Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

νομοσχέδιο για μόνιμη παρακολούθηση καμερών χωρίς προηγούμενη άδεια του εισαγγελέα

Ανοίγει τον διακόπτη στις κάμερες για μόνιμη παρακολούθηση χωρίς προηγούμενη άδεια του εισαγγελέα το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή, όπως προανήγγειλε μέσω του City 99,5 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Ασφάλειας Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Οι κάμερες θα λειτουργούν μόνιμα σε «όποια σημεία κριθεί αναγκαίο», είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης και συμπλήρωσε ότι για το θέμα αυτό η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων θα εκφέρει γνώμη, χωρίς να είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη της.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν εναντιώνεται στη χρήση των καμερών, κρίνοντας, όπως είπε, από την ομιλία του στη Βουλή στην οποία ο Γ. Παπανδρέου δεν εξέφρασε αντίθετη θέση παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε επανειλημμένως από τις σχετικές στο C4I αναφορές του Κ. Καραμανλή.


prezatv

Διαβάστε περισσότερα...

57 μέρες

Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτή Επιστολή του πατέρα του κρατούμενου Ηλία Νικολάου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Νικόλαος Νικολάου, Κοζάνη


Στις 13/1/2009 πρώτες πρωινές ώρες, συλλαμβάνεται ο γιος μου, σε αρκετή απόσταση από τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας, ως ύποπτος για εμπρησμό στην είσοδο του κτηρίου.

Ξυλοκοπείται άγρια, προσάγεται στη ΓΑΔΘ κάτω από βάρβαρη συμπεριφορά των διωκτικών αρχών, έχοντας πέραν των άλλων και δύο κατάγματα στο αριστερό του χέρι, όπου του τοποθετείται γύψος. «Γλίστρησε κατά την καταδίωξη» θα δηλώσουν οι διωκτικές αρχές.

Πώς να μην τους πιστέψουμε, πώς να μην είναι όπως τα λένε; Έτσι είχε γλιστρήσει και ο φοιτητής με τη ζαρντινιέρα…
Σύνηθες φαινόμενο.

Όπως πιστέψαμε πριν λίγο καιρό ότι ο αστυνομικός επέστρεψε επειδή κινδύνεψε από ένα 15χρονο αγόρι (Αλέξη) και αναγκάσθηκε να πυροβολήσει για να προστατευθεί.

Εξοστρακισμός θα πει το σύστημα. Τους πιστέψαμε και πάλι!!!

Την ίδια μέρα της Τρίτης 13/1/2009 εκτυλίσσεται το «θέατρο του παραλόγου». Είκοσι και πλέον αστυνομικοί της ασφάλειας εισβάλλουν στο σπίτι του γιου μου στην Θεσσαλονίκη και ποδοπατούν όποιο βιβλίο βρίσκουν στο γραφείο του.

Εισβάλλουν στο εστιατόριο όπου εργάζεται, αδειάζουν τα ράφια της κουζίνας, τρομοκρατούν τους πελάτες που επέλεξαν το συγκεκριμένο μαγαζί για φαγητό.
Λίγη ώρα αργότερα άλλοι τόσοι αστυνομικοί της ασφάλειας έρχονται στο σπίτι μου στην Κοζάνη.

Με βρίσκουν τυχαία στο γκαράζ του αυτοκινήτου και χωρίς καν να πουν ποιοι είναι, ποιος τους στέλνει, για ποιο λόγο ήρθαν, αρπάζουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου από τα χέρια μου και το κάνουν φύλλο και φτερό.

Ύστερα με πάνε σηκωτό μέσα στο σπίτι μου, όπου ο έλεγχος συνεχίζεται χωρίς κανένας να δώσει μια εξήγηση ούτε σε μένα, ούτε στην γυναίκα μου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι ίδιοι αστυνομικοί εισβάλλουν στο πατρικό μου σπίτι στο χωριό (είκοσι χιλιόμετρα από την πόλη), όπου διαμένει μόνη της, η ηλικίας 83 χρονών μητέρα μου.

Βλέπετε λίγη ώρα πριν ενώ βρισκόταν στο σπίτι μου στην Κοζάνη, μου ζητούσαν επίμονα να τους ακολουθήσω στο χωριό. Αρνήθηκα λέγοντας τους, ότι το σπίτι στο χωριό είναι της μάνας μου.

Εκεί αφού μίλησε κάποιος τηλεφωνικά μπροστά μου με κάποιον ανώτερο, μου είπαν χαρακτηριστικά.«Αφού το σπίτι στο χωριό δεν είναι δικό σου τότε δεν θα πάμε».
Πάλι τους πιστέψαμε !!!

Αφηνιασμένοι έψαχναν παντού μπας και εντοπίσουν το παραμικρό και «δέσει το πράγμα», σε μια κακοφτιαγμένη αστυνομική ιστορία. Τα αποτελέσματα της έρευνας ?ΕΥΡΗΜΑΤΑ Τ Ι Π Ο Τ Α.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο γιος μου οδηγείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (!) στην ανακρίτρια όπου παίρνει 48ωρη προθεσμία να απολογηθεί. Την Πέμπτη το μεσημέρι απολογείται στην ανακρίτρια.

Η εικόνα των διωκτικών αρχών έξω από τα γραφεία ανακριτή και εισαγγελέα, εικόνα έντονης βαρβαρότητας.

Αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει τον γιο μου και το δικηγόρο του, ενώ δεκαπέντε και πλέον άνδρες των ΜΑΤ, με πανοπλίες, ασπίδες, δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό ανάμεσα στο γιο μου, στο δικηγόρο του από την μια και σε μένα, τη μάνα του, τον αδελφό του, την κοπέλα του και τη θεία του από την άλλη.

Οι ασπίδες των ΜΑΤ είναι καρφωμένες στα πρόσωπα μας.Στόχος ? Να μη μπορούμε να βλέπουμε έστω από μακριά το παιδί μας. Ίσως έτσι προστάτευαν τη χώρα, τη δημοκρατία από εξωτερικό κίνδυνο (ασύμμετρη απειλή;).

Η δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο Ούτε το κλάμα, ούτε τα λόγια της μάνας του γιου μου, «Σας παρακαλώ αφήστε με τουλάχιστον να βλέπω το παιδί μου έστω από μακριά», δεν τους συγκίνησε. Η απόλυτη τάξη στο αποκορύφωμα της !!!!Ε Λ Ε Ο Σ!

Το κατηγορητήριο ? Δύο (2) πλημμελήματα και ένα (1) κακούργημα.

Μόνη μαρτυρία, η κατάθεση ενός αστυνομικού. Μαρτυρίες καρμπόν από ΜΑΤατζήδες , θα γράψει γενικά η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σε άρθρο της, τρεις μέρες αργότερα στις 18/1/2009. Αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συλλήψεις στο σωρό έκανε η ΕΛ.ΑΣ, ενώ δεκάδες συλληφθέντες παραπέμπονται με μόνο στοιχείο έ ω λ ε ς κ α τ α θ έ σ ε ι ς α σ τ υ ν ο μ ι κ ώ ν. Ωστόσο τις περισσότερες φορές οι κατηγορίες της ΕΛ.ΑΣ καταρρέουν.

Οι μαρτυρίες των αστυνομικών αποδεικνύονται
δ ι κ α σ τ ι κ ά α ν α ξ ι ό π ι σ τ ε ς .

Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι οι προφυλακίσεις συνεχίζονται και τα παιδιά παραμένουν φυλακισμένα.

Ο γιος μου αρνείται επίμονα τις κατηγορίες. Αρνείται τα πάντα, όπως και την υποτιθέμενη «επ’ αυτοφώρω σύλληψη του ». Απλά γιατί είχε μεταφέρει έναν συνάδελφό του στο σπίτι του στην περιοχή μετά τη δουλειά και δεν έχει καμιά σχέση με το γεγονός.

Παρ’ όλα αυτά όμως κρίνεται προφυλακιστέος.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας με το που ακούν την απόφαση αυτή πανηγυρίζουν μπροστά του, μπροστά μας. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Την προφυλάκιση του.

Ο γιος μου οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες την ίδια μέρα στις φυλακές της Άμφισσας. Η οδύσσεια του γιου μου συνεχίζεται.

Σε μένα, στην οικογένεια μου, μένει Ο ΤΡΟΜΟΣ, Ο ΘΥΜΟΣ, Η ΝΤΡΟΠΗ, Η ΝΤΡΟΠΗ, Η ΝΤΡΟΠΗ…

Όχι για τον γιο μου. Α Ν Τ Ι Θ Ε Τ Α.

  • Για τις διωκτικές μας αρχές.
  • Για την κοινωνία μας που επιτρέπει να συμβαίνουν όλα αυτά με την απάθεια, την αδράνεια που τα αντιμετωπίζει.
  • Για όλους τους γονείς που τα βλέπουμε, που τα παρακολουθούμε, που τα ζούμε και παρ’ όλα αυτά μας δέρνει η «απάθεια του καναπέ».
  • Για όλους εμάς, τη γενιά μας, τους «βολεμένους της καθημερινότητας ».
  • Για μένα που επέλεξα τα τελευταία χρόνια να παρακολουθώ όλα αυτά και να τα σχολιάζω από μακριά και αφ’ υψηλού.
  • Για μένα που από τα δεκαοκτώ μου χρόνια φοιτητής, επέλεξα, εντάχθηκα, αγωνίστηκα, με όλες μου τις δυνάμεις σε έναν πολιτικό χώρο, ο οποίος πρότεινε, ψήφισε και πρώτος εφάρμοσε τον αντιτρομοκρατικό νόμο (τρομονόμο), όχι για τους πραγματικούς τρομοκράτες, αλλά για τους νέους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τα παιδιά μας, για όλα τα παιδιά. Που ακόμα και σήμερα, διστάζει πολιτικά να αναγνωρίσει ότι έκανε λάθος.
  • Για τα μέσα ενημέρωσης που σε μια σύμπλευση με την κυβερνητική αντίληψη, βλέπουν στην καθημερινότητα μόνο «κουκουλοφόρους», «ταραξίες», «κατεστραμμένες περιουσίες».
  • Για την σημερινή πολιτεία που δεν «ακούει», αγανακτεί και αντιδρά παράνομα, βάρβαρα, επειδή υπάρχουν μερικά ζωντανά κύτταρα στην κοινωνία μας, που δεν συμβιβάζονται, διαμαρτύρονται με όλη αυτή την οργανωμένη κρατική ασχήμια.

Από την άλλη μεριά, νιώθω περήφανος για τον γιο μου που είναι σήμερα προφυλακισμένος με ένα ψεύτικο, στημένο, φτιαγμένο στα μέτρα των διωκτικών αρχών κατηγορητήριο.

Γ Ι Α Τ Ι ?

  • Γιατί απλά διαμαρτύρεται.
  • Γιατί νοιάζεται.
  • Γιατί έχει άποψη, την οποία και κοινοποιεί.
  • Γιατί διεκδικεί την δική του καθημερινότητα.
  • Γιατί δεν συμβιβάζεται με τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας.
  • Γιατί βιώνει όπως όλοι μας, την οικονομική κρίση σε συνθήκες αστυνομικής, πολιτικής, οικονομικής και θρησκευτικής διαφθοράς και απορρίπτει όπως οι περισσότεροι νέοι τον «εφιάλτη του φρικτού μέλλοντος».
  • Γιατί απλά είναι Α ν α ρ χ ι κ ό ς και θέλουν να πλήξουν τον ιδεολογικό και πολιτικό του χώρο.

Ότι δεν πέτυχε η αστυνομία με την ενεργοποίηση του καθεστώτος ομηρίας που βρισκόταν για ένα (1) χρόνο ο γιος μου, μαζί με άλλους δύο φίλους του, μετά το απίστευτο διογκωμένο κατηγορητήριο που έστησαν και τότε οι διωκτικές αρχές, επεδίωξαν και το κατάφεραν τώρα, στέλνοντας τον στην φυλακή. Έτσι εκδικητικά. Γι αυτό και πανηγυρίζουν.

Η χώρα μας μαστίζεται καθημερινά από κάθε είδους σκάνδαλα και είναι όλοι τους σήμερα ελεύθεροι. Άλλοι φορτωμένοι με ένα σωρό σκάνδαλα στην πλάτη τους, αρνούνται ακόμα και να παρουσιαστούν στην δικαιοσύνη για να απολογηθούν, προκαλώντας έτσι την κοινωνία μας. Όμως δεν τους αγγίζει, δεν τους πειράζει κανείς.

Τους προφυλάσσει το ίδιο το σύστημα.

Δυστυχώς η ασφάλεια, οι διωκτικές αρχές, στην προσπάθεια τους να κάνουν τους πολίτες κάθε πόλης να νοιώθουν ασφαλείς, κατασκευάζουν ενόχους, στερώντας σήμερα από μένα, από την γυναίκα μου και από πολλούς άλλους γονείς τα παιδιά μας.

Φ Τ Α Ν Ε Ι Π Ι Α!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟ ΜΑΣ!

Διαβάστε περισσότερα...

Γυμνές 30 υποψήφιες στο Πεντάγωνο

Την υποχρέωσαν να στηθεί γυμνή και να σκύψει μπροστά σε άνδρες στρατιωτικούς γιατρούς, για να την προσλάβουν στο υπουργείο Άμυνας ως στρατοδίκη.
«Προσέβαλαν τη γυναικεία υπόστασή μου και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου», καταγγέλλει η 30χρονη δικηγόρος από τις Σέρρες, η οποία είχε την ουτοπική, όπως ομολογεί, έμπνευση να δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πλήρωση 29 θέσεων στρατιωτικών δικαστών.



Η νεαρή γυναίκα, έστειλε ένα e-mail στο zougla.gr και περιγράφει σκηνές που θυμίζουν στρατόπεδο συγκέντρωσης.
επίσης αφήνει σαφείς αιχμές για το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απέρριψαν ασυζητητί τους υπαινιγμούς περί «στημένου» διαγωνισμού, λέγοντας ότι διεξάγεται με πλήρη διαφάνεια, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί και ότι το αδιάβλητο είναι εγγυημένο.

Παραδέχθηκαν, ωστόσο, ότι η εξέταση των υποψηφίων έγινε από άνδρες γιατρούς, όμως διευκρίνισαν ότι οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές από τον κανονισμό και γίνονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο για όλες τις ειδικότητες, όπως οι επαγγελματίες οπλίτες ή άλλο ένστολο επιστημονικό προσωπικό. αναλυτικά εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΑΓΟΝΟΥ

Η εμμονή της κυβέρνησης Καραμανλή με τις ιδιωτικοποιήσεις είναι γνωστή. Τώρα γίνεται γνωστή και μία άλλη εμμονή: οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές να γίνονται όχι μέσω διεθνών διαγωνισμών, αλλά με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ διαπραγματεύσεις, κατά προτίμηση με Έλληνες επιχειρηματίες.








Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός μέσω του οποίου γινεται - βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας - η διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Σε περίπτωση αποτυχίας δικαιούται μια κυβέρνηση να προχωρήσει σε απευθείας συνομιλίες με επενδυτές. Βέβαια, οι απευθείας διαπραγματεύσεις έχουν πολλά στραβά: αδιαφάνεια, μίζες, πάρε-δώσε γενικότερα στην πλάτη των πολιτών. Γι'αυτό και διεθνώς επιδιώκεται να ιδιωτικοποιούνται επιχειρήσεις μέσω των διαγωνισμών, για να αποφεύγονται οι πιθανές δοσοληψίες.

Στην Ελλάδα λοιπόν, οι άγονοι διαγωνισμοί είναι πλέον καθεστώς. Δείτε μερικά μόνο από τα πρόσφατα παραδείγματα άγονων διαγωνισμών εντός των τελευταίων 8 μηνών:

3/07/08: Άγονος ο διαγωνισμός για τη βιοαιθανόλη (ΕΒΖ).

30/09/08: Άγονος ο διαγωνισμός για την αλλαντοβιομηχανία “ΘΡΑΚΗ”.

4/02/09: άγονος ο διαγωνισμός αποκρατικοποίησης της Ο.Α.

18/02/09: άγονος ο διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας ΙΙ του ΑΗΣ Μελίτης, ισχύος 420-450MW.

30/03/09: άγονος κηρύσσεται ο διαγωνισμός για την εκχώρηση του ΣΕΜΠΟ του Οργανισμου Λιμένος Θεσσαλονίκης.

9/04/09: Άγονος ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης της θυγατρικής του ΕΛΤΑ για τις Ταχυμεταφορές που ξεκίνησε το 2006, καθώς ο μοναδικός ενδιαφερόμενος αποχώρησε από τη διαδικασία.

H "τέχνη του άγονου" αποτελεί επίτευγμα της σημερινής κυβέρνησης. Στην περίπτωση της πώλησης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ οι απευθείας διαπραγματεύσεις οδήγησαν στην παραχώρηση της εταιρείας στο Γενόπουλο. ¨Ομως, η κυβέρνηση εντρυφεί στην τέχνη του άγονου, και αυτό δείχνει απλά την αδυναμία της, ή μάλλον τις επιλογές της.

δημολόγος

Διαβάστε περισσότερα...

μένουμε Ελλάδα ?


Μείωση των αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα κατά 14,5% προβλέπει μεγάλη έρευνα που ανακοινώθηκε σε συνέδριο στο Μπαλί, το οποίο διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.







Όπως είπε χθες ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιώργος Δρακόπουλος, η συγκεκριμένη έρευνα προβλέπει τη μείωση των αφίξεων στο τέλος του 2009.
Μια τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται σχεδόν 3 εκατομμύρια λιγότερους τουρίστες και πάνω από 2,5 δισ. ευρώ απώλειες σε έσοδα από τον τουρισμό, ενώ οι επιπτώσεις στην απασχόληση θα είναι 50.000 χαμένες θέσεις εργασίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ποσοστά των εγχώριων τουριστών που από ήδη από το Πάσχα (2009) περισσότεροι Έλληνες οργανώνουν ταξίδια στο εξωτερικό γιατί τους έρχεται ποιο οικονομικότερα από το να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα...

άγονος ο διαγωνισμός για την πώληση των ταχυμεταφορών των ΕΛ.ΤΑ


Με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση και πώληση του 50%+1 της θυγατρικής εταιρείας των ΕΛ.ΤΑ που ασχολείται με τις ταχυμεταφορές,που προσπαθούν να το περάσουν στα ψιλά, κηρύχθηκε άγονος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η προσφορά της κοινοπραξίας των εταιρειών που είχε περάσει στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού κρίθηκε ότι είναι ασύμφορη. Η κοινοπραξία των Βελγικών ταχυδρομείων και της εταιρείας “Star Investments Iperio” αρνήθηκε να προσφέρει μεγαλύτερο τίμημα και έτσι ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.

Διαβάστε περισσότερα...

συγχώνευση ΟnTelecoms - NetOne - Αlgonet

όπως γράφει το www.sofokleous10.gr :

”Η συμφωνία προβλέπει τη συμμετοχή των μετόχων των δύο προς εξαγορά εταιρειών στη νέα εταιρεία που θα προκύψει, καθώς η συνεισφορά τους εκτός από τις δύο εταιρείες θα είναι και σε κεφάλαια. H σχετική ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα πως «η ΟΝ προχώρησε σε συμφωνία με τους μετόχους και τις διοικήσεις των NetOne και Αlgonet για την εξαγορά των ανωτέρω παρόχων με προσφορά νέων μετοχών που θα εκδοθούν γι’ αυτό το σκοπό». Πριν από λίγες ημέρες, στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΝ Telecoms κατά 26,3 εκατ. ευρώ, από τους υπάρχοντες μετόχους της, με την πιστοποίηση της καταβολής των σχετικών κεφαλαίων. Η ON Telecoms με σκοπό την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού της προγράμματος αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα και σε νέα αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, σύμφωνα με πληροφορίες ύψους 13,5 εκατ. ευρώ και γι’ αυτόν το λόγο έχει συμφωνήσει με ενδιαφερόμενους επενδυτές (τους μετόχους των NetOne και Αlgonet) για τη συμμετοχή τους σ’ αυτή με την καταβολή μετρητών ύψους 10 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι μέτοχοι της ON διεξάγουν και διαπραγματεύσεις με τους μετόχους της Vivodi με την προοπτική και η τελευταία να συμμετάσχει στο νέο σχήμα. Οι μέτοχοι των Algonet - Net One, μεταξύ των οποίων είναι η επενδυτική εταιρεία Sciens Capital και ο σαουδαραβικός όμιλος Olayan, θα αποκτήσουν στη νέα εταιρεία το πολύ 27%. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς αποτιμήσεις με βάση τις οποίες προχωρά η συμφωνία εξαγοράς, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες με την πραγματοποίηση των σχετικών νομικών διαδικασιών και διαδικασιών ελέγχου. Η ON ανήκει εξ ολοκλήρου στην ON Network Holdings NV, που εδρεύει στην Ολλανδία. Μέτοχοι της εταιρείας είναι το fund ARGO Capital Partners Ltd και τα διευθυντικά στελέχη της.Οι Algonet - Net One, οι οποίες και αυτές πρόσφατα συγχωνεύτηκαν, έχουν περί τις 8.000 συνδρομητές στο δίκτυό τους, καθώς και 14.000 εταιρικούς πελάτες κυρίως από το χώρο της ναυτιλίας. Η Vivodi, από την πλευρά της, έχει περί τις 40.000 δικούς της συνδρομητές (που έχουν δηλαδή διακόψει τη σχέση τους με τον ΟΤΕ). Ετσι, το νέο σχήμα, εφόσον ολοκληρωθεί, θα έχει μαζί με τους συνδρομητές της ON περί τις 150.000 δικούς του συνδρομητές. Υπενθυμίζεται ότι η ON ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007 και αποτελεί τη «νεαρότερη» εταιρεία στην αγορά των τηλεπικοινωνιών. Από την αρχή ακολούθησε το μοντέλο της παροχής υπηρεσιών που συνδυάζουν τηλεφωνία, Internet και τηλεόραση μέσω Διαδικτύου.

Διαβάστε περισσότερα...

Ραντεβού στα Τέμπη...

Ραντεβού στα Τέμπη για να τα κλείσουν ξανά έχουν δώσει για τις 12 το μεσημέρι , οι κτηνοτρόφοι μέλη της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων νομού Λάρισας, μετά τη χθεσινή παρόμοια κινητοποίηση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κτηνοτρόφων του νομού.




Προχωρούμε σε αυτή την κινητοποίηση ώστε να διαμαρτυρηθούμε για την άρνηση του υπουργού Οικονομίας να μας δει κατά την διάρκεια της συγκέντρωσής μας στο Σύνταγμα την περασμένη Δευτέρα.
Το ζήτημα είναι καθαρά οικονομικό αφού υπάρχει έλλειψη ρευστότητας τονίζουν οι κτηνοτρόφοι.

περισσότερα στο:
agroschannel.com

newsblog

Διαβάστε περισσότερα...

πρόστιμο 1.500.000 ευρώ στον ΟΤΕ

πρόστιμο ύψους 1.500.000 ευρώ στον ΟΤΕ αποφάσισε η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για εκπρόθεσμη υποβολή κοστολογικών στοιχείων.

Η ΕΕΤΤ επισημαίνει πως με βάση τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, ο ΟΤΕ όφειλε να υποβάλει όλα τα αναγκαία για τον κοστολογικό έλεγχο με τις καταστάσεις λογιστικού διαχωρισμού του χρονικού διαστήματος 2007 - 2009 στο τέλος Ιουλίου 2008.

Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση του προέδρου του ΑΚΔΕ Δ. Γρυπάρη.

Απάντηση του προέδρου του ΑΚΔΕ Δ. Γρυπάρη για τις καταγγελίες του Γ. Παπαμανώλη
για το έργο (θόλο) του κολυμβητηρίου.

Όπως γράφει η σημερινή κοινή γνώμη ο πρόεδρος του ΑΚΔΕ καλεί τον σύμβουλο της μειοψηφίας να σταματήσει τις κατηγορίες και αν έχει στοιχεία να απευθυνθεί στον εισαγγελέα.




Ο λόγος για τις καταγγελίες του Γ.Παπαμανώλη μέσο της ιστοσελίδας του.

ολόκληρη η γραπτή δήλωση του προέδρου του ΑΚΔΕ εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτύρονται οι συμβασιούχοι στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες

Συνάντηση με τη Γ.Γ του ΥΠΕΠΘ και ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 12:00 οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, καθώς όπως υποστηρίζουν στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν «Η λήξη του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης παράλληλα με το χαρακτηρισμό ως μη επιλέξιμων των δαπανών των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών για την ένταξη στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013), σηματοδοτεί την αδυναμία συνέχισης των καινοτόμων δράσεων καθώς και την απόλυση στις 31-05-2009 των 380 συμβασιούχων οι οποίοι εργάζονται σ’ αυτές.
Κατά συνέπεια, οι ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες είναι καταδικασμένες να υποβαθμιστούν, ενώ οι καινοτόμες δράσεις ουσιαστικά ακυρώνονται καθώς οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στο θλιβερό παρελθόν της έλλειψης υποδομών, ειδικευμένου προσωπικού, ελλιπούς ωραρίου λειτουργίας και ανυπαρξίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών».

tvxs

Διαβάστε περισσότερα...