Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

«Γυμνός» ηλεκτρονικός υπολογιστής


Εναν ηλεκτρονικό υπολογιστή χωρίς... οθόνη και πληκτρολόγιο οραματίστηκε η βιομηχανική σχεδιάστρια Πωλίνα Κάρλος στο πλαίσιο διαγωνισμού της αμερικανικής εταιρείας Dell.

Ο υπολογιστής Dell Froot, όπως ονομάζεται, είναι ένα concept ΡC το οποίο αποτελείται από μια κεντρική αλλά παρ΄ όλα αυτά υπέρλεπτη μονάδα που παίζει τον ρόλο προτζέκτορα, ενώ στο επάνω μέρος προβάλλει μια εικονική οθόνη και στο κάτω μέρος ένα εικονικό πληκτρολόγιο. Ποντίκι δεν υπάρχει. Στόχος της πρωτοποριακής ιδέας, σύμφωνα με τη δημιουργό του υπολογιστή, είναι η σωτηρία του πλανήτη μέσα από τον περιορισμό των κομματιών που αποτελούν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η χρωματιστή μονάδα είναι κατασκευασμένη από ένα βιοδιασπώμενο πολυμερές υλικό που την κάνει να μοιάζει με φρούτο (fruit/froot). Αν και μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα στοιχεία που να αφορούν τον εντυπωσιακό ηλεκτρονικό υπολογιστή, είναι βέβαιο ότι τόσο ο ευρηματικός σχεδιασμός του όσο και οι πρωτότυπες δυνατότητές του δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

πηγή,πληροφορίες: βήμα

Διαβάστε περισσότερα...