Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΕΣΡ στα blog..


Δεν υπάρχει περίπτωση ο Καραμανλής να πάει σε εκλογές χωρίς να φιμώσει τα blogs. Έχει στα χέρια του νομική γνωμοδότηση από τον Προκόπη Παυλόπουλο και τους στενούς συνεργάτες του. To Μαξίμου έχει αναθαρρήσει με το κλείσιμο του pressmme. Ο Καραμανλής μαζί με τον Παυλόπουλοκαι τον Δένδια θέλουν πάση θυσία να λύσουν δυο θέματα που αφορούν τα blogs.


Τη μη δημοσιοποίηση των γκάλοπ και τωνexit polls και την εξασφάλιση ότι μέσω της συκοφαντικής δυσφήμισης δεν θα ασκείται κριτική στους πολιτικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro, το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με την ΕΥΠ και την... Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων στην οποία κατά την εκτίμηση και τις πληροφορίες τους θα φιγουράρουν οι διαχειριστές των blogs. Στη βάση αυτή των δεδομένων θα επεξεργάζονται μια σειρά από στοιχεία, με παρακολουθήσεις κινητών και σταθερών τηλεφώνων αλλά και της IP που ενδεχομένως θα διαθέτει (αν διαθέτει στο όνομά του) καθένας εκ των "διαχειριστών".

Την ίδια στιγμή μόλις αλλάξει ο νόμος που αφορά την άρση του ηλεκτρονικού απορρήτου, η ταυτοποίηση δεν θα γίνεται μέσω της Google, αλλά μέσω της IP που βρίσκεται στην Ελλάδα, με παράλληλη κατάσχεση υπολογιστών οι οποίοι θα βρίσκονται σε μέρη που υπάρχουν πληροφορίες ότι ο "διαχειριστής" και οι "συνεργάτες" του ανεβάζουν αναρτήσεις. Η τροποποίηση του νόμου θα έχει περάσει μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα...