Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

μητσικωστας....

Διαβάστε περισσότερα...

FORTHNET οι γερμανοί είναι φίλοι μας...

δημοσίευμα του περιοδικου DSTV που ειδικεύεται στα δορυφορικά,γράφει οτι η NOVA εχει δωσει αδεια στην FORTHNET για να ελεγχει το δικτυο της και να βλεπει ποιες ip κανουν το γνωστο card sharing και οχι μονο αυτο,αλλα λεει πως εχει κανει αιτηση για να παρει αδεια ωστε ο εισαγγελεας να εξαναγκασει και αλλους παροχους να κανουν το ιδιο.

Διαβάστε περισσότερα...


h

Διαβάστε περισσότερα...

Ο σπουδαιότερος Έλληνας όλων των εποχών !!!



Με ομόφωνη γνώμη όλων των συντακτών της εφημερίδας μας, ψηφίσαμε για τον μεγαλύτερο και σπουδαιότερο Έλληνα όλων των εποχών, τον ΜΗΤΣΟ από την Δραπετσώνα που με το τρίκυκλο του και την σκύλα του την Ζβούρα να τον ακολουθεί από πίσω πιστά, οργώνει καθημερινά τα τελευταία πενήντα χρόνια τις συνοικίες του Πειραιά πουλώντας τις σαρδέλες του (και πιστεύουμε να μην μας παρεξηγήσει ο φιλότιμος Μήτσος που τον συγκρίνουμε με τον Μέγα Εθνάρχη).

Την συγκεκριμένη απόφαση την πήραμε γιατί ο Μήτσος ο Σαρδέλας ή Μήτσος ο Τρίκυκλος, όπως τον αποκαλούν στον Πειραιά, δεν αποποίησε ποτέ τις αρχές που του δίδαξε ο πατέρας του από τον οποίο κληρονόμησε το τρίκυκλο, φορτωμένο σαρδέλες αγορασμένες με μετρητά δικά του.


-Δεν κόβει ποτέ απόδειξη.

-Δεν κάνει δήλωση ΦΠΑ και εφορίας.

-Δεν έχει πάρει δάνεια από τράπεζες.

-Δεν χρωστάει σε κανέναν έμπορο.

-Δεν έχει μπει ποτέ στην ζωή του σε εκκλησία.

-Δεν έχει μιλήσει-συναντήσει ποτέ πολιτικό.

-Δεν παίρνει σύνταξη αν και είναι πλέον 78 ετών και την χώρα την επιβαρύνει μόνο αναπνέοντας τον αέρα της.

-Ταΐζει το σκυλί του μόνο με σαρδέλες που από ποιότητα και τιμή είναι οι καλύτερες της χώρας.


Δεν έχει τίποτα στο όνομά του, ζει σε μία παράγκα χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Σαν γνήσιος οικονομολόγος, όταν τον συνέλαβαν γιατί δεν έκοβε αποδείξεις και τον δίκασαν σε έναν μήνα φυλακή με εξαγορά δεν την εξαγόρασε, αλλά προτίμησε να ζήσει τον μύθο του στον Κορυδαλλό και με την ευκαιρία να κοιτάξει λίγο την υγεία του, να τρώει και να πλένεται δωρεάν. Τότε ζητούσε από περιέργεια να μάθει πόσο στοιχίζουν οι αστυνομικοί, οι δικαστές και η φυλακή που ασχολούνται μαζί του και απάντηση δεν έπαιρνε από κανέναν. Στην εμμονή του με αιτήσεις, που του έγραφε κάθε μέρα ο Παλαιοκώστας, προς τα αρμόδια όργανα του κράτους, περιμένοντας να πάρει μία λογική απάντηση, τον έδιωξαν από την φυλακή για να μην μολύνει τους υπόλοιπους κρατούμενους-κοινωνία με τις τρελές αρχές του και ξεκινήσουν να ζητούν απαντήσεις και αυτοί (και ειδικά αυτοί που φυλακίζονται για χρέη στο δημόσιο-έμποροι δηλαδή, που πλήρωναν μια ζωή για να πληρώνονται όλοι αυτοί, που τους έχουν φυλακίσει).

Διαβάστε περισσότερα...

γενική απεργία Πέμπτη 2 Απριλίου

Δραματική επιδείνωση της κατάστασης στην ελληνική αγορά εργασίας αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για το Φεβρουάριο. Ανακοινώθηκαν 4.136 απολύσεις, δόθηκαν υποχρεωτικές άδειες σε 774 εργαζομένους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών, ενώ 180 εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε αυτά των προηγούμενων μηνών: το Νοέμβριο του 2008 χάθηκαν 3.000 θέσεις εργασίας και 840 εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Το Δεκέμβριο του 2008 έμειναν χωρίς δουλειά 3.348 άνθρωποι, ενώ 890 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Τέλος, τον Ιανουαρίο απολύθηκαν 1.528 εργαζόμενοι, ενώ οι διαθεσιμότητες έφτασαν τις 140.

Να σημειωθεί ότι τα ανωτέρω στοιχεία αφορούν του κλάδους βιομηχανίας, κλωστοϋφαντουργίας, εμπορίου και κατασκευών.

«Όχι» στις απολύσεις

Μετά και από αυτή την εξέλιξη η ΓΣΕΕ αποφάσισε γενική απεργία για την Πέμπτη 2 Απριλίου. Βασική αιχμή της απεργίας θα είναι το «Όχι» στις απολύσεις και το αίτημα την κρίση να μην την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Επίσης στις 11 Απριλίου η ΓΣΕΕ θα οργανώσει πανελλαδική ημερίδα για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ! (ΚΑΙ Η "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ" ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...)ourgreektv


Σύρος συμμετείχε κι εκείνη στην παγκόσμια έκκληση για ειρήνη, κάνοντας συμβολικά με κεριά περαστικών το γνωστό σήμα της ειρήνης.
Στις 8.30 λοιπόν που έσβησαν τα φώτα, σχηματίστηκε ανάλογα ο κόσμος και συλλογίστηκε για λίγο πως και στο σκοτάδι, με το απλό κερί, έχεις τη δυνατότητα να εισαι καλά.
Καλή η συμμετοχή από πλευράς πόλης στο σβήσιμο των φωτών αλλά δυστυχώς οι φόβοι μου για την οικολογική ευαισθησία πολλών επαληθεύτηκαν.
Στισ 8.30 ανάβαμε κερί για ειρήνη και ένα καλύτερο αύριο, και στις 10.30 σκουπίδια υπήρχαν παντού....


Η Ώρα της Γης μας έλειπε λοιπόν.......
Την είχα δείξει την αμφιβολία μου για το εγχείρημα και μετα λύπης μου δεν είχα άδικο......

Διαβάστε περισσότερα...

Αρνούνται 32 μητροπόλεις να καταβάλουν το ΕΤΑΚ

Σύμφωνα με Tο Βήμα της Κυριακής, οι μητροπόλεις που δεν έχουν πληρώσει ΕΤΑΚ, επικαλούμενες διάφορες προφάσεις είναι οι εξής: Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αττικής, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Δημητριάδος, Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, Ζακύνθου, Θηβών και Λεβαδείας, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Θεσσαλονίκης, Ιερισσού-Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Ιωαννίνων, Καρπενησίου, Καρυστίας και Σκύρου, Κασσανδρείας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος, Λαρίσης, Μαρωνείας και Κομοτηνής, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Μηθύμνης, Μυτιλήνης, Ν.Ιωνίας και Ν.Φιλαδελφείας, Παραμυθίας-Φιλιατών-Γηρομερίου και Πάργας, Σερρών και Νιγρίτης, Σύρου, Τρίκκης και Σταγών, Τριφυλίας και Ολυμπίας, Ύδρας-Σπετσών-Αιγίνης-Ερμιόνης και Τροιζηνίας, Φθιώτιδος, Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Θηβών και Λεβαδείας και Μητροπολιτικός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιοημερολογίτες).

Για την άρνηση των μητροπόλεων να καταβάλουν το ΕΤΑΚ έχει ήδη διαμαρτυρηθεί στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.

Τη διαπίστωση ότι οι σχέσεις κυβέρνησης - Εκκλησίας δοκιμάζονται ενισχύει το γεγονός ότι συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου δεν έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, αφού -όπως φέρονται να υποστηρίζουν- κανένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Εκκλησία δεν λύθηκε.

Σε ανάλογο επίπεδο βρίσκονται οι σχέσεις της Εκκλησίας και με το ΠΑΣΟΚ, μετά και την πρόσφατη εξαγγελία του Γ.Παπανδρέου για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Βήμα online

Διαβάστε περισσότερα...

βεβαιώσεις στους εαυτούς τους και στους κολλητούς τους προκειμένου να εισπράξουν τα 10.000

σκάνδαλο μιας παρέας νεοδημοκρατών που κατέχουν ή κατείχαν θέσεις στις διοικήσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και στον Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου εξελίχθηκε η υπόθεση της κρατικής επιχορήγησης των 10.000 ευρώ για τα καταστήματα που υπέστησαν υλικές ζημιές από τις επιθέσεις των «αγνώστων» στα γεγονότα του Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.....
περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΡΑΠΕΖΑ DNA ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ SCOTLAND YARD...

Την «ίδρυση» τράπεζας DNA στην οποία θα καταχωρίζονται γενετικά δεδομένα όσων συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό, άλλωστε, ζήτησαν από τις ελληνικές διωκτικές αρχές οι αξιωματούχοι της Σκότλαντ Γιαρντ κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στη χώρα μας και πλέον το ζήτημα φέρεται να απασχολεί σοβαρά τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου. Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης αντιμετωπίζει θετικά μια τέτοια προοπτική, καθώς εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ισχυρό όπλο των διωκτικών αρχών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Αυτό φέρεται να επισήμανε στη φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας και ειδικότερα στους επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το κλιμάκιο των Βρετανών που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα. Το ενδεχόμενο δημιουργίας τράπεζας DNA είχε και στο παρελθόν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, δίχως ποτέ να υπάρξουν εξελίξεις. Σχετική πρόταση περιλαμβανόταν και σε εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων, στις αρχές του χρόνου, με στόχο τον «εκσυγχρονισμό» της ΕΛ.ΑΣ.· ετέθη, ωστόσο, πιο επιτακτικά από τους Βρετανούς αξιωματούχους...

Με αλλα λογια,οσους θα συλλαμβανουν οι αστυνομικοί για οποιοδηποτε λογο,εκτος απο την καταγραφη των στοιχειων τους,θα τους παιρνουν και γενετικο υλικο,ωστε να το βαλουν μετα μαζι με τα υπολοιπα δεδομενα σε μια μεγαλη "τραπεζα DNA" στην οποια θα μπορουν να ανατρεχουν ανα πασα στιγμη και φυσικα να την διαχειριζονται οπως θελουν,με οτι συνεπαγεται αυτο για τα προσωπικα δεδομενα των πολιτων και την μεταβιβαση τους σε τριτους...

prezatv

Διαβάστε περισσότερα...

respect ....

"Παγκοσμιοποίηση
Κατά τη διάρκεια συζήτησης σε ένα Αμερικάνικο πανεπιστήμιο,ρώτησαν οι φοιτητές τον Βραζιλιάνο υπουργό παιδείας ποιά είναι η γνώμη του για την παγκοσμιοποιηση του Αμαζονίου.Ο αμερικανός φοιτητής δήλωσε οτι...

περιμένει την απάντηση ενός ουμανιστή και όχι ενός Βραζιλιάνου.
Ορίστε τι απάντησε ο κύριος Cristovam Buarque:
-Βεβαίως,ώς Βραζιλιάνος είμαι αντίθετος στην παγκοσμιοποίηση του Αμαζονίου.Όσα λάθη κάνανε οι κυβερνήσεις μας σε αυτόν τον θησαυρό,δεν πάυει να είναι δικός μας.

Ώς ανθρωπιστής,θα μπορούσα να φανταστώ τον Αμαζόνιο παγκοσμιοποιημένο,όπως εξάλλου και καθετί σημαντικό για την ανθρωπότητα.Αν στο όνομα της ανθρωπιστικής ηθικής,έπρεπε να παγκοσμιοποιήσουμε τον Αμαζόνιο,τότε θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και για όλες τις πετρελαιοπηγές του κόσμου.Το πετρέλαιο είναι το ίδιο σημαντικό για το μέλλον της ανθρωπότητας όπως ο Αμαζόνιος.Άλλα σε αντίθεση με αυτό,οι άρχοντες των αποθεμάτων πετρελαίου νιώθουν οτι έχουν το δικαίωμα να ανεβοκατεβάζουν την τιμή ή την παραγωγή.
Με τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να παγκοσμιοποιηθούν τα οικονομικά κεφάλαια των πλούσιων χωρών.Αφού ο Αμαζόνιος είναι τόσο σημαντικός για τον κόσμο,δεν θα έπρεπε να καίγεται και να καταστρέφεται με απόφαση ενός μόνο ανθρώπου,ή μιας μόνο χώρας.Η καταστροφή του Αμαζονίου είναι το ίδιο σοβαρή όσο η ανεργία την οποία προκάλεσαν οι απατεώνες της διεθνούς οικονομίας.Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε λίγα άτομα να καταστρέφουν οικονομίες ολόκληρων κρατών.
Πρίν την παγκοσμιοποίηση της περιοχής του Αμαζονίου θα ήθελα να είμαι μάρτυρας της παγκοσμιοποίησης όλων των μουσείων του κόσμου.Το Λούβρο δεν θα έπρεπε να ανήκει μόνο στη Γαλλία.Κάθε μουσείο είναι φύλακας των ομορφότερων έργων της ανθρώπινης ευφυίας.Δεν πρέπει να αφήσουμε έναν ηγέτη ή μια χώρα να κρίνει πώς αυτοί οι θησαυροί θα χρησιμοποιούνται και ακόμα ίσως,να καταστρέφονται.Πριν λίγο καιρό ένας Ιάπωνας εκατομμυριούχος αποφάσισε να τον θάψουν μαζί με ένα έργο ενός μεγάλου ζωγράφου.Πρίν γίνει αυτό,θα πρέπει να παγκοσμιοποιηθεί αυτό το έργο.
Την ώρα που μιλάμε,ο ΟΗΕ διοργανώνει το Φόρουμ της Χιλιετίας,άλλα κάποιοι συμμετέχοντες είχαν δυσκολίες να φτάσουν,λόγω προβλημάτων στα σύνορα των ΗΠΑ.Πιστέυω λοιπόν οτι πρέπει η Νεα Υορκη,έδρα του ΟΗΕ,να παγκοσμιοποιηθεί.
Τουλάχιστον το Μανχάταν να ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα.Όπως επίσης και το Παρίσι,η Βενετία,η Ρώμη,το Λονδινο,το Ρίο ντε Τζανείρο,η Μπραζίλια,κάθε πόλη με την δική της ομορφιά και ιστορία,θα έπρεπε να ανήκει σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αν οι ΗΠΑ θέλουν να παγκοσμιοποιήσουν τον Αμαζόνιο επειδή είναι επικίνδυνο να τον αφήσουν στα χέρια των Βραζιλιάνων,ας παγκοσμιοποιήσουμε λοιπόν και το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ!Γιατί οι ΗΠΑ είναι ικανές να το χρησιμοποιήσουν με τρόπο που θα είναι απείρως πιο καταστρεπτικός από οποιαδήποτε τραγική πυρκαγιά στον Αμαζόνιο.
Κάτα την αμερικάνικη προεκλογική εκστρατεία,οι υποψήφιοι συζήτησαν την παγκοσμιοποίηση των δασικών αποθεμάτων των φτωχότερων χωρών,με αντάλλαγμα το σβήσιμο των χρεών των χωρών.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το να χρησιμοποιήσουμε το σύνολο αυτού του χρέους για να διασφαλίσουμε οτι όλα τα παιδιά του κόσμου θα έχουν τροφή και θα πηγαίνουν στο σχολείο.
Ας παγκοσμοιοποιήσουμε τα παιδιά και να φερόμαστε προς αυτά,όπου και αν γεννήθηκαν,σάν σε θησαυρό που αξίζει της προσοχής όλου του κόσμου.Μακράν περισσότερης από τον Αμαζόνιο.
Όταν όλοι οι ηγέτες της γής,συμπεριφερθούν στα φτωχά παιδιά σαν σε ανθρώπινη κληρονομιά,δέν θα τα αφήνουν να δουλεύουν αντί να πηγαίνουν στο σχολείο,ούτε να πεθαίνουν όταν θα πρέπει να ζούν.
Ώς ανθρωπιστής,συμφωνώ με την παγκοσμιοποίηση.Αλλά όσο ο κόσμος με θεωρεί Βραζιλιάνο,θα μάχομαι ο Αμαζόνιος να μείνει δικός μας,Και μόνο δικός μας!!"


outopiada.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Εξέπληξε τους πάντες το δώρο του Νομάρχη Ζακύνθου στον κ. Καραμανλή!

Διαβάστε περισσότερα...

Τα σίδερα της ...οικοδομής είναι για τους λεβέντες.






Για όσους δεν το κατάλαβαν κλικ εδώ.



atsarantos.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Ενώ οι Έλληνες παίζουν με τα φώτα....

Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ζητά δύο από τις έξι κυπριακές έδρες του Ευρωκοινοβουλίου.

από τον πιτσιρίκο
συνέχεια εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ"

Το ταπεινό και ασήμαντο χωριό μου, χαμένο κάπου
στα βάθη της Κρήτης, συμμετέχοντας σύσσωμο στο αποψινό
παγκόσμιο event γιά την ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, κάλεσε τον μάγο
της φυλής...

Γαμάουα από την μακρινή Ινδιανία γιά να ηγηθεί
των εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει ο πολιτιστικός
σύλλογος της κοινότητας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Στις 10 το πρωί, στην πλατεία του χωριού, ο μάγος
θα αρχίσει τον εξορκισμό της WWF, παρακαλώντας
τον Μανιτού να μας απαλλάξει από τους γιαλαντζί
οικολόγους απανταχού της Γης.
Κατά τη διάρκεια του εξορκισμού θα χορεύεται πεντοζάλης,
θα πέφτουν ασταμάτητα μπαλωθιές και η ρακή θα ρέει άφθονη.
Στις 12 θα ακολουθήσει τσιμπούσι, στο πνεύμα της ημέρας,
με οικολογικά πιστοποιημένα κατσίκια και αρνιά
και η ρακή θα εξακολουθεί να ρέει άφθονη.
Από τις 20:30 μέχρι τις 21:30, κατά τη διάρκεια της "μεγάλης ώρας",
θα πρωτοτυπήσουμε παγκοσμίως. Ούτε θα σβήσουμε τα φώτα,
ούτε και θα τα αφήσουμε αναμένα, αλλά επί μία ώρα θα τα
ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΟΥΜΕ. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξουμε οτι δεν τα
σβήσαμε, οτι δεν τα ξεχάσαμε αναμένα και θα είμαστε και το
μοναδικό σημείο στον πλανήτη που θα φλασάρει και θα φαίνεται
απ' το διάστημα. Αυτό, ταυτόχρονα, θα είναι και ένας
χαιρετισμός στους Κρητικούς αστροναύτες Μαρκογιαννάκη και
Μεϊμαράκη, οι οποίοι θα μας δουν απ' το διάστημα,
όπου και βρίσκονται σε μόνιμη αποστολή.
Με τη λήξη της "μεγάλης ώρας", στις 21:30 και μετά από συμβουλή
του μάγου Γαμάουα, όλοι οι χωριανοί θα περάσουν και θα
κατουρήσουν ένας - ένας το λογότυπο της WWF, γιά να ολοκληρωθεί
έτσι ο εξορκισμός που θα έχει αρχίσει απ' το πρωί."

vasiliastismonaxias.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ…

Στα 16 μου χρόνια, ανακάλυψα ότι πολλά πράγματα που μου δίδαξαν είναι
ουτοπικά. Σ’ ένα σχολείο εκτός από την γνώση σε μαθαίνουν να έχεις πίστη,
φιλοδοξίες, οράματα, να μάχεσαι για ένα καλύτερο αύριο, να σέβεσαι τις
απόψεις των άλλων και να σέβονται τις δικές σου.
Και όμως στις 25 Μαρτίου στο χώρο τις παρέλασης γίναμε όλοι θεατές στη
φίμωση μιας διαμαρτυρίας. Δεν εξετάζουμε τον λόγο της διαμαρτυρίας,
εξετάζουμε ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να εκφράσει την αντίθεση του σε
ειρηνικά πλαίσια μέσα σε ένα καθ’ όλα δημοκρατικό πολίτευμα.
Και ενώ όλα αυτά συνέβησαν, κανένας λόγος δεν έγινε από τους καθηγητές
μας. Ενώ θα μπορούσαν να πάρουν θέση στην αναίτια βία που
χρησιμοποιήθηκε εναντίων φοιτητών και μαθητών και στην καταπάτηση του
δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης, το μόνο που αναφέρθηκε ήταν η κακή
μας εμφάνιση στην “υποχρεωτική” παρέλαση.
Τονίστηκε ότι δεν είχαμε ευπρέπεια, ότι γελάγαμε, ότι ήμασταν “λίγοι” και
απαράδεκτοι. Κάνεις δεν ήθελε να ρεζιλέψει το σχολείο μας. Εξάλλου αυτό
φαίνεται από την συμμετοχή μας σε καλλιτεχνικούς, μαθητικούς και
αθλητικούς αγώνες όπου διαπρέπουμε. Στις τελευταίες κινητοποιήσεις του
Δεκεμβρίου αποδείξαμε ότι σεβόμαστε το σχολείο μας και τους καθηγητές μας
χωρίς να κάνουμε ανούσιες καταλήψεις αλλά ειρηνικές πορείες. Διεκδικούμε
μια καλύτερη παιδεία και μια κοινωνία που να σέβεται τα δικαιώματα των
άλλων.

Μαύρη Τουλίπα
Εδώ μπορείτε κάθε εβδομάδα να βρίσκετε τα φύλλα τις εφημερίδας του 1ου ΓΕ.Λ

anti-Βιοτικο

Διαβάστε περισσότερα...

Ένας εξωγήινος στη χώρα των τζάμπα οικολόγων



Η Ελλάδα εμφανίζεται να κατέχει την παγκόσμια πρωτιά ευαισθητοποίησης στη σημερινή διεθνή κινητοποίηση για το περιβάλλον. Τι θα γινόταν όμως αν ένας εξωγήινος επισκεπτόταν τη χώρα για να δει τα οικολογικά της επιτεύγματα;

Σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου

Ας υποθέσουμε ότι ένας εξωγήινος φθάνει στον πλανήτη γη που ετοιμάζεται να διαμαρτυρηθεί συμβολικά για το φαινόμενο του θερμοκηπίου σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Ο εξωγήινος της ιστορίας μας θέλει να μάθει ποια χώρα είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένη στα προβλήματα του περιβάλλοντος. Κοιτάει λοιπόν τις στατιστικές τής συμμετοχής των διάφορων «φορέων» της κάθε χώρας. Και αβίαστα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πλέον ευαισθητοποιημένη χώρα του κόσμου σε οικολογικά θέματα είναι η Ελλάδα.

Αν όμως ο εξωγήινος μας αποφάσιζε να επισκεφθεί και τη χώρα με την παγκόσμια πρωτιά θα ανακάλυπτε με έκπληξη ότι η εικόνα είναι πλασματική. Οτι δηλαδή, από τους 437 δήμους και κοινότητες που έχουν δηλώσει συμμετοχή, πολλοί δεν έχουν σύστημα ανακύκλωσης των σκουπιδιών, ότι σε αρκετά από τα 463 σχολεία δεν γίνονται μαθήματα οικολογικής ευαισθητοποίησης, ότι ορισμένες από τις 1.107 επιχειρήσεις που συμμετέχουν ρυπαίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την περιοχή τους, ότι οι “φορείς” του Δημοσίου στεγάζονται στα πιο ενεργειακά σπάταλα κτίρια της Ευρώπης, ότι ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης (που θα σβήσει κι αυτός τα φώτα) ανήκει σε έναν Δήμο και μια Νομαρχία που όταν ακούν οικολογία τραβάνε πιστόλι, ότι τα μέλη του ελληνικού Κοινοβούλιου, που επίσης συμμετέχει, κάνουν τα στραβά μάτια σε όλων των λογιών τις οικολογικές παραβιάσεις για να πάρουν καμιά ψήφο (ή και κανένα φράγκο) στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Θα μάθαινε ότι στην πραγματικότητα η μοναδική παγκόσμια πρωτιά της χώρας είναι ότι το υπουργείο Δημοσιων Εργων είναι συγχρόνως και υπουργείο Περιβάλλοντος και ότι ο υπουργός ετοιμάζεται να εφαρμόσει ένα χωροταξικό σχέδιο που καταστρέφει τις παραλίες της χώρας. Θα καταλάβαινε δηλαδή ότι εκτός από τζάμπα μάγκες, οι Ελληνες είναι και τζάμπα οικολόγοι.

Δεν είναι κακό να κλείσουμε τα φώτα το βράδυ. Αρκεί να μην αποκοιμηθούμε γαλήνιοι, πιστεύοντας ότι έχουμε κάνει έστω και ένα βήμα για την αντιμετώπιση των μεγάλων οικολογικών προβλημάτων της Ελλάδας. Προβλήματα που σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως με τα νερά του Ασωπού Ποταμού, έχουν οδηγήσει αρκετούς κατοίκους να κλείσουν τα μάτια τους για πάντα. Χωρίς τη θέλησή τους...

Πηγή σκίτσου: toonpool

Διαβάστε περισσότερα...