης που του είχε επιβληθεί από το Δικαστήριο, γι’ αυτό και πήρε το δρόμο για τη φυλακή,όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά....τοπικά...

άγονες γραμμές

Αναμένεται να εγκριθεί η προκήρυξη επαναληπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για εξυπηρέτηση 12 γραμμών που δεν έχουν κατακυρωθεί με χρονική διάρκεια έως 31 Οκτωβρίου. Το τελευταίο «κομμάτι» της «πίτας» των επιδοτήσεων για την τρέχουσα δρομολογιακή περίοδο προετοιμάζονται να «μοιραστούν» οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που συνεδρίασε στις 11.30 π.μ., αναμένεται να εγκρίνει την προκήρυξη επαναληπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση γραμμών μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, οι οποίες έχουν μείνει «στα αζήτητα» από τους μέχρι τώρα διαγωνισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», οι γραμμές που δεν έχουν κατακυρωθεί και μέχρι τώρα καλύπτονται εκ των ενόντων με απευθείας αναθέσεις είναι τουλάχιστον 12.

Ανάμεσα σε αυτές, που αναμένεται να προκηρυχθούν, είναι οι εξής:
Κύμη - Σκύρος, Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος, Κύμη - Λήμνος, Λαύριο - Σίγρι - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος, Θεσσαλονίκη - Σποράδες - Κυκλάδες - Ηράκλειο, Πειραιάς - Πάτμος - Λειψοί - Λέρος - Κάλυμνος - Κως - Σύμη - Ρόδος, Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Ίος - Σίκινος - Φολέγανδρος - Σαντορίνη, Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Ίος - Σαντορίνη - Ανάφη, Πειραιάς - Κύθνος - Σέριφος - Σίφνος - Μήλος - Φολέγανδρος -Σίκινος - Ίος - Σαντορίνη, Πειραιάς - Κύθνος - Σέριφος - Σίφνος - Κίμωλος - Μήλος, Χάνια - Τριζόνια Φωκίδας και Αγία Κυριακή - Τρίκερι Μαγνησίας.

Η νέα περίοδος
Παράλληλα, το Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την προκήρυξη μειοδοτικών διαγωνισμών για την κάλυψη συγκοινωνιακών αναγκών για τη νέα δρομολογιακή περίοδο, από την 1η Νοεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010.
Η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας είναι στους νέους διαγωνισμούς τα προσφερόμενα μισθώματα να παραμείνουν «παγωμένα» στα φετινά επίπεδα, αφού έπειτα από αλματώδεις αυξήσεις φτάνουν σε ένα σύνολο της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Ωστόσο, στους φετινούς διαγωνισμούς, που έγιναν στη σκιά της υπόθεσης Μανούση - Παυλίδη, υπήρξαν μεγάλες ανατροπές, αφού έχασαν τις περισσότερες γραμμές που κάλυπταν με επιδοτήσεις η εταιρεία ΣΑΟΣ του Φ. Μανούση, αλλά και η GA Ferries του Γ. Αγούδημου, των οποίων τα περισσότερα πλοία είναι ακινητοποιημένα για διάφορους λόγους και αρκετά εκτός δρομολογίων.
Αντίθετα, οι «κερδισμένοι» σε αυτούς τους διαγωνισμούς είναι η ΝΕΛ και η ΑΝΕΚ, που δρομολογούν πλοία τους σε γραμμές που μέχρι τώρα δεν είχαν, ενώ για πρώτη φορά εκδηλώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον για επιδοτούμενες γραμμές από την Hellenic Seaways και την Blue Star Ferries.


Τροπολογία "κτίζει" το στέγαστρο της Σαντορίνης

Για την επισκευή του μισογκρεμισμένου στεγάστρου Σαντορίνης παρακάμπτεται τελικά η Πολεοδομία Σαντορίνης, που αρνήθηκε να εκδώσει σχετική οικοδομική άδεια.
Το υπουργείο Πολιτισμού προωθεί για ψήφιση στη Βουλή τροπολογία στο ν/σ για τους Μεσογειακούς Αγώνες, που προβλέπει την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) μεταξύ των υπουργών Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ, η οποία θα επέχει θέση οικοδομικής αδείας.
Με την τροπολογία δίνονται όροι δόμησης στον αδόμητο αρχαιολογικό χώρο για την προστασία των αρχαίων και έτσι θα νομιμοποιούνται όλες οι κατασκευές: φυλάκια, δεξαμενές ομβρίων, κυλικείο, εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού και το νέο στέγαστρο του Ακρωτηρίου Σαντορίνης.
Εν τω μεταξύ, χθες είδαμε να εξελίσσεται μια δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον νομάρχη Κυκλάδων και τον ανασκαφέα του Ακρωτηρίου Σαντορίνης Χρήστο Ντούμα σε σχέση με τη νομιμότητα των χειρισμών της υπόθεσης από την Πολεοδομία Σαντορίνης, η οποία έχει μπλοκάρει τους τελευταίους μήνες το έργο.
Ο κ. Ντούμας, απαντώντας σε «ενημερωτικό δελτίο» του νομάρχη (20/3/2009) για να διαφωτίσει το κοινό για το μείζον αυτό ζήτημα που σχετίζεται με την τουριστική κίνηση του νησιού, θέτει μια σειρά ερωτημάτων.
Συγκεκριμένα ρωτάει τον νομάρχη, αν πράγματι ο εργολάβος υπέβαλε το 2001 μη θεωρημένα σχέδια της μελέτης του στεγάστρου, όπως εκείνος ισχυρίζεται, γιατί η Πολεοδομία Σαντορίνης χορήγησε την υπ' αριθμ. 32/14-03-2001 οικοδομική άδεια;
Σε ό,τι αφορά τις μετατροπές των αρχικών σχεδίων, που υπαγορεύτηκαν από την ανάγκη προστασίας των υποκειμένων αρχαιοτήτων, «πώς είναι δυνατόν να τις πληροφορήθηκε η Πολεοδομία Σαντορίνης από "φήμες"» (σ.σ. σύμφωνα με τον νομάρχη), αφού η αναθεώρηση της αρχικής μελέτης έγινε (17/6/2005) κατόπιν αυτοψίας και με την υπογραφή της αρχιτέκτονος της Πολεοδομίας Σαντορίνης Έφης Πασαλή (σήμερα προϊσταμένης);
Τέλος, για το Π.Δ. 16/02/1990 (ΦΕΚ 139 Δ'), βάσει του οποίου υπεγράφη η ΚΥΑ των υπουργών Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ και εκδόθηκε η πρώτη οικοδομική άδεια, ο κ. Ντούμας ρωτάει αν όντως «επιτρέπεται μόνο η κατασκευή υπόγειων υδατοδεξαμενών με αυτό το Π.Δ.», εξέλαβε ως δεξαμενή το στέγαστρο 12 στρεμμάτων η αρχιτέκτων Έφη Πασαλή, που διενήργησε την αυτοψία και αναθεώρησε την οικοδομική άδεια;


kykladesnews.gr

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά....καθημερινά ....

φάρμακο που αντιμετωπίζει τη γρίπη των χοίρων...

Όταν μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία θέλει να κάνει αντεπίθεση δημιουργεί ιούς.
Όπως επίσης και όταν θέλεις να τρομοκρατήσεις.
Πάντως δεν είναι τόσο απλή η εξάπλωση ιών μέσα σε λίγες εβδομάδες σε όλο τον κόσμο.
Η γρίπη των χοίρων είναι πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο. Και θέλει...
αντιγριππικά εμβόλια! Και αφορά σε νέα άτομα που μπορούν εύκολα να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν. Ακούσατε τι είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο mega;
"Είναι πολύ ευαίσθητα στην χορήγηση του tamiflu".
Θυμάστε ποιο είναι αυτό το φάρμακο;
O πρώην υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ είναι μεγαλομέτοχος της εταιρίας βιοτεχνολογίας «Gilead Sciens», η οποία έχει τα δικαιώματα του περιζήτητου φαρμάκου tamiflou (ταμιφλού) - παίρνει από την ελβετική «Roche» («Ρος») το 10% των πωλήσεων - και είναι το μόνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της νόσου στους ανθρώπους.



Να κατασκευαστούν σε πολλές περιοχές της χώρας εργοστάσια καύσης των απορριμμάτων, γεγονός επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την κυβέρνηση. Και μάλιστα για να προσπεραστούν οι όποιες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων από αυτήν την απόφαση, η ΕΕ ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά να παρθούν μέτρα - ακόμα και κατασταλτικά -
για να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα!
Η ΕΕ, αφού πρόσφατα ...αναβάθμισε την καρκινογόνα και πανάκριβη καύση σύμμεικτων στερεών αποβλήτων σε μέθοδο ενεργειακής αξιοποίησης, ασκεί πλέον απροκάλυπτες πιέσεις - και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο - ώστε να επιβληθεί και στη χώρα μας, με πρώτη την περιφέρεια Αττικής.
Αυτό προκύπτει από πρόσφατο έγγραφο το οποίο υπογράφουν μιλώντας εξ ονόματος της Επιτροπής ο Ντ. Αχνερ, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ και Κάρλ Φάλκεμπεργκ, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Το έγγραφο το απευθύνουν στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ Β. Κασκαρέλλη, ενώ κοινοποιούν και στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Πρ. Παυλόπουλο, ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά και στον Πρόεδρο της Διυπουργικής Επιτροπής για τη διαχείριση των απορριμμάτων υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Νάκο.
Εκτός αυτού, ασκείται πίεση για «ουσιαστική και δυναμική παρέμβαση των εθνικών αρχών στην υλοποίηση του σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων», ώστε να μην υπάρξει απώλεια κοινοτικών πόρων. Μέχρι στιγμής βέβαια το τι σημαίνει «δυναμική παρέμβαση» έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους οι κάτοικοι της Κέρκυρας, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης: Καταστολή, ξύλο και δακρυγόνα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που στην περίπτωση της Κέρκυρας είχε και ανθρώπινο θύμα!
Αναλυτικότερα, στο έγγραφο που έχει ως θέμα τη «διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Αττικής», αναφέρει ότι είναι αναγκαία η άμεση έναρξη των κατασκευαστικών έργων για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Γραμματικό και την Κερατέα. Στη συνέχεια, όμως, αφού επισημαίνουν ότι «η μέθοδος της υγειονομικής ταφής αποτελεί τον τελευταίο στην ιεραρχία διαχείρισης αποβλήτων τρόπο διάθεσης και δεν τυγχάνει κοινωνικής αποδοχής» υποδεικνύει σαφέστατα την καύση ως μέθοδο διαχείρισης. «Είναι συνεπώς αναγκαία - αναφέρει - η προώθηση νέων τεχνολογιών διαχείρισης αποβλήτων, όπως η θερμική επεξεργασία με υψηλή ενεργειακή απόδοση. Η Επιτροπή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε τέτοιες λύσεις, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν προβλεφτεί στη μελέτη που συνοδεύει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων. Προκειμένου να υλοποιηθούν, απαιτείται, ενδεχομένως, η επικαιροποίηση του Σχεδιασμού και η περιβαλλοντική αδειοδότησή τους. Ωστόσο, ο περιορισμένος χρόνος ζωής των ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ στην Αττική καθιστά αναγκαία την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση νέων λύσεων και στην προώθηση νέων τεχνολογιών».
Πρόκειται για ευθεία παρέμβαση της Επιτροπής υπέρ των τεράστιων οικονομικών συμφερόντων που κρύβονται πίσω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα του «λόμπι» της καύσης και των παρεμφερών μεθόδων. Βασική επιδίωξη των συμφερόντων αυτών είναι η εξασφάλιση υπερκερδών από την κατασκευή εγκαταστάσεων καύσης, μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και κυρίως από την εκμετάλλευσή τους για δεκαετίες. Πρόκειται για επιδίωξη που ήδη έχει βρει απήχηση στα κόμματα τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ. Τα επιχειρηματικά αυτά συμφέροντα έχουν αρχίσει να κάνουν και επίσημα την εμφάνισή τους στη χώρα μας. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία της ΙΝΤΡΑΚΑΤ με τον πολυεθνικό κολοσσό Suez για την κατασκευή ακριβώς εγκαταστάσεων καύσης.
Κι όλα αυτά, όταν είναι γνωστό ότι η καύση των σύμμεικτων αποβλήτων:
Βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον και την υγεία, καθώς εκπέμπει καρκινογόνες διοξίνες και άλλες επικίνδυνες ουσίες, ενώ έχει σημαντική συμβολή στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αποτελεί αντικίνητρο στο στόχο της μείωσης των παραγόμενων αποβλήτων και εχθρό της ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού και ξύλου.
Έχει εξαιρετικά υψηλό κόστος κατασκευής και λειτουργίας (μέχρι και τρεις φορές υψηλότερο από μια ολοκληρωμένη διαχείριση με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) με το οποίο επιβαρύνονται απευθείας οι δημότες, δηλαδή ο εργαζόμενος λαός, αφού θα υποχρεωθούν να πληρώνουν τριπλάσια δημοτικά τέλη - χαράτσια.
Προϋποθέτει την πλήρη εξάρτηση από την πολυεθνική εταιρεία κατασκευής και λειτουργίας της μονάδας, δηλαδή προκαλεί την ευθεία ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Σε άλλο σημείο του εγγράφου αναφέρεται ότι « η Επιτροπή αναμένει με ενδιαφέρον τη συνέχεια που θα δοθεί από τις ελληνικές αρχές στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττική». Εκεί, λοιπόν, παροτρύνει την κυβέρνηση να ασκήσει «ουσιαστική και δυναμική παρέμβαση των εθνικών αρχών για την επίλυση του προβλήματος», που «θα υπογραμμίσει την ύπαρξη πολιτικής βούλησης», αλλά «και θα αποτελέσει παράδειγμα και για τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας με παρεμφερή προβλήματα (όπως π.χ. η Ήπειρος, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα Ιόνια Νησιά)». «Δυναμική παρέμβαση», που όπως προαναφέραμε ξέρει καλά ο λαός τι σημαίνει...
Και βέβαια το έγγραφο αποκτά διάσταση τελεσιγράφου, αφού καταλήγει «θα σας παρακαλούσαμε να διαβιβάσετε την επιστολή αυτή στις αρμόδιες ελληνικές αρχές και να μας ενημερώσετε εντός ενός μηνός από τη λήψη της παρούσας επιστολής για το σχετικό χρονοδιάγραμμα, τις συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις που οι ελληνικές αρχές προτίθενται να αναλάβουν ή έχουν ήδη αναλάβει, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη απώλεια κοινοτικών πόρων και άλλες τυχόν δυσμενείς συνέπειες»!
Ουσιαστικά, δηλαδή, η Επιτροπή της ΕΕ, μέσω των δύο Διευθυντών, πιέζει απροκάλυπτα και για την επιβολή της καύσης ακόμη και με την χρησιμοποίηση μεθόδων καταστολής, αλλιώς απειλεί, και τη συγχρηματοδότηση έργων διαχείρισης αποβλήτων να διακόψει και να παραπέμψει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

Π.Σ.:να επισημάνω εδώ ότι στην υπόλοιπη ΕΕ υπάρχει παιδεία πάνω στο θέμα..
δεν πετάνε όλα τα σκουπίδια σε μια σακούλα!!!
επίσης η ανακύκλωση εκεί λειτουργεί 10ετίες τώρα, με μέριμνα των τοπικών αυτοδιοικήσεων και του κράτους...όχι με ιδιωτικές πρωτοβουλίες κτλ....



Με μία τροπολογία και ούτε καν νόμο ιδρύεται η ανώνυμη εταιρεία που θα έχει την επωνυμία: “Αναπτυξιακός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΑΝΟΕΕ Α.Ε.)”.

Τι θα κάνει η συγκεκριμένη Α.Ε.; Ακριβώς ότι φαντάζεστε! “Θεϊκές” μπίζνες.
Σκοπός της ΑΝΟΕΕ Α.Ε. είναι να αναλαμβάνει έργα “που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς ή άλλους πόρους” στους τομείς ευθύνης της Εκκλησίας της Ελλάδος ή των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου. Θα λειτουργεί μάλιστα μέσα σε ιδιαίτερα ευνοϊκό θεσμικό περιβάλλον, καθώς θα έχει ως κύριο προσανατολισμό τα κοινοτικά κονδύλια και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Ειδικότερα η ΑΝΟΕΕ θα λειτουργεί με βάση τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, δεν θα υπάγεται στον δημόσιο τομέα, αλλά απλώς θα εποπτεύεται από τους υπουργούς Οικονομίας και Παιδείας.
Η ΑΝΝΟΕΕ θα χρηματοδοτείται και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό! Υπογραμμίζεται ότι η εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδος απαλλάσσεται από το φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίων! Πέρα όμως απ’ αυτό θα μπορεί να συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις, να αναλάβει τεχνικά έργα, προμήθειες ή προγράμματα (”δράσεις”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τροπολογία) προς όφελος και των ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο εξωτερικό! Στην τροπολογία αναφέρεται ότι θα αναλαμβάνει έργα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013. Επίσης μέσω της ΑΝΟΕΕ θα κινούνται και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους και τα “νομικά εξαρτήματά” τους.
Μοναδικός μέτοχος θα είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς η ΑΝΟΕΕ έχει 1 μετοχή και κεφάλαιο 150.000 ευρώ. στο Διοικητικό Συμβούλιο 5 μέλη ορίζει ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος και 2 το κράτος, ενώ προβλέπεται και θέση γενικού διευθυντή. Σημειώνεται ότι ενώ η ΑΝΟΕΕ δεν υπάγεται στον δημόσιο τομέα, θα έχει τη δυνατότητα απόσπασης δημοσίων υπαλλήλων και δη στελεχών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, τα οποία θα μπορούν να λαμβάνουν, πέραν του μισθού τους που θα συνεχίσει να πληρώνει το κράτος, και επίδομα εξίσωσης από την ΑΝΟΕΕ.



αντεπίθεση Καραμανλή κατά ΠΑΣΟΚ από την Καστοριά


Το ΠΑΣΟΚ κατρακυλά σε πρακτικές που συνιστούν θεσμική εκτροπή και αποπειράται να τρομοκρατήσει τη Δικαιοσύνη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην ομιλία του στην Καστοριά, αναφερόμενος στην τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση Βατοπαιδίου.
O κ. Καραμανλής, σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Δυτικής Μακεδονίας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, δεν έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης και επενδύει στην πόλωση, τον πολιτικό διχασμό και την παραπληροφόρηση.
Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι δεν ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου και επιχειρεί να διαγράψει το αμαρτωλό παρελθόν του κόμματός του και να πετύχει συμψηφισμούς.
Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επενδύει στην πόλωση, στον πολιτικό διχασμό, στην παραπληροφόρηση.
Εμείς, δήλωσε ο κ. Καραμανλής, «δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την ανευθυνότητα μιας ηγεσίας που εγκλωβίστηκε στην παραπολιτική και έβαλε στο περιθώριο την πραγματική πολιτική. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και μπορούν να συγκρίνουν. Από τη μια, εκείνους που δεν έχουν να πουν τίποτε από όσα χρειάζεται ο τόπος και από την άλλη μια κυβέρνηση που παίρνει δύσκολες αποφάσεις για το καλό του τόπου. Εμείς δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου. Πάνω από όλα η πατρίδα. Πάνω από όλα το κοινωνικό καλό. Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Με αυτά τα προστάγματα είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή, αποφασισμένος να τα καταφέρουμε και αποφασισμένος να ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες την τρικυμία» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Καραμανλής είπε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα δημόσιο χρέος στο 30% του ΑΕΠ και το παρέδωσε στο 100% του ΑΕΠ, εξαιτίας του ανεύθυνου λαϊκισμού των κυβερνήσεων του, και σήμερα πληρώνουμε μόνο για τόκους 12 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. «Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η κυβέρνηση διαθέτει εγγυημένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση, ενισχύει τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, δίνει 500 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις στον αγροτικό κόσμο και η έγνοια της είναι η θωράκιση της οικονομίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με δημοσιογράφου στο Λονδίνο, ενόψει της ομιλίας του τη Δευτέρα σε εκδήλωση στο London School of Economics, δήλωσε ότι «Η δεξιά έχει ημερομηνία λήξης».
Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική ένταση των τελευταίων ημερών, λέγοντας ότι «Ένταση υπάρχει όταν κάποιος βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη κοινή λογική, πηγαίνει κόντρα στην πραγματικότητα, όπως κάνει η ΝΔ».


Ένα ακόμα “οξύμωρο” της Αμερικής… Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εκτελούσαν Ιάπωνες για βασανιστήρια που κάνουν οι ίδιοι σήμερα

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την επικράτηση των Αμερικανών επί των Ιαπώνων, οι νικητές εκδίκασαν σειρά υποθέσεων κατά Ιαπώνων στρατιωτών με την κατηγορία του “εγκληματία πολέμου”. Για το σκοπό αυτό είχε συσταθεί το Στρατιωτικό Διεθνές Δικαστήριο για την Άπω Ανατολή, με τη συμμετοχή όλων των συμμαχικών δυνάμεων στο πόλεμο του Ειρηνικού. Πάρα πολλοί ήταν οι Ιάπωνες στρατιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Διεθνούς αυτού Στρατοδικείου με την κατηγορία των βασανιστηρίων στα οποία υπέβαλαν τους αιχμαλώτους πολέμου που είχαν συλλάβει κατά τη διάρκεια του πολέμου. Τα κατηγορητήρια συγκεκριμενοποιούσαν τα βασανιστήρια για τον καθένα και σε αρκετές περιπτώσεις ήταν αυτό του “εικονικού πνιγμού” ή στα αγγλικά waterboarding. Το ίδιο δηλαδή βασανιστήριο, το οποίο Κυβέρνηση Μπους νομιμοποίησε και επέτρεψε με νομικές ακροβασίες και τεχνάσματα να χρησιμοποιείται κατά την ανάκριση των κρατουμένων στον “περίφημο” και αμφιλεγόμενο “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”. Το βασανιστήριο δηλαδή, για το οποίοι οι Ιάπωνες στρατιώτες καταδικάστηκαν στην ποινή του θανάτου δι’απαγχονισμού ή σε μακρόχρονη κάθειρξη από το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στην ‘Απω Ανατολή, καθώς βασάνιζαν με αυτόν τον τρόπο τους “αιχμαλώτους πολέμου” που είχαν, είναι το ίδιο με αυτό που “νομίμως”, λένε ο Μπους, ο Τσέϊνυ και οι λοιποί, ότι εφάρμοζαν μέχρι πριν από λίγο καιρό…




Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις... Η υποκρισία τόσο το παπαδαριού,όσο και των πιστών που πήγαν να κάνουν Πάσχα στο Άγιο Όρος δεν έχει όρια... Τους διάβαζε το Ευαγγέλιο,ο πλέον αμαρτωλός και διαπλεκόμενος παπά-ρας του Αγίου Όρους...και από κάτω ο "λαός" άκουγε με ευλάβεια τον Άγιο αυτόν άνθρωπο...


αφού δεν τον βάζετε μέσα στείλτε τον τουλάχιστον σπίτι του...














πηγές: tvxs,prezatv,troktiko,newsblog,enet

Διαβάστε περισσότερα...