Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

στους δρόμους η ομάδα «Δέλτα»

Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας οι άνδρες της ομάδας «Δέλτα», οι οποίοι θα έχουν στόχο την άμεση αντιμετώπιση των ξαφνικών επιδρομών από νεαρούς, όπως αυτής στο Κολωνάκι στις 13 Μαρτίου.

Η εκπαίδευση των αστυνομικών συνεχίζεται και -παρά την αρχική απροθυμία- οι ομάδες στελεχώθηκαν. Οι ομάδες ειδικής επέμβασης θα αποτελούνται από 11 αστυνομικούς, οι οποίοι θα φέρουν γκλομπ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και κάποιοι από αυτούς χημικά, ενώ θα φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη.

Στις περιπολίες θα προηγείται ένας μοτοσικλετιστής της ομάδας «Ζήτα» και θα ακολουθούν έξι μοτοσικλέτες των 125 κυβικών, σε καθεμία από τις οποίες θα επιβαίνουν δύο άτομα.

Συνολικά 330 αστυνομικοί θα απασχοληθούν στη νέα υπηρεσία και θα κάνουν 30 περιπολίες όλο το 24ωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της ομάδας «Δέλτα» θα αναλάβουν δράση και στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόστιμο στις τράπεζες που δεν παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας


Πρόστιμο στις τράπεζες που δεν παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας από τρομοκρατικές ή άλλες επιθέσεις αποφάσισε να επιβάλει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε μια προσπάθεια να τονίσει την ανικανότητα του κράτος να περιορίσει την δράση των γκαζάκηδων , των εμπρηστών και των υπόλοιπων παραβατών του νόμου...

Αναγκαστικά λοιπόν όλες οι τράπεζες θα μετατραπούν σε φρούρια ώστε να αντέχουν στις Μολότοφ και στα γκαζάκια...

Το Υπουργείο θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο αποθαρρύνει την διεξαγωγή τέτοιων επιθέσεων καθώς οι γκαζάκηδες θα θεωρούν άσκοπες τέτοιες ενέργειες...

Αν το μέτρο πάντως δεν λειτουργήσει , στο Υπουργείο σκέπτονται να χρησιμοποιήσουν μέχρι και την Αστυνομία για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας...

Δεν είναι ακόμα όμως η στιγμή να φτάσουμε σε τέτοιες "ακραίες" λύσεις...

Που φτάσαμε...

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ...


Η πώληση μεγαλύτερου πακέτου μετοχών της εισηγμένης Εταιρείας Υδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) με είσοδο στρατηγικού επενδυτή, αλλά και επέκταση δραστηριοτήτων της σε ολόκληρη τη Β. Ελλάδα είναι στις προθέσεις του Δημοσίου-μεγαλομετόχου της εταιρείας.
Ωστόσο, τόσο από πλευράς Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, που συνεδρίασε χθες, όσο και από πλευράς διοίκησης, που έδωσε συνέντευξη Τύπου (για τα οικονομικά αποτελέσματα 2008) κρατήθηκαν κλειστά τα χαρτιά για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση.

Μόνο ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης είπε πως «σε κάθε περίπτωση το Δημόσιο θα διατηρήσει τον αποφασιστικό ρόλο του βασικού μετόχου, με το 51% των μετοχών τουλάχιστον». Αυτό σημαίνει ότι απομένει να περάσει σε ιδιωτικά χέρια το 23%, αφού 5,01% κατέχει ήδη η γαλλική SUEZ και 21% μικρομέτοχοι...

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΤΣΕΙΛΑΝ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το Σωματείο μας στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας και της συνδικαλιστικής μας ελευθερίας , οργανώνεται και συντονίζει τους εργαζόμενους για την διαφύλαξη του Δημόσιου χαρακτήρα του νερού, καθώς και τη διαφύλαξη των εργασιακών σχέσεων.
Σεβόμαστε τους συμπολίτες μας, και δεν έχουμε καμία διάθεση να τους ταλαιπωρήσουμε. Σεβόμαστε την εταιρεία από την οποία ζούμε και στην οποία εργαζόμαστε, και αγωνιζόμαστε για τον κοινωφελή χαρακτήρα της.
Δε μπορούμε όμως να μην αντιδράσουμε όταν η Διοίκηση της ΕΥΑΘ με πρακτικές τρομοκρατικές του παρελθόντος, προσπαθεί να προκαλέσει τη δημιουργία προβοκάτσιας εις βάρος του αγώνα μας.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 27-3-09,στο κτήριο της ΕΥΑΘ στην Εγνατία 127, άτομα με πολιτικά οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας security, ζητούσαν στοιχεία από συναδέλφους εργαζόμενους κατά την είσοδο τους στην εργασία τους.
Με ποια ιδιότητα ζητάνε στοιχεία πολιτών; Που αποσκοπεί αυτή η ενέργεια; Το γνωρίζει ο αρμόδιος Υπουργός; Επιτρέπει την εφαρμογή των μεθόδων αυτών από υφισταμένους του;
Ποιος εγγυάται την ασφάλεια των συναδέλφων από τους κάθε λογής μπράβους; Τι έχει να πει για το γεγονός η Διοίκηση της ΕΥΑΘ;
Εμείς επικοινωνήσαμε ήδη με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και ενημερώσαμε για το γεγονός.
Αντιγράφουμε από την δήλωση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης για την αποκρατικοποίηση:
Εν αναμονή του ορισμού Συμβούλου του Δημοσίου για τη συγκεκριμένη διερευνητική διαδικασία, κάθε σπασμωδική αντίδραση επί υποθετικών και αβάσιμων σεναρίων, δεν υπηρετεί κανένα από τα προαναφερθέντα κριτήρια.
Αν δεν είναι σπασμωδική κίνηση η συμπεριφορά της Διοίκησης να φέρει μπράβους, τότε τι είναι;
Μήπως κάποιος έχει την εντύπωση ότι αντικαθιστά το κράτος;Ποιος μας φυλάει από τους φύλακες;

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ

Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή αλλάζει η ώρα

Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 29ης Μαρτίου 2009, θα εφαρμοστεί και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας.Στις 03.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04.00.Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10/2009), εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ (άρθρο 4) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Ιαν. 2001.

Διαβάστε περισσότερα...

F4 γυναικών

το διήμερο 27-28 Μαρτίου. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μαρκόπουλο και Ηρακλής είναι οι τέσσερις ομάδες του γυναικείου βόλεϊ που θα αγωνιστούν στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Ερμούpolice «Δ. Βικέλας» με έπαθλο το Κύπελλο Ελλάδας. Πρώτες οι κοπέλες του Μαρκόπουλου και του Ηρακλή, την Παρασκευή στις 18.00μ.μ., ενώ στις 20.30μ.μ. θα διεξαχθεί ο «αιώνιος» ημιτελικός, ο οποίος για ακόμα μια φορά τραβά τα βλέμματα όλων. Στη σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Σύρο με αντικείμενο τα μέτρα ασφαλείας για το φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών, Σύρου.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είναι το φάιναλ φορ μια ευκαιρία για να χαρούν οι φίλαθλοι και να προβληθεί το πιο όμορφο γυναικείο άθλημα. Τονίστηκε δε από όλους, ότι η διοργάνωση πρέπει να αποτελέσει μια γιορτή του αθλητισμού και έκφραση του φίλαθλου πνεύματος της τοπικής κοινωνίας. δεν κυκλοφόρησαν εισιτήρια και οι λίγες προσκλήσεις για το μικρής χωρητικότητας γηπέδου.
Με κοινή μάλιστα απόφαση της Ομοσπονδίας και των σωματείων που συμμετέχουν στη διοργάνωση, δεν θα διατεθούν προσκλήσεις σε οργανωμένους συνδέσμους, αλλά μόνον σε επιλεγμένους εκπροσώπους των διοικήσεων και στους συγγενείς των αθλητριών.
παράπονα έγιναν καθώς δεν δόθηκε η ευκερία σε απλούς πολίτες να
δουν αυτή την γιορτή του αθλητισμού.
μπράβο στην ανύπαρκτη τοπική αυτοδιοίκηση!μας εκπροσωπήσε επάξια πάλι!!
2 διμοιρίες ματ τι της θέλετε??? να φιλάνε τι???
αν είναι δυνατόν!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Τα πήραμε όλα;

Διαβάστε περισσότερα...

Our Greek TV


Στη χώρα με τα γαλάζια ανθρωπάκια απο την ματιά του Our Greek TV εδώ

Σχετικά με την Ώρα της ΓΗΣ εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Θεόδωρος Τενεζος (5)

βρέθηκα εχτές το βράδυ στο κάλεσμα του Θοδωρου,
παρά την εξάντληση του ο Θοδωρος,(34 μέρα απεργία πείνας σήμερα)
χαμογελαστός μιλουσε σε όλους και είχε την διάθεση να εξηγησει στον καθένα μας όταν τον πλησιάζαμε τους λόγους που τον οδήγησαν εκεί.
αυτό που διαπίστωσα είναι οτι ο Θοδωρος έχει γίνει ο καθρέφτης της κοινωνίας μας
και ο καθένας μας βλεπει τον εαυτό του στο πρόσωπο του....
ο ίδιος όπως είπε δέν θέλει σύγκρουση και πόλεμο με αυτούς που τον
κατέστρεψαν, αλλα να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν!!!!
σέμνος δεν ήθελε χειροκροτήματα,συνθήματα κτλ. απλά συμπαράσταση.
όλες οι κάμερες κυκλοφορίας είχαν γυρίσει πάνω μας και η αστυνομία παρακολουθούσε
απο απόσταση την ειρηνικη διαμαρτυρία....ο πολιτικος κόσμος πουθενά!!!!!!!
πόσο καραγκιόζιδες μπορειτε να γίνετε ακόμα ρεμάλια της εξουσίας πόσο?????
πόσους θα πάρετε στο λαιμό σας ακόμα?????
που είναι η γαμημένη η αριστερά που μηλάει 30 χρόνια για καρτελ??????
ο Θεόδωρος Τενεζος κάλεσε όλους όσους ήταν εκεί ανανεώνοντας το ραντεβού για την δευτέρα 30/3 πάλι με κεριά για μια ακόμα ειρηνικη διαμαρτυρία.

http://tenezos.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...