Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

"Aπωθητικό εφήβων"

να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν για καταστολή

Αντιπαράθεση στην Ολλανδία για τη χρήση του «απωθητικού εφήβων»

Το «κουνούπι» ή «απωθητικό εφήβων» είναι μια συσκευή που εκπέμπει έναν ενοχλητικό ήχο ο οποίος λόγω συχνότητας μπορεί να γίνει αντιληπτός μόνο από άτομα κάτω των 25 ετών. Η συσκευή χρησιμοποιείται ήδη στην ολλανδική πόλη του Ρότερνταμ προκειμένου να αποτρέψει τις συγκεντρώσεις νέων στους δρόμους της πόλης και έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις σχετικά με τη συνταγματικότητα της νέας αυτής συσκευής.

α «κουνούπια» εμφανίστηκαν στην γειτονιά Oud Charlois του Ρότερνταμ πριν από περίπου ένα χρόνο. Ο σκοπός που εξυπηρετούν είναι η αποτροπή συγκεντρώσεων νέων ατόμων στους δρόμους, οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν φασαρίες. Οι απόψεις ωστόσο διίστανται σχετικά με την χρήση των «κουνουπιών». «Πονάνε τ’ αυτιά μου, αλλά το συνήθισα. Είμαστε ακόμα εδώ», λέει ένας νέος που συχνάζει στη γειτονιά. Αλλά και οι καταστηματάρχες της περιοχής δηλώνουν ελάχιστη ικανοποίηση από το πρωτότυπο αυτό μέτρο. «Δεν κατάλαβα γιατί το βάλανε εξαρχής. Τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα εδώ. Εντάξει, κάποιος πέταξε ένα τούβλο τις προάλλες στη βιτρίνα αλλά δεν ξέρω ποιος το έκανε», λέει ένας ιδιοκτήτης φουρνάρικου πάνω από το οποίο έχει τοποθετηθεί μια τέτοια συσκευή.

Μια ιδιοκτήτης snack bar δηλώνει ότι τον τελευταίο χρόνο τα παιδιά προτιμούν να μαζεύονται μέσα σε καταστήματα, «δεν ξέρω αν είναι εξαιτίας των ‘κουνουπιών’ αλλά ξέρω ότι μπορεί να γίνουν πολύ ενοχλητικά (τα παιδιά), σκορπίζουν τα φαγητά τριγύρω».

Οι αρχές της περιοχής από τη μεριά τους εμφανίζονται ιδιαιτέρως ικανοποιημένες από την καινοτομία. «Λαμβάναμε παράπονα για βανδαλισμούς και εκφοβισμούς. Οι ενοχλήσεις μειώθηκαν κατά 70%-80%. Αυτό σημαίνει λιγότερη δουλειά για την Αστυνομία» δηλώνει ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου. Ο Donald van der Laan, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας που εισάγει τα «κουνούπια» στην Ολλανδία, δηλώνει ότι έχουν εγκατασταθεί περί τις 500 συσκευές σε 120 δήμους και ότι σχεδόν σε όλες αυτές τις περιοχές τα περιστατικά παρενόχλησης εξαλείφθηκαν.

Ωστόσο, η χρήση των «κουνουπιών» είναι αμφιλεγόμενη – όχι μόνο στην Ολλανδία αλλά και τη Βρετανία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Βασικό μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι επηρεάζει οποιονδήποτε την πλησιάσει σε ακτίνα 20 μέτρων, όπως κατοίκους της περιοχής ή περαστικούς οι οποίοι δεν είχαν κανένα σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα, όπως οι αδερφές Saloua και Keltoum Azerkane. «Όποτε περνάμε από δω μας πιάνει πονοκέφαλος», λένε οι δυο νέες κοπέλες.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί στο Charlois είναι ιδιαίτερα αντίθετοι με τη χρήση της συσκευής. «Κάνει τα παιδιά ευερέθιστα και επιθετικά. Τα κάνει να θέλουν να ξηλώσουν τη συσκευή από τον τοίχο», εξηγεί η J.Schellekens και εκτιμά ότι αυτό είναι το λάθος εργαλείο για να λυθεί το πρόβλημα. «Το μόνο που κάνει είναι να μετακινεί το πρόβλημα. Οι νεαροί παραβάτες αναγκάζονται να κινηθούν περισσότερο περιθωριακά και αυτό κάνει την προσέγγισή τους ακόμα πιο δύσκολη. Τα παιδιά δεν έχουν που αλλού να πάνε εκτός από τους δρόμους. Και τώρα εκδιώκονται ακόμα και από αυτούς».

Τα παιδιά συμφωνούν με αυτό. «Που πρέπει να συχνάζουμε εμείς; Οι άνθρωποι λένε ότι είμαστε απειλή. Αλλά δεν κάνουμε κάτι. Εδώ είμαστε σε μια ελεύθερη χώρα, δεν είναι έτσι;», αναρωτιέται ένα από αυτά.

Η Ολλανδή υπουργός Εσωτερικών Guusje ter Horst δεν είναι οπαδός της επίμαχης συσκευής. Οι δικηγόροι του υπουργείου μάλιστα εκφράζουν φόβους ότι είναι καταπατάει συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών αλλά καθώς κανείς δεν έχει καταθέσει μήνυση προκειμένου να διευκρινιστεί η νομιμότητα ή όχι της συσκευής, η ίδια δεν μπορεί να απαγορεύσει στους τοπικούς άρχοντες να τοποθετούν το «κουνούπι» σε δημόσιους χώρους. Κατόπιν αιτήματος του ολλανδικού Κοινοβουλίου, η ter Horst ξεκίνησε συνομιλίες με την Ένωση Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την θεσμοθέτηση κανόνων χρήσης των συσκευών.

Το Σοσιαλιστικό Κίνημα της Ολλανδίας είναι κάθετα κατά του «κουνουπιού» και έχει ξεκινήσει ενέργειες για να απαγορευτεί η εγκατάσταση από ιδιώτες. «Είναι απλά μη αποδεκτό το να ανακηρυχθούν οι δρόμοι απαγορευμένες περιοχές» δηλώνει ο αξιωματούχος του κόμματος της Αριστεράς Leon Botter.



Πηγή: Spiegel Online,anthrwpothirida

Διαβάστε περισσότερα...

περί ανέμων......

14 Μαΐου ακόμη.. και το νησάκι μας "βράζει" ήδη!!
μυαλό για δουλειά δεν υπάρχει..όχι πως είχαμε ποτέ...

Όσοι φίλοι και γνωστοί έτυχε να περάσουν αρκετό καιρό στην Σύρο, από τις πρώτες τους απορίες είναι το πως γίνετε να είναι οι καφετέριες κάθε πρωί (και όχι μόνο..) να είναι γεμάτες;;
η απάντηση;
μετά τα ...εεεμμ...ααα...κτλπ..τους εξηγείς..να ξέρεις...είναι μικρές οι αποστάσεις όλοι προλαβαίνουν να πεταχτούν για ένα καφεδάκι το πρωί και κάτι τέτοια!

Τζαμάικα είμαστε...ενοχλούμε κανέναν;;;




Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όταν πετύχεις κάποιον "γνωστό" και αρχίσεις τα κλασσικά.....που είσαι; πώς πάει;
η πρώτη απάντηση σαν γνήσιος Ελληνας είναι: άσε τρέχω και δεν φτάνω (λόγο δουλειάς..και καλά)...
μετά ακολουθεί η γρίνια : δεν πάνε καλά οι δουλειές...δεν υπάρχουν λεφτά...κτλ

πώς γίνεται να τρέχεις χωρίς να φτάνεις,και ταυτόχρονα να είσαι κάθε πρωί για καφέ..δεν μπορώ να καταλάβω.....
άσε που αφού δεν πάνε καλά οι δουλειές,ποιος ο λόγος να τρέχεις ρε μεγάλε; από συνήθεια;

Μετά ακολουθεί η συζήτηση για τα "υλικά αγαθά" και διαπιστώνεις ότι αυτός που δεν του πάνε καλά οι δουλειές και δεν έχει φράγκο,παινεύεται για: το ακριβό του αυτοκίνητο,το δεύτερο αυτοκίνητο(όχι "καλό" όπως το πρώτο..για κάθε μέρα....σε ένα νησί που για να το γυρίσεις θέλεις μισή ώρα σίγουρα 2 αυτοκίνητα είναι απαραίτητα...),την μοτοσυκλέτα, το παπάκι κτλπ κτλπ κτλπ .....





αυτό που με ευχαριστεί σε όλα αυτά είναι ότι εδώ καλά κρατάμε ακόμη,είμαστε χαλαροί..
και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι...










περάστε από....

το σκόρπιες σκέψεις και πληροφορίες έχει μια επεξήγηση της οικονομικής κρίσης

ελπίζω να μην τύχει σε κανέναν αυτό αν και είναι κωμικοτραγικό



Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντική ανακάλυψη Ελλήνων αρχαιολόγων στην Αίγυπτο

Για άγαλμα του Μεγ.Αλεξάνδρου κάνει λόγο η αιγυπτιακή εφημερίδα "Αλ Αχράμ".
Ως ένα «ιδιαίτερα σημαντικό ελληνιστικό άγαλμα, σπάνιο σε τέχνη και ομορφιά, που αναπαριστά μεγάλη προσωπικότητα της ελληνικής ιστορίας» χαρακτήρισε σε δηλώσεις της η αρχαιολόγος Καλλιόπη Λιμναίου - Παπακώστα, διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας Αλεξανδρινού Πολιτισμού, το μαρμάρινο άγαλμα που ανακάλυψε με την επιστημονική ομάδα της στους κήπους Σαλαλάτ, την περασμένη εβδομάδα στην Αλεξάνδρεια.
Το άγαλμα βρέθηκε σε βάθος 8 μέτρων από την επιφάνεια, μέσα σε επίχωμα ελληνιστικών/πρώιμων ρωμαϊκών χρόνων.
Σημαντική είναι και η περιγραφή που έκανε η αρχαιολόγος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, βάσει της οποίας, το εύρημα αναπαριστά σημαντική προσωπικότητα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.
Συγκεκριμένα, «το άγαλμα αναπαριστά νέον άνδρα γυμνό, σε όρθια στάση, με το δεξί πόδι λυγισμένο. Στα βοστρυχωτά μαλλιά φέρει ταινία και στις παρειές έχει παραγναθίδες (φαβορίτες).
Το πρόσωπο κλίνει προς τα αριστερά και τα μάτια στρέφονται προς τα πάνω, χαρακτηριστικά πολύ γνωστά από τα "ηρωικά" πορτρέτα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον Λύσιππο.
Το σώμα στρέφεται ελαφρά προς τα δεξιά και πιθανώς στηριζόταν σε βάση, ίχνη της οποίας είναι εμφανή στο δεξιό γλουτό.Η ήρεμη όψη του αγάλματος θυμίζει έντονα την απαλή πραξιτελική τεχνοτροπία της υψηλής αλεξανδρινής τέχνης».
Για το θέμα ασχολήθηκε και η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Αλ Αχράμ», η οποία αναφέρει μάλιστα ότι το εν λόγω άγαλμα έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με άλλα αγάλματα του Μεγάλου Αλέξανδρου, στον οποίον πιθανόν και να ανήκει.
«Δεν γνωρίζουμε σε ποιον ακριβώς ανήκει - αν και έχουμε ήδη σχηματίσει κάποια πρώτη άποψη -δήλωσε η κ. Παπακώστα-, αλλά σίγουρα είναι σημαντική η ανακάλυψη ενός τέτοιου σπουδαίου αρχαίου αγάλματος στην Αλεξάνδρεια».
«Η περαιτέρω μελέτη του ευρήματος είναι απαραίτητη για την εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων», είπε η κ. Παπακώστα και πρόσθεσε:«Η Αλεξάνδρεια είχε να προβεί σε τέτοια ανακάλυψη ολόκληρες δεκαετίες.
Και για να καταλάβει κανείς την σημασία του ευρήματος, οι αιγυπτιακές αρχές που στηρίζουν την εν λόγω ελληνική αρχαιολογική - και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό - ήδη έχουν αρχίσει τη συντήρηση του αγάλματος το οποίο άμεσα πρόκειται να εκτεθεί στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξάνδρειας.
Η αρχαιολόγος Καλλιόπη Παπακώστα διεξάγει αρχαιολογικές έρευνες στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου εδώ και 14 χρόνια, από τα οποία τα τελευταία τρία χρόνια στη συγκεκριμένη θέση, όπου έγινε η πρόσφατη ανακάλυψη.



greece-salonika.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Φιλαρμονική του Δήμου Ερμούπολης Life is a CABARET

H Φιλαρμονική του Δήμου Ερμούπολης παρουσιάζει

Life is a CABARET

Μια μουσική παράσταση βασισμένη στη μουσική του John Kander
για την ταινία CABARET

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Μαΐου 2009
στις 21:00
Είσοδος 5,00 €

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά καθημερινά 15/05/09

14.640 εποχικές προσλήψεις και φωτογραφικές συμβάσεις μίσθωσης έργου σε δήμους και νομαρχίες

Ψηφοθηρία καταγγέλλει η εφημερίδα, Έθνος, επισημαίνοντας ότι στο παρά πέντε των ευρωεκλογών η κυβέρνηση εξαγγέλλει 14.640 εποχικές προσλήψεις και φωτογραφικές συμβάσεις μίσθωσης έργου σε δήμους και νομαρχίες.
«H κυβέρνηση προχώρησε μάλιστα με διαδικασίες «εξπρές» στην έγκριση και στη διανομή του πακέτου των ανεξέλεγκτων προσλήψεων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2009, καλλιεργώντας προσδοκίες σε χιλιάδες ανέργους και δημιουργώντας μια νέα γενιά συμβασιούχων», προστίθεται.



24ωρη απεργία σήμερα η ΑΔΕΔΥ


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση κατέρχεται η ΑΔΕΔΥ σήμερα, Πέμπτη. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Σύμφωνα με το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ (185), στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχει προκηρυχθεί απεργία και άρα όλα τα μέσα συγκοινωνίας θα κινηθούν κανονικά.
Αναμένονται, ωστόσο, ματαιώσεις και αλλαγές στις πτήσεις της Ολυμπιακής και της Aegean, λόγω συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ στην απεργία. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στην περιοχή ευθύνης της Νομαρχίας Αθηνών.
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου καλούνται να διεκδικήσουν χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο.
Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, «οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κυβερνητική πολιτική με ιδιαίτερη οξύτητα: στη μείωση των μισθών, του διαθέσιμου εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης, ενώ το επόμενο πεντάμηνο θα υπερβούν τις 20.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ και ο χρόνος καταβολής της κύριας σύνταξης υπερβαίνει τους επτά (7) μήνες».
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «νέα προβλήματα παρουσιάζονται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την περικοπή της δαπάνης για 90 και πλέον περιπτώσεις (αρκετές εκ των οποίων αφορούν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας) εξαιτίας μη ορθής διαδικασίας νομιμοποίησής τους αλλά πλέον το 'αθώο' η κυβερνητική ολιγωρία το καθιστά 'ύποπτο' και απειλητικό».
Η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν «συγκεκριμένες, δίκαιες και ορθές λύσεις, πολιτικές υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων».

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου διεκδικούν:

1. Άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ.
2. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
3. Ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο.


Εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens προκαλεί η παράσταση πολιτικής αγωγής, που έχει δηλώσει από τον περασμένο Ιούλιο ο ΟΤΕ και τον περασμένο μήνα το ελληνικό Δημόσιο, την οποία αγνοούσαν επισήμως μέχρι την Τετάρτη οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.
Η αντίδρασή τους έγινε εντονότερη, όταν είδαν ότι στο κείμενο της δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, που εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, γίνεται λόγος για χρήματα που δόθηκαν σε πολιτικούς των δύο μεγαλύτερων ελληνικών πολιτικών κομμάτων,
δηλαδή των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Τόσο το ελληνικό Δημόσιο, που ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, όσο και ο ΟΤΕ, που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό του, Παναγή Βουρλούμη, υποστηρίζουν ότι επλήγη βαρύτατα το κύρος και η αξιοπιστία τους.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης τον προϊστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου, Δημ. Κράνη, αλλά και τον 4ο ειδικό ανακριτή, Ν. Ζαγοριανό, διαμαρτυρόμενοι έντονα για το γεγονός ότι, παρότι καλούνται σε απολογία στις 20 του μηνός, δεν έχουν λάβει γνώση των εγγράφων αυτών της δικογραφίας.


Ρελάνς του Γιωργάκη, αλλάζει τα δεδομένα!



από κεντρί:
Μετά τα κουπόνια των 400 ευρώ σε 120.000 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, ο Καραμανλής είχε αναθαρρήσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Ήρθε όμως το εκλογικό επιτελείο του Γ.Α.Π. και έκανε τον εξής απλό συλλογισμό: Είμαστε έθνος γερόντων, άρα ό,τι είναι να τάξουμε, πρέπει να το τάξουμε στους ηλικιωμένους, που ψηφίζουν κιόλας!!!
Η αντιπροσφορά λοιπόν του ΠΑΣΟΚ είναι laptop (και όχι φτωχομπινέδικα κουπόνια), ολόκληρα laptops σε όλους άνω των 70 ετών. Έτσι, χτυπάμε και την μοναξιά των γερόντων, που τώρα πια θα σερφάρουν και θα chatάρουν στο web.
Περιμένουμε με αγωνία την αντιπροσφορά του εκλογικού επιτελείου της Ρηγίλλης, για να δούμε ποιος προσφέρει τα περισσότερα.
Να προσέχουν όμως με τα πονταρίσματα και τις ρελάνς, γιατί ο κοσμάκης έχει καταλάβει ότι μπλοφάρουν!!!



στροφή Ομπάμα για την δημοσίευση φωτογραφιών
με βασανισμούς της κυβέρνησης Μπους


Υπό το πρίσμα ότι ενδεχομένως να αποτελούσε κίνδυνο για τους Αμερικανούς στρατιώτες και την κρατική ασφάλεια, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημοσίευση φωτογραφιών που απεικονίζουν βασανισμούς από Αμερικανούς στρατιώτες σε φυλακές στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν επί προεδρίας Τζορτζ Μπους.
Το αρμόδιο δικαστήριο των ΗΠΑ θα τοποθετηθεί επί του θέματος στις 28 του μηνός.





εφαρμογή του Σχεδίου Συμβίωσης


Έχει ήδη ξεκινήσει η επίσημη εφαρμογή του Σχεδίου Συμβίωσης. Από τις 10 Απριλίου 2009 έχει φτάσει στις Περιφέρειες της χώρας, στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στους Δημάρχους και τους Κοινοτάρχες, η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία παρέχει διευκρινίσεις αναφορικά με το Ν.3719/26-10-2008 «Μεταρρυθμίσεις για την οικογένεια, το παιδί, την κοινωνία και άλλες διατάξεις» που δημοσιεύθηκε: στο αριθμ. 421/26-22-11-2008 φύλλο της Κυβερνήσεως (τΑ΄) και ισχύει από τη δημοσίευσή του.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 της Εγκυκλίου που αναφέρεται στο σύμφωνο συμβίωσης «με το νόμο αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε δύο ετερόφυλα πρόσωπα να οργανώσουν τη συμβίωσή τους κατόπιν συμφωνίας η οποία καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο η ισχύς της οποίας όμως κατά ρητή πρόβλεψη αρχίζει από την κατάθεση του αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου του τόπου κατοικίας των συμβαλλομένων».
Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρονται και οι προϋποθέσεις σύναψης συμφώνου συμβίωσης (άρθρο 2 του Νόμου). Έτσι, «για την σύναψη συμφώνου συμβίωσης απαιτείται πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα των προσώπων που το συνάπτουν ενώ δεν επιτρέπεται η σύναψή του α) αν υπάρχει γάμος ή προγενέστερο σύμφωνο συμβίωσης των ενδιαφερομένων προσώπων ή του ενός απ’ αυτά β) μεταξύ συγγενών εξ’ αίματος σε ευθεία γραμμή απεριορίστως και εκ πλαγίου μέχρι και τον τέταρτο βαθμό καθώς και μεταξύ συγγενών εξ’ αγχιστείας σε ευθεία γραμμή απεριορίστως και γ) μεταξύ εκείνου που υιοθέτησε και εκείνου που υιοθετήθηκε».
Η εγκύκλιος ρυθμίζει επίσης θέματα που σχετίζονται με την ακυρότητα ή τη λύση του συμφώνου συμβίωσης, με το τεκμήριο πατρότητας, το επώνυμο του τέκνου που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του συμφώνου συμβίωσης ή εντός τριακοσίων ημερών από τη λύση ή την αναγνώριση της ακυρότητάς του, τη γονική μέριμνα, το κληρονομικό δικαίωμα, το πεδίο εφαρμογής του νόμου αυτού, τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης, το επώνυμο των συζύγων κλπ.




πηγές:ΚΕΝΤΡΙ,tvxs,enet,kala-nea,anthrwpothirida

Διαβάστε περισσότερα...