Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

σεμνά και ταπεινά όλα στους "Παναγιότατους"



«Μήλον της Έριδος» για την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Δήμο Αθηναίων αποτελούν κεντρικές πλατείες της Αθήνας, όπως η πλατεία Αγ. Ανδρέα (δίπλα στο Ιπποκράτειο), η πλατεία Κολωνού, η κεντρική πλατεία στου Γουδή (συμβολή των οδών Πόντου και Λαοδικείας), όπως προκύπτει από δηλώσεις κυριότητας που έχουν κατατεθεί στα αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης.
Το θέμα αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, έπειτα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 11 Φεβρουαρίου προς τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Παιδείας.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Σταύρος Καλογιάννης, επιβεβαιώνει ότι το αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης παρέλαβε δηλώσεις με τα συν υποβαλλόμενα έγγραφα από την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Δήμο της Αθήνας για τις τρεις πλατείες που προαναφέρθηκαν, ενώ ανάλογες αιτήσεις κυριότητας έχουν κατατεθεί από τον Ιερό Ναό Αγ. Θωμά για την πλατεία Αγ. Θωμά και από τον Δήμο της Αθήνας για την πλατεία Μαβίλη και για το άλσος του Ευαγγελισμού.

Κορωπί
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει καταθέσει αίτηση κυριότητας για τμήματα δύο πλατειών στο Κορωπί.

Στη δε αντίστοιχη απάντηση του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός Α. Λυκουρέντζος πληροφορεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αρμόδια υπηρεσία έχει ζητήσει τα σχετικά με το θέμα στοιχεία από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Το ΥΠΕΧΩΔΕ επιβεβαίωσε ότι Εκκλησία και Δήμος Αθηναίων διεκδικούν να κατοχυρώσουν στην ιδιοκτησία τους μια σειρά από πλατείες της Αθήνας, ενώ το υπουργείο Παιδείας στην ουσία δηλώνει άγνοια για το θέμα», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάνει λόγο για αμείλικτα ερωτηματικά που προκύπτουν, όπως «από πού κι ως πού είναι δυνατόν η Εκκλησία να διεκδικεί με τη βούλα του κράτους κοινόχρηστους χώρους, όπως οι πλατείες, αλλά και πόσες και ποιες πλατείες έχουν κατακυρωθεί ως ιδιοκτησία της Εκκλησίας σε ολόκληρη τη χώρα με προεκτάσεις ως προς την εμπορική τους εκμετάλλευση και το φορολογικό καθεστώς που διέπει τα έσοδα από τις μισθώσεις των χώρων αυτών».



να δούμε πότε θα βάλει το κράτος την περιουσία της εκκλησίας στο χέρι,
αφού τους πληρώνουμε κι από πάνω τους τράγους.....

Διαβάστε περισσότερα...