Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν


θα πω το χιλιοειπωμένο..ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν...
δεν κατάλαβα τι παραπάνω έχει ο Καραμανλής από τον
Κάτμαν ;;;
για όσους δεν έχουν πάρει χαμπάρι
ο τύπος αριστερά κατεβαίνει στις εκλογές...για περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ

Διαβάστε περισσότερα...

Στο σκαμνί εφοριακοί - πολεοδόμοι,ατασταλείες και στην Σύρο

Ακίνητες περιουσίες που θα ζήλευαν πολλοί επιχειρηματίες, σκάφη, μετρητά και πολυτελή αυτοκίνητα είναι μερικά από τα ευρήματα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή σε «πόθεν έσχες» υπαλλήλων πολεοδομιών και εφοριακών.

«Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να τελειώσουμε την όποια ασυδοσία στο Δημόσιο, γιατί δεν είναι επίορκοι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι», δηλώνει στον ΕΤ ο κ. Ρακιντζής προσθέτοντας ότι από φέτος «σφίγγουν τα λουριά».

Ηδη, έστειλε στα πειθαρχικά συμβούλια 257 υπαλλήλους πολεοδομιών επειδή δεν έστειλαν προς έλεγχο ολοκληρωμένα τα «πόθεν έσχες» τους. Από αυτούς οι 146 θα «επισκεφθούν» και τον εισαγγελέα καθώς αδιαφόρησαν παντελώς.

Να σημειωθεί ότι αρχικά ο κ. Ρακιντζής είχε εντοπίσει 360 υπαλλήλους ΔΟΥ και πολεοδομιών που δεν του έστειλαν «πόθεν έσχες», αλλά μετά το σάλο που προκλήθηκε από το σχετικό δημοσίευμα του ΕΤ κάποιοι συμμορφώθηκαν και έστειλαν τα «πόθεν έσχες», έστω και εκπρόθεσμα.

Την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχουν αρχίσει τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά των 600 διευθυντών και προϊσταμένων των εφοριών και των πολεοδομιών. Εκεί έχουν εντοπιστεί απίστευτα περιουσιακά στοιχεία που όταν τα είδαν οι ελεγκτές δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε έντονα το φαινόμενο του «Βατοπαιδίου», γεγονός που αποδεικνύει ότι το κόλπο που έκανε η μονή για να φαίνονται χαμηλής αξίας τα ακίνητα που έπαιρνε από το Δημόσιο το κάνουν εδώ και χρόνια κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Πιο αναλυτικά, εντοπίστηκε διευθυντής να έχει αγοράσει πριν από δύο χρόνια 25 παραλιακά στρέμματα στην Ποσειδωνία Σύρου (500 μέτρα απόσταση από τη θάλασσα, γράφει το συμβόλαιο) έναντι 30.000 ευρώ!


Η αντικειμενική αξία του οικοπέδου είναι 160.000 ευρώ. Ο διευθυντής, που κυκλοφορεί και με πολυτελές τζιπ, για να δικαιολογήσει την αγορά και για να μην έχει κάποιο πρόβλημα με το «πόθεν έσχες» δήλωσε ότι το οικόπεδο είναι εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγο και το παιδί του. Δηλαδή, του κόστισε μόλις… 10.000 ευρώ. Πάντως, φόρο πλήρωσε βάσει της αντικειμενικής αξίας.

Σύντομα όμως θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, ενώ θα γίνει και άρση του τραπεζικού του απορρήτου,καθώς το επίμαχο παραλιακό οικόπεδο κοστίζει τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερο από την αντικειμενική του αξία.

Τέτοιες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί αρκετές στα «πόθεν έσχες» υπαλλήλων ΔΟΥ και πολεοδομιών και όλες θα εξεταστούν προσεκτικά.

Τις επόμενες μέρες ο κ. Ρακιντζής θα στείλει επιστολή προς όλους τους υπαλλήλους να στείλουν τα «πόθεν έσχες» για το 2008. Φέτος μάλιστα τους επισημαίνει ότι κινδυνεύουν με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις αν δεν συνταχθούν με το γράμμα του νόμου.


ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε περισσότερα...

Σε τετραήμερη εργασία και ελαστικοποίηση των ωραρίων έχουν προχωρήσει ήδη οι μεγάλες βιομηχανίες

Σε τετραήμερη εργασία και ελαστικοποίηση των ωραρίων έχουν προχωρήσει ήδη οι μεγάλες βιομηχανίες, όπως κατήγγειλαν εκπρόσωποι της βιομηχανίας κλωστοϋφαντουργών και ο πρόεδρος των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Ειδικότερα ο πρόεδρος των κλωστοϋφαντουργών Βαγγέλης Κούρταλης ανέφερε ότι είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν στο μέτρο αυτό παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συμφωνία με το υπουργείο Απασχόλησης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι το υπουργείο προχωρά στην ενίσχυση όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από το ταμείο εγγυοδοσίας και προγράμματα από το ΕΣΠΑ, ώστε να περιοριστούν οι απώλειες της οικονομικής κρίσης.

Στο μεταξύ, στο 9,1% καταγράφηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα το Φεβρουάριο, έναντι 8% που ήταν το Φεβρουάριο του 2008. Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, στους άνδρες το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 7% και στις γυναίκες 12,3% στις γυναίκες, ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στους νέους μεταξύ 15-24 ετών, για τους οποίους η ανεργία φθάνει το 25,7%.





πηγή:skai.gr

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά καθημερινά 15/05/09

Επικυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το πρόστιμο των 3.000 ευρώ που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην Ελληνική Αστυνομία επειδή λειτουργούσαν οι κάμερες του συστήματος C4I και 13 ακόμα κάμερες σε πλατείες, χώρους συγκέντρωσης κ.λπ., παρότι είχε απαγορευθεί η χρήση τους.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε, χθες, την απόφασή της, με την οποία απερρίφθη ως αβάσιμη η αίτηση των υπουργών Δημοσίας Τάξης και Οικονομίας για ακύρωση του σχετικού προστίμου και έτσι η ΕΛ.ΑΣ. καλείται να πληρώσει το σχετικό πρόστιμο.
Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας στην απόφασή του ότι «η παράβαση της απαγόρευσης δεν αμφισβητήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία την αποδέχθηκε με έγγραφό της (18.8.2006) προς την Αρχή, αλλά και με διευκρινίσεις που παρείχε προφορικά».
Με άλλες αποφάσεις της, η Ολομέλεια έκρινε «αυτοδικαίως καταργημένες» τις επίμαχες δίκες σχετικά με τις αιτήσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Γ. - Αλ. Μαγκάκη, του πρώην ευρωβουλευτή Ε. Κόρακα, καθηγητών πανεπιστημίων, δικηγόρων, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών κ.ά. (συνολικά 41 ατόμων) αλλά και της ΕΛ.ΑΣ.
Όλοι τους ζητούσαν (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) ακύρωση των αποφάσεων της Αρχής, με τις οποίες επετράπη, από το 2004 έως τις 24.5.2007, η παράταση λειτουργίας των 293 καμερών του C4I και των 49 καμερών που προϋπήρχαν, μόνο για διευκόλυνση και έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Σύμφωνα με το ΣτΕ, οι δίκες αυτές καταργούνται, επειδή ισχύει πλέον νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 3625/2007) που επιτρέπει να λειτουργούν οι κάμερες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και επειδή έληξε η ισχύς της απόφασης που επέτρεπε να λειτουργούν αυτές.


απειλές από ακροδεξιούς προς τον Ιερόνυμο για τα συσσίτια για απόρους ανεξαρτήτου εθνικότητας

απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να οργανώσει συσσίτια για άπορους, ανεξάρτητα εθνικότητας, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κληρικοί που παρατήρησαν τα θετικά αποτελέσματα των συσσιτίων που οργανώνονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, αποφάσισαν να οργανώσουν ανάλογα συσσίτια και στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου, ως γνωστόν, υπάρχει συσσώρευση άπορων και αστέγων ποικίλων εθνικοτήτων. Η πρόταση αυτή των κληρικών υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Η απόφαση όμως αυτή φαίνεται να προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια σε διάφορους «αγανακτισμένους πολίτες» και ακροδεξιούς συντρόφους τους, οι οποίοι κατέφυγαν στην χρήση απειλών προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν τα συσσίτια. Εις μάτην οι κληρικοί εξηγούσαν ότι είναι αναπόσπαστο μέρος του λειτουργήματός τους η αρωγή του συνανθρώπου. Όταν, δε, ανέφεραν ότι το σχέδιο έχει την ενθουσιώδη έγκριση του κ. Ιερώνυμου, οι «αγανακτισμένοι πολίτες» δεν δίστασαν να απειλήσουν και ακόμα και τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο!
ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στις μισανθρωπικές αυτές απειλές και ότι θα είναι ο ίδιος αυτός που θα ξεκινήσει την διανομή των συσσιτίων στους απόρους της περιοχής.


O λυκειάρχης του 1ου λυκείου Τρικάλων. Έδιωξε -όπως είχε κάνει και πέρσι τέτοιες μέρες- 20 μαθητές του σχολείου επειδή φορούσαν παντελόνι τύπου βερμούδα.


Η τελευταία μέρα των μαθημάτων επιφύλασσε αναταραχή για τους μαθητές του σχολείου. Ο λυκειάρχης Θανάσης Νάστας επέπληξε 20 αγόρια και τους ζήτησε να φύγουν και να επιστρέψουν αφού πρώτα περάσουν από τα σπίτια τους κι αλλάξουν παντελόνια.
Οι μαθητές έφυγαν, αλλά κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Η στάση των υπεύθυνων της Διεύθυνσης ήταν προκλητική και υποκριτική. Τους είπαν ότι δεν υπάρχει κανόνας για το πώς θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, αλλά τους συνέστησαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του διευθυντή», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου λυκείου Τρικάλων, Γιάννα Κωνσταντινίδου.
Τελικά οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο με την ίδια ενδυμασία, ενώ χθες σε «ένδειξη συμπαράστασης» σχεδόν όλα τα αγόρια του σχολείου φορούσαν βερμούδες. «Θα δω τι θα κάνω με σας», τους είπε από μικροφώνου ο λυκειάρχης, που δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα, αλλά τα παιδιά φοβούνται ότι θα τους τιμωρήσει με κάποιον τρόπο τις επόμενες μέρες, στη διάρκεια των εξετάσεων.
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι πέρσι στις 21 Μαϊου ο ίδιος λυκειάρχης απέβαλε τρία παιδιά από την αίθουσα, την ώρα μάλιστα που είχαν πάρει τα θέματα και ξεκινούσαν να γράψουν για τις προαγωγικές εξετάσεις, επειδή φορούσαν βερμούδες. Χάρη στην επέμβαση των καθηγητών τα παιδιά επέστρεψαν στην αίθουσα, αλλά η ψυχολογία τους και η διάθεσή τους να γράψουν είχε καταποντιστεί...
«Στο σχολείο γίνονται φοβερά πράγματα και τόσο η διεύθυνση, όσο και το υπουργείο Παιδείας τον καλύπτουν. Τα παιδιά ντύνονται ευπρεπώς, τα παντελόνια αυτά είναι λίγο κάτω από γόνατο, είναι στη μόδα και τα φορούν όλη τη μέρα. Δεν είναι προκλητικά και είναι άδικο να κρίνονται 16χρονα και 17χρονα από την εμφάνισή τους», σχολίασε η κ. Κωνσταντινίδου.





πηγές:Nαυτεμπορικη,prezatv,enet

Διαβάστε περισσότερα...