Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Θεόδωρος Τενεζός

ΚΑΛΕΣΜΑ: ΜΕ ΚΕΡΙΑ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/3 8:30 ΒΡΑΔΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 70

tenezos@hotmail.com

6982009287

Θερμή παράκληση του Θόδωρου όποιος μπορεί να δημοσιεύσει τα στοιχεία αυτά.

Διαβάστε περισσότερα...

1η Απριλίου - Ημέρα της κουκούλας!

Το Σάββατο 4 Απριλίου διοργανώνεται εργαστήρι κατασκευής μάσκας και μασκοφόρα πορεία. Πιο συγκεκριμένα ά-γνωστοί... καρναβαλιστές, μοτοσυκλετιστές, κλόουν, σαδομαζοχιστές, σκιέρ, ηθοποιοί, μηχανικοί, ντροπαλοί, δύτες, οξυγονοκολλητές, οδοκαθαριστές, γιατροί-χειρουργοί, ghostbusters, νοσοκόμες, λάτρεις του μακιγιάζ, ντελιβεράδες, χιπ-χόπερς, δικυκλιστές, emo, λάτρεις της ταχύτητας, καπνοδοχοκαθαριστές, δακρυγονοβομβαρδισμένοι, σούπερ ήρωες, κοκκινοσκουφίτσες, πεζοπόροι της βροχής, αστροναύτες, μελισσοκόμοι, συνεσταλμένοι, ninja, απολυμαντές, ντεθάδες, πειρατές, ζαπατίστας, δραπέτες, και καλλιτέχνες... βρήκαμε αυτό που μας ενώνει. Το εργαστήρι θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Θησείου, ενώ στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η μασκοφόρα πορεία.
περισσότερα στο καινούργιο blog: imeratiskoukoulas.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

κολυμβητηριο Eρμούpolice (2)

συνεχίζετε η ένταση στο συμβούλιο του δήμου ερμούpolice για το κολυμβητήριο και το περιβόητο μπαλόνι.
όπως φαίνεται από το σημερινό δημοσίευμα της κοινής γνώμης ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου το χαρακτήρισε μεταφερόμενη τέντα η οποία θα μεταφέρετε για να φιλοξενεί κι άλλες εκδηλώσεις του δήμου!!!
επιφυλάξεις για το αν θα πληρωθεί το έργο έχει ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Απέργης ο οποίος είναι και νομικός σύμβουλος της περιφέρειας νοτίου αιγαίου .
ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου υποστηρίζει ότι δεν του ζητήθηκε άδεια από την περιφέρεια
ενώ η πολεοδομία κλασσικά δεν έχει δει τίποτα......

Διαβάστε περισσότερα...

Σύνταξη στα 65 για τις γυναίκες

αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών που απασχολούνται στον δημόσιο τομέα ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την επερχόμενη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Η «έξοδος» από το Δημόσιο -εκτός ειδικών περιπτώσεων- θα γίνεται στο 65ο έτος, με αποτέλεσμα την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών έως και 17 χρόνια!
μόνο?? οι γυναίκες ζουν πολύ περισσότερο.......

Διαβάστε περισσότερα...

1000 καλοί χωράνε.... (2)

Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009 παιζόταν στο θέατρο Απόλλων η παράσταση «Μπαμπά μην ξανά πεθάνεις Παρασκευή». Συγκεκριμένα για την παράσταση του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2009 στις 18:30, κ μόνο για αυτήν, χορηγούνταν δωρεάν εισιτήρια από την εργατική εστία για τους δικαιούχους. Τα δικαιολογητικά για να προμηθευτή κάποιος εισιτήριο για την παράσταση ήταν βιβλιάριο υγείας κ Αριθμός Φορολογικού Μητρώου(Α.Φ.Μ.). Κάθε δικαιούχος δικαιούταν από 2(δύο) εισιτήρια για την παράσταση. Με την παραλαβή τον εισιτηρίων από την εργατική εστία έπρεπε να πάει στο θέατρο Απόλλων ώστε να αποδοθεί αρίθμηση σε κάθε εισιτήριο ώστε ο καθένας να έχει συγκεκριμένη θέση.

Έτσι έκανα κ εγώ λοιπόν ως δικαιούχος κ την Πέμπτη το πρωί πήγα στην εργατική εστία, πήρα δυο εισιτήρια που δικαιόμουν κ κατόπιν πήγα στο θέατρο Απόλλων και μου τα αρίθμησαν. Σύμφωνα με την αρίθμηση θα έπρεπε να καθίσω σε θεωρείο στις θέσεις 1 και 2.

Πάμε λοιπόν στο θέατρο λίγο πριν αρχίσει η παράσταση, κατευθυνόμαστε προς το θεωρείο μας αλλά δυστυχώς αυτό είχε ήδη 5(πέντε) άτομα μέσα. 3(Τρία) άτομα σε κανονικές πολυθρόνες του θεάτρου κ 2(δύο) σε πρόσθετες, σπαστές, καρέκλες που μπήκαν έξτρα μόνο για την παράσταση.

Ζητήσαμε βοήθεια από τους υπεύθυνους γιατί θεωρήσαμε ότι είτε εμείς έχουμε κάνει λάθος το θεωρείο ή τα άτομα που ήδη κάθονταν εκεί είχαν κάνει λάθος θεωρείο. Ήρθε κάποιος λοιπόν αφού κοίταξε τις θέσεις που αναγράφονταν στα εισιτήρια μας, πήγαμε πάλι στο θεωρείο κ είπε ότι θα μας βάλει 2 καρέκλες να κάτσουμε δίπλα στους άλλους. Είπαμε ότι από εκεί δεν θα βλέπαμε τίποτα αφού ήταν πλαϊνό θεωρείο. Ξανακατεβήκαμε στην είσοδο και είπαμε στις κυρίες ότι δεν βγάζουμε άκρη. Εκείνες του είπαν ότι έχουμε τα 2 μπροστινά καθίσματα και να μας βάλει να κάτσουμε εκεί.(Φυσικά η προοπτική του σήκω εσύ να κάτσω εγώ δεν μου αρέσει καθόλου) Μας είπε να τον ακολουθήσουμε. Μας πήγε σε άλλο θεωρείο με 6(έξι) άτομα ήδη μέσα, έβαλε άλλες 2(δύο) σπαστές καρέκλες κ μας είπε να καθίσουμε εκεί. Όπως καταλαβαίνετε από εκείνο το σημείο που μας έβαλαν να καθίσουμε, με άλλα 6(έξι) άτομα μέσα σε ένα θεωρείο κ με δύο κεφάλια να εμποδίζουν την οπτική μου δεν είναι κ ότι ποιο εύκολο να παρακολουθήσεις θεατρική παράσταση.
Η παράσταση είχε αρχίσει ήδη κ επειδή δεν μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε αποφασίσαμε να αναζητήσουμε μόνοι μας θεωρείο με λιγότερα άτομα. Στον διάδρομο διαπιστώσαμε ότι δεν ήμασταν οι μόνοι σε αυτήν την κατάσταση αλλά πολύς κόσμος περιφερόταν κ έψαχνε να βολευτεί.

Αποφασίσαμε ότι δεν πάει άλλο με αυτήν την κατάσταση κ σηκωθήκαμε να φύγουμε αφού πρώτα διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση. Πήγαμε στην είσοδο και ακολούθησε ο εξής διάλογος με τον κύριο που μας είχε βάλει στο προηγούμενο θεωρείο:

Εγώ: Από εκεί δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε.
Κύριος: Ελάτε μαζί μου να σας βάλω αλλού.
Εγώ: Μα αφού έχουμε αριθμημένες θέσεις…
Κύριος: Πάμε κ αν δεν σας αρέσει φεύγουμε.
Εγώ: Δοκιμές θα κάνουμε?

Τελικά οι κυρίες της εισόδου μας είπαν ότι έχει 2 κενές θέσεις στην πλατεία του θεάτρου όπου τελικά κ καταλήξαμε αφού είχαμε χάσει περίπου 1 τέταρτο – 20 λεπτά από την παράσταση.
Είχαν προηγηθεί διάλογοι μεταξύ τον υπευθύνων του θεάτρου όπως:

-Μα τι κάνετε? Αν γίνει τίποτα θα βρούμε το μπελά μας.

Και

-Κύριε τάδε(δεν θυμάμαι όνομα, απευθυνόμενη η μία κυρία της εισόδου στον κύριο που έβαζε τον κόσμο στις θέσεις του) σας είπα να βάζετε πρώτα όσους ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ.

Καταλήγοντας λοιπόν η εντύπωση που μου έμεινε είναι ότι το θέατρο ήταν γεμάτο κ μάλιστα παραπάνω από ότι επιτρέπεται και ότι μπήκε κόσμος χωρίς εισιτήριο.
Το να μπει κάποιος χωρίς εισιτήριο ας πούμε ότι είναι οκ. Αλλά αυτό που έγινε με τον παραπάνω κόσμο λες κ επειδή είναι δωρεάν είμαστε ζώα ήταν ανεπίτρεπτο κ δεν πρέπει να ξανασυμβεί! Ότι είναι δωρεάν δηλαδή πρέπει να έχει μειωμένη ποιότητα? Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Θα προτιμούσα να μου πουν δεν έχει άλλα εισιτήρια, τελείωσαν και είτε να μην πάω είτε να πληρώσω για να πάω να δω την παράσταση παρά αυτή η κοροϊδία!

Τίθεται κ θέμα ασφαλείας όταν σε ένα χώρο που είναι για χ άτομα εσύ βάζεις παραπάνω!
Ελπίζω να μην επαναληφθεί αυτό το πράγμα και οι διοργανωτές να είναι ποιο προσεκτική!
Δεν θα παραλείψω φυσικά, για να μην είμαι κ αχάριστος, να ευχαριστήσω την εργατική εστία για τα δωρεάν εισιτήρια τα οποία μου χορήγησε.

PS: Εγώ μπορεί τελικά με κάποια καθυστέρηση να βρήκα κάποια θέση, τυχερός στην ατυχία μου, αλλά κάποιοι άλλοι είτε στριμώχθηκαν είτε έφυγαν, γι’ αυτό κ γράφω αυτό το κείμενο.
PS2: Παρακαλώ όσους παραβρέθηκαν την ίδια ημέρα κ ώρα στο θέατρο Απόλλων να αναφέρουν την εμπειρία τους.
απο τον φίλο:

RioSif:The Blog

Διαβάστε περισσότερα...

pandorasbox

κόπηκε το "Κουτί της Πανδώρας" του Κώστα βαξεβάνη.
δεν θεωρήθηκε από τη νέα ιδιοκτησία του σταθμού κατάλληλο για να συνεχίσει...
περισσότερα εδώ: koutipandoras.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ένα blog για την ενημέρωση του κοινού, για τις δράσεις που πραγματοποιεί η ομάδα του Recycling Syros, με στόχο να βοηθήσει την Σύρο και το περιβάλλον που ζούμε καθημερινά.εδώ recyclingsyros.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

«Πετύχαμε το στόχο μας»

επιστροφή της Ολυμπιακής Αεροπορίας στα χέρια ιδιωτών,υπεγράφη χτες λίγο πριν τις έξι το απόγευμα, η σύμβαση ανάμεσα στο Δημόσιο και στη MIG, για την πώληση του εθνικού αερομεταφορέα.
Απομένει η επικύρωσή της από τη Βουλή, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία. «Πετύχαμε το στόχο μας», δήλωσε ο Κ.Καραμανλής, επιχειρώντας να συνδέσει τη θετική κατάληξη της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της εταιρείας με τους ευρύτερους κυβερνητικούς χειρισμούς.
μετά από τον <<δύσκολο στόχο>> της Ολυμπιακής
στα σκαριά είναι πλέον και επίσημα,η σταδιακή ιδιωτικοποίηση του ΌΣΕ από την <<εύστοχη>> κυβέρνηση..

Διαβάστε περισσότερα...

Κατερίνας Γκουλιώνη (2)


«Ο θάνατος της Κατερίνας Γκουλιώνη στα χέρια των ελληνικών αρχών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οι καταγγελίες για απαράδεκτη μεταχείριση των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές πληθαίνουν, ενώ οι πρώτες πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου της δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνδέεται με τη δράση της για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Σίμος Μπούρας.
«Μετά τους τόσους θανάτους, κακοποιήσεις και εξεγέρσεις κρατουμένων, πρέπει επιτέλους οι αρχές να άρουν το πέπλο συγκάλυψης των συνθηκών φυλάκισης, να επιτρέψουν την πρόσβαση σε ελεγκτικές αρχές όπως ο Συνήγορος του Πολίτη και οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, και να προχωρήσουν σε επείγοντα και αποτελεσματικά μέτρα για να εξασφαλίσουν, όπως έχουν υποχρέωση, το σεβασμό της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων», τόνισε ο Σίμος Μπούρας.
Η Κατερίνα Γκουλιώνη είχε δραστηριοποιηθεί στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Είχε έρθει σε επαφή με τη Διεθνή Αμνηστία σε αρκετές περιπτώσεις, προκειμένου να καταγγείλει την απάνθρωπη μεταχείριση των κρατουμένων και τις συνθήκες κράτησης στις γυναικείες φυλακές, συμπεριλαμβανομένων των γυναικείων φυλακών Θήβας και των φυλακών Διαβατών στη Θεσσαλονίκη. Ενημέρωσε τη Διεθνή Αμνηστία ότι είχε υποβάλει αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, μεταξύ άλλων το Φεβρουάριο του 2009, καθώς και στη διευθύντρια των φυλακών Θήβας. Είχε επίσης εμφανιστεί σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ μόλις πριν το θάνατό της.
Η Κατερίνα Γκουλιώνη είχε επίσης συμμετάσχει ενεργά στις εκστρατείες της Διεθνούς Αμνηστίας συλλέγοντας υπογραφές από τις κρατούμενες στη Θήβα για διεθνείς εκκλήσεις της οργάνωσης. Ενημέρωσε το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στις 17 Μαρτίου 2009 ότι πρόσφατα αφαιρέθηκε από το κελί της έντυπο υλικό της οργάνωσης, καθώς και άλλα έγγραφα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ότι άλλο υλικό δεν της παραδόθηκε ποτέ.
Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει έκκληση στις Ελληνικές Αρχές να διεξαγάγουν πλήρη, γρήγορη, ανεξάρτητη και αμερόληπτη έρευνα σχετικά με το θάνατο της Κατερίνας Γκουλιώνη και τις καταγγελίες που είχε υποβάλει για τη μεταχείριση των φυλακισμένων γυναικών.

Διαβάστε περισσότερα...

1000 καλοί χωράνε


Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009 παιζόταν στο θέατρο Απόλλων η παράσταση «Μπαμπά μην ξανά πεθάνεις Παρασκευή».
για την παράσταση του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2009 στις 18:30, κ μόνο για αυτήν, χορηγούνταν δωρεάν εισιτήρια από την εργατική εστία για τους δικαιούχους.
Με την παραλαβή τον εισιτηρίων από την εργατική εστία έπρεπε να πάει στο θέατρο Απόλλων ώστε να αποδοθεί αρίθμηση σε κάθε εισιτήριο ώστε ο καθένας να έχει συγκεκριμένη θέση.
παράπονα ακούστηκαν στο νησί ότι το θέατρο την συγκεκριμένη μέρα και ώρα ήταν υπεράριθμο με αποτέλεσμα τα θεωρία να είναι γεμάτα με συμπληρωματικές σπαστές καρέκλες και κάποιοι με αριθμημένο εισιτήριο να μην καταφέρουν να δουν την παράσταση.
δεν είπε κανείς να μην βάλουν 2-3 άτομα παραπάνω ακόμα και 10 παραπάνω αλλά είναι ανάρμοστο να στριμώχνεις τόσους ανθρώπους σαν ζώα...
γιατί?επειδή ήταν δωρεάν παράσταση από την εργατική εστία??

Διαβάστε περισσότερα...

βρε καλώς τον.....

μετά την επίσκεψη από τον μάγο sankara η ψυχαγωγία συνεχίζετε! ο φανταστικός αυτός υπουργός έρχεται για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις 25 Μαρτίου.
θα είναι μόνο για μία μέρα στο νησί μας και για μία μόνο παράσταση.
όποιος θέλει να τον δει από κοντά μπορεί να δει το πρόγραμμα του υπουργού εδώ
επιθυμητή η γονική συναίνεση....

Διαβάστε περισσότερα...

οικολόγοι για μια ώρα....


«Ώρα της Γης» και η ενθουσιώδης ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας κορυφώνεται, όσο πλησιάζουμε στο μεγαλύτερη συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Περισσότεροι από 350 δήμοι και κοινότητες έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ και η συμμετοχή των πολιτών αυξάνεται αλματωδώς, αγγίζοντας τις 32.000 ατομικές εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της «Ώρας της Γης 2009».

αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε δήμους!!!
να επισημάνουμε εδώ ότι είμαστε και αλλού πρώτοι μιας και "τρώμε" τα περισσότερα πρόστιμα από την Ε.Ε. για τις χωματερές και στο θέμα της ανακύκλωσης είμαστε 15 χρόνια πίσω.....
προσπάθειες και συζητήσεις για το περιβάλλον γίνονται από τα 80 ς....

Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μια από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούνται οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα - την Ώρα της Γης.

Στόχος είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις και όλοι μαζί να αποδείξουν πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

εγώ πάντως όταν θα με ρωτήσει το παιδί μου τι έκανα για το περιβάλλον θα του πω με περηφάνια: έσβησα τα φώτα για μια ώρα..........

Διαβάστε περισσότερα...

κόσμος χωρίς πολέμους


το Σάββατο στις 19:00 η Ερμούπολη παίρνει μέρος στην πρωτοβουλία της Μ.Κ.Ο. "κόσμος χωρίς πολέμους" .
οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν το σήμα της ειρήνης κρατώντας αναμμένες δάδες.
είναι η τρίτη χρονιά της συγκεκριμένη εκδήλωσης και συμμετέχουν 300(+)πόλεις από όλο το πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα...