Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Προκλητικός αποκλεισμός φοιτήτριας με αναπηρία

Σε ορισμένες περιπτώσεις διακριτικής συμπεριφοράς εναντίον συμπολιτών μας με αναπηρία, η χιλιοειπωμένη λέξη «αναλγησία» μοιάζει λίγη για να αποδώσει την πρέπουσα απαξία στους αυτουργούς...

Η εικοσιτριάχρονη Μ.Ρ. είναι η μόνη φοιτήτρια της Σχολής Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Σύρο, που είναι χρήστρια αναπηρικού αμαξιδίου.
Οταν προ πενταετίας εισήχθη στη σχολή, διαπίστωσε πως οι χώροι φοίτησης στην πλειονότητά τους ήταν απροσπέλαστοι για φοιτητές της «κατηγορίας» της.
Αιτήθηκε στοιχειώδεις παρεμβάσεις (δύο ράμπες για αντίστοιχα κτίρια, όχι δα τίποτε σπουδαίο) ώστε να μπορεί -τουλάχιστον- να διαβαίνει το κατώφλι των φοιτητικών κτιρίων.
Ελαβε τη διαβεβαίωση ότι άμεσα θα πραγματοποιηθούν.
Επί ένα χρόνο δεν πραγματοποιήθηκε το παραμικρό. Τέλη 2005 υποχρεώθηκε ο πατέρας της να πληρώσει από την τσέπη του τοπικό μάστορα και να στήσει όπως όπως μια αυτοσχέδια ράμπα στην είσοδο του ενός κτιρίου.
Φτιάχτηκε το μετέπειτα διάστημα και μια ράμπα ακόμα για το άλλο κτίριο. «Με τα ψέματα» μπορούσε πλέον η Μ.Ρ. να εισέρχεται στους ισόγειους χώρους δύο εκ των τριών συνολικά κτιρίων της σχολής της (για πρόσβαση στους ορόφους ούτε λόγος, καμία η σχετική μέριμνα). Η δυνατότητα πρόσβασης καθόρισε και τον ρου των σπουδών, σε απλά ελληνικά η Μ.Ρ. συμμετείχε στις εξετάσεις των μαθημάτων που «δίνονταν» στους δύο προσβάσιμους ισόγειους χώρους. Ελέω επιμέλειας (όσα έδινε τα πέρναγε) δεν έμενε πολύ πίσω στις σπουδές, παρότι έχανε όλα τα... μη ισόγεια μαθήματα, πορευόταν ελπίζοντας ότι συν τω χρόνω κάτι θα γίνει. Δεν έγινε, δυστυχώς, το καλύτερο αλλά το χειρότερο: τέλη 2008 ελέω καταστροφής της αποχέτευσης «τέθηκε εκτός λειτουργίας» το ένα εκ των δύο κτιρίων με προσβάσιμο στη Μ.Ρ. ισόγειο χώρο.

Αδιέξοδο! Στο 5ο έτος ήδη η Μ.Ρ. και με κάμποσα (ελέω όχι αμέλειας, αλλά μη προσβασιμότητας) χρωστούμενα στην πλάτη της, παρακάλεσε τους «αρμόδιους» της σχολής της να εξετάσουν πέντε συγκεκριμένα μαθήματα που 'θελε οπωσδήποτε «να περάσει» στον μοναδικό πλέον προσβάσιμο σ' αυτήν ισόγειο χώρο. Εισακούστηκε κατά το... ένα πέμπτο! Οι αθεόφοβοι, ωσάν να επρόκειτο για κάποιο δύσκολο αίτημα, επέλεξαν να εξετάσουν τέσσερα εκ των πέντε «κρίσιμων» για τη Μ.Ρ. μαθημάτων σε απροσπέλαστο σ' αυτήν χώρο...

Το θέμα της Μ.Ρ. συζητήθηκε -έστω με... πενταετή καθυστέρηση- στη γενική συνέλευση των συμφοιτητών της στις 30 Μαρτίου, όπου και αποφασίστηκε να ζητηθούν αρμόδιες εξηγήσεις από τη σχολή. Και το κωμικοτραγικά οξύμωρο του πράγματος: Η σχολή της Μ.Ρ. συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα σπουδών της το μάθημα «Σχεδίαση για όλους» που αναλύει την αναγκαιότητα πρόσβασης των ΑμεΑ σε όλες τις υποδομές και σχεδιασμούς. Χα, χα, χα...


Α. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ


enet.gr


μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

δικαστική απόφαση χωρίζει το χρόνο της εφημερίας (εργασίας) σε «ενεργό» και «ανενεργό», απαλλάσσοντας τον εργοδότη από την υποχρέωση να καταβάλει στον εργαζόμενο όλα τα προβλεπόμενα για όσο χρόνο τον απασχολεί(!!!!)



Με μια απόφαση - βόμβα, ο Άρειος Πάγος έρχεται να νομιμοποιήσει τις πιο αντιδραστικές αξιώσεις σχετικά με το χρόνο εργασίας, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την ντε φάκτο εφαρμογή όσων έχουν ήδη αποφασιστεί στην ΕΕ και τώρα παίρνουν τη μορφή οδηγίας. Η απόφαση αφορά στα μισθολογικά και άλλα δικαιώματα που μπορεί να απολαμβάνει ένας εργαζόμενος ο οποίος βρίσκεται στην υπηρεσία του εργοδότη του, αλλά, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, «δεν υποχρεούται να έχει σε εγρήγορση τις σωματικές ή πνευματικές του δυνάμεις, ενώ έχει τη δυνατότητα να κοιμάται ή να βρίσκεται έξω από τον τόπο εργασίας».
Ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι ένας εργαζόμενος με το παραπάνω καθεστώς απασχόλησης δε δικαιούται την πληρωμή υπερωριών και της προσαύξησης της κυριακάτικης αργίας. Επί της ουσίας, η
Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε σε ένα φύλακα που εργαζόταν σε παροπλισμένο πλοίο στην Ελευσίνα. Ο φύλακας ήταν υποχρεωμένος να βρίσκεται στο πλοίο εναλλάξ (βάρδιες) με έναν ακόμα συνάδελφό του. Μεταξύ των καθηκόντων του ήταν να περιφέρεται στα εξωτερικά μέρη του πλοίου, προκειμένου να ελέγχει την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου, να φροντίζει τη διαρκή λειτουργία των φώτων αγκυροβολίας και να ελέγχει κάθε εβδομάδα τα βυθίσματα του πλοίου.
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (10/2009), ερμηνεύοντας την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, απέρριψε την αίτηση του φύλακα που διεκδικούσε διαφορές αποδοχών από τον εργοδότη του (υπερωρίες, προσαυξήσεις από νυκτερινή εργασία και εργασία Κυριακών).
Για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση, ο Άρειος Πάγος εκτίμησε ότι οι εργαζόμενοι με «απλή ετοιμότητα εργασίας» (!), δηλαδή αυτοί που κατά το ωράριό τους «δε διατηρούν σε εγρήγορση τις σωματικές και πνευματικές τους δυνάμεις» δε δικαιούνται όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία για τους άλλους συναδέλφους τους που βρίσκονται σε «γνήσια ετοιμότητα εργασίας».
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η ετοιμότητα για εργασία διακρίνεται σε δύο κατηγορίες. «Η πρώτη είναι η "γνήσια ετοιμότητα εργασίας" και οι μισθωτοί οφείλουν να βρίσκονται σε ορισμένο τόπο που καθορίζεται από τον εργοδότη και για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, διατηρώντας τις σωματικές και πνευματικές τους δυνάμεις σε εντάσεις προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόλις παραστεί ανάγκη. Στην περίπτωση αυτή - σημειώνει ο Άρειος Πάγος - έχουν εφαρμογή όλες οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και υπάρχει πλήρης απασχόληση των εργαζομένων, καθώς υφίσταται εγρήγορση των δυνάμεων των μισθωτών».
«Δεύτερη κατηγορία - συνεχίζει η απόφαση - είναι η "απλή ετοιμότητα" ή όπως αλλιώς λέγεται η "ετοιμότητα κλήσης ή μη γνήσια ετοιμότητα", κατά την οποία ο μισθωτής δεν υποχρεούται να έχει σε εγρήγορση τις σωματικές ή πνευματικές του δυνάμεις, ενώ έχει τη δυνατότητα να κοιμάται ή να βρίσκεται έξω από τον τόπο εργασίας. Στις περιπτώσεις αυτές δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν τα ελάχιστα όρια αμοιβής και τις προσαυξήσεις για παροχή νυκτερινής ή υπερωριακής εργασίας και εργασία κατά τις Κυριακές»!
Η απόφαση του Αρείου Πάγου επί της ουσίας περιγράφει τον «ενεργό» και «ανενεργό» χρόνο της εφημερίας, με το δεύτερο να μη θεωρείται εργάσιμος χρόνος και άρα να μην πληρώνεται. Δηλαδή, ο συγκεκριμένος φύλακας ήταν υποχρεωμένος κατά τη διάρκεια της 12ωρης βάρδιας του να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον εργοδότη. Το Ανώτατο Δικαστήριο όμως αποφάνθηκε πως παρά το γεγονός ότι ο εργοδότης τον δέσμευε για το δωδεκάωρο της βάρδιας του ακόμα και τις Κυριακές, αυτό δε θεωρούνταν εργάσιμος χρόνος, αφού ο εργαζόμενος «δε διατηρούσε σε εγρήγορση τις σωματικές και πνευματικές τους δυνάμεις»!
Ακόμα πιο προκλητική ήταν η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την ίδια υπόθεση. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο εργαζόμενος δεν δικαιούνταν τις νόμιμες προσαυξήσεις, αφού «ο φύλακας είχε τη δυνατότητα να κοιμάται στην καμπίνα του μετά τους σχετικούς ελέγχους, χωρίς να απαιτείται ολονύκτια εγρήγορση των σωματικών και πνευματικών του δυνάμεων».
Δηλαδή με απροκάλυπτο τρόπο το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι εργάσιμος χρόνος είναι μόνο αυτός κατά τον οποίο ο εργαζόμενος προσφέρει τις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκε. Αυτή την αντιδραστική απόφαση επικύρωσε και ο Άρειος Πάγος, σε μια περίοδο που στην ΕΕ συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις για την οριστική μορφή της οδηγίας που θα καθιερώσει με τον πιο επίσημο τρόπο το διαχωρισμό του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό».




πηγές:prezatv,rizospastis..

Διαβάστε περισσότερα...


Πρόταση για την έκδοση πιστωτικής κάρτας εξετάζει το ΠΑΣΟΚ

στο πρότυπο της κάρτας των Εργατικών (New Labour) της Βρετανίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", το κόμμα βρίσκεται ήδη σε επαφή με τράπεζες προκειμένου να αποφασίσει με ποια θα συνεργαστεί για την έκδοση της κάρτας.
«Θα έχει το ανταγωνιστικότερο επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου της αγοράς, το επιτόκιό της θα είναι περίπου 20% χαμηλότερο από τα ισχύοντα, ενώ ο κάτοχός της δεν θα πληρώνει ετήσια συνδρομή ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην τράπεζα» διαρρέουν τα στελέχη του κόμματος.
Το ΠΑΣΟΚ έχει αποστείλει 950 χιλιάδες προσωπικές επιστολές σε μέλη και φίλους οι οποίοι έως τις 31 Μαΐου θα πρέπει να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους, η οποία θα κυμαίνεται από 12 ευρώ για αγρότες, μετανάστες και συνταξιούχους μέχρι 500 ευρώ για βουλευτές και ευρωβουλευτές.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του κόμματος Ροβέρτο Σπυρόπουλο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξει οικονομική αυτονομία, ώστε να μην εισπράττει την ετήσια κρατική επιχορήγηση αλλά να βασίζεται στις εισφορές μελών και φίλων του κόμματος, μέσα από συνθήκες διαφάνειας.

Διαβάστε περισσότερα...

δήμος-μικρογραφία της ελληνικής πολιτικής

Αφορμή για όσα γράφω παρακάτω είναι ένα δημοσίευμα της κοινής γνώμης
όπου αναφέρετε ότι:
αποζημίωση από τον δήμο Ερμούpolice διεκδικεί πολίτης το αυτοκίνητο του όποιου υπέστη ζημιές σε επικίνδυνη λακκούβα!

το δημοσίευμα εδώ η εδώ

Ελπίζω να δικαιωθεί ο συγκεκριμένος πολίτης μήπως πάρουμε θάρρος όλοι μας και αρχίσουμε να διεκδικούμε τουλάχιστον τα αυτονόητα …

Καθημερινά κινούμε από την Ερμούπολη προς το μάννα και τον δρόμο που ξεκινά από την διασταύρωση απέναντι από το ακδε και οδηγεί στα Τάλαντα .
Αυτό που διαπιστώνω καθημερινά είναι ότι η κατάσταση πλέον είναι τραγική.
Δεν μπορώ να καταλάβω από πού πηγάζει τόση αδιαφορία .
Και ας πούμε ότι οι εργολάβοι η οι μηχανικοί η οι υπεύθυνοι και προϊστάμενοι της εκάστοτε εταιρίας, η υπηρεσίας, που με τόσο ζήλο βλέπουμε να ανοιγοκλείνουν τους δρόμους κάθε τρεις και λίγο, θέλουν να κάνουν την δουλειά τους όσο γίνετε ποιο γρήγορα και με το λιγότερο κόστος,ας πούμε λοιπόν ότι δεν έχουν σαν άνθρωποι την συνείδηση και την ευθιξία του να κάνουν την δουλειά τους σωστά και να παραδώσουν το έργο όπως θα έπρεπε…
η τοπική αυτοδιοίκηση δεν βλέπει ότι γίνετε το ένα «μπάλωμα» πάνω στο άλλο ?
σε άλλους δρόμους κινούνται?
Δεν τους ενοχλεί αυτό το χάλι?
Δεν χάνετε χρόνος και χρήμα έτσι?
Τους ψήφους το έχω πάρει απόφαση ότι τους θεωρούν δεδομένο….
Μάλλον συνείδηση και η ευθιξία μειώνετε όσο ανεβαίνεις από υφιστάμενο σε προϊστάμενο…..
Κάποια στιγμή είχα διαβάσει κάπου ότι οι τοπικές αυτοδιοικήσεις έχουν γίνει μικρογραφία της ελληνικής πολιτικής…...η δική μας σίγουρα κρατά τα ηνία.…

Διαβάστε περισσότερα...

γενικά....καθημερινά ....

Άρνηση πολιτικού ασύλου στους Κούρδους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 170 Κούρδοι βρίσκονται σήμερα κρατούμενοι στο στρατόπεδο Λαυρίου και αντιμέτωποι με το γεγονός ότι, παρά τις συνεχείς προσπάθειές τους, από το 2000 δεν έχει χορηγηθεί ούτε σε έναν Κούρδο πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν περιέγραψε στο tvxs.gr η Ελευθερία Ψυχογιού, μέλος της αντιρατσιστικής οργάνωσης YURE.




ναζάκια κάνει ο θυρωρός του Καραμανλή...

Επί τόσες ημέρες στελέχη του ΛΑΟΣ εξηγούσαν γιατί “τα στοιχεία για την παραπομπή του Αρ.Παυλίδη δεν είναι επαρκή”, προσπαθώντας επί της ουσίας να αιτιολογήσουν τη στάση που θα κρατούσαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και στον “τρόπο” με τον οποίο θα ψήφιζαν. Αυτά όλα μέχρι την εμφάνιση του Γ.Καρατζαφέρη στην κρατική τηλεόραση, όπου εκεί το σκηνικό άλλαξε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να διαψεύδει οτιδήποτε άλλο είχε ειπωθεί από τα στελέχη του κόμματός του τις προηγούμενες ημέρες και να αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.
Μάλιστα, ο Καρατζαφέρης είπε ότι πίσω από τις κινήσεις του Γ.Μανούση βρίσκεται “άνθρωπος μέσα στη Ν.Δ” που επιδιώκει την “πτώση Καραμανλή”.
Το πώς βέβαια συμβαδίζουν οι δύο συλλογιστικές αυτές που ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δηλαδή από τη μία αλλαγή πλεύσης - ή τουλάχιστον έτσι είπε - στο θέμα Παυλίδη και από την άλλη προσπάθεια να “ανοίξει τα μάτια του Καραμανλή”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μόνον ο ίδιος το γνωρίζει…


τους εξιτάρει το Πάσχα ....

Μετά το παπά που ήθελε τρελίτσες με τον 17χρονο την μεγάλη παρασκευή....
Συνελήφθη στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων 60χρονος ιερέας, ο οποίος πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο 30χρονο με αναπηρία, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στο πόδι.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο σπίτι του.
Επίσης, αναζητείται η σύζυγός του δράστη, η οποία, προηγουμένως, είχε χειροδικήσει εις βάρος του 30χρονου, επικαλούμενη ενοχλητική συμπεριφορά του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ιωαννίνων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, που διενεργεί την προανάκριση.



Μην πληρώνετε παντού διόδια

Όλο και περισσότεροι οδηγοί περνούν από τα διόδια Ζευγολατιού και Ρίου χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο.
Εκπρόσωποι από το Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της κοινοπραξίας "Ολυμπία Οδός" και του ελληνικού δημοσίου, ζητώντας να σταματήσει η είσπραξη διοδίων καθώς με βάση την κοινοτική οδηγία η Κορίνθου - Πατρών δεν θεωρείται αυτοκινητόδρομος.
Οι οδηγοί κατά τη διέλευσή τους υπέγραφαν έντυπο στο οποίο δήλωναν την άρνησή τους να καταβάλουν το αντίτιμο.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα Μαΐου.


90% οι αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για την επόμενη χρονιά (2009 - 2010), σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους που έχουν κοινοποιηθεί μέχρι στιγμής στο υπουργείο Ανάπτυξης από τις επιχειρήσεις. Αν εξαιρεθούν πάντως οι ακραίες περιπτώσεις, οι αυξήσεις στα περισσότερα σχολεία κυμαίνονται από 5% ως 20 %.
Τα δίδακτρα, σύμφωνα με το νόμο, διαμορφώνονται ελεύθερα για τις πρώτες τάξεις κάθε κύκλου σπουδών (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο) και τα σχολεία ανακοινώνουν το ύψος τους για την επόμενη σχολική χρονιά πριν από τη λήξη της προηγούμενης, ώστε οι γονείς να έχουν το χρονικό περιθώριο επιλογής. Το υπουργείο θα δώσει στη δημοσιότητα μέσα στο Μάιο τη λίστα με το ύψος των διδάκτρων ανά σχολείο και τις αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι. Για τις επόμενες τάξεις οι ετήσιες ανατιμήσεις προκύπτουν από μαθηματικό τύπο, με βάση τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις των μισθών των καθηγητών. Το ακριβές ποσοστό θα ανακοινωθεί επίσης το Μάιο και προβλέπεται να κυμανθεί γύρω στο 3%. Στο «πλαφόν» των αυξήσεων εκτός από τα δίδακτρα περιλαμβάνονται και οι λοιπές παροχές που προσφέρουν τα σχολεία (π.χ. μεταφορικά, τροφεία, πρόσθετα μαθήματα κ.λπ.)προκύπτουν από μαθηματικό τύπο, με βάση τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις των μισθών των καθηγητών. Το ακριβές ποσοστό θα ανακοινωθεί επίσης το Μάιο και προβλέπεται να κυμανθεί γύρω στο 3%. Στο «πλαφόν» των αυξήσεων εκτός από τα δίδακτρα περιλαμβάνονται και οι λοιπές παροχές που προσφέρουν τα σχολεία (π.χ. μεταφορικά, τροφεία, πρόσθετα μαθήματα κ.λπ.)

καταγγελίες για μεταθέσεις εκπαιδευτικών

καταγγελίες κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας κάνουν καθηγητές σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.
Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ κατηγορούν το υπουργείο για αδιαφανείς διαδικασίες και πολιτικές - ρουσφετολογικές σκοπιμότητες όσον αφορά τις φετινές μεταθέσεις, τις οποίες θεωρούν παράνομες.
Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των καθηγητών έστειλε και σχετικό υπόμνημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τις καταγγελίες αυτές και την υπογράμμιση ότι «η διατήρηση του απαράδεκτου σημερινού καθεστώτος θα αποτελέσει ηθικό και πολιτικό σκάνδαλο με παρεπόμενες πειθαρχικές αλλά και ποινικές συνέπειες για τους υπευθύνους».

διαβάστε μια καταγγελία για τα "τζάκια"
εδώ


όχι για τα φράγκα...
για τον φουκαριάρη τον Παναθηναϊκό...


Έτοιμη να διεκδικήσει μέρος της έκτασης στην οποία οικοδομείται το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, καθώς και να ζητήσει αποζημιώσεις εμφανίζεται η «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε.», στην περίπτωση που του Συμβούλιο της Επικρατείας ενταφιάσει οριστικά τα σχέδιά της για κατασκευή εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της τεχνικής εταιρείας, προέβη, κατ' εφαρμογή του Ν. 3481/2006, στη δωρεάν παραχώρηση προς το Δήμο Αθηναίων έκτασης, προκειμένου να χωροθετηθεί το γήπεδο του ΠΑΟ, στην κατεδάφιση όλων των επικειμένων βιομηχανικών κτηρίων και στην ανέγερση κτηρίου, το οποίο έχει κατασκευαστεί κατά περίπου 70%. Οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του διακόπηκαν στις 4 Δεκεμβρίου του 2008, λόγω της απόφασης προσωρινής αναστολής του ΣτΕ. Η "Βωβός" σημειώνει ότι οι παραπάνω επενδύσεις και εργασίες έχουν κοστίσει συνολικά και σύμφωνα με πιστοποίηση της Πειραιώς Real Estate, περισσότερα από 154 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι "η εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3481/2006 στο Ο.Τ.45α, που παραμένει στην ιδιοκτησία μας, αποτελούσε και αποτελεί το δικαιοπρακτικό θεμέλιο για την παραχώρηση, κατά τα άνω, της έκτασης στο Δήμο Αθηναίων, καθώς και για την κατεδάφιση των επικειμένων κτηρίων. Τυχόν ανατροπή του δικαιοπρακτικου αυτού θεμελίου, θα σημαίνει αναπότρεπτα την επιστροφή της έκτασης επί της οποίας θα ανεγερθεί το γήπεδο στην ιδιοκτησία μας, καθώς και τη γέννηση αξιώσεων αποζημίωσης για κάθε περαιτέρω ζημία".


το Ιράν στο στόχαστρο του Ισραήλ

Ο Σιλβάν Σαλόμ, αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, συνέκρινε το Ιράν με τη Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ.
Την προκλητική αυτή άποψη εξέφρασε στους δημοσιογράφους, μόλις μια ημέρα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το ρατσισμό στη Γενεύη.
"Αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα το Ιράν δεν απέχει καθόλου από αυτό που είχε κάνει ο Χίτλερ με τον εβραϊκό λαό πριν από 65 χρόνια", εξήγησε ο Σαλόμ. "Το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τη φιλοδοξία του για την αναβίωση της περσικής αυτοκρατορίας.
Θέλουν να ελέγχουν όλον τον μουσουλμανικό κόσμο, θέλουν να ελέγχουν τις πετρελαϊκές περιοχές και να κυριαρχήσουν στην περιοχή για να δημιουργήσουν εκεί μια νέα υπερδύναμη", προσέθεσε.




πηγές: enet,prezatv,tvxs,anthrwpothirida

Διαβάστε περισσότερα...