Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΝΤΠ - Νέα Τάξη Πραγμάτων


"Σε επίπεδο προσωπικό αναφέρομαι, γιατί ενδιαφέρομαι, γιαυτό διαφέρουμε, θα συνεισφέρουμε και θα επιφέρουμε την αλλαγή, στην ελληνική hip-hop τεττριμένη στιχουργική"

Βιογραφία:

Οι Νέα Τάξη Πραγμάτων ή ΝΤΠ. δημιουργήθηκαν το 1998 αποτελούνται από τον Ιωσήφ Πρίντεζη και τον Λάγνη (Χρήστο Πανοηλία) και είναι το μακροβιότερο rap συγκρότημα της Ελληνικής επαρχίας, αφού μας έρχονται από το όμορφο νησί της Σύρου. Η μουσική τους είναι ένα μείγμα από αστικούς hip-hop ρυθμούς, όμορφες μελωδικές συνθέσεις και προσεγμένο στίχο που θεματολογικά αγκαλιάζει από ταξίδια στα άδυτα του εαυτού μέχρι κοινωνικά και πολιτικά θέματα, με την ίδια ποιητική διάθεση και ευθύτητα....(ακολουθούν και video clip)
Βγαλμένοι μέσα από το βρώμικο underground της Αθήνας, από το 2001 έως σήμερα μετράνε περισσότερες από 100 συναυλίες πανελληνίως, έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με γνωστά ονόματα της ελληνικής rap σκηνής όπως ΑΕ, FFC, Razastarr, Stavento, Stereo Mike, Pro Sinners, Ominus & DJ S κτλ.

Δισκογραφήσαν πρώτη φορά το 2002 ενώ παράλληλα με τις δίαφορες συμμετοχές σε συλλογές και δίσκους άλλων καλλιτεχνων, το 2004 κυκλοφόρησαν από την ανεξάρτητη Ηχοτρον το πρώτο τους με το album με τίτλο Ήρθε η στιγμή να επιβληθεί που απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές από τον ελληνικό τύπο.Επίσης αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή τους στην μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Σκαρέντζου με τίτλο : Ρυθμοί και Ρίμες, που προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας τον Σεπτέμβριο του 2008.
Τον Νοέμβριο του 2008 τράβηξαν την προσοχή της Sony BMG η οποία τους προσέφερε στέγη για το 2ο δίσκο τους με τίτλο Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν ο οποίος αναμένεται να προκαλέσει τόσο θεματολογικά όσο και αισθητικά.


το κείμενο είναι από το group τους στο facebook, που θα το βρείτε εδώ ,στο twitter
εδώ,και στο myspace εδώ, ενώ το κανάλι τους στο youtube εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μπάμπης ο Σουγιάς και ...η οικονομική κρίση


Του Αντώνη Λαμπρινίδη

Αδέλφια και αδελφές γειαχαραντάν.... Ο Μπάμπης ο Σουγιάς προσφάτως ..απολυμένος από το κολέγιο "Κορυδαλλός" με βαθμό άριστα στις ..αφαιρετικές επιστήμες σας χαιρετάει και σας φιλάει σταυρωτά... και μην ψαχτείτε δεν τα κάνω τέτοια σε κολλητούς και κολλητές....

Που λέτε λοιπός τις άλλες που .. αμολύθηκα από τα μεγάλα σαλόνια με κάτι ψιλοευρώπουλα στην τσέπη τράβηξα κατά το στέκι του Σπύρου του γκαβού για να αράξω κάτι μέρες και να πάρω δυνάμεις να ξεκινήσω καμιά.... επιχειρησούλα....

Τοκ..τοκ βαράω την πόρτα και ανοίγει το πορτάκι και βλέπω το καλό μάτι του γκαβού να με κοιτάει....


-Ωπα καλώς τα παιδιά λέει, και μου ανοίγει λίγο την πόρτα..
-Τι θέλεις ρε μάγκα, μου λέει...
-Ε! τι να θέλω απαντάω, να αράξω 1-2 μέρες μέχρι να ..οργανωθώ..
-Ευρά έχεις μου λέει, για το νοίκι...
-Ποιό νοίκι ρε τον ρωτάω, αφού δικό σου είναι το σπίτι, του λέω...
-Ξέχασε τα μου λέει αυτά πούξερες, από δώ και πέρα και νοίκι και απόδειξη έχει άμα θές στέγη.... και μου κλείνει την πόρτα κατάμουτρα...

Τι να κάνω και εγώ παίρνω των οματιών μου και φεύγω. Γυρνάω από δώ, γυρνάω από κεί, όπου και να πήγαινα έσπαγα τα μούτρα μου.
Πάνω στα ντουζένια μου και την απελπισία μου {χωρίς ευρά - χωρίς καπνό - χωρίς χόρτο - χωρίς κονάκι - χωρίς φαϊ} , τι άλλο να κάνω, πάω σε μιά λαϊκή εκεί κοντά και με τρόπο βουτάω ένα μέτριο αγγούρι....

Στήνομαι σε μια γωνιά στην γειτονιά, που ήτανε και λίγο σκοτεινή, και είχε σουρουπώσει κιόλας, βάζω το αγγούρι κάτω από τον μπουφάν και περιμένω.
Σε λίγο πλησιάζει ένας παπππούς, του βγαίνω μπροστά και του λέω:
-Τα λεφτά σου μπάρμπα και γρήγορα....
Ο παππούς πλακώνει τα γέλια, αναποδογυρίζει όλες τις τσέπες του και είναι άδειες, ρολόϊ δεν φοράει {και η μασέλα του ήτανε πλαστική}..
-Μας τα πήρε όλα η οικονομική κρίση μου λέει, είσαι άτυχος... και κατεβάζει τα χέρια και συνεχίζει τον δρόμο του...

Ξαναστήνομαι στην γωνία και βλέπω μια κοπελίτσα. Ξανά τα ίδια. Πλακώνει η κοπελίτσα το γέλιο και λέει...
-Όλα τα πήρε η οικονομκή κρίση και ένα καρτοκινητό πούχα το πήρανε στην πιο κάτω γωνία.... και συνεχίζει τον δρόμο της

Είχε πάει 3 το ξημέρωμα και είχε πιάσει και ένα ψοφόκρυο και εγώ δεν είχα κάνει σεφτέ, με είχε προλάβει σε όλους η οικονομική κρίση...

Τι να κάνω, έψαξα τριγύρω και βρήκα ένα κιόσκι και κούρνιαξα να περάσω την νύχτα.......

Το ίδιο βιολί συνεχίστηκε 2-3 μέρες και στο τέλος δεν άντεξα. Μπουκάρισα στο πρώτο μπατσάδικο τμήμα που βρήκα έχωσα το αγγούρι κάτω από το μπουφάν και λέω:
-Μπάτσοι γουρούνια τα ευρά σας.... Πλακώνουν τα γέλια οι μπάτσοι και λέει ο ένας :
-Πρώτον το μπουφάν είναι σκισμένο και φαίνεται το αγγούρι
-Δεύτερον ευρά δεν υπάρχουν
-Τρίτον πάρε δρόμο από δώ.....
-Μα καλά λέω δεν θα με συλλάβετε [ελπίζοντας να φάω και να κοιμηθώ τουλάχιστον....]
-Δεν γίνεται ρε φίλε, μου λένε. Το τμήμα είναι κάργα διαδηλωτές ούτε χώρος για κατούρημα δεν έχει μείνει. Ακόμη αν σε πιάσουμε μπορεί να μας κάνουν μύνηση για βιαιοπραγία και να μας τσακώσουν τα ΜΜΕ και τέλος εμείς απλά πιάνουμε και αφήνουμε γιατί σωθήκανε τα λεφτά στα ταμεία από την οικονομκή κρίση και σε λίγο θα βγάλουμε και όσους είναι μέσα γιατι δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή να τους ταϊσουμε.....

Τελικά αδέλφια και αδελφές κατάλαβα ένα μεγάλο πράγμα...
Σπουδαίο εργαλείο αυτή η οικονομική κρίση.
Έλυσε όλα τα προβλήματα.
Ούτε εγκληματικότητα ούτε κλοπές ούτε φαϊ ούτε δουλειά ούτε σκοτούρες ούτε προβλήματα ούτε μίση ούτε πόλεμοι......

Συγνώμη Άγιε Πέτρο μου καλά δεν τα λέω.....!!!!!!!!!!!!

Πηγή: InOut.gr

Διαβάστε περισσότερα...