Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

δύσκολο να είσαι μαθητής στην.... Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών

Θεολόγοι απορρίπτουν μαθητές στα Θρησκευτικά καθώς, όπως φαίνεται, εκείνοι είναι αδιάφοροι για το μάθημα ή δεν... κάθονται φρόνιμα στην τάξη.

Αυτό διαπίστωσε σχολικός σύμβουλος στη Δυτική Ελλάδα και απέστειλε εγκύκλιο στα σχολεία με την οποία τους ζητά και ο πιο αδύνατος μαθητής να έχει προβιβάσιμο βαθμό τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, ο σχολικός σύμβουλος τονίζει στους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς του, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
«Με την παρατήρηση ότι εσείς είστε αυτός - αυτή που κουμαντάρετε την τάξη, εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τα παιδιά κι εσείς έχετε την παιδαγωγική ελευθερία αλλά και την ευθύνη αυτού που κάνετε, επισημαίνω τα παρακάτω:
- Οι μαθητές να εξετάζονται σε αυτό που έχει δουλευτεί καλά μέσα στην τάξη, δηλαδή στην ουσία του μαθήματος και όχι σε ανούσιες λεπτομέρειες και δευτερευούσης σημασίας ζητήματα.
- Μη ζητάτε από τους μαθητές σας αυτολεξεί απόδοση θεολογικών όρων και παραγράφων. Δεν έχει νόημα γιατί αφενός τους ταλαιπωρείτε και αφετέρου τους κάνετε να αποστρέφονται το μάθημα.
- Ο βαθμός του τριμήνου του μαθητή μερικώς εξαρτάται από το τι έγραψε στο διαγώνισμα. Θα πρέπει να συνυπολογίζονται στη διαμόρφωσή του η προφορική του επίδοση, οι εργασίες του, η συμμετοχή και η δραστηριότητά του στο μάθημα, η όλη προσπάθειά του.
- Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να εξαρτάται ο βαθμός «από το αν κάθεται φρόνιμα ή όχι στην τάξη».
- Δεν είναι παιδαγωγικά ορθό ο μαθητής να έχει στα Θρησκευτικά μικρότερο βαθμό και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον μέσο όρο της βαθμολογίας του.
- Να μεταχειρίζεστε δίκαια τους μαθητές. Έχει παρατηρηθεί ότι μαθητής με βαθμό 8 στο διαγώνισμα να παίρνει 18 στην καρτέλα και μαθητής του ιδίου τμήματος με βαθμό 12 στο διαγώνισμα να παίρνει 12. Γιατί τόση μεγάλη απόκλιση από τον ένα μαθητή στον άλλο; Είναι αδιανόητο και δικαίως μπορεί να διαμαρτυρηθεί ο δεύτερος μαθητής και οι γονείς του».
Τελειώνοντας τους ζητά να φροντίζουν «ώστε και ο πιο αδύνατος μαθητής σας να έχει προβιβάσιμο βαθμό τον Ιούνιο».


Καθημερινή

Διαβάστε περισσότερα...

IPanic web magazine


To 7o τεύχος του IPanic magazine είναι εδώ με αφιέρωμα στα φονικά ένστικτα.

Μπορείτε να το δείτε online στην διεύθυνση www.panicproject.org ή panic-gr.blogspot.com

ή να το κατεβάσετε σε μορφή pdf στο link http://rapidshare.com/files/230366039/panic_7.pdf

Διαβάστε περισσότερα...

παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του πρώην υπουργού Μεταφορών, Χρίστου Βερελή


Την παραίτηση από το βουλευτικό του αξίωμα ανακοίνωσε αιφνιδίως ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Βερελής, επικαλούμενος λόγους πολιτικής ηθικής. «Τα σκάνδαλα βαραίνουν τον τόπο, η πολιτική όχι μόνο δεν εμπνέει, αλλά η ατμόσφαιρα γύρω της αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδέψει τη χώρα» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του.

Ο Χρ. Βερελής εκφράζει την ευχή να "υπάρξει σύντομα απάντηση στην έρευνα από Γερμανία και Ελλάδα σχετικά με την υπόθεση της ΜΑΝ". Στην επιστολή παραίτησης, αναφέρει: "Εγώ ,όμως,δεν συμμετείχα ποτέ σε επιτροπή προμηθειών. Η διαδρομή μου είναι γνωστή ,δεν ήμουν ποτέ βολικός ή κόλακας και δεν δέχομαι
ότι πάση θυσία πρέπει να είμαι στο παιγνίδι".

"Δεν φεύγω από αδυναμία φεύγω από θέληση. Φεύγω για να βοηθήσω να κινηθούν τα πράγματα", προσθέτει ο πρώην υπουργός.



Η ανακοίνωση του Χρ.Βερελή

Tα σκάνδαλα βαραίνουν τον τόπο. Η πολιτική σήμερα όχι μόνον δεν εμπνέει τους έλληνες αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω απ΄αυτήν αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδεύσει τη χώρα.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες του, κυριαρχούνται από το δόγμα: κανείς δεν πιστεύει κανέναν και σε τίποτα. Και απέξω βαλτώνει η καλύτερη Ελλάδα

Υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο. Το ζήτημα MAN.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχεί γνωστό. Και όμως άρχισε αμέσως από «στρατευμένους και πρόθυμους» κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου.

Ξέρουν όλοι, όσοι γνωρίζουν το θέμα ότι δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη. Ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν από διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων τεσσάρων υπουργείων. Με τη συμμετοχή μελών του ελεγκτικού συνεδρίου. Δεν είχα και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για όλους αυτούς τους ανθρώπους και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο θέμα με κανένα από αυτούς. Δεν συμμετείχα όμως ποτέ με την πεποίθηση ότι ένας υπουργός δεν μπορεί να μετέχει σε μια επιτροπή προμηθειών.

Ελπίζω γρήγορα να υπάρξει απάντηση σε όλα από την πρόοδο της έρευνας στη Γερμανία και η ελληνική δικαιοσύνη να σπεύσει ανεξάρτητη και ανυπάκοη σε εντολές και σχεδιασμούς πολιτικής ιδιοτέλειας. Άλλωστε έχω την πεποίθηση ότι σε πολύ λίγο διάστημα όλα αυτά θα φαίνονται μικρά και άθλια. Δεν με βαραίνει τίποτα, δεν με φοβίζει τίποτα.

Στο μεταξύ ας ασχοληθούμε όσοι δεν εμπνεόμαστε από τον επαγγελματισμό της πολιτικής με την άθλια κατάσταση της χώρας. Μιας χώρας με μεγάλες πληγές σε όλους τους τομείς. Μιας χώρας που το μόνο που εγγυάται σήμερα είναι ένα σκοτεινό μέλλον στους νέους ανθρώπους.

Η διαδρομή μου είναι γνωστή. Τις απόψεις μου δεν τις έκρυψα ποτέ. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του πολιτικού να έχει γνώμη και να την λέει. Δεν υπήρξα «βολικός», ούτε κόλακας. Δεν δέχομαι ότι πάση θυσία πρέπει να είσαι μέσα στο «παιχνίδι»

Έτσι τις απόψεις μου για τη θεσμική οργάνωση διαφάνειας στα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα, τις έχω πει δημόσια. Για το πώς θα έπρεπε για παράδειγμα το «πόθεν έσχες» να απεικονίζει την εξέλιξη της περιουσίας των πολιτικών απ την εκλογή τους. Κάτι που κάνω από πολύ καιρό με δική μου πρωτοβουλία στο διαδίκτυο. Υπήρξε ενθουσιώδης αποδοχή αυτής της πρότασής μου προ έτους.

Ακόμη για παράδειγμα πως όλες οι δαπάνες των κομμάτων θα έπρεπε να δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα χρήματα των φορολογουμένων για να μετακινούν και να επηρεάζουν με διαφημίσεις τους ίδιους αυτούς φορολογούμενους.

Είμαι βέβαιος ότι πολλοί σκέπτονται και θέλουν να πάνε τα πράγματα στην ίδια κατεύθυνση μιας καλλίτερης σύγχρονης προοδευτικής και αποτελεσματικής Ελλάδας. Θα συναντηθούμε με όλους αυτούς.

Παραιτούμαι από τη Βουλή και την παραίτηση μου αυτή την υποβάλλω πρώτα στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας που με εκλέγει και με εμπιστεύεται λέγοντας του ότι δεν φεύγω αλλά μένω για να αλλάξουμε μαζί αυτά που δεν μας αρέσουν. Το λέω με σεβασμό στη μεγάλη τιμή που μου έχουν κάνει.

Δεν ανήκω στη σχολή που λέει μην παραιτείσαι ποτέ.

Δεν φεύγω από αδυναμία, φεύγω από μεγάλη θέληση.

Παραιτούμαι από την αδυναμία να εναρμονιστούμε μέσα από την αίθουσα της Βουλής στην κρίσιμη αυτή φάση με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας. Παραιτούμαι γιατί αρνούμαι να είμαι μέρος στη νοσηρότητα της πολιτικής σκηνής. Γιατί θέλω να πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί έχω ευθιξία και δεν μπορώ να αποδέχομαι η πολιτική να γίνεται το πτυελοδοχείο της κοινωνίας.

Γιατί δεν θέλω να είμαι στην ίδια λογική με όσους θα πουν γιατί παραιτήθηκες αφού δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Για όσους δεν θα το καταλάβουν άλλη μια φορά πρέπει να πω ότι παραιτούμαι για να βοηθήσω να κινηθούν τα πράγματα!

Θα είμαι παρόν και ενεργός στις επάλξεις της πολιτικής για να επικρατήσουν άλλοι όροι. Και θα αγωνιστώ για να υπάρξουν αυτοί. Στέκομαι δίπλα στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ιστορική προσφορά, με σεβασμό και ευθύνη σε όλους αυτούς που περνάνε τόσες δυσκολίες όλο αυτό το διάστημα.


μια ματιά και εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τhe Mall - Το μεγαλύτερο αυθαίρετο στην Ευρώπη

Με το πρόσχημα των Ολυµπιακών Αγώνων χτίστηκε και λειτουργεί το µεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης. Ένα πολεοδοµικό θρίλερ όπου συµπρωταγωνιστούν εταιρείες real estate, κατασκευαστικές και εµπορικές, ο Δήµος Αµαρουσίου, πολιτικοί όλων των κοµµάτων, media. Παράνοµο και αυθαίρετο εξακολουθεί να είναι το νέο εµπορικό κέντρο.

Υπάρχει η διαπλοκή, και πάνω από τη διαπλοκή υπάρχει ο Λάτσης. Η διαπλοκή είναι διακοµµατική, ο Λάτσης είναι υπερκοµµατικός. Είναι γενικά υπέρ πάντων. ‘Oλοι το ξέρουµε, κανείς δεν τα βάζει µε τον Λάτση, κανείς δεν µιλάει για τον Λάτση...
Το Mall είναι το must των φετινών Χριστουγέννων: Λατρεύεται σαν θρησκεία από τα τρισευτυχισµένα media ενώ εκατοµµύρια (κυριολεκτικά) καταναλωτές έχουν ήδη συρρεύσει στα εκατοντάδες µαγαζιά-φίρµες του. Αλλά αυτό που σήµερα ονοµάζεται Μall, δεν είναι άλλο από το «Χωριό Τύπου», το µεγαλύτερο σκάνδαλο πριν και µετά τους Ολυµπιακούς Αγώνες... Ένα ολυµπιακό έργο που εγκαινιάστηκε ένα χρόνο µετά τους Ολυµπιακούς!
Το κόλπο ήταν τόσο απλό, σχεδόν νηπιακό. Το πρόσχηµα ήταν το «Χωριό Τύπου» στο Μαρούσι, που θα στέγαζε κατά τη διάρκεια των Ολυµπιακών µέρος των ξένων δηµοσιογράφων. Ουσιαστικά, η συµφωνία που έγινε µεταξύ της Lamda Development, εταιρείας του Οµίλου Λάτση, και του κράτους ήταν η εξής: η Lamda θα έφτιαχνε (και θα νοίκιαζε στον «Αθήνα 2004») κατοικίες προκειµένου 1.600 ξένοι δηµοσιογράφοι να ’χουν πού να µείνουν τις 15 µέρες των Ολυµπιακών. Σε αντάλλαγµα, λίγο πιο πλάι, το κράτος θα νοµοθετούσε ώστε η Lamda να χτίσει ένα κτίριο 75.000 τετραγωνικών, σε γη που δεν της ανήκε (43 στρέµµατα του ΟΕΚ), µε τρόπο που (όπως έκρινε το ΣτΕ) απαγορεύει το Σύνταγµα. Θα ήταν το µεγαλύτερο εµπορικό κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη -και το µεγαλύτερο αυθαίρετο µε βούλα στην Ευρώπη. Και όµως, το κόλπο έπιασε! Ένα Mall 75.000 τ.µ., για τον ύπνο µερικών δηµοσιογράφων για 15 µέρες...
Από τη µία, ο κ. Λάτσης και η εταιρεία του, Lamda.
Μαζί τους, όλος ο νεοελληνικός θίασος: η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο τότε πρωθυπουργός Σηµίτης (που µπλέχθηκε σε διπλωµατικό επεισόδιο µε την Ολλανδία για την υπόθεση) αλλά και ο νυν, Κώστας Kαραµανλής, που κατήγγειλε το σκάνδαλο στη Βουλή, για να το συνεχίσει ο ίδιος ως πρωθυπουργός. Ο Λαλιώτης, η Βάσω, ο Βενιζέλος (που έφτιαχναν φωτο-νόµους κόντρα στους νόµους). Μέσα σε δύο χρόνια, τριπλασίασαν τον συντελεστή δόµησης! Αλλά και οι υπουργοί της ΝΔ, οι οποίοι µε τη σειρά τους βοήθησαν να ολοκληρωθεί το αυθαίρετο. Ο Δήµος Αµαρουσίου (του δηµάρχου Τζανίκου που κατέβασε την ιδέα, και αντιµετωπίζει µέχρι και αυτεπάγγελτη δίωξη για κακούργηµα) και, φυσικά, η Γιάννα (που έστελνε επιστολές υπέρ του «ολυµπιακού» έργου)... Νονοί, που βάπτισαν το έργο «ολυµπιακό», παρότι τι σχέση µπορεί να έχει ένα εµπορικό κέντρο µε τους Ολυµπιακούς, άσε που δεν πρόλαβε να είναι έτοιµο για τους Αγώνες...
Από την άλλη, µόνο κάτι “γραφικοί” πολίτες (καµµιά δεκαριά...) και το δίκιο τους. Μερικοί δικαστές και το Δίκαιο τους. Ανάµεσά τους, ξεχωρίζουµε δύο µικρούς ήρωες: τη Σοφία Σακοράφα, τη µόνη Ελληνίδα πολιτικό που φώναξε. Και τον πολίτη Δορίλαο Κλαπάκη, που ξεκίνησε τη δικαστική µάχη αναγκάζοντας τη Lamda σε δικαστικές ήττες. Αλλά φυσικά, το Mall χτίστηκε.



galera.gr

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά καθημερινά 8/05/09

Διάπλατα ανοιχτή αφήνει την πόρτα το Ευρωκοινοβούλιο για την παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων, τα οποία πηγαίνουν... περίπατο στο όνομα της ασφάλειας αλλά και της προστασίας των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Ισως και εν όψει των επερχόμενων εκλογών τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου απέφυγαν να λάβουν οριστική απόφαση σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα για την online ζωή των Ευρωπαίων χρηστών του Διαδικτύου και προτίμησαν να πετάξουν την καυτή πατάτα στους συναδέλφους τους στα εθνικά κοινοβούλια.
Οπως προκύπτει και από την επίσημη ανακοίνωση του οργάνου, «κάθε περιορισμός που επιβάλλεται από τους παρόχους υπηρεσιών στην πρόσβαση και χρήση υπηρεσιών, εφαρμογών και συσκευών, καθορίζεται από το εθνικό δίκαιο». Πρακτικά, κάθε κράτος-μέλος θα μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς ως προς τι θα χρησιμοποιούν οι πολίτες του στο Διαδίκτυο και θα υποχρεώνεται μόνο στο να ενημερώνει τους τελευταίους για την ύπαρξη αυτών των περιορισμών.
Επίσης, τα κράτη-μέλη θα μπορούν να επιβάλλουν «κάποιους περιορισμούς που θα είναι αναγκαίοι ώστε να αποφευχθεί η υποβάθμιση μιας υπηρεσίας». Πίσω από αυτή τη μάλλον γραφειοκρατική διατύπωση αρκετοί βλέπουν τη δυνατότητα χρήσης τεχνικών που θα δυσκολεύουν την πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή αρχείων.
Οι τελευταίες έχουν ενοχοποιηθεί κυρίως από τις δισκογραφικές και κινηματογραφικές εταιρείες για την «πειρατική» διακίνηση υλικού, ωστόσο οι ίδιες έχουν αποτελέσει τη βάση μεταξύ άλλων και για την -απολύτως νόμιμη- διακίνηση πληροφοριών και εφαρμογών ελεύθερου λογισμικού.
Ενας ακόμα κίνδυνος για τους χρήστες είναι να δημιουργηθούν από τους παρόχους «μπουκέτα» που θα παρέχουν πλήρη πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες και περιορισμένη σε κάποιες άλλες, κάτι που αποτελεί... ανομολόγητο όνειρο των μεγάλων δυνάμεων στον κλάδο της ψυχαγωγίας.
Παράλληλα και με βάση όσα έχουν αποφασιστεί ώς τώρα, οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές (όπως η δική μας ΕΕΤΤ) θα πρέπει πριν από την έκδοση απόφασης να συνεργάζονται τόσο με την υπό δημιουργία πανευρωπαϊκή ένωση των ρυθμιστικών αρχών όσο και με την Κομισιόν. Εστω και υπό προϋποθέσεις η Κομισιόν εξελίσσεται σε τοποτηρητή των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών, οπότε τίθεται μοιραία το κλασικό ερώτημα σχετικά με το ποιος θα ελέγξει τους ελεγκτές ή ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες.




μετά την τέχνη του άγονου...η κυβέρνηση εφηύρε την τέχνη: ΤΟΥ ΠΟΥΛΟΥ...


Ολοκληρώθηκε χωρίς ψηφοφορία η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προκειμένου να εξεταστεί η δεύτερη δικογραφία εις βάρος του Αριστοτέλη Παυλίδη. Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν παρέστη και γι' αυτό δε σχηματίσθηκε η απαιτούμενη απαρτία για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας.
Το ζήτημα που το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να εξεταστεί ήταν η ενδεχόμενη τέλεση από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ, για τις άγονες γραμμές των Δωδεκανήσων.
Η κυβέρνηση, αποφασισμένη να απαξιώσει την υπόθεση Παυλίδη, ανακοίνωσε ήδη από τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν σκοπεύει ούτε καν να παραστεί στη συζήτηση ενώ χθες τα μέλη της επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν το σκάνδαλο Siemens ως «αντίποινα» φορτώνοντας όλη την ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, αμετανόητος και αποφασισμένος να μην παραιτηθεί εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Αιγαίου, ο οποίος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, δήλωσε ότι «σε κάποια άλλη ζωή θα παραιτηθώ», προκαλώντας οξείες αντιδράσεις στην Ρηγίλλης, απ’ όπου συνεχίζονται οι πιέσεις προς τον κ. Παυλίδη. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Μetron Αnalysis το 70% των πολιτών ζητούν τη διαγραφή του κ. Παυλίδη, ακόμη και εάν αυτό θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε: «Άλλο το νομικό και άλλο το πολιτικό. Αλλο η νομική προσέγγιση και ο έλεγχος των στοιχείων από τη Βουλή –και μάλιστα από ποινική άποψη– και άλλο η πολιτική προσέγγιση και η αποδοκιμασία λάθος και αποκλινουσών συμπεριφορών από τον κόσμο και τους πολιτικούς. Βεβαίως, σεβόμαστε την άποψη του κόσμου».
Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, η ΝΔ πλέον ετοιμάζεται για αντεπίθεση το Σάββατο, οπότε ο πρωθυπουργός, από τη Θεσσαλονίκη, θα εξαπολύσει μετωπική επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου ενώ θα επιχειρήσει να ενθαρρύνει τους οπαδούς του κόμματός του. Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλου χθες, όταν μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής δήλωσε ότι «η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές θα πάει καλύτερα από ό,τι νομίζετε». Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομίας κ. Παπαθανασίου που δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είναι ισχυρή». Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν το θέμα Παυλίδη απασχόλησε τη συνεδρίαση, ο κ. Σουφλιάς έσπευσε να τονίσει ότι «η λέξη Παυλίδης δεν αναφέρθηκε καν».




αντί να χρηματοδοτήσουμε την άντληση πετρελαίου κάνουμε διευκολύνσεις σε ξένους επενδυτές

Σε φορολογικές διευκολύνσεις και κατάργηση της γραφειοκρατίας στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου προχωράει η χώρα μας από το 2010.
Στόχος αυτής της απόφασης είναι η προσέλκυση επενδυτών και εταιρειών που θέλουν να βρουν πετρέλαιο σε όλη την επικράτεια.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ολοκληρωμένου σχεδίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι μέσα στις περιοχές περιλαμβάνεται και το Αιγαίο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής Ραφαήλ Μωϋσής, υποστήριξε ότι είναι χρυσή ευκαιρία, λόγω της ύφεσης και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, να πραγματοποιηθούν έρευνες στον ελλαδικό χώρο με χαμηλό κόστος.
Σύμφωνα με τον κ. Μωϋσή, είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχουν αποθέματα στη χώρα μας, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν γνωρίζουμε αν είμαστε Ελ Ντοράντο.
Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επένδυση στα κοιτάσματα του Πρίνου ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα αποφέρουν το 2010 πάνω από 10.000 βαρέλια ημερησίως στη χώρα μας.
Στο μεταξύ, για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες το πετρέλαιο έφτασε στα 58 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.




η Ελλάδα μεταξύ των χωρών των οποίων οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τις ΗΠΑ χωρίς βίζα

Κατατέθηκε στο Αμερικανικό Κογκρέσο νομοσχέδιο με αριθμό 2261 το οποίο προβλέπει να συμπεριληφθεί η Ελλάδα μεταξύ των χωρών των οποίων οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τις ΗΠΑ για μικρά χρονικά διαστήματα, χωρίς την υποχρέωση να εξασφαλίσουν προηγουμένως βίζα.

Το σχέδιο της ρύθμισης υπέβαλαν από κοινού οι πρόεδροι της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης ελληνικών θεμάτων και συγκεκριμένα ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής Γκάς Μπιλιράκης και ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Κάρολιν Μαλόνεϊ. Ικανοποίηση για την υποβολή του νομοσχεδίου εξέφρασε η ΑΧΕΠΑ, η μεγαλύτερη οργάνωση της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Η παραπάνω απόφαση ειχε κολλήσει πριν από λίγους μήνες,επειδή η Ελληνική Κυβέρνηση δεν είχε επικυρώσει συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών,στην οποία αναφέρεται πως η Ελλάδα θα εκδίδει άτομα για ανάκριση στην Αμερικη,τα οποία είναι ύποπτα για τρομοκρατικές επιθέσεις.




13 εκατομμύρια ευρώ χρωστάει το κράτος στα Κέντρα Πρόληψης ναρκωτικών

Οργή για τη χρησιμοποίηση της οικονομικής κρίσης ως προσχήματος αποκήρυξης εκ μέρους της πολιτείας των ελάχιστων προνοιακών της καθηκόντων έναντι των πολιτών εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων στα 72 Κέντρα Πρόληψης, στα οποία και ενώ βρισκόμαστε στον 5ο μήνα του 2009 το υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΑΝΑ συνεχίζουν να χρωστούν 13 εκατομμύρια ευρώ παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις για εξασφάλιση έκτακτης επιχορήγησης από το υπουργείο Οικονομικών.
Δεν μας κάνει εντύπωση που το κράτος δεν ενδιαφέρεται για την πρόληψη,όσον αφορά το θέμα των ναρκωτικών.
Έτσι κι αλλιώς πολλοί κρατικοί παράγοντες,βολεύονται και τρέφονται από το εμπόριο,σύμφωνα μάλιστα με δήλωση βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου...
Μέχρι και ο σύμβουλός του Πρωθυπουργού μας βρέθηκε μπλεγμένος σε υπόθεση αποφυλάκισης εμπόρου ναρκωτικών,ενώ σημερινός εισαγγελέας της χούντας που είναι στην εξουσία,ήταν στο παρελθόν μπλεγμένος με πολλές σπουδαίες οικογένειες του τόπου καταγωγής του.




Συνεδρίαση ΓΣΕΕ με παραίτηση Καλύβη


Στο θέμα της αξιοποίησης των χρημάτων του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση) επανέρχεται για πολλοστή φορά η ΓΣΕΕ, όπου κατά τη συνεδρίασή της αποφάσισε τη νομική και δικαστική προσφυγή ακύρωσης και ανατροπής της απόφασης του ΟΑΕΔ για τα χρήματα του ΛΑΕΚ.
Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές να γίνει έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις.
Κατά τη συνεδρίαση υποβλήθηκε στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Αλέκου Καλύβη, από τη θέση του αναπληρωτή αντιπροέδρου.
Στη θέση του εκλέχτηκε ο Γιώργος Γαβρίλης.



πηγές: enet,prezatv,tvxs..

Διαβάστε περισσότερα...