Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ελληνικά 'κώμα'-τα

"Είναι απίστευτο, τα Ελληνικά κόμματα προκειμένου να μην χάσουν την εξουσία είναι ικανά να πάνε εναντίον του συμφέροντος την πατρίδος τους."
Αμερικανός πρέσβης, Σμύρνη 1920



Αν εκείνη την εποχή που η Ελλάδα έδινε έναν ατέλειωτο αγώνα για την ανεξαρτησία της, που οι πολιτικοί της ήταν του διαμετρήματος ενός Ελευθερίου Βενιζέλου, ελέχθη η παραπάνω ρήση, φανταστείτε τι θα πρέπει να ειπωθεί σήμερα. Φανταστείτε τι θα πρέπει να λεχθεί σήμερα για τα κόμματα και τους πολιτικούς όταν σήμερα περισσότερο από ποτέ η διαφθορά και η σήψη στο πολιτικό σύστημα έχουν φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Φανταστείτε τι θα πρέπει να ειπωθεί σήμερα όταν τα παραδείγματα χρηματισμού και σκανδάλων των πολιτικών είναι αμέτρητα όπως αντίστοιχα αμέτρητες είναι και παραγραφές των κατηγοριών και η μη τιμωρία των εμπλεκομένων πολιτικών.


Τι να πρώτο-αναφέρει κανείς για την αθλιότητα των πολιτικών κομμάτων? Ότι μοναδικός τους στόχος είναι το γάντζωμα στην εξουσία και η παραμονή σε αυτήν για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με οποιοδήποτε τίμημα? Ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος? Ότι το μόνο που κοιτούν είναι η τοποθέτηση σε όλα τα δημόσια αξιώματα κομματαρχών με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κόμματος και όχι των πολιτών? Ότι σκοπός τους είναι η συνεχής πόλωση των πολιτών και η δημιουργία πλασματικών αδιεξόδων με σκοπό την ηφαρπαγή των ψήφων τους? ΄Οτι μεταξύ τους υπάρχει μία μόνιμη συναλλαγή για την απόκρυψη των σκανδάλων και την ληστεία του δημόσιου πλούτου? Ότι έχουν διαβρώσει πέραν της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, και την δικαστική και στρατιωτική τοποθετώντας δικά τους φερέφωνα αδιαφορώντας για έννοιες όπως αξιοκρατία, αξιοπρέπεια και ικανότητα? Ότι βρίσκονται σε ένα συνεχές αλισβερίσι με τα ΜΜΕ αποκρύπτοντας και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια? Ότι στην ουσία πρόκειται για την πιο στυγνή δικτατορία συγκαλυμμένη με το περίβλημα της 'δημοκρατίας'?

Ποιος πιστεύει σήμερα ότι υπάρχει έστω και ένας πολιτικός που ο πραγματικός λόγος που ασχολήθηκε με την πολιτική είναι η αγάπη του για την πατρίδα του και η διάθεση του να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο? Όταν πολιτικοί (κ. Βουλγαράκης) ισχυρίζονται ότι 'το νόμιμο είναι και ηθικό' και έχουν την πλήρη κάλυψη από τον κομματικό τους αρχηγό (κ.Καραμανλής) υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει στις αγνές προθέσεις των πολιτικών?

Τα κόμματα, ειδικά τα δύο κόμματα εξουσίας, έχουν μηχανισμούς παραγωγής πολιτικών. Ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης από την πρώτη μέρα γέννησης τους ήταν προγραμματισμένο να κυβερνήσουν. Όχι βέβαια λόγων ικανοτήτων ούτε λόγω της αγάπης τους για την Ελλάδα, αλλά μόνο και μόνο λόγω του ονόματος που φέρουν και λόγω της ευκολίας που έχουν τα κόμματα να σφετεριστούν αυτό το όνομα για να πολώσουν και να αποκτήσουν μόνιμη πελατεία.

Για να πάρουμε μόνο ένα παράδειγμα σκανδάλου, την ώρα αυτή 100 εκατομμύρια ευρώ από μίζες λόγω του σκανδάλου Siemens ψάχνουν αποδέκτη αλλά τα κόμματα σφυρίζουν αδιάφορα. Το ποσό βέβαια στην ουσία είναι πολύ μεγαλύτερο γιατί πέρα από τις μίζες, το εκάστοτε έργο το κοστολογούταν πολύ περισσότερο από την πραγματική του αξία. Άρα όχι μόνο μίζες αλλά και υπερτιμολόγηση του πραγματικού κόστους σε βάρος ποιου άλλου, όλων ημών βεβαίως.

Το σύστημα των ΜΜΕ εξακολουθεί να καλεί σε συζητήσεις πολιτικούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλα σαν να μην συμβαίνει τίποτα επιβάλλοντας τους σε όλους εμάς και παίζοντας με τη νοημοσύνη μας. Οι δύο 'αμόλυντοι' πολιτικοί αρχηγοί λένε βαθυστόχαστες και πομπώδης εκφράσεις όπως ' όλα στο φώς, όλα στη δικαιοσύνη' και το θέατρο του παραλόγου καλά κρατεί.

Μα αν πραγματικά θέλετε να βρείτε που πήγαν τα λεφτά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας σε πέντε λεπτά. Αφού άνθρωποι των δικών σας κομμάτων τα άρπαξαν ποιόν δουλεύτε? Ας κατονομάσετε αυτούς που τα πήραν και μετά να τους στείλετε στη δικαιοσύνη. Αλλα πώς να το κάνετε αυτό? Αφού όλοι είστε μπλεγμένοι και ξέρετε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε το τέλος σας από την εξουσία που τόσο λατρεύετε. Για αυτό σταματήστε να μας εμπαίζετε λέγοντας μας για δικαιοσύνη αφού εξάλλου και αυτή από σας ελέγχεται.

Η γελοιότητα όμως των κομμάτων δεν σταματά εδώ. Πέραν του ότι αυτό που στην ουσία προσδοκούν και καταφέρνουν με απόλυτη επιτυχία είναι να διχάζουν τον λαό βάζοντας ταμπέλες και δημιουργώντας οπαδούς-πελάτες, το ύψιστο του γελοίου είναι άλλο.

Η προοπτική τους για το πώς βλέπουν τα πράγματα εξαρτάται άμεσα από το αν είναι στην εξουσία ή όχι! Με άλλα λόγια για τους πολιτικούς-φερέφωνα και τα κόμματα-τραγωδίες, για το ίδιο γεγονός, δεν υπάρχει μία αλήθεια αλλά δύο και μάλιστα διαμετρικά αντίθετες! Ποια θα διαλέξουν κάθε φορά? Μα φυσικά αυτήν που τους συμφέρει και που έχει να κάνει με το αν βρίσκονται στην εξουσία ή όχι.

Είναι τόσο γελοίο το θέαμα βλέποντας τους να διαπληκτίζονται και να διαφωνούν με πάθος, για θέματα που όλοι ξέρουμε ότι θα είχαν ακριβώς αντίθετη γνώμη αν αντίστοιχα τα κόμματα τους κατείχαν άλλη θέση στο δίδυμο κυβέρνηση-αντιπολίτευση, που πραγματικά αναρωτιέται κανείς πόσο πιο χαμηλά μπορούν να φτάσουν, πόσο μπορούν να πιθηκίζουν, πόσο εξουσιολάγνοι και φιλοχρήματοι είναι, πόσο άπληστοι είναι, πώς είναι δυνατόν να έχουν ξεπουλήσει όλα τους τα ιδανικά, και στο τέλος τέλος να έχουν ξεπουλήσει ακόμα και το ίδιο τους τον εαυτό για την εξουσία και το χρήμα.


Βέβαια εκεί που για αυτούς υπάρχει πάντα μία αλήθεια είναι όταν περνούν νομοσχέδια που αφορούν την αύξηση των μισθών και απολαβών τους καθώς και τη διασφάλιση της βουλευτικής και υπουργικής τους ασυλίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αλήθεια είναι πάντα μία, είτε βρίσκονται στην εξουσία είτε όχι. Καθαρά και ξάστερα.

Τα κόμματα αυτά λοιπόν έχουν καταφέρει να φέρουν την Ελλάδα σε κώμα. Για αυτό μήπως είναι καλύτερα να τα προσφωνούμε κώμα-τα?





Πηγη: mavroseolous.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. στον Ασπρόπυργο


Επιχείρηση σκούπα για παράνομους μετανάστες και τοξικομανείς ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία για την επομένη των ευρωεκλογών, σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα». Η ΕΛ.ΑΣ. σκοπεύει να μετατρέψει την πρώην βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο σε «κέντρο υποδοχής» για 2.000 μετανάστες που «χαλάνε» την εικόνα του κέντρου της Αθήνας.

Πρόκειται για σαρωτική επιχείρηση που θα έχει ως στόχο να απομακρύνει όλους τους πρόσφυγες από το τρίγωνο Πλατεία Ομονοίας- Πλατεία Καραϊσκάκη- Πλατεία Θεάτρου. «Στόχος είναι το κέντρο της Αθήνας να ξαναγίνει προσβάσιμο στους πολίτες και να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας σε όσους ζουν ή κινούνται σε αυτό», δηλώνουν στην εφημερίδα κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα, στην τελική ευθεία μπαίνει και το ζήτημα δημιουργίας ενός στρατοπέδου - γκέτο στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου η αστυνομία σκοπεύει να μεταφέρει εκατοντάδες παράνομους μετανάστες που μέχρι σήμερα βρίσκουν καταφύγιο στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ. ΑΣ. προκύπτει πως στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και των αρμόδιων τμημάτων βρίσκονται περισσότεροι από 1.400 παράνομοι μετανάστες, αριθμός ήδη κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που μπορούν να φιλοξενήσουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι συλληφθέντες, ύστερα από παραμονή 3 μηνών στα κρατητήρια, επιστρέφουν στους δρόμους καθώς παραμένει πολύ μικρός ο αριθμός μεταναστών που απελαύνονται, αναφέρουν τα «Νέα».

Το στρατόπεδο- γκέτο πρόκειται να δημιουργηθεί στην πρώην στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, που παραμένει εγκαταλελειμμένη για περισσότερο από μια δεκαετία. Το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στις διαδικασίες με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου προκειμένου να περιέλθει στην κυριότητά του η έκταση των 100 στρεμμάτων. Στο χώρο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα μπορέσουν να εγκατασταθούν περίπου 2.000 άτομα.

Τον ίδιο χώρο εμφανίζεται να διεκδικεί όμως και το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να κατασκευαστούν οι νέες δικαστικές φυλακές. Η πρώην στρατιωτική βάση είχε αρχικά παραχωρηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να «κρύψει» τοξικομανείς, άστεγους και άλλους ανεπιθύμητους για την Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων. Λόγω αντιδράσεων όμως το σχέδιο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και οι κατασκευές έμειναν ημιτελείς.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης έχει εξαγγείλει τη μεταφορά των εγκαταστάσεων του ΟΚΑΝΑ από την Πλατεία Θεάτρου, ενώ το πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης για τα άτομα που εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο σταθμό θα μεταφερθεί στα νοσοκομεία Σωτηρία και Γεννηματά. Με αυτή τη μεταφορά, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. υπολογίζουν πως περί τα 500-600 άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών στην περιοχή του κέντρου, θα αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με τα «Νέα», πρόθεση της ΕΛ. ΑΣ. είναι το γκέτο να χαρακτηριστεί «κέντρο υποδοχής», ενώ έγινε ανταλλαγή επισκέψεων και ιδεών με εκπροσώπους της ιταλικής αστυνομίας, καθώς το κέντρο στην ιταλική Λαμπεντούζα θεωρείται πρότυπο. Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών υπογραμμίζουν πως θα ήθελαν ο χώρος αυτός να φυλάσσεται μόνο εξωτερικά από την Αστυνομία, αλλά την εσωτερική του λειτουργία να την αναλάβει η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Αττικής.



Πηγή: Τα Νέα,tvxs

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά 27/05/09

Αυξάνονται τα κρούσματα βίας σε βάρος μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, με την ανοχή της πολιτείας, κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι μεταναστών, της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, του ΕΚΘ, της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, των εκπαιδευτικών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΝ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
"Τα περιορισμένα δικαιώματα μας μειώνονται ακόμα περισσότερο και ένα χρόνο τώρα δεν μπορούμε να βγάλουμε άδεια εργασίας", δήλωσε Αφγανός μετανάστης που ζει 7 χρόνια στην Ελλάδα.
"Οι ξυλοδαρμοί και τα βασανιστήρια μεταναστών είναι συχνά φαινόμενα κι εγώ φοβάμαι κάθε φορά που βγαίνω στο δρόμο για το πως θα με αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί", τόνισε Τούρκος μετανάστης που βρίσκεται 12 χρόνια στη χώρα μας.
Και οι δυο καταδίκασαν την προσβολή σε βάρος του Κορανίου και την επίθεση σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων στην Αθήνα και είπαν πως μετά από τέτοιες ενέργειες οι μουσουλμάνοι θα βγουν να διαδηλώσουν και να τα σπάσουν, διότι δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν αφού η θρησκεία είναι η τελευταία τους ελπίδα. Στο στόχαστρο τους εκτός από την αστυνομία βρέθηκαν και ακροδεξιές οργανώσεις που επιτίθενται εναντίον μεταναστών.
Οπως είπαν οι μουσουλμάνοι της Θεσσαλονίκης δεν έχουν δικό τους χώρο για τις θρησκευτικές τελετές και προσφεύγουν σε αυτόν που χρησιμοποιούν Άραβες.


Τρεις και πλέον μήνες μετά τις ευρωεκλογές, στις 15 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή της «Δράσης» κατά της απόφασης του υπουργού Εσωτερικών για τη ραδιοτηλεοπτική προβολή των νέων κομμάτων.
Η αυξημένη επταμελής σύνθεση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ έκρινε ότι οι αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου είναι νόμιμες, αλλά παρέπεμψε την αίτηση στην ολομέλεια, λόγω σπουδαιότητας.
Το Δ' τμήμα, υπό την προεδρία του Παν. Πικραμένου χαρακτήρισε ανεκτές τις διαφοροποιήσεις στον τηλεοπτικό χρόνο που δίνεται για κάθε κόμμα. Έκρινε επίσης, ότι δεν παραβιάζεται η συνταγματική και κοινοτική αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας, ή το πρόσθετο πρωτόκολλο της Σύμβασης της Ρώμης για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών.

Συνάντηση θα έχει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον πρόεδρο της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, σήμερα.
Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Ρουμανίας θα μεταβεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών για το οικονομικό φόρουμ σχετικά με την οικονομική συνεργασία Ελλάδος - Ρουμανίας, ενώ αργότερα θα μεταβεί στην πρεσβεία της χώρας του, θα συναντήσει μέλη της ρουμανικής κοινότητας στην Ελλάδα. Το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα του παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.


Τη συγγνώμη του Ταγίπ Ερντογάν προς το τουρκικό έθνος ζητά το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP) αναφορικά με τη δήλωσή του περί εκδίωξης από την Τουρκία όσων είχαν διαφορετική εθνική ταυτότητα, γεγονός το οποίο ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε αποτέλεσμα φασιστοειδούς αντίληψης.
Μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο αρχηγός του ακροδεξιού MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι «η ανάρμοστη αυτή συμπεριφορά, που χειροκροτήθηκε από τον ελληνικό Τύπο, ως ιστορική αυτοκριτική και ομολογία, είναι βέβαιο ότι θα εκτιμηθεί και στην Αρμενία».
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός επιχειρεί να καταδικάσει το τουρκικό έθνος και την ένδοξη ιστορία του με μία βαριά συκοφαντία και κατηγορία περί φασισμού και για το λόγο αυτό πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από το τουρκικό έθνος, λέγοντας ότι πρόκειται για κάτι που είπε άθελά του και κατά λάθος».
Και συνέχισε: «Εάν δεν το κάνει, πρέπει να ξεκαθαρίσει σε ποια περίοδο της ιστορίας μας και σε ποιες εθνικές ταυτότητες αναφέρεται, αν εννοεί τους Έλληνες που εγκατέλειψαν την Τουρκία στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληθυσμών και της σχετικής συμφωνίας του 1923 και τέλος, αν επεκτείνεται και υιοθετεί τα ψεύδη των Αρμενίων για τα γεγονότα του 1915».

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε και τρίτο πύραυλο

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο μικρού βεληνεκούς ανοικτά των ανατολικών ακτών της, αργά τη νύχτα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της Σεούλ.
Νωρίτερα, η Πιονγιάνγκ είχε εκτοξεύσει άλλους δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς προκαλώντας διεθνή κατακραυγή. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το βράδυ της Δευτέρας με ομόφωνη διακήρυξη του εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στις δοκιμές. Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, το εθνικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την επιβολή περαιτέρω οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να ζητηθεί από την εισαγγελία του Μονάχου και νέο συμπληρωμένο ένταλμα σύλληψης για το Μιχάλη Χριστοφοράκο.
καθώς το πρώτο θεωρήθηκε ελλιπείς
Το ενδεχόμενο νέο ένταλμα θα περιλαμβάνει τις ακριβείς κατηγορίες και ποινές για αξιόποινες πράξεις που έχει τελέσει στην Ελλάδα
Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens, Φόλκερ Γιουνγκ.












πηγές: prezatv,tvxs,enet,nea...

Διαβάστε περισσότερα...