Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Μονάδες αφαλάτωσης σε νησιά του Αιγαίου


Μετά από προγραμματική συμφωνία του υπουργού Ναυτιλίας με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Τη δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης σε 14 άνυδρα νησιά του Αιγαίου, προβλέπει προγραμματική συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Όπως ανέφερε ο κ. Παπαληγούρας, το υπουργείο τις επόμενες μέρες προκηρύσσει Ανοικτό Μειοδοτικό Διεθνή Διαγωνισμό για την προμήθεια πόσιμου νερού αρίστης ποιότητας που θα παράγεται σε κάθε νησί.

Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί για 12 χρόνια, ενώ μπορεί να παραταθεί για τρία ακόμη χρόνια στην περίπτωση που ο ανάδοχος προμηθευτής αποδειχθεί αξιόπιστος ως προς τις υποχρεώσεις του.

"Οι ΟΤΑ θα διαθέσουν στον ανάδοχο κατάλληλο οικόπεδο κατά χρήση για 12-15 χρόνια και θα παραλαμβάνουν δωρεάν, χωρίς καν δαπάνες λειτουργίας ή συντήρησης των μονάδων αφαλάτωσης στην δεξαμενή τους, συγκεκριμένες ποσότητες εποχιακά κατανεμημένες πόσιμου νερού αρίστης ποιότητας και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ελληνικής Νομοθεσίας και της ΕΕ", τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την λήξη του Προγράμματος σε 12-15 χρόνια, όλες οι εγκαταστάσεις θα περιέλθουν στην κυριότητα των ΟΤΑ χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση και έχει προβλεφθεί να παραδοθούν σε καλή λειτουργική κατάσταση.

Στο πρόγραμμα υδροδότησης συμμετέχουν η Αμοργός, η Χάλκη, η Μεγίστη, οι Λειψοί, η Πάτμος, η Κάλυμνος (για τη νήσο Ψέριμο), η Δονούσα, τα Κουφονήσια, η Ηρακλειά, η Θηρασιά, η Φολέγανδρος, η Κίμωλος, η Σίκινος και το Αγαθονήσι



Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελίες & μηνύσεις στο χώρο της ναυτιλίας

Πρός Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ Αναστάσιο

Μόλις προ ολίγου με ενημέρωσε ο πλοίαρχος του Μ/V “TZOANNA” Iωάννης Μυτακίδης [ τηλέφωνο 6973020590 ] ότι “εδάρη και προπυλακίστηκε αγρίως από τετραμελή ομάδα λιμενικών οργάνων “και κρατείται στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας”. Ο λόγος, επειδή τραβούσε φωτογραφίες του πλοίου του και μιας θαλαμηγού. Του εζήτησαν την φωτογραφική του μηχανή και επειδή αρνήθηκε, το θεώρησαν “αντίσταση κατά της Αρχής”, τον “προπυλάκισαν” και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας για να κοιμηθεί στο εκεί κρατητήριο και αύριο να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Σε τηλεφωνική επαφή που είχα με τον αξιωματικό φυλακής του Κ.Λ.Καλαμάτας [ ώρα 21.20 στο τηλέφωνο 27210/22218 ] μου είπαν ότι “δεν εδάρη”, “θεώρησαν όντως αντίσταση κατά της αρχής το γεγονός του ότι δεν τους έδωσε την φωτογραφική μηχανή” [ την οποίαν τελικά του την αφαίρεσαν διά της βίας ] και ότι “φωτογράφιζε πολεμικό πλοίο”!!!!!!!

Ο πλοίαρχος Μυτακίδης υπέβαλλε μήνυση κατά των λιμενικών οργάνων, οι οποίοι θα συνεκδικαστούν αύριο μαζί του στο αυτόφωρο , αλλά γι’ αυτούς δεν διέταξε την προφυλάκισή του. Κατά παράβαση του νόμου φυσικά, μια και όλοι οι μηνυόμενοι “κρατούνται” μεχρι εκδίκασής των.

Από πότε κύριοι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υ.Ε.Ναυτιλίας, “οι θαλαμηγοί θεωρούνται για τα λιμενικά σας όργανα “ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ”?????????????????????

Από πότε οι λιμενοφύλακές σας προπυλακίζουν Πλοιάρχους με το “Π” κεφαλαίο, με τοιούτου είδους αιτίες;
Φροντίστε να αντικαταστήσετε την θαλαμηγό με ……..”όποιο πολεμικό είναι διαθέσιμο”, γιατί αύριο θα “πέσει πολύ γέλιο” και θα ξευτιλιστείτε ΔΙΕΘΝΩΣ!
ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!

Έπειτα ακολούθησε Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη ναυτικού στη Καλαμάτα – Σύλληψη στο κτίριο ΥΕΝΑΝΠ

Απογευματινές ώρες σήμερα, στο λιμένα της Καλαμάτας, συνελήφθη από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής 58χρονος πλοίαρχος Φ/Γ πλοίου, ο οποίος φωτογράφιζε ελλιμενιζόμενο πολεμικό πλοίο της Ιταλίας, άνευ σχετικής αδείας.

Σε σύσταση που του έγινε από στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας να μην φωτογραφίζει και να γνωστοποιήσει τα στοιχεία ταυτότητάς του, αρνήθηκε να συμμορφωθεί, απώθησε βίαια τον λιμενικό και στη συνέχεια αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Ο ανωτέρω ναυτικός υπέβαλε μήνυση κατά των λιμενικών οργάνων, που τον συνέλαβαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.




πληροφορίες από epikairo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

να δείς τι σου 'χω για μετά...


To Σενάριο συνεργασίας του ΛΑΟΣ με τη Νέα Δημοκρατία όπως ήταν αναμενόμενο έχει προκαλέσει αναταραχή στο πολιτικό κόσμο. έχουμε φλέρτ η παιχνίδι εντυπώσεων??

Στο κεντρικό δελτίο του ALTER εμφανίσθηκε ο κ.Καρατζαφέρης για να δώσει – μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο Νίκο Χατζηνικολάου – συνέχεια στην εκστρατεία «προσέγγισής» του προς τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μονοπωλεί το πολιτικό σκηνικό μετά τις Ευρωεκλογές. «Δεν είμαστε ακραίο ή ακροδεξιό κόμμα», δήλωσε και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να επιτευχθεί σε αυτή τη χώρα είναι να μη μπορεί να αυτοδικεί ούτε η Χρυσή Αυγή, ούτε η κουκουλοφόροι». Ερωτηθείς για το πώς οραματίζεται τη «συγκυβέρνηση» που προτείνει στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε ότι δεν πρόκειται να διαλύσει το ΛΑΟΣ, αλλά αντίθετα προτείνει «μια προγραμματική συμφωνία για πολιτική συνεργασία που θα βασίζεται στην κομματική βάση των δύο κομμάτων, με πρωθυπουργό τον Καραμανλή και υπουργό τον Καρατζαφέρη». «Ελάτε να κάνουμε κυβέρνηση της δεξιάς», προκειμένου «να μην έρθει ο Γ. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία», είχε δηλώσει κινούμενος στο ίδιο πνεύμα στο ραδιοφωνικό σταθμό «City» νωρίτερα.
Αναφερόμενος στη Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δε θα ήταν αντίθετος στο να τοποθετηθεί αυτή σε άλλο υπουργείο, αρκεί να απομακρυνθεί από το υπουργείο εξωτερικών. Άλλωστε, λίγες ώρες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο «City», ο κ.Καρατζαφέρης πρότεινε στον πρωθυπουργό να «στείλει την κ.Μπακογιάννη στην Κομισιόν», ενώ σε σημερινή συνέντευξή του στο σταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Ντόρα Μπακογιάννη είναι πρόβλημα. Πρέπει να τη διώξει!»
Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,5, ο κ.Καρατζαφέρης κλήθηκε να διευκρινίσει την πρόταση που έκανε προς βουλευτές της ΝΔ να ενταχθούν στο κόμμα του – μετά την έντονη αντίδραση στου κ.Αντώναρου που κατηγόρησε τον κ.Καρατζαφέρη για έλλειψη πολιτικού ήθους. Εξήγησε, λοιπόν, ο κ.Καρατζαφέρης ότι το χρονικό σημείο στο οποίο αναφερόταν η πρότασή του ήταν «Όχι τώρα, όσο διαρκεί η κοινοβουλευτική θητεία. Κάποια στιγμή θα διαλυθεί η Βουλή. Όταν προκηρυχθούν εκλογές, αυτοί που είναι τρίτοι και τέταρτοι και έχουν δουλέψει χρόνια και τίμια και πιστά γι’ αυτή τη μεγάλη παράταξη, αυτοί που δεν τα αρπάξανε, σαν κάποιους άλλους που τους έχει περί πολλού ο κ.Καραμανλής, αυτοί που δεν έβαλαν το χέρι μέσα στο μέλι, σε αυτούς λέω εάν δεν εκλέγεστε μαζί τους, ελάτε μαζί μου να εκλεγείτε». Άλλωστε, φρόντισε να τονίσει ότι ο κ.Αντώναρος «δε διάβασε καλά τη δήλωση» διότι «εντάξει το παιδί δεν είναι και σπίρτο, δεν είχε διαβάσει ότι εγώ είπα μετά τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου και άρχισε να λέει μπαρούφες, που τον εκθέτουν», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, μιλώντας στο Κανάλι 1 ο κ.Καρατζαφέρης είχε χαρακτηρίσει τον κ.Αντώναρο ως «περίπτωση Forest Gump, που κάνει ότι του πουν.»


πηγές:tvxs,enet

Διαβάστε περισσότερα...