Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

παραίτηση Αλαβάνου

Tην πρόθεση του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα κι ως εκ τούτου από τη θέση τους αρχηγού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε στους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
αναμένουμε δηλώσεις από εκπροσώπους του Συνασπισμού και προφανώς από τον Αλέξη Τσίπρα



το βίντεο είναι από το κανάλι της παραπολιτικής στο you tube

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ 2009 (2)

στο post ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ 2009 προστέθηκαν τα παρακάτω σχόλια-παράπονα:

09/06/2009 09:36 πμ
Καλημέρα σας θα ήθελα πω ότι 9 η ώρα και δεν μπορείς να δηλώσεις αίτηση συμμετοχής στα Τριήμερα Ιστιοπλοΐας 2009 γιατί το site της neagenia είναι χαλασμένο (σκοπίμως μάλλον γιατί πάντα λειτουργούσε) και δεν μπορώ να κατεβάσω την αίτηση
ντροπή τους



17/06/2009 04:19 μμ
Θέμα: Ιστιοπλοϊκά τριήμερα 2009-Αποτελέσματα
Προς: ggng@neagenia.gr
Κοιν.: georeven12@yahoo.gr, revenakis@yahoo.gr
Ημερομηνία: Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2009, 14:31

Προς
Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς
κύριο Λευτέρη Μπούλια

Αξιότιμε κύριε Γενικέ,
Ενίσταμαι για την αδιαφανή επιλογή των συμμετεχόντων στα Ιστιοπλοϊκά τριήμερα 2009.
Συγκεκριμένα,ο γιός μου Ρεβενάκης Γεώργιος του Θεοδώρου υπέβαλε ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στις 09/06/2009, ώρα 09:14, στο Ναυτικό Όμιλο Καβάλας και στα δημοσιευθέντα αποτελέσματα δεν υπάρχει το όνομά του,ούτε στούς 200 επιλεγέντες,ούτε στους 341 αναπληρωματικούς.
Σημειωτέον,οι πρώτοι 5 επιλεγέντες προκύπτει οτι έκαναν την εγγραφή τους στις 09:15:19.000.Χωρίς διαφορά χιλιοστού του δευτερολέπτου.Η έκτη επιλεγείσα προκύπτει ότι έκανε αίτηση μετά από μια ολόκληρη ώρα και 40 λεπτά . Η δε τελευταία επιλεγείσα έκανε αίτηση στις11:17:01.070 της ίδιας μέρας.
Εκφράζω τη διαμαρτυρία και την αμηχανία μου μαζί με τις τύψεις για το γεγονός οτι εγώ παρακίνησα το παιδί μου να συμμετάσχει σε μια τέτοια διαδικασία,ελπίζοντας οτι στον τόπο αυτό δεν έχουν ακόμα διαλυθεί όλοι οι θεσμοί.

Με ειλικρινή συναισθήματα πικρίας και συνενοχής,

Θεόδωρος Ρεβενάκης
Ψυχολόγος
Παπαφλέσσα 19
56121 Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκη
2310721810
6942019058
revenakis@yahoo.gr



όποιος έχει μια απάντηση ας μας την δώσει.....

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απάντλησης στο «Sea Diamond»


Έγκριση απόπλου από το τοπικό Λιμεναρχείο έλαβε το βράδυ της Κυριακής το σκάφος «Satisfaction» μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών απάντλησης των καυσίμων και πετρελαιοειδών από το βυθισμένο στην καλντέρα της Σαντορίνης κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond».

Η ανάδοχος των εργασιών, «Dronik», με την ολοκλήρωση των εργασιών, λογοδότησε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και στους ασφαλιστές και εκείνοι με τη σειρά τους στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, απ' όπου και αναμένεται να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με το πέρας και το είδος των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Ταμείο Θήρας για την ενημέρωση του Θηραϊκού κοινού, «από τις βραδινές ώρες της 5/6/2009 έως τις βραδινές ώρες της 12/6/2009 συνεχίστηκε η επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων από το «Sea Diamond».

«Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε κατόπιν της απάντλησης όλων των δυνάμενων να απαντληθούν ποσοτήτων. Δεν εντοπίστηκαν πετρέλαιο ή άλλες ρυπογόνες ουσίες σε χώρους του ναυαγίου άλλους από αυτούς στους οποίους έγινε ήδη απάντληση, ενώ δεν παρατηρείται καμία διαρροή από το εσωτερικό του ναυαγίου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι αντληθείσες ποσότητες έχουν ως εξής: μείγμα θαλασσινού νερού και πετρελαιοειδών 929 κυβικά μέτρα, εκ των οποίων πετρελαιοειδή 155 κυβικά μέτρα.

Τις ποσότητες πιστοποίησε το Τελωνείο Θήρας.



Διαβάστε περισσότερα...

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: το βούλευμα για τον ειδικό φρουρό



Καταπέλτη για τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, κατηγορούμενο για τη δολοφονία του ανήλικου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο στην περιοχή των Εξαρχείων, αποτελεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας. Το βούλευμα παραπέμπει τον ειδικό φρουρό στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου «για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με τη μορφή του ενδεχόμενου δόλου» (κατά μεταβολή της κατηγορίας από άμεσο δόλο) που τελέστηκε σε «ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Στο βούλευμα οι δικαστές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «ο αστυνομικός προς ικανοποίηση του εγωισμού του που είχε θιγεί, στήριξε με το αριστερό του χέρι το δεξί του χέρι που κρατούσε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές απανωτά και απομακρύνθηκε με αργά και ήρεμα βήματα».
Αποτέλεσμα ήταν μια σφαίρα να προσκρούσει στην τρίτη κατά σειρά «πακτωμένη τσιμεντένια μπάλα από αυτές που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της οδού Τζαβέλλα, στην οποία η βολίδα εξοστρακίστηκε» και ο 16χρονος να πληγεί θανάσιμα από «τυφλό τραύμα του θώρακος».
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάνθηκε ότι ακόμα «κι αν ο κατηγορούμενος δεν επεδίωξε άμεσα τον θάνατο του εφήβου, πυροβόλησε από οργή που δεν απέκλειε την ήρεμη ψυχική σκέψη και παρ΄ όλο που προέβλεψε ότι λόγω της μικρής απόστασης από το θύμα, της στενότητας του δρόμου, της ύπαρξης πλήθους ατόμων απέναντι και γύρω του και εν όψει του τεχνητού φωτισμού που υπήρχε, ήταν ενδεχόμενο να πλήξει η βολίδα τον παθόντα, αποδέχτηκε το αξιόποινο αποτέλεσμα της ενέργειάς του».
Το βούλευμα συμπίπτει με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων που υποστήριζαν ότι ο 16χρονος Α. Γρηγορόπουλος δεν είχε σχέση με τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν τη μοιραία συνάντησή του με τον ειδικό φρουρό.
«Τα άτομα που βρίσκονταν στις οδούς Τζαβέλλα και Μεσολογγίου (σε βάρος των οποίων απευθύνθηκαν οι κατηγορούμενοι) δεν προέκυψε ότι είχαν σχέση με τα άτομα που είχαν ρίξει μπουκάλι στο περιπολικό νωρίτερα, ούτε προέκυψε ότι αποτελούσαν ομάδα. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και ο φίλος του βρίσκονταν στην είσοδο κτιρίου στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα... αφού άκουσαν τον κρότο της χειροβομβίδας και επειδή κάποιοι περαστικοί τους είπαν ότι κάτι έγινε και κατεβαίνουν αστυνομικοί, κινήθηκαν για 2-3 μέτρα προς το μέσον της Τζαβέλλα, ενώ πίσω υπήρχαν κι άλλα άτομα. Αυτά τα άτομα καθώς και τα δυο παιδιά άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν τους κατηγορουμένους απαντώντας στις βρισιές και τις προκλήσεις τους, ενώ κάποιος άγνωστος έριξε κι ένα μπουκάλι με νερό προς τους κατηγορουμένους», αναφέρεται στο βούλευμα.
Ο συνάδελφός του, Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος τον «συνέδραμε ψυχικά» θα καθίσει στο εδώλιο «για απλή συνέργεια».

Διαβάστε περισσότερα...

Μανώλη παραιτήσου η άντε και .....


Με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης, εκδηλώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, συγκεκριμένα κατά την έναρξη των εργασιών του Γ' Θερινού Τμήματος της Βουλής, στις 9 Σεπτεμβρίου. Την πληροφορία μετέδωσε το Mega.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κάνει ιδιαίτερη μνεία αφενός στην υπόθεση του Βατοπεδίου, αναφέροντας πως είχε ενημερώσει σχετικά από την άνοιξη του 2008, αφετέρου στην υπόθεση της Siemens, μιλώντας για παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος που φοβούνται τυχόν αποκαλύψεις.
Η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποδοκίμασε δημόσια τη στάση του κ. Μανώλη, τον οποίο προκαλεί μάλιστα ανοιχτά να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα εφόσον το επιλέξει ή να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση εφόσον διαφωνεί με τις επιλογές της.

Διαβάστε περισσότερα...