Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

φασιστική συμπεριφορά της αστυνομίας Σύρου (2)


Η Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Π.Παυλόπουλου στη Σύρο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
τα χάλια της ΕΛΛΑΣ τα βλέπετε παραπάνω...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

και ξαναρωτώ:
Ποιος έδωσε εντολή να σκίσουν το πανο των φοιτητών???
Ποιος έδωσε εντολή να προπυλακίσουν τους φοιτητές???
Από πότε απαγορεύονται οι ειρηνκές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας??
Γιατί τα αστυνομικά όργανα, παρανόμος, δεν έφεραν τα διακριτικά τους (ΑΜ)??

περισσότερα καθώς και το κείμενο που μοιράστηκε μπορείτε να το δείτε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

χούντα.......

Διαβάστε περισσότερα...

Για το Mega δεν ήταν σημαντική είδηση ο ανεμοστρόβιλος!!!


"Παρατήρησα πως στο Mega το θέμα με τον σημερινό ανεμοστρόβιλο στην Ηλεία που σκότωσε και 2 άτομα δεν ήταν τόσο σημαντικό μιας και έπαιξε προς το τέλος του δελτίου, μετά τα διεθνή και πριν τα πολιτιστικά. Για ποιο λόγο δεν καταλαβαίνω...

Έγινε στην Ελλάδα, ήταν σημαντικό, ήταν ακραίο φαινόμενο, σκοτώθηκε κόσμος, τι άλλο θέλετε;
Βέβαια οι πολιτικοί μας είναι πιο σημαντικοί."

Και μετά λένε γιατί φωνάζουμε για τα δελτία...


ourgreektv.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

απίστευτος!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Θεόδωρος Τενέζος (2)

συνεχίζουμε τον αγώνα για τον Θεόδωρο Τενεζό tenezos.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Τα blogs “παρέλυσαν” την τσιμπίδα του νόμου!

- «Σκότωσε την ερωμένη του»…
«Ε, θα ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία!»…
- «Βίασε μια 20χρονη κοπέλα»…
«Ε, το πιθανότερο είναι ότι θα τιμωρηθεί με ποινή κάθειρξης»…
- «Με αποκάλεσε μαλ@*!@, π!*^!η, κλπ.»…
«Ε, κάνε του μήνυση για εξύβριση!»…
- «Το «Χ» blog έγραψε κάτι υβριστικό σε βάρος μου»…
«………….Μμμμ…Και τώρα;;;»…
Τον τελευταίο καιρό λόγω της «έξαρσης» του φαινομένου των blogs και συνακόλουθα του αντίκτυπου που αυτό έχει, έχει ξεσπάσει «επιδημία» αγωγών κατά διαφόρων blogger.
Και ορθώς, μέχρι ένα βαθμό, διότι η ελευθερία της έκφρασης επιτρέπει την οξεία κριτική και την ειρωνεία, όχι όμως και την εξύβριση, τη δυσφήμηση, τη συκοφαντική δυσφήμηση και την προσβολή της προσωπικότητας των άλλων.
Το ζήτημα έγκειται στο ότι δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ιστοτόπων (blogs).
Με βάση ποιο νομοθετικό καθεστώς λοιπόν θα τιμωρηθούν οι δράστες;…περισότερα στο επίκαιρο


διαβάστε επίσεις Αιγαίο: Μία απεριποίητη πληγή του
Ελληνικού κράτους. Ως πότε;


ευχαριστούμε την φίλη μας την Εύη

Διαβάστε περισσότερα...

Παράνομες στη Γαλλία οι σημαίες κατά του ΝΑΤΟ

«Κατεβάστε τα αντινατοϊκά λάβαρα»
Παράνομες στη Γαλλία οι σημαίες κατά του ΝΑΤΟ, λίγο πριν τη σύνοδο στο Στρασβούργο



ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Το χτύπημα στην πόρτα ήταν από την αστυνομία. «Κατεβάστε τη σημαία, αλλιώς θα την κατεβάσουμε εμείς». Οι αστυνομικοί είχαν εντολή να εξαφανιστεί το πολύχρωμο λάβαρο με τις ρίγες στα χρώματα της ειρήνης και το σύνθημα «Οχι στο ΝΑΤΟ». Το περιστατικό δεν συνέβη σε κάποιο ολοκληρωτικό καθεστώς, αλλά στη Γαλλία του Σαρκοζί.

Παραβίαση νομοθεσίας

Ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, στις 3–4 Απριλίου, η γαλλική αστυνομία έχει υπερβεί εαυτήν, λαμβάνοντας μέτρα που παραβιάζουν τη γαλλική νομοθεσία. «Είναι απολύτως παράνομο», είπε ο καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, Πατρίκ Βαξμάν, τονίζοντας ότι προφανώς ο καθένας δικαιούται να αναρτά στο μπαλκόνι του όποια σημαία θέλει. Ο Βαξμάν χαρακτήρισε επίσης παράνομα τα μέτρα αποκλεισμού της πόλης, με τα οποία οι κάτοικοι χρειάζεται να δείξουν την ταυτότητά τους για να πάνε στα σπίτια τους. «Οποιοσδήποτε κάτοικος θα μπορούσε να προσφύγει εναντίον των Αρχών γι’ αυτό», είπε.

Οι αστυνομικές επισκέψεις στα σπίτια όσων κρεμούν τις αντινατοϊκές σημαίες προξένησαν έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο στα κόμματα της Αριστεράς. «Δεν βλέπω πού είναι το κακό να θυμίζουμε ότι δεν συμφωνούν όλοι με την παραμονή της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Φρανσουά Μπαϊρού, επικεφαλής του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κινήματος. «Είναι λάθος να μη σεβόμαστε την ειρηνική ελευθερία της έκφρασης».

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, αντιπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, έκανε λόγο για «σκάνδαλο». «Ακόμη κι ο Μπερλουσκόνι στη Γένοβα είχε αφήσει τους ανθρώπους να κρεμάσουν σημαίες στα μπαλκόνια τους», είπε. Η σύνοδος του G8 στη Γένοβα το καλοκαίρι του 2001 έχει μείνει στην ιστορία για τον τεράστιο όγκο των διαδηλωτών, τον ασφυκτικό αποκλεισμό μέρους της πόλης και τη βαριά αστυνομική καταστολή, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός διαδηλωτή.

Ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί πρόσφατα επανέφερε τη Γαλλία στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, από το οποίο είχε αποχωρήσει επί στρατηγού Ντε Γκωλ το 1966. Η απόφαση αυτή, καθώς και οι συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, όπου η Γαλλία διατηρεί δύναμη 3.000 ανδρών, έχουν οξύνει τα πνεύματα κάποιων Γάλλων εναντίον της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Η τελετή για τον εορτασμό των 60 χρόνων της Συμμαχίας θα γίνει, παρουσία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στην πόλη Μπάντεν–Μπάντεν της Γερμανίας. Εν συνεχεία, οι ηγέτες θα περάσουν τα σύνορα και θα μεταβούν στο Στρασβούργο για συνομιλίες.

Μια πρόγευση των διαμαρτυριών που αναμένονται έδωσαν το Σάββατο ακτιβιστές που επιχείρησαν να εισέλθουν στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Περίπου 150 άτομα συνελήφθησαν.



«Πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι ειρηνικές διαδηλώσεις να εκφυλιστούν σε βίαιες λόγω χούλιγκαν και αναρχικών που θα έρθουν από όλη την Ευρώπη», δήλωσε πρόσφατα ο δήμαρχος του Στρασβούργου, Ρολάν Ριές. Ο Ριές είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στην πόλη του ξεπερνούν οτιδήποτε είχε φανταστεί. Παράλληλα, η αστυνομία του διαμερίσματος του Μπα–Ρεν, στο οποίο ανήκει το Στρασβούργο, αρνήθηκε ότι έδωσε την εντολή να κατέβουν οι σημαίες από τα μπαλκόνια, πετάγοντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην κυβέρνηση των Παρισίων.news.kathimerini.gr

Διαβάστε περισσότερα...

φασιστική συμπεριφορά της αστυνομίας Σύρου

σήμερα 25/3 ο φοιτητικός σύλλογος του Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Ερμούπολη μιας και παρευρέθηκε, στην μαθητική παρέλαση, ο υπουργός εσωτερικών κος Π. Παυλόπουλος..
Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα της εθνικής αντίστασης 100μ περίπου μακρία από το χώρο παρελάσεως.
Οι αστυνομία της σύρου προσπάθησε να αποτρέψει την ανάρτηση ενός πανό απο τους φοιτητές σκίζοντας το.
Στην συνέχεια αν και οι φοιτητές δεν εμπόδιζαν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων η αστυνομία προπυλάκισε τους φοιτητές οι οποίοι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία έως τα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου θα μετέβαινε ο υπουργός .
Η αστυνομία ξανά προσπάθησε να σταματήσει τους φοιτητές χωρίς αποτέλεσμα.
Τέλος η πορέια κατέληξε στην περιφέρεια.
Οι φοιτητές κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία έναντι στην υπέρμετρη και αυθαίρετη βία.
Ποιος έδωσε εντολή να σκίσουν το πανο των φοιτητών???
Ποιος έδωσε εντολή να προπυλακίσουν τους φοιτητές???
Από πότε απαγορεύονται οι ειρηνκές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας??
Γιατί τα αστυνομικά όργανα, παρανόμος, δεν έφεραν τα διακριτικά τους (ΑΜ)??

Διαβάστε περισσότερα...

το καλό παράδειγμα



σε εποχές που ο δημότης της ερμούpolice δεν μπορεί να κουνήσει(κυκλοφοριακό) και σε μια επαρχία σαν την δικιά μας που η αστυνόμευση είναι επιεικώς υπερβολική...
όλοι προσπαθούμε να είμαστε τυπικοί.
μπράβο στην τοπική αυτοδιοίκηση που μας δίνει το καλό παράδειγμα...
το παραπάνω αμάξι απο ότι μαθαίνω το κυκλοφορεί ο δήμαρχος.....

Διαβάστε περισσότερα...

1000 καλοί χωράνε.... (2)

Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009 παιζόταν στο θέατρο Απόλλων η παράσταση «Μπαμπά μην ξανά πεθάνεις Παρασκευή». Συγκεκριμένα για την παράσταση του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2009 στις 18:30, κ μόνο για αυτήν, χορηγούνταν δωρεάν εισιτήρια από την εργατική εστία για τους δικαιούχους. Τα δικαιολογητικά για να προμηθευτή κάποιος εισιτήριο για την παράσταση ήταν βιβλιάριο υγείας κ Αριθμός Φορολογικού Μητρώου(Α.Φ.Μ.). Κάθε δικαιούχος δικαιούταν από 2(δύο) εισιτήρια για την παράσταση. Με την παραλαβή τον εισιτηρίων από την εργατική εστία έπρεπε να πάει στο θέατρο Απόλλων ώστε να αποδοθεί αρίθμηση σε κάθε εισιτήριο ώστε ο καθένας να έχει συγκεκριμένη θέση.
συνέχεια εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

αποκαλύπτοντας την ιδιότητα του κ. Μαρκογιαννάκη ως συνηγόρου υπεράσπισης σε δύο υπο-θέσεις ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ απο το protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα...

διαγωνισμός ύψους 1.775.000 ευρό για portal της βουλής

μετά τις "έκτακτες εισφορές" και τήν παρατήρηση της κομισιόν για την λάθος οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών βλέπου με σήμερα έναν διαγωνισμό 1.775.000 ευρό για portal της βουλής!!
για να μήν ξεχνάμε: 942.000 ευρώ, λογότυπα ΕΡΤ(3 για τα κανάλια + 3 θεματικά) 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ιστοσελίδα Αθήνα 2004.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο δεκάλογος της καλής παρέλασης απο τον dr.seeng εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Προσέκρουσε στην Σαντορίνη το Αίολος Κεντέρης 2


φωτογραφίες από το Αίολος Κεντέρης 2 που βρήκε στην Προβλήτα του Αθηνιού Σαντορίνης.
Προσέκρουσε με την αριστερή μεριά της πλώρης χτες το βράδυ 9,15 μ.μ.

λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή . Ευτυχώς είχαμε δύο ελαφρούς τραυματισμούς και το σκάφος δεν υπέστη σοβαρές ζημιές.

Διαβάστε περισσότερα...


συστάσεις της Κομισιόν προς την Αθήνα για τη μείωση του ελλείμματος ανακοινώνονται επισήμως σήμερα, Τρίτη. Οι Βρυξέλλες ζητούν νέα μέτρα από τον Οκτώβριο, πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας (από το 2009 έως το 2013) και επισημαίνουν ότι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν ευθύνεται η διεθνής κρίση αλλά η οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών.συνέχεια

Διαβάστε περισσότερα...

εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα του 2009

Συνεντευξη παραχωρησε ο φορεας του aids,που εχασε την δουλεια του,εξαιτιας της ανακοινωσης της ασθενειας του,στη διευθυντρια της εταιρειας οπου εργαζονταν!!!!
Οπως δηλωνει ο ιδιος,η εταιρεια του προσέφερε το ποσο των 15.000euro,καθως επισης του βεβαιωνε πως θα τον βοηθησει να ανοιξει δικο του μαγαζι αρκει βεβαια,να μην εχει πλεον καμια σχεση με την εταιρεια.
Μαλιστα του εδειξαν επιστολη την οποια υπεγραφαν ολοι οι εργαζομενοι της εταιρειας,στην οποια επιθυμουσαν γραπτος την απομακρυνση του απο τον εργασιακο χωρο,επικαλουμενοι την ασθενεια του.
Αποκορύφωμα του παραλογισμου,παρολο που το εφετείο,ειχε κρινει παρανομη την απολυση του,ηταν η αποφαση του Αρειου Παγου,στον οποιο προσεφυγε ο ασθενης ωστε να δικαιωθει,που εκρινε νομιμη την κινηση της εταιρειας να τον απολυσει...
το θέμα αναδείχτηκε απο το : prezatv

Διαβάστε περισσότερα...