Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

φασιστική εισβολή από ΧΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Ακυρώνει προσλήψεις το ΑΣΕΠ λόγω έλλειψης αξιοπιστίας


Σε ακύρωση 15 προσλήψεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε το ΑΣΕΠ, ζητώντας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την επανάληψη της διαδικασίας από το μηδέν, με έκδοση νέας προκήρυξης.

Με 17σέλιδο πόρισμα το ΑΣΕΠ κοινοποιεί τις παρανομίες της Επιτροπής του Διαγωνισμού, με υπουργό Δικαιοσύνης τότε τον Σωτήρη Χατζηγάκη, ενώ αναφέρει ότι «υπήρξε παντελής έλλειψη οποιασδήποτε αποτύπωσης κάποιας αξιολογικής κρίσης ή βαθμολογικής αξιολόγησης των υποψηφίων στα πρακτικά της Επιτροπής».

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με νόμο ο συγκεκριμένος διαγωνισμός εξαιρέθηκε από το σύστημα προσλήψεων του ΑΣΕΠ κατά παράβαση του Συντάγματος, αφού δεν πρόκειται για ειδικό διαγωνισμό, ενώ η προκήρυξη δεν είχε ελεγχθεί από τον ΑΣΕΠ. Δεν δόθηκε η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων από τους υποψηφίους, ο υπουργός Δικαιοσύνης έπρεπε να καθορίσει με την προκήρυξη τη διαδικασία και τους όρους διεξαγωγής της συνέντευξης, και ανάμεσα σε άλλες καταγγελίες αναφέρεται ότι υποψήφιοι (οι οποίοι κατονομάζονται συγκεκριμένα) που είχαν και τα τρία κριτήρια της προκήρυξης δηλαδή βαθμό άριστα, δύο ανήλικα παιδιά και ήταν τέκνα πολύτεκνης οικογένειας έμειναν εκτός νυμφώνος χωρίς καμία αιτιολόγηση.

Το ΑΣΕΠ, τέλος, αναφέρει ότι το αποκλειστικό κριτήριο επιλογής των υποψηφίων, η συνέντευξη δεν διεξήχθη νομίμως, ενώ δεν υπάρχουν στα πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού οι ερωτήσεις που έγιναν στους υποψηφίους και οι απαντήσεις που δόθηκαν, καθώς επίσης λείπει και η αξιολόγησή τους. Καταλήγει λοιπόν ότι οι πίνακες των διοριστέων ούτε συντάχθηκαν νόμιμα, ούτε ισχύουν, και ζητεί επανάληψη της διαδικασίας προσλήψεων, από την αρχή.




Πηγή: Ελευθεροτυπία,tvxs

Διαβάστε περισσότερα...

Το μικρό κόμμα τρώει τον Μεγάλο Αδελφό!


Η πληροφορία είναι διασταυρωμένη: Έλληνες του εξωτερικού έχουν λάβει προεκλογικό υλικό [από ελληνικό κόμμα] που τους απεστάλη ταχυδρομικώς στις διευθύνσεις κατοικίας τους, πληροφορία την οποία κατείχε μόνο το προξενείο της αντίστοιχης χώρας.




Οι Έλληνες, που ζουν στο εξωτερικό, έκαναν δήλωση στα Ελληνικά Προξενεία του τόπου κατοικίας τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο κατοικίας τους (στο εξωτερικό), δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος. Μόνο στα προξενεία γίνονται οι δηλώσεις αυτές και συντάσσονται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι από τους υπαλλήλους του προξενείου. Δηλαδή, το κόμμα αυτό πήρε είτε τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, που συντάχθηκαν στα προξενεία, είτε αντίγραφα των δηλώσεων, κι αυτό προφανέστατα σε συνέργεια με τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών αφού αυτοί είναι οι τελικοί αποδέκτες των εκλογικών καταλόγων! Είμαστε βέβαιοι για το τελευταίο επειδή οι χώρες από τις οποίες πήραμε προσωπικά επιβεβαίωση για τη μαζική αποστολή επιστολών είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, αλλά και η Κύπρος(!!), πράμα που σημαίνει ότι η διακίνηση προσωπικών δεδομένων έγινε από το κέντρο διαχείρισης αυτών των πληροφοριών, δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας! Αγνοούμε όμως σε πόση έκταση έχει γίνει αυτό, αν δηλαδή αποστάλθηκε το υλικό στο σύνολο όσων δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν. Ποιο είναι, λοιπόν, το κόμμα αυτό που υφάρπαξε προσωπικά δεδομένα πολιτών για να κάνει προεκλογικό spam;

Μα φυσικά το Λά.Ο.Σ.! Ποιο άλλο κόμμα θα υιοθετούσε μια παρόμοια ξεπερασμένη τακτική, που ταυτόχρονα είναι ηθικά, πολιτικά και νομικά κολάσιμη; Ο e-lawyer παραθέτει άρθρα και αποφάσεις που απαγορεύουν πλέον τέτοιου είδους πρακτικές. Διαβάστε

Το ζήτημα είναι πολιτικό, νομικό και βαθύτατα δημοκρατικό.
προσεκτικά τον πλούτο των νομικών πληροφοριών που παραθέτει και αναλογιστείτε το εύρος της αισχίστης ψηφοθηρίας που δεν λογαριάζει νόμους και ηθικούς φραγμούς προκειμένου να τσιμπήσει λίγα ψηφαλάκια ακόμα και από τους Έλληνες του εξωτερικού, που ίσως, λόγω της απόστασης, δεν έχουν και την καλύτερη ενημέρωση για την νεοελληνική πολιτική πραγματικότητα.




jungle-report.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Στην φυλακή η σύζυγος και μία από τις κόρες Καραβέλα. Η κυβέρνηση παραμένει ελεύθερη

Δραματική τροπή παίρνει η προσπάθεια δικαιοσύνης - κυβέρνησης να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τις αποδράσεις στην υπόθεση Siemens. Η γυναίκα και η 25χρονη κόρη του Χ.Καραβέλα προφυλακίστηκαν μετά τα μεσάνυχτα. Ελεύθερες οι δυό άλλες κόρες, αν καταβάλλουν 1 εκατ. ευρώ η κάθε μια!

Του Στέλιου Κούλογλου(tvxs.gr):

Οι δύο μικρότερες κόρες πρέπει να καταβάλλουν το υπέρογκο ποσό έως τις 8 Ιουνίου. Απαγορεύτηκε επίσης η έξοδός τους από τη χώρα ενώ είναι υποχρεωμένες να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληφορορίες ο ανακριτής και ο εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέα την κυρία Καραβέλα επειδή είχε περισσότερους κοινούς λογαριασμούς με τον σύζυγο της! Δεν είναι καθόλου σαφές γιατί προφυλακίστηκε η μία από τις 3 κόρες και μάλιστα η μεγαλύτερη. Στις απολογίες τους είχαν από κοινού υποστηρίξει ότι δεν ήξεραν τίποτα για την προέλευση των χρημάτων καθώς ο πατέρας τους άνοιξε κοινούς λογαριασμούς με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας το 2002 - 2003, όταν υπεβλήθη σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί και για τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Καραβέλα είναι άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιλογή της μητέρας και της μεγαλύτερης κόρης ενισχύει την υπόθεση ότι πρόκειται για την εφαρμογή στην πράξη της θεωρίας της οικογενειακής ευθύνης που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές της ανθρωπότητας και της ελληνικής ιστορίας.

Ακόμη και στην περίοδο της δικτατορίας, σε ελάχιστες περιπτώσεις είχαν συλληφθεί μέλη της οικογένειας καταζητούμενων για να αναγκαστούν να παραδοθούν στην δικαιοσύνη. Σε μια από τις γνωστές περιπτώσεις η ΕΣΑ (Στρατιωτική Αστυνομία) δεν βρήκε στο σπίτι τον φοιτητή της Αρχιτεκτονικής, Ανδρέα Κούρκουλα, και συνέλαβε τον μικρότερο αδελφή του Δημήτρη. Στην περίπτωση του Μίκη Θεωδοράκη τα δύο παιδιά του είχαν υποστεί εκφοβιστικούς ελέγχους και δοκιμασίες στην διάρκεια της εξορίας ολόκληρης της οικογένειας στην Αρκαδία. Αλλά πριν την σύλληψη του Μίκη Θεωδοράκη δεν είχε συλληφθεί κανένα μέλος της οικογένειας του.

Οι προφυλακίσεις θέτουν σαφώς το ερώτημα γιατί δεν είχαν διαταχθεί προηγουμένως, από την στιγμή που ο ανακριτής είχε στην κατοχή του όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία. Είναι προφανές ότι οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί προσπαθούν με μια λάθος κίνηση να συγκαλύψουν τις προηγούμενες λαθεμένες κινήσεις, όταν οι δραπέτες της Siemens κυκλοφορούσαν ελεύθερα ενώ θα μπορούσαν να τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι «προφυλακίσεις οικογενειακής ευθύνης» αποτελούν προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι πραγματικές ευθύνες της κυβέρνησης που επί μέρες περιέφερε ασκόπως από υπουργικό γραφείο σε υπουργικό γραφείο την πληροφορία ότι ο κ.Καραβέλας ετοιμαζόταν να την «κοπανήσει» στην Ουρουγουάη.

Σε μια άλλη χθεσινή εξέλιξη με σοβαρές πολιτικές διαστάσεις, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων «άδειασε» την κυρία Μπακογιάννη που ισχυριζόταν ότι κάποιος υπλληλος άργησε να της μεταφέρει την πληροφορία. Σε ανακοίνωση της η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων διευκρινίζει ότι το γραφείο της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, είχε στη διάθεσή του το τηλεγράφημα του Έλληνα πρέσβη από την Ουρουγουάη από την πρώτη στιγμή.

Μερικές μέρες πριν τις εκλογές η Δικαιοσύνη προχωρεί σε κινήσεις σκοπιμότητας για να περιορισθούν οι αρνητικές επιπτώσεις για την κυβέρνηση, δίνοντας όμως την χαριστική βολή στην όποια ανεξαρτησία είχε αφήσει στην Δικαιοσύνη, μια απερίγραπτη κυβέρνηση που εξακολουθεί να παραμένει ελεύθερη.

Διαβάστε περισσότερα...

Δύο στους τρεις Αμερικανούς αντιτάσσονται στο κλείσιμο της φυλακής στο Γουαντάναμο της Κούβας και διαφωνούν με τη μεταφορά ορισμένων κρατουμένων στο αμερικανικό έδαφος σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Gallup και δημοσιεύεται από την εφημερίδα USA Today.

Διαβάστε περισσότερα...

«Κατηγορώ» διπλωματών κατά Ντόρας


Την Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορεί ευθέως η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων για την ολιγωρία που επέτρεψε τη φυγή του κατηγορούμενου για τη Siemens, Χρήστου Καραβέλα στο εξωτερικό.
Σε ανακοίνωσή, οι διπλωμάτες υπογραμμίζουν ότι η ίδια και μόνο αυτή επέλεξε τους ρυθμούς ανταπόκρισης στο τηλεγράφημα από το Μοντεβιδέο.
Οι διπλωματικοί υπάλληλοι ουσιαστικά ψεύδονται, απαντά η υπουργός Εξωτερικών.
Η ΕΔΥ υποστηρίζει ότι το τηλεγράφημα που περιέγραφε τις κινήσεις του Χρ. Καραβέλα στη χώρα της Νοτίου Αμερικής ήταν στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή που έφθασε στην κρυπτογραφική υπηρεσία, ,λόγω της δομής του συστήματος διακίνησης των απορρήτων τηλεγραφημάτων. Παράλληλα, της καταλογίζουν ότι έσπευσε να προεξοφλήσει την ολιγωρία διπλωματικών υπαλλήλων.
το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΔΥ εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΝΔ μετέτρεψε σε parking την Πλατεία Συντάγματος

Διαβάστε περισσότερα...

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα στο συνέδριο της Νάξου


Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Τρίτης μελέτη ελλήνων επιστημόνων και έρευνες για την ποιότητα του νερού σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Κρήτη και νησιά των Κυκλάδων.

Σημαντικά στοιχεία για τη νόσο των λεγεωνάριων παρουσίασαν επιστήμονες από τη Γενεύη, στο παγκόσμιο συνέδριο για το νερό και την υγεία που πραγματοποιείται στη Νάξο από το πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Αθηνών με τη συμβολή του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφεραν οι πολίτες εισπνέουν τα μολυσμένα σταγονίδια από υδρόψυκτα κλιματιστικά μηχανήματα, ντους, συντριβάνια και κολυμβητήρια.

Ο άνθρωπος μπορεί να προσβληθεί από πνευμονία βαριάς μορφής που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο.

Υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη από το 1987 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 8 χιλιάδες περιστατικά, ενώ στην Ελλάδα 440.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Τρίτης μελέτη ελλήνων επιστημόνων και έρευνες για την ποιότητα του νερού σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Κρήτη και νησιά των Κυκλάδων.

Επίσης θα παρουσιαστούν μελέτες για νέους τρόπους επεξεργασίας και απολύμανσης του νερού.



Διαβάστε περισσότερα...