Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

blogoσφαιρα (β)


μόνοkala-nea.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

απίστευτος...

ο τύπος που θα δείτε στα video παρακάτω λέγεται Remi Gaillard
κάποιες πληροφορίες για αυτόν υπάρχουν εδώ
ενώ η σελίδα του στο my space είναι εδώ

τι ακριβώς κάνει:
κάνει πλάκες εις βάρος άλλων πραγματικά τραβηγμένες αλλά και πολύ αστείες!!!!

παραθέτω 3 video από τα καλύτερά του
περισσότερα θα βρείτε στο nimportequi.com







Διαβάστε περισσότερα...

αλλού για αλλού

πάνω που λέγαμε για τις

νέες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία



ο Αβραμόπουλος μάλλον έχει αναλάβει άλλου κράτους υπουργείο:

"Κύριο κριτήριο στη διαμόρφωση της φαρμακευτικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση του φαρμάκου ως κοινωνικού αγαθού, αλλά και βιομηχανικού προϊόντος, τόνισε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη ομιλία του στο 8ο ετήσιο συνέδριο Healthworld, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η ανάπτυξη μιας χώρας περνάει από το κοινωνικό κράτος και αυτό εξασφαλίζεται μόνο αν ο πολίτης νιώθει κοινωνικά ασφαλής.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των πολιτικών και των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον τομέα του φαρμάκου, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο, να διδαχθούμε από το παρελθόν και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στη μεγάλη τομή που απαιτείται, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τερματισμό της ασυδοσίας στη συνταγογράφηση των φαρμάκων, ενώ εξάλλου αναφέρθηκε στη σημασία του διαρκούς και ανοιχτού διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς στον τομέα του φαρμάκου, διάλογο στον οποίο, όπως σημείωσε, συμβάλλει το 8ο Συνέδριο Ηealthword."

Διαβάστε περισσότερα...

blogoσφαιρα

αν αυτοκτονούν οι εφοπλιστές,τότε τι πρέπει να κάνουμε εμείς?

δημολόγος









ΠΑΣχα ΚΑΛΑ; (2)

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, ένα πράγμα σκέφτομαι: το Πάσχα........

από την τσαούσα

Διαβάστε περισσότερα...

με την ματιά του επίκαιρο


Διαβάστε περισσότερα...

Με διαφορά μπροστά ο Ιβανόφ στις εκλογές στα Σκόπια

Σε νίκη οδηγείται ο εκλεκτός του Γκρούεφσκι, Γκιόργκι Ιβανόφ για το αξίωμα του προέδρου της ΠΓΔΜ.

Από τα αποτελέσματα, προκύπτει ότι ο Ιβανόφ με ποσοστό 64% προηγείται του Φρτσκόφσκι, ο οποίος συγκεντρώνει το 33% περίπου.
Οριακά πάνω από το όριο η συμμετοχή των εκλογέων προκειμένου να θεωρηθεί ότι υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία, έφτασε το 40,24%, όταν το νέο όριο ήταν 40% από 50% που ήταν μέχρι πρότινος.

Η αποχή αυτή εξηγείται από το γεγονός, ότι σε περιοχές που κυριαρχεί το αλβανικό στοιχείο, οι ψηφοφόροι ψήφιζαν μόνο για τις δημοτικές εκλογές και όχι για τις προεδρικές.

Διαβάστε περισσότερα...

καταστροφή στην Ιταλία






Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τον καταστροφικό σεισμό στην Κεντρική Ιταλία. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 27 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Η πόλη L’Aquila φαίνεται ότι επλήγη περισσότερο.
Η πόλη βρίσκεται 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης με πληθυσμό 68.000 κατοίκους.
Έχουν πληγεί επίσης και γειτονικά χωριά, ενώ εκτός από τα παλιά και σύγχρονα κτήρια έχουν καταρρεύσει.
Αυτόπτες μάρτυρες μεταφέρουν σκηνές, όπου οι κάτοικοι με τα χέρια προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα μπάζα από ένα σπίτι που γκρεμίστηκε, καθώς ακούγονταν το κλάμα ενός μωρού.
Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σε ένα σπίτι που κατέρρευσε στη L’Aquila.
Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας ακύρωσε το ταξίδι του στη Μόσχα και κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Εκατοντάδες είναι οι άστεγοι, οι οποίοι είδαν τα σπίτια τους να καταρρέουν.
Για το μέγεθος του σεισμού το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο κάνει λόγο για σεισμό εντάσεων 6,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το Ιταλικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει μέγεθος της τάξης των 5,8 βαθμών.

Διαβάστε περισσότερα...

Κάλυψη ΙΚΑ και για ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το ΙΚΑ είναι υποχρεωμένο να καλύψει το σύνολο των νοσηλίων, στην περίπτωση εισαγωγής του ασθενούς σε μη συμβεβλημένο νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω επείγουσας ανάγκης.

Ειδικότερα, αν οι ασφαλισμένοι εισαχθούν σε μη συμβεβλημένο με τον ασφαλιστικό τους φορέα θεραπευτήριο λόγω επείγουσας ανάγκης, είτε διότι τα συμβεβλημένα θεραπευτήρια δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες του ασθενούς και οποιαδήποτε αναβολή αποτελεί κίνδυνο για την ζωή ή υγεία του ασθενούς, τότε νομοθετικά οι ασφαλιστικοί οργανισμοί υποχρεούνται να καλύψουν στο σύνολό τους τα νοσήλια των ασφαλισμένων.

Αντίστοιχα, τα έξοδα των νοσηλευμένων θα καλυφθούν και στις "όλως εξαιρετικές" περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι καταφύγουν σε μη συμβεβλημένα νοσηλευτικά ιδρύματα, εφόσον διαπιστωθεί ότι τα συμβεβλημένα δεν μπορούν να παράσχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας λόγω έλλειψης σύγχρονων υποδομών, ή και λόγω έλλειψης του απαραίτητου εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Οι αποφάσεις αυτές (1187 και 1188/2009) εκδόθηκαν ύστερα από προσφυγή δύο ασφαλισμένων γυναικών στο ΙΚΑ-TEAM, όπου στην πρώτη περίπτωση δεν υπήρχε κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας για την ασφαλισμένη σε δημόσιο νοσοκομείο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η γυναίκα κατέφυγε σε ιδιωτική κλινική για θεραπεία εμβολισμού και εμφράξεως ύστερα από πέντε ανευρύσματα εγκεφάλου. Και στις δύο περιπτώσεις το ΙΚΑ αρνήθηκε να καταβάλει στο σύνολό τους τα νοσήλια. Αναμένεται ωστόσο οι αποφάσεις να τύχουν εφαρμογής σε όλους τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, εφόσον το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε βάση συνταγματικών επιταγών και νομοθεσίας που αφορά το σύνολο των ασφαλιστικών φορέων.

πηγή : tvxs

Διαβάστε περισσότερα...

Κτηνοτρόφοι θα μοιράσουν 20.000 μπουκάλια γάλα στο Σύνταγμα

Όχι δέκα, ούτε εκατό, ούτε χίλια… Συνολικά 20.000 μπουκάλια φρέσκου παστεριωμένου συνεταιριστικού γάλακτος θα μοιράσουν σήμερα στο Σύνταγμα κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα.
Με αυτή και άλλες πρωτότυπες συμβολικές ενέργειες, θα συνοδεύσουν την κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι έξω από το Κοινοβούλιο.
Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές πώλησης του γάλακτος και του κρέατος, τη στιγμή που οι εμπορικές τιμές είναι δυσανάλογα υψηλότερες….

Τη συγκέντρωση έχει οργανώσει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, σε μια προσπάθεια να απαιτήσει λύσεις που θα επιτρέψουν να παραμείνουν οι κτηνοτρόφοι στο επάγγελμά τους.

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστε περισσότερα...

G 700










Ξαφνικά θυμηθήκαμε την εξωτερική πολιτική

Διαβάστε περισσότερα...

Αργεντινή: διδάγματα από την χρεωκοπία μιας χώρας

μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για την κατάρρευση μιας από τις πλουσιότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής και μίας χώρας μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού.
από το tvxs.
υπογράφει ο ίδιος ο Στέλιος Κούλογλου.εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

νέες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία


Από σήμερα, ξεκινά νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων, καθώς πραγματοποιούνται τρίωρες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους σε αυτά.

Ζητούν την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος κυρίως σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις νοσηλευτών και την εφαρμογή της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με το ωράριο και τις εργασιακές συνθήκες.

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, μετά το εξώδικο που κατέθεσε κατά του υπουργού Υγείας τον περασμένο Ιανουάριο, τώρα εξετάζει και το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι από σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ορθοπεδικά υλικά.

Οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού, ανακοίνωσαν ότι θα διακόψουν την παροχή υλικών, θα αποσύρουν τις παρακαταθήκες τους, αρχικά από τα νοσοκομεία ΚΑΤ και Γενικό Κρατικό Αθηνών, ενώ δεν θα εξυπηρετούν ούτε τα επείγοντα περιστατικά.

Αντιδρούν στην πρόταση διακανονισμού των υπουργείων Οικονομίας και Υγείας καθώς και στη ρύθμιση των χρεών του ΕΣΥ.

Διαβάστε περισσότερα...

σήμερα η ψηφοφορία για Παυλίδη


Μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη, θα διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή.


Ο κ. Παυλίδης θα πρέπει να δικαιολογήσει χρηματικό ποσό, το οποίο διατέθηκε για αποπληρωμή δανείου της κόρης του.



Έχει προηγηθεί η καταγγελία του εφοπλιστή Φώτη Μανούση, ότι παρέδωσε χρήματα σε δυο συνεργάτες του πρώην υπουργού.

tvxs

Διαβάστε περισσότερα...

πρόγραμμα συλλογής όμβριων υδάτων

Τέσσερα νησιά των Κυκλάδων συμμετέχουν σε πρώτη φάση στο πρόγραμμα συλλογής όμβριων υδάτων, το οποίο χρηματοδοτεί μεγάλη πολυεθνική εταιρεία και έρχεται να δώσει ανάσα στα προβλήματα της λειψυδρίας. Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί καταρχάς στα δημόσια κτίρια πέντε δήμων της Νομαρχίας Κυκλάδων και συγκεκριμένα στους Δήμους Νάξου, Πάρου, Εξωμβούργου Τήνου, Άνω Σύρου και Ποσειδωνίας Σύρου.

Το σύστημα συλλογής όμβριων υδάτων προβλέπει την εγκατάσταση υδατοσυλλεκτών και την ορθή διαχείριση και αξιοποίηση των όμβριων υδάτων που συλλέγονται για πολλαπλές χρήσεις. Πρόκειται για μία τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη συλλογή βρόχινου νερού από τις στέγες και επιφάνειες χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές -όπως δοχεία-, ή τεχνικές περισσότερο σύνθετες - όπως στέρνες ή υπόγεια φράγματα.

Αυτές οι τεχνικές έχουν τις ρίζες τους σε πρακτικές αρχαίων πολιτισμών (Ελλάδα, Βόρεια Αφρική) και ακόμη και σήμερα αποτελούν πηγές πόσιμου νερού σε αγροτικές περιοχές.

Τα νησιά του Αιγαίου -και ειδικά οι Κυκλάδες- συγκαταλέγονται στις ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές από πλευράς φυσικού εμπλουτισμού αναφορικά με το νερό.

Οι περιορισμένες βροχοπτώσεις, η γεωλογική δομή, το λιγοστό πράσινο και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις είναι παράγοντες που επιτείνουν το πρόβλημα της λειψυδρίας. Η εφαρμογή του προγράμματος στα συγκεκριμένα νησιά θα συμβάλλει αποφασιστικά στην εξοικονόμηση νερού.


kykladesnews.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ακτοπλοΐα

αποφασίστηκε η ετήσια δρομολόγηση του «Super Sea Cat III» της εταιρίας AegeanSpeedLines, στη γραμμή Πειραιά - Σύρο - Τήνο - Μύκονο από 15/6/2009 έως 14/6/2010.

διαβάστε το: Πόλεμος τιμών στην ελληνική ακτοπλοΐα
με <<άμαχο πληθυσμό>> της τσέπες μας!
από το kykladesnews.gr

Διαβάστε περισσότερα...

4 μήνες μετά



21:00 το βράδυ στην Μεσολογγίου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση για τους 4 μήνες από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα...

αυτο θα πεί...σεμνός και ταπινός......



















































μια καινούργια γραβάτα......
από το 2007 με αυτή τη γραβάτα;
Στα Γιάννενα σε συνέδριο για το περιβάλλον το 2007 αυτή, στη βουλή αυτή, στις Βρυξέλες αυτή.
είναι ωραία αλλά όχι και έτσι!
είπαμε!
μετά από τόσο καιρό δεν πρέπει να είναι καν στη μόδα.

Διαβάστε περισσότερα...