Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Νάξος: Διώξεις μετά τα δεκεμβριανά

Μηνύσεις και παρενοχλήσεις σε χώρο εργασίας από όπου βιοπορίζονται μέλη της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας έχει εξαπολύσει το αστυνομικό τμήμα Νάξου.
Τα αυγά που φάγανε στο τμήμα το Δεκέμβρη τους έπεσαν βαριά.

Τις ημέρες του Δεκέμβρη, η οργή για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου πυροδότησε αντιδράσεις που εκφράστηκαν με ποικίλους τρόπους: καταλήψεις, διαδηλώσεις, συνελεύσεις, επιτροπές γειτονιάς, άγριες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής και επιθέσεις στα τμήματα.
Στη Νάξο, όπως σε όλη την Ελλάδα, στις συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες εκείνων των ημερών συμμετείχαν αυθόρμητα εκατοντάδες μαθητές μαζί με άλλα κομμάτια της κοινωνίας. Το γεγονός ότι τον περασμένο Δεκέμβρη το αστυνομικό τμήμα Νάξου δέχτηκε μπογιές και κάμποσες ντουζίνες αυγά ενόχλησε ιδιαίτερα την αστυνομία και καταρράκωσε το γόητρό της. Γι’ αυτό από την μέρα της διαδήλωσης όταν ανέκριναν κάποιους μαθητές έψαχναν για πρωταίτιους και υποκινητές στοχοποιώντας συγκεκριμένα πρόσωπα με γνωστή πολιτική και κοινωνική δράση στην τοπική κοινωνία…. και φαίνεται ότι έξι μήνες αργότερα ήρθε σιγά σιγά η ώρα της πληρωμής.
συχνοί έλεγχοι της αστυνομίας σε συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, σωρεία μηνύσεων (μερικές εκ των οποίων είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα), οι συγκαλυμμένες απειλές για αυτόφωρα και το γεγονός ότι οι «επισκέψεις» γίνονται σε ώρες και μέρες που έχει κόσμο ώστε να ενοχληθούν και οι θαμώνες, συνιστούν μια εξόφθαλμα επιλεκτική μεταχείριση συστηματικής παρενόχλησης με απώτερο αλλά όχι μακρινό στόχο να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του χώρου αυτού.
Η στάση μάλιστα του δήμου σε αυτή την φάση θα παίξει καθοριστικό ρόλο αφού δική του θα είναι η ευθύνη για τυχόν κλείσιμο και μάλιστα σε μια κρίσιμη για την επιβίωση των εργαζόμενων περίοδο.αναλυτικά εδώ