Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Λήμνος--ο υφυπουργός Αιγαίου κάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους κατοίκους να σταματήσουν να δημοσιοποιούν το πρόβλημα ενόψει τουριστικής περιόδου

Οι Λημνιοι απαιτούν περισσότερα δρομολόγια απευθείας από Λαύριο, ταχύτερα και πιο σύγχρονα πλοία και καταγγέλλουν πως τους στοιβάζουν μαζί με...ζώα στο πλοίο,και το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν δίνουν λύσεις για τα προβλήματα.
Αντιθέτως, ο υφυπουργός Αιγαίου, Π. Kαμμένος, κάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους κατοίκους να σταματήσουν να δημοσιοποιούν το πρόβλημα, γιατί θα είναι υπεύθυνοι για τη δυσφήμηση του νησιού, ενόψει τουριστικής περιόδου...
Αντί δηλαδή να αναλάβει τις ευθύνες της, η πολιτική ηγεσία του YENANΠ ρίχνει... το μπαλάκι των ευθυνών στους κατοίκους, οι οποίοι εδώ και δύο μέρες διαδήλωναν σε Αθήνα και Πειραιά, απαιτώντας να μην υποβαθμιστεί και άλλο το όμορφο νησί τους.
Ύστερα από τρίωρη σύσκεψη χτες το μεσημέρι, οι φορείς της Λήμνου αναχώρησαν απογοητευμένοι για το νησί τους, τονίζοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, γιατί δεν πήραν τίποτα.
Από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η κ. Φωτεινή Στεφανιδάκη τόνισε: «Θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα πάρουμε αποφάσεις, αλλά νιώσαμε στη συνάντηση σαν να ήπιαμε καφέ πικρό, χωρίς ζάχαρη.
Ζητάμε 5 δρομολόγια, τα 3 απευθείας και πολύ φοβόμαστε πως το 2010 θα είναι τα πράγματα πολύ χειρότερα.
Mας είπαν πως δυσφημούμε το νησί, επειδή δημοσιοποιούμε το πρόβλημα. Eμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, ας αναλάβουν και αυτοί τις δικές τους. H Λήμνος αγωνίζεται, γιατί έχει σοβαρό συγκοινωνιακό πρόβλημα».
O δήμαρχος Mούδρου, Kώστας Aδαμίδης, τόνισε πως υπάρχει πλήρης απογοήτευση και φεύγουν πολύ πιο κάτω από τις προσδοκίες τους, για να καταλήξει πως δεν μπορεί να πάει η Λήμνος για καλοκαίρι με αυτά τα δρομολόγια, δηλαδή πολύωρα δρομολόγια
και με συχνότητα περιορισμένη.
O δήμαρχος Nέας Kούταλης, κ. Δημήτρης Bουλγαράκης, τόνισε πως επιστρέφουν πάλι τα προβλήματα στο νησί, για να καταγγείλει πως με το πλοίο «Tαξιάρχης» ταξιδεύουν οι άνθρωποι μαζί με τα ζώα.
Προχτές, όταν πήγαμε να κατεβούμε, είπε, ήταν γεμάτη η πλατφόρμα με ζώα (πράγματι επειδή το πλοίο είναι οχηματαγωγό ταξιδεύουν πολύ συχνά, μαζί, οι επιβάτες με ανοιχτά φορτηγά με ζώα,όπως γουρούνια κ.λπ.).
O υπουργός Aν. Παπαληγούρας τόνισε πως αυτό είναι καταδικαστέο και μπορεί να έγινε μία φορά και κάλεσε τους επιβάτες, επειδή υπάρχει πλέον η Χάρτα Επιβατών, να ασκούν τα δικαιώματά τους για ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών.