Δευτέρα 13 Απριλίου 2009




εκκλησία BIZ NEWS εδώ




















κατάθεση Αγγελικής Παυλίδη



Διαβιβάστηκε σήμερα Μ. Δευτέρα στη Βουλή από τον εισαγγελέα Ρόδου η δεύτερη δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη.
Η υπόθεση αφορά παρατυπίες σε διαγωνισμό ανάθεσης για τις άγονες γραμμές της Δωδεκανήσου, οι οποίες καταγγέλλονται από τον δήμαρχο Τήλου κ. Αλιφέρη αλλά και από τον επιχειρηματία της εταιρείας «Δωδεκανησιακή» κ. Σπανό.
Οι δύο άνδρες αναμένεται να καταθέσουν τη Δευτέρα (13/4) στην Προανακριτική Επιτροπή, η οποία συνεχίζει τις εργασίες της κανονικά.
Τη Δευτέρα επίσης ενώπιον της ειδικής επιτροπής βρέθηκε και η κόρη του κ. Παυλίδη, Αγγελική, η αποπληρωμή του σπιτιού της οποίας κίνησε την δικαιοσύνη να εξετάσει την εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση εκβίασης του εφοπλιστή Μανούση.
Η κυρία Παυλίδη, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να παραδέχτηκε πως το ύψος της αγοράς του διαμερίσματος στο Νέο Ψυχικό ανήλθε στα 235.000 και όχι 156.000 ευρώ όπως είχε υποστηρίξει ο πατέρας της, και μάλιστα, πως το κόστος του το γνώριζε και ο Αρ. Παυλίδης.
Σημειώνεται ωστόσο ότι οποιαδήποτε διαδικασία επί της δικογραφίας, αναμένεται να γίνει μετά τις 27 Απριλίου – λόγω διακοπής των εργασιών της Βουλής για το Πάσχα – . Αυτό σημαίνει ότι όποια απόφαση θα ληφθεί αφού η Προανακριτική Επιτροπή θα έχει εκδώσει το πόρισμα για την υπόθεση της πρώτης δικογραφίας – που αφορά την καταγγελία Μανούση.
ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος για την υπόθεση Παυλίδη – Μανούση, σε σημερινή δήλωση του,είπε πως όποιος από τους δύο είναι υπεύθυνος για την κατάσταση θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.
«Ένας από τους δύο θα βρεθεί στη φυλακή
Ο ελληνικός λαός, η δημοκρατία μας, βαρέθηκε και κουράστηκε να ανέχεται πιθανούς δωροδοκούμενους, δωροδοκούντες, εκβιαστές και συκοφάντες να κυκλοφορούν ελεύθερα»
προσθέτοντας πως όποιος εμπλέκεται σε τέτοιες υποθέσεις δεν έχει θέση σε ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

ναι οκ....



έκλεψαν 113.000 ευρώ από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Διαρρήκτες εισέβαλλαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής (12/4) στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, όπου σύμφωνα με την αστυνομία οι άγνωστοι παραβίασαν μία από τις εισόδους του ιδρύματος και στη συνέχεια ανέβηκαν στον 1ο όροφο του κτηρίου, που στεγάζεται το γραφείο προμηθειών.
Οι δράστες διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 113.000 ευρώ, όπως επίσης και 14 μπλοκ τραπεζικών επιταγών.
Οι εγκαταστάσεις του πανεπιστήμιου φυλάσσονται από εταιρία σεκιούριτι, οι υπάλληλοι της οποίας, όμως, δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.
διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.




ΕΔΕ για το θάνατο Γκουλιώνη



Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την εξακρίβωση των συνθηκών που προκάλεσαν το θάνατο της κρατουμένης Αικατερίνης Γκουλιώνη κατά τη διάρκεια μεταγωγής της από τον Ελαιώνα Θηβών στις φυλακές Νεαπόλεως Λασιθίου, ζήτησε τη Δευτέρα (13/4) ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση, ως κύρια αιτία θανάτου εμφανίζεται η λήψη ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 18 Μαρτίου, η 41χρονη κρατουμένη είχε βρεθεί νεκρή στο καράβι που τη μετέφερε στις φυλακές Λασιθίου. Οι καταγγελίες από την πλευρά της οργάνωση «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» ανέφεραν πως βρέθηκε πισθάγκωνα δεμένη και γεμάτη αίματα. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί είχαν απορριφθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, τη Δευτέρα (13/4) ο κ. Δένδιας απέστειλε αίτημα προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, για εξέταση του ενδεχομένου διενέργειας αντίστοιχης έρευνας από το Υπουργείο Εσωτερικών, για τυχόν ευθύνες των αστυνομικών υπαλλήλων, που συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της μεταγωγής.






Φυλάκιση με αναστολή στους “κουμπάρους”


Σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, τους Π. Αδαμόπουλο – τέως γενικό διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού -, Π. Αναγνωστόπουλο – εκτελωνιστή από τη Θεσσαλονίκη- και Κ. Κωνσταντινίδη – σιτέμπορο και κουμπάρο του πρώην υπουργού Σ. Τσιτουρίδη, για υπόθεση εκβίασης της ΜΕΒΓΑΛ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία του κακουργήματος της εκβίασης, την οποία είχε προτείνει ο εισαγγελέας, σε απόπειρα εκβίασης και τους επέβαλε την ποινή των πεντέμισι ετών με αναστολή. Αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι κατόπιν καταβολής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή των Π. Αδαμόπουλου, Π. Αναγνωστόπουλου και Κ. Κωνσταντινίδη για το κακούργημα της απόπειρα εκβίασης κατ’ επανάληψη και το πλημμέλημα της παθητικής δωροδοκίας. Οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει αθώοι. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ξέσπασε πριν ένα χρόνο και αφορά τον έλεγχο του καρτέλ.


πηγές:cosmo.gr,nea,enet

Διαβάστε περισσότερα...

smackfest

όταν η ηλιθιότητα συνάντησε την ανάγκη για χρήμα γεννή8ηκε ο Αμερικάνος,δε ξέρω πόσο γνωστό είναι το βιντεάκι γι αυτό και το ποστάρω.
Τον τύπο με το χακί αν τύχει και τον δείτε μη τον ρωτήσετε πως τον λένε....








gkilotina

Διαβάστε περισσότερα...

διαδηλωση στις φυλακές Κορυδαλλού το Σάββατο 11 Απρίλη


Στους δρόμους 500 περίπου διαδηλωτές με έτυμα την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της εξέγερσης του Δεκέμβρη.
Έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού το Σάββατο 11 Απρίλη. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας.
Μία διμοιρία των ματ έκανε την εμφάνισή της από απόσταση σε κάθετο του δρόμου της πορείας, λίγο πριν την άφιξη του μπλοκ έξω από τον περίβολο των γυναικείων φυλακών. Εκεί έγινε κι η πρώτη «στάση» του μπλοκ με συνθήματα.
Τότε εμφανίστηκαν και τα ματ τοποθετώντας αρκετές διμοιρίες περιφερειακά του μπλοκ. Λίγο αργότερα η πορεία ξανά ξεκίνησε με κατεύθυνση το νότιο τμήμα του περιβόλου των γυναικείων φυλακών και τότε δεκάδες ένστολοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το πίσω και πλαϊνό μέρος της πορείας.
Εισαγγελέας και αξιωματικοί επιτηρούσαν από απόσταση το πίσω μέρος της πορείας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και δεύτερη «στάση» του μπλοκ έξω από το νότιο τμήμα των γυναικείων φυλακών όπου υπήρχε οπτική επαφή με τις κρατούμενες οι οποίες και βγήκαν στα κάγκελα των παραθύρων των κελιών τους φωνάζοντας συνθήματα και ανεμίζοντας πανιά.
Η πορεία συνεχίστηκε για καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας διασχίζοντας τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της περιοχής όπου και οι ένστολοι πάνοπλοι επιτηρητές δέχτηκαν σχόλια αποστροφής από τους κάτοικους της περιοχής και τους περαστικούς.





















athens.indymedia

Διαβάστε περισσότερα...

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας ποδηλάτης που συμμετείχε στον φετινό ποδηλατικό γύρο Ηλείας


Ο 31χρονος Γιώργος Βίδος έχασε την ζωή του όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα συγκρούστηκε με φορτηγό.
Ο άτυχος ποδηλάτης κινούνταν στην εθνική οδό Τρίπολη Πύργου. Λίγο μετά το 134 χλμ και αφού είχε περάσει την Αρχαία Ολυμπία , ένα φορτηγό που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα πάνω σε μια στροφή τον παρέσυρε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.



Πως έφυγε το φορτηγό από το αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με τον ποδηλάτη;
Δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να σώσουν τον 31χρονο άτυχο ποδηλάτη; Σε μια απότομη στροφή τον σκότωσε μια νταλίκα.
Η διοργανώτρια αρχή δεν θα περάσει αυτόφωρο;
Έκαναν αγώνα χωρίς να πάρουν όλα τα μέτρα ασφαλείας; Και να τον χτυπήσει αυτοκίνητο; Πάει πολύ για να μείνουμε απαθείς.
Η τροχαία δεν είχε ενημερωθεί;

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά....καθημερινά ....

παράνομη προμήθεια των δημόσιων νοσοκομείων
σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία



Στον αέρα φαίνεται ότι μπορεί να βρεθούν αρκετοί προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς το ελεγκτικό συνέδριο απαιτεί να υπάρχουν συμβάσεις, ώστε να εγκρίνει την πληρωμή των προμηθειών.
Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι οι σχετικοί διαγωνισμοί για τις προμήθειες γίνονται κανονικά σε κάποια νοσοκομεία, ενώ σε κάποια άλλα είτε δεν γίνονται καθόλου διαγωνισμοί, είτε παρατείνεται σιωπηρά η ισχύς ληγμένων συμβάσεων.
Από την πλευρά του, το ελεγκτικό συνέδριο υποστηρίζει ότι για να δώσει το πράσινο φως για την πληρωμή χρημάτων από το ταμείο του κράτους προς τους προμηθευτές, πρέπει σε όλες τις περιπτώσεις να καλύπτεται από αντίστοιχους διαγωνισμούς ή συμβάσεις.
Ωστόσο, ακόμα και αν τα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων προμήθειες που έχουν γίνει στα νοσοκομεία το 2ο εξάμηνο του 2007 και το 2008, η ρύθμιση αυτή δεν παύει να είναι παράνομη σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να δημιουργεί προβλήματα στο ελεγκτικό συνέδριο για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν συμβάσεις.

πρόκληση ....
βάση πρωτοκόλλου (!!!!)
το πολυτελές ταξίδι του Στυλιανίδη στο Παρίσι




Όχι μόνο παραδέχεται ο Ευρίπιδης Στυλιανίδης το πολυτελές ταξίδι του
στο Παρίσι μαζί με τη σύζυγό του, ,αλλά "καρφώνει" και τους συναδέλφους του λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης τα ίδια κάνουν .


Ο υπουργός προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφέρει , ότι ότι έκανε, το έκανε βάση πρωτοκόλλου .
Βέβαια το πρωτόκολλο δεν αναφέρει πουθενά ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να πληρώνει τα εισιτήρια της συζύγου της υπουργού σε bussines class και μάλιστα να αναχωρεί μια ημέρα νωρίτερα από τον υπουργό .
Φυσικά το πρωτόκολλο , που επικαλείται ο υπουργός δεν αναφέρει ότι τα μέλη της κυβερνήσεως πρέπει να μένουν στο ακριβότερο ξενοδοχείο της πόλης όπου επισκέπτονται και να διαλέγουν όχι μόνο μια απλή σουίτα αλλά μια από τις ακριβότερες σουίτες του ξενοδοχείου.
Το πρωτόκολλο επίσης δεν αναφέρει ότι ο εκάστοτε υπουργός της κυβέρνησης πρέπει να νοικιάζει αίθουσα του ξενοδοχείου που διαμένει για να πραγματοποιήσει τις συναντήσεις του την στιγμή που μπορεί να χρησιμοποιήσει για τον σκοπό αυτό τα κτίρια της ελληνικής πρεσβείας .
Επίσης το πρωτόκολλο δεν αναφέρει ότι ο υπουργός πρέπει να νοικιάζει λιμουζίνες κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα, τη στιγμή που μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λιμουζίνα(που επίσης πληρώνει ο ελληνικός λαός )του Έλληνα πρέσβη της χώρας που επισκέπτεται .


Η αντίληψη που έχει ο κ. Στυλιανίδης, για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος, όχι μόνο προκαλεί αλλά και εξοργίζει ,τη στιγμή που η χώρα και οι πολίτες της υποφέρουν από την οικονομική κρίση .



Τέλος υπενθυμίζοντας τα αυτονόητα, αν αυτό είχε συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο υπουργός θα είχε πάει σπίτι του και αν δεν το αποφάσισε ο ίδιος , θα έπρεπε να τον είχε απαλλάξει ήδη από τα καθήκοντα του ο πρωθυπουργός.




θάνατος του 42χρονου κρατούμενου
στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών



Ένας 42χρονος άνδρας, ο οποίος ήταν έγκλειστος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, έχασε την ζωή του το απόγευμα της Πέμπτης.
Πρόκειται για κρατούμενο, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ήδη βρισκόταν στην φυλακή για έναν περίπου χρόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στον προαύλιο χώρο των φυλακών, όπου έπαιζε ποδόσφαιρο με άλλους συγκρατούμενους του.
Ξαφνικά, ο 42χρονος, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω, για να μεταφερθεί αρχικά στο Ιατρείο των φυλακών.
Στις Κλειστές Φυλακές του Αγίου Στεφάνου, έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον κρατούμενο σε κρίσιμη κατάσταση προκειμένου να τον διακομίσει στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για να τον κρατήσουν στην ζωή.
Τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του 42χρονου κρατούμενου ήταν παθολογικά, καθώς επίσημα οι αρχές μιλούν για καρδιακό πρόβλημα, διαλύοντας έτσι τις φήμες που ακούστηκαν αρχικά για χρήση ναρκωτικών ουσιών σε συνδυασμό με βαρβιτουρικά.



σήμερα καταθέτει η κόρη του Παυλίδη


Συνεχίζονται σήμερα Μεγάλη Δευτέρα οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπή με τις καταθέσεις της Αγγελικής Παυλίδη (κόρης του Αριστοτέλη Παυλίδη), του εφοπλιστή Γιώργου Σπανού και του δημάρχου Τήλου Αναστάσιου Αλιφέρη. Το Σάββατο, κατέθεσαν ο Ιωάννης Τζωάννος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής - πρόεδρος Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ο Βασίλης Μάμης, σύνδεσμος υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο Κων. Χαραλαμπίδης, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, και ο Νικόλαος Φάσσος, πληρεξούσιος των πωλητών του διαμερίσματος που αγόρασε η Αγγελική Παυλίδη. Ο τελευταίος σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε τη διαφορά των 80 χιλιάδων ευρώ μεταξύ της τιμής που αναγράφεται στο συμβόλαιο και της πραγματικής αξίας του ακινήτου.
Φως στην υπόθεση, αναμένεται να ρίξει το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, που αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

Νύχτα κατέθεσε ο κ. Αγγέλου
στην Προανακριτική Επιτροπή


Νύχτα πήγε για να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παυλίδη ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Αγγέλου .
Η κατάθεση του κ. Αγγέλου την Παρασκευή το βράδυ προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στην Επιτροπή μεταξύ των μελών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκαν γιατί ο κ. Αγγέλου προσήλθε αργά το βράδυ και υποστήριξαν ότι αιφνιδιάστηκαν και ότι δεν είχαν ενημερωθεί.
Οι βουλευτές της συμπολίτευσης αντέτειναν ότι οι μάρτυρες που θα κληθούν αποφασίζονται από στο ξεκίνημα της ημέρας και συντάσσεται το αντίστοιχο πρακτικό. Όντως στα πρακτικά που έχουν την υπογραφή του προέδρου και του γραμματέα της επιτροπής –και οι δύο από την κυβερνητική πλειοψηφία- υπήρχε το όνομα του κ. Αγγέλου. Προφανώς οι βουλευτές της ΝΔ όταν αποφασίστηκε η κλήση του κ. Αγγέλου δεν έδωσαν έμφαση και οι συνάδελφοί τους του ΠΑΣΟΚ δεν έλεγξαν το έγγραφο που υπήρχε το όνομά του.
Ανεξαρτήτως πάντως του επεισοδίου η σκοπιμότητα από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου ήταν προφανής να προσλάβει όσο το δυνατόν μικρότερη δημοσιότητα η κατάθεση του πιο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού.
Η κατάθεσή έγινε την ώρα που είχαν τελειώσει τα τηλεοπτικά δελτία και είχαν κλείσει οι εφημερίδες.
Το ερώτημα γύρω από τον κ. Αγγέλου δημιουργεί υποψίες για υποβάθμιση και κουκούλωμα της υπόθεσης στα αρχικά της στάδια. Η εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου που ήταν ενήμερο για το θέμα φοβίζει την κυβέρνηση λόγω του πολιτικού κόστους που συνεπάγεται. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγέλου επανέλαβε στην προανακριτική τα όσα είχε πει στην τακτική δικαιοσύνη.
Πρόβαλε το επιχείρημα ότι ο κ. Παυλίδης ήταν που προσέφυγε πρώτος στις δικαστικές αρχές καταγγέλλοντας για εκβίαση των εφοπλιστή Φώτη Μανούση. Η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης είναι ότι εφόσον η υπόθεση είχε πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα συνιστούσε παρέμβαση. Φυσικά αυτή η τοποθέτηση τυπικά βάσιμη δεν απαντά τα πολιτικά ερωτήματα.
Εφόσον το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε και από δικούς του ανθρώπους μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Ζαχαράκης και Καραμάριος την υπόθεση γιατί δεν απομάκρυνε τον κ. Παυλίδη και γιατί τον έβαλε ξανά στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών σαν να επιβράβευε τις ενέργειές του.


σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου
στην υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ


Αναμένεται σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου στην υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ προκειμένου η εταιρεία να αποφύγει πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού...
Οι κατηγορούμενοι Αδαμόπουλος, Αναγνωστόπουλος και Κωνσταντινίδης κάθισαν στο ειδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης.
Ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του ζήτησε την καταδίκη των κατηγορουμένων και τη μετατροπή της κατηγορίας της εκβίασης σε απόπειρα εκβίαση.




Αυξάνεται η εμπλοκή της Ελλάδας στο Αφγανιστάν



Σιωπηρά, αποφεύγοντας τις επίσημες ανακοινώσεις, η κυβέρνηση υλοποιεί την απόφαση για ενίσχυση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Ακολουθώντας τις «προτροπές» των Ηνωμένων Πολιτειών, που από την ώρα της ανάληψης της προεδρίας από τον κ. Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισαν να αποσύρουν δυνάμεις από το Ιράκ και να μεταφέρουν στρατεύματα στο Αφγανιστάν, η κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή αποστέλλει πρόσθετες δυνάμεις στην χώρα των Ταλιμπάν και της παπαρούνας.
Η επιχειρηματολογία που υιοθετεί η ελληνική κυβέρνηση και σχεδόν σύσσωμη η διεθνής κοινότητα για να αιτιολογήσει την ανάπτυξη πρόσθετων στρατιωτικών δυνάμεων είναι ότι η ειρηνευτική δύναμη θα πρέπει να περιφρουρήσει την ομαλότητα εν όψει των εκλογών στο Αφγανιστάν που προγραμματίζονται για τον Αύγουστο του 2009.
Τις επόμενες εβδομάδες (ο χρόνος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί υπολογίζεται πάντως περί τον Μάιο ή τον Ιούνιο), η Ελλάδα αποστέλλει στο Αφγανιστάν δύο ομάδες υγειονομικού αποτελούμενες από 20 γιατρούς και νοσηλευτές αλλά και ακόμη 18 αξιωματικούς που θα αναλάβουν καθήκοντα εκπαιδευτών των (υποτυπωδών έως ανύπαρκτων) αφγανικών ενόπλων δυνάμεων.
Οι 38 Έλληνες στρατιωτικοί θα μεταβούν εθελοντικά στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις επίσημες διαβεβαιώσεις της στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου.
Τα 18 από τα στελέχη (από το βαθμό του λοχία μέχρι του αντισυνταγματάρχη) αυτά θα συμμετάσχουν στην εκπαίδευση του Αφγανών στρατιωτικών. Κατά πληροφορίες, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δεχθεί να εκπαιδεύσει Αφγανούς στρατιωτικούς σε μονάδες εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ από τον Απρίλιο του 2010 και για τέσσερις μήνες η Ελλάδα θα αναλάβει (εκ νέου) τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ αποστέλλοντας 40 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.
Σήμερα, το τάγμα ειδικής σύνθεσης Αφγανιστάν που εδρεύει στην Καμπούλ αριθμεί περίπου 140 στρατιωτικούς. Μέχρι το καλοκαίρι η ελληνική ειρηνευτική δύναμη αναμένεται να μετακινηθεί νοτιότερα, στην πόλη Χεράτ όπου εκτιμάται ότι ο δείκτης επικινδυνότητας είναι επίσης υψηλός.
Ερώτημα παραμένει εάν η Ελλάδα θα αποστείλει στο Αφγανιστάν ελικόπτερα και αν θα δεχθεί να δωρίσει μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα οχήματα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχουν διατυπωθεί από το ΝΑΤΟ.


Χωρίς ΤΑΞΙ θα μείνει σήμερα η Αθήνα

Χωρίς ΤΑΞΙ θα μείνει σήμερα η Αθήνα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, λόγω της ετήσιας γενικής συνέλευσης των αυτοκινητιστών.



Κλήσεις ανακριτή για Siemens



















Κλήσεις προς απολογία σε κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens, άρχισε να αποστέλλει ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.
Οι καταθέσεις θα αρχίσουν από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα.. Ανάμεσά σε αυτούς που έλαβαν κλήσεις είναι πρώην στελέχη της Siemens.
Ο συνολικός αριθμός των κατηγορουμένων εκτιμάται ότι θα φτάσει περίπου τους 40.
Τα πρόσωπα αυτά συμμετείχαν στην υπογραφή σύμβασης του 1997 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις είναι ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, καθώς και ενεργητική και παθητική δωροδοκία.
Το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως και την Παρασκευή, προτίθεται να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.


προβλήματα με το ίντερνετ στην Ελλάδα
επισημαίνει η Κομισιόν


Για καθυστερήσεις στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, με ευθύνη της κυβέρνησης, κάνει λόγο η φετινή έκθεση της Κομισιόν για την πορεία των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε., όπου οι συνδέσεις του γρήγορου Ίντερνετ παρέχεται μόνο μέσω μιας τεχνολογίας (DSL), χωρίς να διευκολύνεται η ανάπτυξη και άλλων εναλλακτικών τεχνολογιών- δικτύων.
Επιπλέον, η Κομισιόν κάνει λόγο για απουσία κατάλληλου νομικού πλαισίου για τα δικαιώματα διέλευσης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων από τους δήμους. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει σημαντικά την ανάπτυξη νέων τηλεπικοινωνιακών υποδομών και εναλλακτικών δικτύων.
Σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με την έκθεση, εντοπίζονται και στον τομέα της εγκατάστασης κεραιών. Το παραπάνω δυσχεραίνει σημαντικά την ανάπτυξη ασύρματων δικτύων και δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Ως κύριες πηγές των προβλημάτων αυτών θεωρούνται πολλοί δημόσιοι φορείς που δεν εφαρμόζουν ορθά τη σχετική νομοθεσία.
Οι διαδικασίες που προβλέπονται από το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και η πολυπλοκότητά τους επιτρέπει σε πολλές δημοτικές αρχές να καθυστερούν υπερβολικά ή και να μην εξετάζουν καν αιτήσεις για εγκαταστάσεις κεραιών.



50% αύξηση των τελών κυκλοφορίας


Σε σημαντική αύξηση των τελών κυκλοφορίας για περίπου 4.000.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οχημάτων εντός του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2009, για το έτος 2010, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.
Τα υπεραυξημένα ποσά εσόδων από τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται να αποδοθούν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να καλυφθούν σε σημαντικό βαθμό οι απώλειες εσόδων που υπέστησαν οι οργανισμοί αυτοί εξαιτίας της μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων και της κατάργησης των τελών που επιβάλλονταν στις μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, τα ποσά των τελών κυκλοφορίας του έτους 2010 θα είναι αυξημένα από 25% έως και 50%.
Η ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται και στη σταδιακή αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης των καυσίμων κατά 20%-30%. Η αύξηση αναμένεται να επιβληθεί σε δύο ή τρεις εξαμηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων την 1η Ιουλίου 2009.





πηγές: enet,prezatv,thema,tvxs,ανθρωποθυρίδα..

Διαβάστε περισσότερα...

4 αθώος 3 ένοχος για 33χρόνο αρτοποιό
που κατηγορήθηκε για δολοφονία




Το μικτό ορκωτό δικαστήριο Νάξου αθώωσε τον 33χρόνο αρτοποιό που πέρυσι τον Οκτώβρη 2007 κατηγορήθηκε για την δολοφονία 2 ηλικιωμένων στην Σύρο.
Ο αθώος πλέον ο κατηγορούμενος που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κρατούνταν στις φυλακές της Χίου.
Η απόφαση ήταν με πλειοψηφία των ενόρκων 4 αθώος 3 ένοχος.
Κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας είχε ομολογήσει το φονικό αλλά αργότερα σε υπόμνημα που κατέθεσε ο δικηγόρος του αλλά και στην απολογία του υποστήριξε πως η ομολογία του ήταν αποτέλεσμα έντονης ψυχολογικής και σωματικής βίας από την αστυνομία.

Η δίκη κράτησε 3 μέρες και η αθωωτική απόφαση πάρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της παρασκευής.
Να τονίσουμε εδώ ότι οι 3 δικαστές της έδρας ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του.
Έντονη ήταν η αντίδραση από τους συγγενής των δολοφονημένων ηλικιωμένων και είναι πολύ πιθανόν να δούμε την υπόθεση στο εφετείο.

Διαβάστε περισσότερα...