Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Το μοναδικό κτίριο στον κόσμο που το διαπερνάει αυτοκινητόδρομος


Το κτίριο Gate Tower βρίσκεται στην Osaka της Ιαπωνίας και είναι ένα 16όροφο κτίριο που στεγάζει γραφεία.
Αυτό όμως που το κάνει μοναδικό, είναι η λεωφόρος που περνάει από μέσα του και συγκεκριμένα στο διάστημα ανάμεσα στον 5ο και 7ο όροφο.


Η λεωφόρος είναι κομμάτι της Hanshin Expressway, ενός δικτύου δρόμων ταχείας κυκλοφορίας μήκους 239.3 χιλιομέτρων που περιβάλλουν την Osaka το Kobe και το Kyoto.

Το Gate Tower είναι επίσης γνωστό με το παρατσούκλι "κυψέλη", όνομα που του δόθηκε εξαιτίας του έντονου θορύβου που επικρατεί. Τι είναι όμως αυτό που οδήγησε στην κατασκευή ενός τόσο παράδοξου κτιρίου?...
Η ιδιοκτησία της περιοχής που βρίσκεται το κτίριο, ανήκε στην βιομηχανία ξύλου και χαλκού από την λεγόμενη περίοδο Meiji (1868-1912) αλλά η βαθμιαία μετακίνηση σε άλλες μορφές πρώτων υλών προκάλεσε την εκφύλιση των κτιρίων της βιομηχανίας.

Το 1983 αποφασίσθηκε η ανάπλαση της περιοχής και απαγορεύτηκε η κατασκευή κτιρίων επειδή είχε ήδη σχεδιασθεί η δημιουργία της λεωφόρου. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να τα παρατήσουν και άρχισαν τις διαπραγματεύσεις με την εταιρία Hanshin Expressway οι οποίες κράτησαν 5 ολόκληρα χρόνια μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία.

Το 1989, στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, έγινε αναθεώρηση των νόμων για τις λεωφόρους, των πολεοδομικών νόμων, των νόμων ανάπλασης και του κώδικα που διέπει την κατασκευή των κτιρίων, προκειμένου να επιτραπεί η κατασκευή του αποκαλούμενου Multi-Level Road System το οποίο επιτρέπει την ενοποιημένη κατασκευή αυτοκινητόδρομων και κτιρίων.

Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς λεφτά τα ταμεία στον ΟΑΕΔ


Τον κώδωνα του κινδύνου για την πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας χτυπά ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρό ταμειακό πρόβλημα για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.

«Την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό, από Πέμπτη υπάρχει πρόβλημα να δώσουμε το επίδομα ανεργίας, τα ταμεία είναι άδεια κι όταν λέμε είναι άδεια, είναι άδεια. Δεν υπάρχει σάλιο, πώς να σας το πω αλλιώς;» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον Real Fm....
«Νιώθω πάρα πολύ πικρή γεύση που η χώρα μου έφτασε εκεί, όπως όμως πικρή γεύση νιώθω όταν δεν έχω να πληρώσω το επίδομα ανεργίας. Όταν έρχεται ο διοικητής του ΟΑΕΔ εδώ και μου λέει δεν έχω να πληρώσω από Πέμπτη το επίδομα ανεργίας και ψάχνουμε να βρούμε τα απαραίτητα ευρώ για να πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας. Νιώθω ευχάριστα εκεί;» πρόσθεσε.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας τόνισε ότι τα ταμεία άδειασαν επί της προηγούμενης διοίκησης, καθώς έτρεχαν δαπανηρά προγράμματα, όπως τα Stage και η άδεια μητρότητας, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί ανάλογοι πόροι, ενώ στα 6 δισ. έχει φτάσει και η οφειλή του ΙΚΑ προς τον Οργανισμό.

Ο κ. Κικιλιας ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι οι άνεργοι δεν θα μείνουν απλήρωτοι, λέγοντας: «Ο ΟΑΕΔ, για πρώτη φορά στην ιστορία του εδώ και 50 χρόνια, είναι σε μια εξαιρετικά δύσκολη ταμειακή κατάτσαση, αλλά τα επιδόματα ανεργίας θα συνεχίσουν να πληρώνονται».

Απόγνωση για τις περικοπές

Ο κ. Λοβέρδος, εξάλλου, μίλησε με απόγνωση για τις περικοπές ύψους 4 δισ. ευρώ που ζητούνται από το υπουργείο του, περιγράφοντας ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρει ποσά πέραν των 2 δισ. ευρώ.

«Όταν ήρθαν εδώ οι Κοινοτικοί εγώ τους είπα τους αριθμούς αυτούς, τους είπα ότι η κυβέρνηση κάνει περικοπές 4 δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα μου και εγώ τους μοίρασα τους πίνακες με τα δύο δισεκατομμύρια που έχω βρει πώς θα τα εξοικονομήσουμε.

Και εγώ τους είπα ότι τα άλλα δύο και το λέω σε σας, το λέω στους ακροατές μας, το λέω όσο μπορώ, όπου μπορώ, το λέω στη Βουλή, τα άλλα δύο κ. Χατζηνικολάου δεν ξέρω ακόμη που θα τα βρω και έχω δώσει την εντολή και ψάχνουμε κωδικό με κωδικό τι μπορούμε να περικόψουμε» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Αν υπάρχει μάγος να μου πει πως βγαίνει, να τον συγχαρώ και να του παραδώσω την αρμοδιότητα να το κάνει αυτός. Εγώ όμως, επειδή δεν είμαι μάγος και είμαι άνθρωπος, προσπαθώ τα δύο δισ. που δεν μπορώ ακόμα να βρω από πού θα τα κόψω, να τα κόψω από δράσεις τις οποίες θα περιορίσω και δε θα εξαφανίσω και με αυτόν τον τρόπο να πλησιάσω τις στοχεύσεις» συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

Η Αριστερά για τις δηλώσεις

Επικοινωνιακό παιχνίδι «διάβασαν» πίσω από τις δηλώσεις του υπουργού τα κόμματα της Αριστεράς.

«Ας αφήσει τις ασκήσεις υποκρισίας και τρομοκρατίας ο υπουργός Εργασίας. Την ίδια ώρα που κλαίγεται για τα άδεια Ταμεία, δίνει εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των εργαζομένων στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσω του ΟΑΕΔ, αντί για επίδομα στους ανέργους» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Ο υπουργός Εργασίας προσπαθεί να δημιουργήσει επικοινωνιακά την εικόνα ότι δήθεν αντιδρά και αντιστέκεται σε όσα αντεργατικά τον 'συμβούλευσαν' να κάνει στον τομέα ευθύνης του οι ευρωυπάλληλοι, που τον επισκέφτηκαν και τον έλεγξαν με προσβλητικό για το ρόλο του, αλλά και για την ίδια τη χώρα μας, τρόπο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο υπουργός Εργασίας, με όσα λέει και με όσα προωθεί για τα εργασιακά, την ανεργία και την κοινωνική ασφάλιση, ουσιαστικά αντιγράφει ή και υπερβαίνει όχι μόνο το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, που απορρίφθηκε από τους πολίτες, , αλλά και τις αντικοινωνικές κατευθύνσεις της ηγετικής νεοφιλελεύθερης ελίτ της ΕΕ» είπε ο Δημήτρης Στρατούλης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή,πληροφορίες:Πατρίς

Διαβάστε περισσότερα...

41 περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών του εμβολίου στην Ελλάδα


Σαράντα μία περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών από το εμβόλιο κατά του Η1Ν1 καταγράφηκαν από τον ΕΟΦ, από την έναρξη του εμβολιασμού του πληθυσμού.

Τα περισσότερα προβλήματα ήταν καρδιαγγειακής και νευρολογικής φύσης, ενώ διερευνώνται και δύο θάνατοι εμβρύων, των οποίων οι μητέρες είχαν εμβολιαστεί....

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΦ, σε σύνολο 356.436 εμβολιασμών, ο Οργανισμός έλαβε 1.024 αναφορές για πιθανές παρενέργειες. Από την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι σήμερα ωστόσο, 41 είναι οι σοβαρές παρενέργειες που έχουν καταγραφεί. Μεταξύ αυτών δύο ενδομήτριοι θάνατοι εμβρύων.

Οι έγκυες - ηλικίας 34 και 22 ετών - είχαν εμβολιαστεί και ο θάνατος των αγέννητων παιδιών επήλθε έως και 16 ημέρες μετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΦ τονίζει πως, τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν επαρκούν για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περαιτέρω διερεύνηση των περιστατικών.

Πηγή: InOut.gr (με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα...