Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

εξώδικο του ΟΤΕ με σκοπό να κλείσει το athens.indymedia


Λίγες ημέρες έπειτα από την αμφιλεγόμενη γνωμοδότηση του απελθόντος εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά αναφορικά με την ανωνυμία των bloggers, ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι κάτι τρέχει με το Ιντερνετ.
Ο ΟΤΕ απέστειλε εξώδικο στο Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας, με το οποίο ουσιαστικά τού ζητάει να διακόψει εντός πέντε ημερών (!) την πρόσβαση που έχει αποκτήσει το αντιεξουσιαστικό portal Athens Indymedia στο δίκτυο οπτικών ινών του οργανισμού. Σε διαφορετική περίπτωση ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι θα προβεί στην άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός του - με ό,τι συνεπάγεται το τελευταίο.




Στο εξώδικο παρατίθεται απόσπασμα από κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Σερρών του ΛΑΟΣ Ηλία Πολατίδη (της 18ης Ιουνίου) που καταγγέλλει ότι «το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο επιτρέπει την πρόσβαση σε τρίτον που εμφανίζεται με την ιστοσελίδα Indymedia Athens, ο οποίος προβαίνει στη χρήση των συγκεκριμένων ινών και γενικότερα του συγκεκριμένου δικτύου για σκοπούς οι οποίοι δεν έχουν ουδεμία σχέση με την έρευνα και την εκπαίδευση». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ προχώρησε στην κοινοποίηση του εξωδίκου και στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», και στον υπουργό Ανάπτυξης, και στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ο οργανισμός θεωρεί ότι γίνεται εσφαλμένη χρήση του δικτύου του, διότι είχε συνάψει συμφωνία με το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας να διατεθεί μέρος του δικτύου των οπτικών ινών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για εκπαιδευτικούς λόγους και αντ’ αυτού το Πολυτεχνείο διέθεσε ηλεκτρονικούς πόρους στο Indymedia. Το ζήτημα του Indymedia απασχολεί έντονα τη διοίκηση του οργανισμού, διότι έφτασε στο κοινοβούλιο διά της ερώτησης του κ. Πολατίδη (ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά σε σχετική, λίαν παρατεταμένη καμπάνια της εθνικιστικής εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος»).

Επιπλέον, πολύς λόγος για τον προαναφερθέντα διαδικτυακό τόπο έγινε το ματωμένο Δεκέμβρη του 2008. Το Indymedia είθισται να «χρεώνεται» το συντονισμό της δράσης των αντιεξουσιαστών και των κουκουλοφόρων, και την ανάρτηση άρθρων και ειδήσεων από τον ευρύτερο χώρο της αναρχίας και της μαχόμενης -ενίοτε και της ένοπλης- Αριστεράς. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

πηγές:prezatv,athens.indymedia.org

Διαβάστε περισσότερα...

Ηρώδειο - στροφή στην ποιότητα


Οι "υπεύθυνοι" για το Ηρώδειο απέρριψαν συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για τον Σεπτέμβριο,φέτος κλείνει 35 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι!

Ερμηνευτή που τον επέλεξαν να τραγουδήσει δημιουργοί όπως ο Μάνος Λοιζος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νικόλας Ασιμος ο Θάνος Μικρούτσικος και πολλοί άλλοι.

Ένας καλλιτέχνης που τα τραγούδια του έχουν γίνει σύμβολα κοινωνικών αγώνων.
Από τις σημαντικότερες φωνές, ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Ελληνικό τραγούδι.
Θα μου πείτε δεν είναι και για Ηρώδειο...
κι όμως...

Αντίθετα λίγες μέρες πριν,
ενέκριναν συναυλία της απόλυτης Ελληνίδας......Κύπριας Αννας βίσση!!

Με εισήγηση παρακαλώ του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, παρά τους μεγάλους διαξιφισμούς που είχαν προηγηθεί ανάμεσα στους αρχαιολόγους...

Με χαρά λοιπόν, οι "υπεύθυνοι" για την πολιτιστική μας κληρονομιά θα φιλοξενήσουν στο Ηρώδειο μια απίστευτα ποιοτικά μουσική πανδαισία, με τραγούδια όπως "...όλες τις τσούλες της γης..." "Δεν θέλω να ξέρεις" κτλπ...

Η απόλυτη Ελληνίδα....Κύπρια υποστηρίζει ότι στη συναυλία της θα ακουστούν τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Σαββόπουλου..
και λιγότερα κομμάτια του μουσικοσυνθέτη(ο θεός να τον κάνει..) Νίκου Καρβέλα.


Διαβάστε περισσότερα...