Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Προειδοποιητική επιστολή έστειλε η Κομισιόν στην Ελλάδα, σχετικά με το ζήτημα της αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων των μηχανικών. Πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα ώστε να συμμορφωθεί με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του 2008, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το περιστατικό σχετίζεται με το ζήτημα της μη αναγνώρισης των ξένων κολεγίων που λειτουργούν την Ελλάδα.



Προσφυγή ΟΤΕ για το πρόστιμο της ΕΤ


«Μεθοδική και μεθοδευμένη δυσφήμιση του ΟΤΕ» και «επιθετική τακτική απέναντί του με επιβολή κολοσσιαίων προστίμων χωρίς λόγο» καταγγέλλει ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, ύστερα από το τελευταίο πρόστιμο που του επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (1,5 εκατ. ευρώ).
Το πρόστιμο αφορά την παραβίαση της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και συγκεκριμένα την καθυστερημένη προσκόμιση κοστολογικών στοιχείων από τον ΟΤΕ. Το συνολικό ύψος των προστίμων που έχει επιβάλλει από την αρχή του έτους η ΕΕΤΤ στον ΟΤΕ αγγίζει τα 11,5 εκατ. ευρώ




Να διαλυθούν για λόγους ασφαλείας, αποφάσισαν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ, όπως ανακοίνωσε μια εκ των ηγετών τους.

εδώ



ανθρω
ποκυνηγητό στο Αλεποχώρι.
πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη οργώνει την περιοχή μήπως και εντοπίσουν τον Παλαιοκώστα.
Εντοπίσθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το σπίτι στο οποίο διέμενε στο Αλεποχώρι.
Η κατοικία φαίνεται ότι έχει ενοικιασθεί από μία γυναίκα και ιδιοκτήτης του φέρεται να είναι πρώην Δήμαρχος της περιοχής.
Οι αστυνομικοί συλλέγουν αποδεικτικό υλικό και αποτυπώματα.









Δύο στους τρεις ευρωπαίους δεν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου




Ορατός είναι ο κίνδυνος μιας μαζικής αποχής από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, οι Ευρωπαίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη των μελών του Ευρωκοινοβουλίου σε ποσοστό μόλις 34%.
Στην ίδια δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τα μέσα Ιανουαρίου ως τα μέσα Φεβρουαρίου σε δείγμα 27.218 ψηφοφόρων των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές.
Το 62%, περίπου, των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ψήφος τους δεν θα αλλάξει τίποτα, ενώ το 55% εκτιμά ότι «το Ευρωκοινοβούλιο δεν ασχολείται με αρκετά από τα προβλήματα που το αφορούν».
Η αδιαφορία για τις ευρωεκλογές φαίνεται να διαγράφει ανοδική πορεία, καθώς σε προηγούμενη δημοσκόπηση στα τέλη του 2007, οι Ευρωπαίοι είχαν δηλώσει αποφασισμένοι να προσέλθουν στις κάλπες σε ποσοστό 37%. Καθοριστικοί παράγοντες που συντελούν σε αυτήν την αδιαφορία αναδεικνύονται η οικονομική κρίση και η ανεργία.
Ολα τα παραπανω φυσικα,αποτελουν μια καλη ευκαιρια για τους καναλαρχες και τα ΜΜΕ,ωστε να εξασφαλισουν,πολλα και ακριβα πακετα κρατικων διαφημισεων,χρηματα τα οποια θα εγκριθουν προς σπαταλη απο την καρδια της Ευρωπαϊκης Ενωσης…
την στιγμη που ολος ο κοσμος πειναει…



ακόμα....

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάνοιξη του οδοφράγματος στο Λιμνίτη, οι κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια στη κυβέρνηση και αρνούνται να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.εδώ




Επέλεξαν Δ/ντη στο Ωνάσειο, που ελέγχεται από την Αμερικανική Γερουσία, καταγγέλει η αντιπολίτευση



ΕΡΩΤΗΣΗ

ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Επέλεξαν Δ/ντη στο Ωνάσειο, που ελέγχεται από την Αμερικανική Γερουσία ότι φέρεται να εμπλέκεται σε ενδεχόμενη παραβίαση της νομοθεσίας που καθορίζει τις σχέσεις Ιατρών και Εταιρειών Ιατρικού Αναλώσιμου Υλικού»

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο τύπο (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 8-3-09, City Press 9-3-09, City Press 16-2-09, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 8-3-09, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15-3-09) στοιχεία σχετικά με την επιλογή από το Δ.Σ. του Ωνάσειου, του Διευθυντή του Α’ Καρδιολογικού Τμήματος (οιωνεί κλινικής) και τα προσόντα του επιλεγέντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά τα οποία δημοσιεύθηκαν προ της επιλογής του υπόψη Διευθυντή, στις ΗΠΑ υπάρχει η Ομάδα/ εταιρεία CRF επεμβατικών καρδιολόγων, η οποία διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις (προώθηση προϊόντων-συμμετοχή σε μερίσματα) με εταιρείες αναλωσίμου αιμοδυναμικού υλικού (στεντς, καθετήρες κλπ). Ο επικεφαλής της ομάδας CRF κ. Leon αποβλήθηκε το 2007 για δύο χρόνια από το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας, με απόφαση της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας.

Από τις 16-10-2008 το σύνολο των 21 γιατρών της ομάδας CRF μεταξύ των οποίων είναι και ο επιλεγείς Δ/ντης - ελέγχεται από την Αμερικανική Γερουσία για ενδεχόμενη παραβίαση της νομοθεσίας που καθορίζει τις σχέσεις γιατρών και εταιρειών αναλώσιμου ιατρικού υλικού.

Επειδή όπως ασφαλώς γνωρίζετε, τα κυκλώματα εμπορίας αιμοδυναμικού υλικού λυμαίνονται το Δημόσιο, τα Νοσοκομεία- με πρώτο και «καλύτερο πελάτη» το Ωνάσειο – (Δημοσίευμα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 8-3-09 και 15-3-09), η επιλογή του νέου Διευθυντή του Α΄Τμήματος δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες ότι μόνο αξιοκρατική και τυχαία δεν υπήρξε.

Κύριε Υπουργέ,

Το Ωνάσειο είναι Κρατικό Νοσοκομείο, η Διοίκηση του Δ.Σ. διορίζεται από σας και επιχορηγείται γενναιόδωρα από το Κράτος και η λειτουργία του διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 2889/2001, άρθρο 11, παρ.11, όπως και του Νοσοκομείου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» της Θεσσαλονίκης, ως Ν.Π.Ι.Δ. Το 95% των ασθενών του είναι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, του ΟΓΑ, του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, το 2,2% είναι ιδιώτες και καλύπτουν την νοσηλεία τους με ίδιες δαπάνες, και το 0,4% είναι άποροι. Επειδή έχετε την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία του

Ερωτάσθε:

* Σε τι αντικείμενα αφορούν οι ιδιαίτερες επιστημονικές δραστηριότητες του επιλεγέντος. Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα στοιχεία στη Βουλή.
* Οι δραστηριότητες αυτές σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία της εν λόγω ομάδας CRF;
* Δεδομένου ότι ο ομάδα CRF ασχολείται και ελέγχεται προς τούτο από την Αμερικανική Γερουσία – για την προώθηση αναλώσιμου ιατρικού υλικού αφενός, και αφετέρου ο επιλεγείς ως Δ/ντης από τη θέση του θα έχει καθοριστικό λόγο στη διαχείριση και επιλογή της εταιρείας παραγωγής του αναλώσιμου και πολυσήμαντου αυτού υλικού, πως θα διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα των αποφάσεών του, οι οποίες πιθανότατα θα επιβαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό του Ωνασείου; Ενδεικτικά, με βάση το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας, γιατρός του ΩΚΚ, στο διάστημα 2004-2007 ανάλωσε υλικό αξίας 12 εκ. ευρώ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15-3-09)
* Σε τι ενέργειες προβήκατε προς την Αμερικανική Γερουσία προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι ο επιλεγείς δεν εμπλέκεται σε έκνομες ενέργειες, δεδομένου ότι η επιλογή του συγκεκριμένου διευθυντή έγινε μετά τα δημοσιεύματα στον Ελληνικό Ημερήσιο Τύπο και τα οποία δημοσιεύματα ασφαλώς ήταν σε γνώση σας;


Να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική αλληλογραφία μεταξύ Ωνασείου και Αμερικανικής Γερουσίας.

Οι Ερωτώντες και Αιτούντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης,Λεωνίδας Γρηγοράκος, Μάρκος Μπόλαρης,Γρηγόρης Νιώτης, Γιώργος Πεταλωτής
Δημήτρης Τσιρώνης, Γιάννης Δριβελέγκας,Μανώλης Σκουλάκης,Ηλίας Λαμπίρης,Χρήστος Αηδόνης,
Χρύσα Αράπογλου




Παράταση της παραμονής των αμερικανικών στρατευμάτων στο Β. Ιράκ


Τα αμερικανικά στρατεύματα ενδέχεται να παραμείνουν στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ και μετά τις 30 Ιουνίου, παρά τη συμφωνία των ΗΠΑ με την ιρακινή κυβέρνηση, το 2008, για απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τις αστικές ζώνες μέχρι τις 30 Ιουνίου και την πλήρη αποχώρηση από τη χώρα ως το τέλος του 2011.
Όπως δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, Γκάρι Βολέσκι, «Εάν η ιρακινή κυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνουμε, εμείς θα παραμείνουμε», καθώς – όπως ισχυρίζεται – η Αλ Κάιντα είναι ισχυρή στην περιοχή.





Σομαλός πειρατής υπέβαλε μήνυση κατά της
γερμανικής κυβέρνησης
εδώ





Θάνατος αρκούδας δι’ απαγχονισμού στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων!

epirusgate.blogspot.com
















πηγές: kourdistoportocali,prezatv,dr.seeng,tvxs,ανθρωποθυρίδα

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά....(2)

Με προαγωγή ανταμείφθηκε ο Διευθυντής Ασφάλειας της «ζαρντινιέρας»


Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι καταγγέλλει την προαγωγή του Στέργιου Αποστολίδη σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. και την τοποθέτησή του ως Γενικού Επιθεωρητή Β. Ελλάδας, ως μία ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση ατιμωρησίας για την αστυνομική βία.
Ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος υπηρετούσε ως Διευθυντής Ασφάλειας Θεσ/νίκης όταν έλαβε χώρα το περιστατικό της «ζαρντινιέρας», ήταν αυτός που υπέγραψε το πρώτο υπηρεσιακό σήμα, χαρακτηρίζοντας τον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου Δημητρίου από αστυνομικούς, ως «αυτοτραυματισμό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 20 Νοεμβρίου 2006, τρεις μόλις μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή, ο κ. Αποστολίδης βγαίνοντας σε δελτίο γνωστού τηλεοπτικού σταθμού είχε υπερασπιστεί την εκδοχή της «ζαρντινιέρας», ενώ, παράλληλα προβαλλόταν το βίντεο που σόκαρε το πανελλήνιο. «Έγιναν τα πράγματα όπως σας είπα, έπεσε σε ζαρντινιέρα» και «Δεν δέχομαι ότι δεμένο με χειροπέδες εδάρη το παιδί» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Ο Αυγουστίνος Δημητρίου το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 2006, καθώς περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης κι ενώ, η πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου είχε ολοκληρωθεί αρκετές ώρες πριν, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι φορώντας έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο τους, τον πλησίασαν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, ενώ, δίπλα στέκονταν ένστολοι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το θέαμα.





προπαγάνδα της εργοδοσίας
η κινητοποίηση του Λαναρά



Η κάθοδος στην Αθήνα οργανώθηκε με τις «ευλογίες» της εργοδοσίας, αφού οι διευθυντές των εργοστασίων «συνιστούσαν» ανοιχτά στους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Με χρήματα της εργοδοσίας πληρώνονταν τα τρία συνολικά ξενοδοχεία, στα οποία όλες αυτές τις μέρες διέμεναν οι εργαζόμενοι από την επαρχία. Μάλιστα, για τα στελέχη των σωματείων είχαν «κλειστεί» δωμάτια σε ξενοδοχείο δίπλα στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Ακόμα και οι (άδειες) σκηνές που στήθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αγοράστηκαν με χρήματα της επιχείρησης.
Το γεγονός ότι η κινητοποίηση καλύφθηκε οικονομικά από την εργοδοσία, το επιβεβαίωσε και στέλεχος της επιχείρησης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Ροδόπης. Μάλιστα, γι' αυτή του την αποκάλυψη δέχτηκε αργότερα και επιπλήξεις. Η ίδια η ΓΣΕΕ, σε σύσκεψη που έγινε ενόψει της κινητοποίησης στην Κομοτηνή στις 18 Μάρτη, έλεγε στους εργάτες ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες να καλύψει οικονομικά ακόμα και το κόστος της μετακίνησής τους προς την Αθήνα, όπως έκανε τις προηγούμενες φορές, διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα βρει λύση.
Οι διευθυντές των εργοστασίων, οι οποίοι επίσης βρίσκονταν όλες αυτές τις μέρες στην Αθήνα, εμφανίζονταν κάθε μεσημέρι με τσάντες γεμάτες χρήματα και έδιναν σε καθέναν από τους εργαζόμενους 15 ευρώ την ημέρα για τα προσωπικά τους έξοδα στην Αθήνα. Καταγγελίες για τη διανομή «δεκάευρων», μέσω στελεχών των σωματείων, υπήρχαν και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις στην Αθήνα.
Το Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Απρίλη, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση, διοργανώθηκε εκδρομή σε μπανγκαλόου στην περιοχή της Κινέττας, όπου μάλιστα η εργοδοσία μοίρασε στους εργαζόμενους φόρμες και εσώρουχα της εταιρείας. Τα διευθυντικά στελέχη ήταν επίσης παρόντα στη συγκεκριμένη εκδρομή.
Βλέποντας την κινητοποίηση να απομαζικοποιείται, αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι δεν άντεξαν τον εξευτελισμό, συνδικαλιστικά στελέχη ανέλαβαν διά τηλεφώνου να πιέσουν συναδέλφους τους να κατέβουν στην Αθήνα, για να μη χάσουν δήθεν τη δουλειά τους και άλλα παρόμοια.
Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν την αγανάκτηση ολοένα και περισσότερων εργαζομένων. Γι' αυτό και στην πλειοψηφία τους έφυγαν από τις πρώτες κιόλας μέρες από την Αθήνα, όταν κατάλαβαν ότι γίνονται το μπαλάκι ανάμεσα στην εργοδοσία, στις τράπεζες και την κυβέρνηση. Είναι ενδεικτική η καταγγελία εργαζομένων ότι από τους 400 και πλέον συναδέλφους τους που ταξίδεψαν αρχικά στην Αθήνα, τις τελευταίες μέρες παρέμεναν περίπου 150 με 200.

Για γέλια και για κλάματα


χειρουργημένος ασθενής στο νοσοκομείο
του Ρεθύμνου δέχτηκε επίθεση από αρουραίο

Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα «Κρητική Επιθεώρηση» και ακολούθησε ερώτηση του βουλευτή Μ.Κ στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο για τις συνθήκες υγιεινής, που επικρατούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες συγγενών, ο ασθενής που ήταν χειρουργημένος και βρισκόταν σε δωμάτιο του 1ου ορόφου ξημερώματα της Πρωταπριλιάς, δέχθηκε ξαφνικά την επίθεση ενός μεγάλου ποντικού (πιθανότατα αρουραίου), ο οποίος τον δάγκωσε επανειλημμένα στο χέρι.
Ο ασθενής και οι συγγενείς του έβαλαν τις φωνές, οι νοσηλεύτριες έτρεξαν και διαπίστωσαν ότι υπήρχε πράγματι στο χέρι του πληγή που αιμορραγούσε. Αναζητώντας την αιτία εντόπισαν το μεγάλο τρωκτικό σε μια γωνιά του θαλάμου. Τρομαγμένες από το μέγεθός του ανέβηκαν στις καρέκλες, ώσπου την κατάσταση έσωσαν οι συγγενείς του ασθενή. Απομόνωσαν και εξόντωσαν τον ποντικό «εισβολέα» στις τουαλέτες του νοσοκομείου.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει πως «αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν αλγεινή εικόνα για τη λειτουργία των νοσοκομείων και της παρεχόμενης περίθαλψης». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπό χρηματοδότηση της υγείας και καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της επέκτασης του νοσοκομείου, η οποία οδήγησε «σε τραγελαφικές καταστάσεις θέτοντας σε κίνδυνο και απειλή από την έλλειψη στοιχειωδών κανόνων καθαριότητας, την υγεία των ασθενών του νοσοκομείου Ρεθύμνου».
Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεθοδευμένη πολιτική εγκατάλειψης των δημόσιων νοσοκομείων», που αναγκάζει τους ασθενείς να στρέφονται στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

ξεπουλάμε και πάμε.......

Συνεδρίασε το απόγευμα στο Υπουργείο Οικονομίας η διυπουργική επιτροπή για τις ΔΕΚΟ, με κεντρικό θέμα την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την εθελουσία έξοδο για περίπου 2,5 έως 3 χιλιάδες υπαλλήλους, τον επανασχεδιασμό δρομολογίων με περικοπές ζημιογόνων και ενίσχυση των κερδοφόρων, την καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και την επανεξέταση του επενδυτικού προγράμματος.
Οριστικές ανακοινώσεις αναμένονται αμέσως μετά το Πάσχα.
Η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε ακόμα να κηρύξει και επισήμως άγονο το διαγωνισμό για τις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ. Αποφασίστηκε, επίσης, η πώληση σε εταιρεία πετρελαιοειδών των δύο θυγατρικών της Ολυμπιακής που δραστηριοποιούνται στον τομέα των καυσίμων.



όταν θες να απαξιώσεις κάτι κάνε το μουσείο..

Κατηγορηματικά αντίθετοι στη μετατροπή του κεντρικού κτιρίου του Πολυτεχνείου σε μουσείο, εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος, μετά την πρόσφατη συζήτηση Κακλαμάνη-Σπηλιωτόπουλου.
Σε συνέντευξη Τύπου ο πρύτανης Κωνσταντίνος Μουτζούρης χαρακτήρισε «υποκρισία» την ταύτιση των κοινωνικών προβλημάτων με το άσυλο, ενώ ο πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Σπύρος Ραφτόπουλος τόνισε ότι ερήμην τους προωθούνται λύσεις και αποφάσεις.




εν εξέλιξη σκούπα της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας κυρίως στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους με στόχο τους μετανάστες.
από το απόγευμα η δημοτική αστυνομία κυνηγούσε μικροπωλητές
αστυνομία μπήκε το μεσημέρι μέσα στα τρόλεϊ στην Πατησίων, στο ύψος της ΑΣΟΕΕ κ μάζευε κόσμο.
περιμένουμε νεότερα.


Δικαστική απόφαση αλλάζει το μισθολογικό καθεστώς των εκπαιδευτικών για περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενους.
Για πρώτη φορά αναγνωρίζεται η καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ στους δασκάλους και τους καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων, το οποίο θα γίνει αναδρομικά για 5 χρόνια.
Αλλάζει ριζικά ο υπολογισμός των υπερωριών, οι οποίες υπερδιπλασιάζονται.
κάποιες σχετικές-άσχετες πληροφορίες εδώ




πηγές : enet,prezatv,tvxs......

Διαβάστε περισσότερα...

Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα, για το υπουργείο Μεταφορών

Κύριε Στυλιανίδη

Φαντάζομαι πως μετά την ανακοίνωση σας για μείωση κατά 50% της αξίας του εισιτηρίου για τις αστικές συγκοινωνίες, σε ορισμένες ομάδες πληθυσμού στους συγκοινωνιακούς φορείς της περιοχής Αθηνών-Πειραιώς και περιχώρων επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών για να απαιτήσετε αύξηση των συντάξεων των κατοίκων της υπόλοιπης Ελληνικής Επικράτειας.

Σε διαφορετική περίπτωση θαρρώ πως για ακόμα μια φορά μας έχετε χεσμένους στη βουλή ΣΑΣ και στα υπουργεία ΣΑΣ όλους εμάς που κατοικούμε εκτός Αθηνών, παρόλο που πληρώνουμε τους ίδιους φόρους για να έχετε να ξοδεύετε εκεί κάτω.

Σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει θα πρέπει να σας υπενθυμίσω πως δεν είστε Υπουργός Αθηνών-Πειραιώς και περιχώρων αλλά Υπουργός Ελλάδος.

Σας ευχαριστώ θερμά που για άλλη μια φορά με κάνατε να σκεφτώ πόσο πιο ωραία θα ήταν αν χωριζόταν η Ελλάδα σε 2 χώρες, μια για τους εντός Αθηνών και μια για τους εκτός.

Μη σας δω να συμμετέχετε σε καμιά εκδήλωση κατά των διακρίσεων. Θα πετάξω ντομάτες…

Υ.Γ. Νομίζω πως μου χρωστάτε τα χρήματα που πλήρωσα για το εισιτήριο μου στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής την ημέρα της Γυναίκας.

http://magicasland.com/kirie-stilianidi/2009/04/09/

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά....


στο δρόμο προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
για τα απόβλητα των μεταλλείων


Τον κίνδυνο παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αντιμετωπίζει η Ελλάδα, λόγω της καθυστέρησης που εμφανίζει στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας 2006/21 για τη διαχείριση των αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας.
Την απάντηση αυτή δίνει στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη ο επίτροπος για το περιβάλλον κ. Σταύρος Δήμας, που ζητούσε να πληροφορηθεί εάν εφαρμόζεται η περιβαλλοντική νομοθεσία στη διαχείριση των αποβλήτων της S&B με αφορμή τη λειτουργία των μεταλλείων στη Μήλο.
Στην απάντησή του ο κ. Δήμας τονίζει ότι «η οδηγία 2006/21/ΕΚ σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας θα έπρεπε να είχε πλήρως ενσωματωθεί στην εθνική έννομη τάξη έως την 1η Μαΐου 2008. Φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη προχωρήσει στη μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό της δίκαιο.
Η Επιτροπή παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση αυτή και έχει ήδη διατυπώσει σχετική αιτιολογημένη γνώμη προκειμένου να εξασφαλίσει την ταχεία και ορθή μεταφορά της οδηγίας».
Σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία για τη φύση (όλο το δυτικό τμήμα του νησιού ανήκει στο δίκτυο Natura), ο κ. Δήμας υπογραμμίζει τη διαδικασία παράβασης για την έλλειψη προστασίας ενδημικών ειδών (οχιά της Μήλου Vipera schweizeri) λόγω, μεταξύ άλλων, των μεταφορών που συνδέονται με εξορυκτικές δραστηριότητες.
Μάλιστα, ο κ. Δήμας αναφέρει ότι «το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αποφάνθηκε κατά της Ελλάδας στις 16 Μαρτίου του 2006 (υπόθεση C‑518/04) για παραβίαση του άρθρου 12 παράγραφος 1 της οδηγίας 92/43/ΕΟΚ για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων, καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας (οδηγία για τα ενδιαιτήματα).
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η Ελλάδα έλαβε μέτρα συμμόρφωσης, εγκρίνοντας την κοινή υπουργική απόφαση 49567/2006. Το 2008, η Επιτροπή έλαβε καταγγελία για πιθανή παραβίαση της οδηγίας για τα ενδιαιτήματα, η οποία, όμως, δεν περιείχε επαρκείς πληροφορίες για συγκεκριμένες ζημίες.
Σχολιάζοντας την απάντηση του επιτρόπου, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε «ότι η προκλητική βραδυπορία και η άρνηση των κυβερνώντων να εφαρμόσουν κοινοτικές οδηγίες που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος απειλούν τη χώρα με μία ακόμη παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».


Εργάτρια καταπλακώθηκε από αεραγωγό


Μια 38χρονη γυναίκα, καταπλακώθηκε από αεραγωγό στο εργοστάσιο παραγωγής ειδών υγιεινής και πλακιδίων όπου εργαζόταν, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.
Το περιστατικό έγινε το πρωί της Δευτέρας.
Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο 14ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας.
Οι Αρχές ακόμα ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν.


Στην Ελλάδα οι Τράπεζες “γιόρταζαν” τη Μ.Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών(!) και χρέωναν τους πελάτες τους..!

Δεν είναι μία σουρεαλιστική κατάσταση σεναρίου, είναι πραγματικότητα. Στην Ελλάδα, οι Τράπεζες “γιόρταζαν” τη Μ.Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών και “χρέωναν” αναλόγως τους πελάτες τους.
Δεν το πιστεύετε;
Διαβάστε την επιστολή του Ν.Α (τα στοιχεία στη διάθεσή μας) από τη Βέροια: Η ιστορία είναι αληθινή και πρόσφατη. Στις 10-4-2009 ημέρα Παρασκευή, Η σύζυγός του, καταθέτει σε δικό του λογαριασμό (είχε ένα βιβλιάριο μαζί της και σ ΄αυτό έγινε η κατάθεση), 4.500 ΕΥΡΩ, για κάλυψη επιταγών της Τρίτης 14-4-2009. Την Κυριακή 12-4-2009, μπαίνει στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση της τράπεζας, για να μεταφέρει συνολικό ποσό 7.000 ΕΥΡΩ, στον λογαριασμό όψεως. Για τις επιταγές της Τρίτης είπαμε. Βλέπει λοιπόν ότι ενώ στο βιβλιάριό του λέει ότι την κατάθεση την έκανε 10-4-2009, στην ηλεκτρονική σελίδα λέει ότι την έκανε 14-4-2009 και με δικαίωμα χρήσης στις 15. Δηλαδή την Τετάρτη.
Θυμίζω ότι οι επιταγές πρέπει να καλυφθούν την Τρίτη.
Δηλαδή, του λένε στις 12-4-2009 ότι κατέθεσε χρήματα στις 14-4-2009.
Εκνευρισμένος, παίρνει τηλέφωνο στην 24ωρη εξυπηρέτηση της Τράπεζας.
Σωστά το κάνανε του είπε μια υπάλληλος, δεδομένου ότι η Παρασκευή και η Δευτέρα είναι αργία. Αργία, λόγω του Πάσχα των καθολικών. Είμαστε καλά; Τι σχέση έχει με το Πάσχα των καθολικών με αυτόν; Είναι ορθόδοξος και στην Ελλάδα. Στη Βέροια.
Όταν τα κατέθεσε τα χρήματα την Παρασκευή, του είπανε ότι είναι αργία των καθολικών; Και το κερασάκι; Όταν ζήτησε να μεταφερθούν τα χρήματα από δικό του λογαριασμό, σε άλλον δικό του, στην ίδια τράπεζα, του είπανε ότι θα χρεωθεί βαλέρ.
Κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν κατά πως τους βολεύει.
Υπ ΄όψιν ότι αυτό ισχύει για όλες τις τράπεζες.”

Διαβάστε περισσότερα...

στο αέρα..... η υγεία στην ελλάδα

φυτοζωεί η υγεία και στις Κυκλάδες....

Σε στάσεις εργασίας αλλά και σε πιθανή επίσχεση εργασίας μετά το Πάσχα θα προχωρήσουν οι γιατροί του νομού Κυκλάδων αφού δεν τους έχουν έχουν καταβληθεί οι εφημερίες Ιανουαρίου,Φεβρουαρίου και Μαρτίου.
Το ίδιο είχε γίνει και πριν τα Χριστούγεννα καθώς τους χρωστούσαν τότε 4 μήνες και πάλι βλέπουμε ότι μένουν απλήρωτοι σε περίοδο εορτών.
Να τονίσουμε ότι οι εφημερίες δεν είναι απλά υπερορίες αλλά είναι μέσα στις υποχρεώσεις των γιατρών,άρα και σημαντικό κομμάτι του μισθού τους,όλοι ξέρουμε και καταλαβαίνουμε πώς λειτουργεί ένα νοσοκομείο.
Το πρόβλημα βέβαια είναι πανελλήνιο μόλις προχτές γράφαμε για τα προβλήματα με τον εφοδιασμό και τους προμηθευτές που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πάρα πολύ καιρό.



Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι γιατροί και στην Θεσσαλονίκη


Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από τη Δευτέρα οι γιατροί του "Ιπποκράτειου" νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων για τις εφημερίες του 2009.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νοσοκομειακής Επιτροπής Γιατρών του "Ιπποκράτειου", Γιάννης Κούτρας, λόγω της επίσχεσης δεν πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και έχουν αναβληθεί οι προγραμματισμένες εξετάσεις στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "Άγιος Δημήτριος" πραγματοποίησαν τρίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αιτήματα τις προσλήψεις προσωπικού, την ένταξη στα βαρέα / ανθυγιεινά και την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ωράρια εργασίας.
Εξάλλου, αποχή από την εργασία τους στα εξωτερικά ιατρεία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" τη Μεγάλη Τετάρτη και 24ωρη, ενώ θα πραγματοποιήσουν απεργία τη Μεγάλη Πέμπτη, με αιτήματα "την άμεση έγκριση της τροποποίησης του νέου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, την προκήρυξη θέσεων εργασίας, ανθρώπινα ωράρια και ασφαλείς αναλογίες προσωπικού προς νοσηλευόμενους".


προσπάθειες εντυπωσιασμού
από τον υπουργό υγείας


Σε απολογία κλήθηκε από τον υπουργό Υγείας ο διοικητής του Τζανείου Νοσοκομείου, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου.
Ο υπουργός διαπίστωσε ότι δεν ήταν παρών εκπρόσωπος της Διοίκησης κατά τη διάρκεια της εφημερίας, ενώ η εξυπηρέτηση των ασθενών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ήταν πλημμελής.




πηγή: κοινή γνώμη,enet,prezatv

Διαβάστε περισσότερα...